Tidligere år kan ses her :

2011
2012
2013
2014
2015
2016

2017

2018
28.07.2018 I dag stod Prima og jeg meget tidligt op og kørte til Karise for at gå op i en brugsprøve. En Begynder B prøve, som er under IPO-programmet. En selvstændig og titelgivende prøve i "B"-delen (lydighed). Vi har gået på hold hos belgierklubben i det, og jeg har prioriteret det lige fra start. Mere om det i bloggen. For 10 dage siden besluttede Prima pludselig hun ikke ville samle sin apport op. Det er også en stor en i IPO - 650 gram. Men det er nu gået fint et godt stykke tid. Det har vi så arbejdet med, men jeg vidste godt vi ikke kunne kode det om på 10 dage. Det gav da også 0 til prøven i dag, selv om hun faktisk løb ud og samlede den op. Til gengæld var resten ret godt - jeg er SUPER stolt af min lille pige. Så det rakte til 70 points og en bestået prøve, og dermed titlen BPB. Mig bekendt er hun den første collie, der får denne titel i DK. Når man opstarter sin lineføring ( rask gang, linen i venstre hånd ) skydes der 2 skud lige bag en. Hun var kyskold og reagerede overhovedet ikke, men dansede glad af sted i plads. Hun er en übersej collie og alt jeg håbede på.


BPB RBM Pia vom Bopparder Hamm


20.07.2018 I dag var Merete så oppe i en uoff Nosework1 prøve på Fyn med Isabella ( NW1 Lapinette´s Isabella Blues ). Det klarede de fantastisk flot. De vandt klassen med 100 points og 0 fejl.

NW1 titlen har de allerede, men det er jo super træning med flere prøver, og super stabilt arbejde af en meget ung hund. KÆMPE tillykke med det!!!


Team Orange :)


19.07.2018 En helt almindelig torsdag aften - og alligevel ikke. Til en rallyprøve på Fyn, stod der en Lapinette på vinderskamlen både i Rally øvede klassen og Rally ekspertklassen.

Hera ( FP LP1 RBM RØM Lapinette´s Heading for the Top ) kan nu tilføje RØM til titelrækken. Hun opnåede 97 points, sidste pind og dermed titel. Derudover vandt hun klassen med fører Erika. KÆMPE tillykke med det!!

I ekspertklassen var Lone oppe med sine 2 Lapinetter. Rammstein ( FP LP1 RBM RØM L. Count Basie ) vandt klassen med 93 points - og Madonna ( LP1 RBM RØM L. Easy Tiger ) blev 3. vinder med 70 points. KÆMPE tillykke med det!!

Hvor er I seje alle sammen :) !


Hera, Rammstein og Madonna


16.07.2018 Så kom der besked - Hera er også udtaget til DM. Bare i LP1.

Donna og jeg glæder os til at deltage sammen med Donnas barnebarn og fører Erika!! Stort tillykke til Erika med udtagelsen!


Hera skal med til DM


14.07.2018 To Lapinetter har i dag været til prøve i Rally Ekspertklassen på Fyn. Madonna ( LP1 RBM RØM L. Easy Tiger ) og Rammstein ( FP LP1 RBM RØM L. Count Basie ). Begge bestod klassen flot - og Rammstein endda med 95 points, hvilket gav ham hans første cert i rally.

KÆMPE tillykke til ham, Madonna og ejer Lone!!!


Rammstein og Madonna


09.07.2018 I dag kom der besked om at Donna ( DKLPCH BRGPR DKRLCH DKRSCH KBHV13 L. Prima Donna ) har kvalificeret sig til DM i Rally Championklassen. Det er de 20 hunde med bedst resultater i hele DK, der udtages, så det er vi glade og stolte over :)

Jeg har overvejet, hvorvidt jeg skal deltage - men har besluttet at tage derover. Donna bliver 11, så den oplevelse skal vi have med.

LP hundene har endnu ikke fået off. besked, men Hera ( FP LP1 RBM L. Heading for the Top ) lå meget højt på listen i LP1, så der er hun givet også med. Hun er tillige på reservelisten i Rally øvede.
primo juli.2018 Primo juli blev jeg og minde hunde udnævnte som ambassadører for BestFriend. BestFriend er et stort firma, der producerer legetøj, godbidder m.m. til hunde, katte, kaniner, marsvin.......

De har som en del af deres markedsføring valgt at nogle få ejere af disse dyr, udnævnes som ambassadører og billeder af dyrene med produkterne bliver så brugt i marekdsføringen. Det er ikke noget man får løn/penge for, men man får af og til en kasse med deres produkter, hvor man så skal tage billeder af dem man har lyst til sammen med sine dyr :)

Jeg synes det er SUPER - mest af alt, fordi det er med til at promovere collien som race. BestFriends FB side er meget aktiv, og mange mennesker følger med i hvad der sker der. Det er super, der nu også er collier, som vises frem der.

Jeg har netop fået at vide der er en stor kasse på vej til os - og i august kommer endnu en. Det er virkelig et win/win projekt, det her :D


Ambassadørtruppen - og 3 stk collier kan ses :) En lille en sørger altid for at være midtpunkt.........altid :D


30.06.2018 I dag var rigtigt mange hunde af huset i "ilden". 3 hvalpe fra I kuldet ( de yngste - de er 13½ måneder) skulle op. 2 i færdighedsprøver og en i nosework. Summer skulle op i færdighedsprøve 3 - og Prima skulle op i færdigedsprøve 1, ligesom 2 af I-hvalpene.

Dagen startede dog med at Donna fik overrakt sine 2 rosetter, opnået ved at blive hhv 9. bedste hund ( i DK ) i Rally Champion Cuppen 2017/2018, samt bedste collie. Meget glad og stolt - tak :)


Donna - snart 11 år


I Ringsted var der gang i færdighedsprøverne - og min egen lille Prima var meldt til. Det har vi gået og rodet lidt med herhjemme i al fredsommelighed. Prima fik 4,7 i snit - og dermed en flot bestået prøve. ( max er 5 )


Prima 13mdr

Easy ( L. Idaho by Night ) bestod også sin færdighedsprøve1 super flot - med 4,4 i snit. KÆMPE tillykke til Easy og ejer Camilla!!

Søster Icha ( L. I still got the Blues ) bestod ligeledes sin prøve flot, også med 4,4 i snit. KÆMPE tillykke til Icha og ejer Winnie!!

Summer ( L. Dancing Queen ) stillede i færdighedsprøve3 - og bestod ligeledes denne flot på dagen med 3,3 i snit. KÆMPE tillykke til Summer og ejer Ellyn


Summer, Easy og Icha

I Lyngby var søster Isabella ( L. Isabella Blues ) til de 2 andre I-hvalpe også i gang. Hun stillede op i Nosework 1 med ejer Merete.Det gjorde hun super flot, sin unge alder til trods - og opnåede 100 points ( max ), 0 fejl - og blev 2. vinder på dagen. Dette var så flot, så hun også får en titel - nemlig NW1. Så nu hedder hun NW1 Lapinette´s Isabella Blues.

KÆMPE tillykke til Isabella og ejer Merete!


En glad Merete med sin dygtige Isabella! :)


24.06.2018 Hera ( FP LP1 RBM Lapinette´s Heading for the Top ) og ejer Erika var i dag til rallyprøve i ekspertklassen hos DCH, Odense.

Det gik flot - hvor de vandt klassen med 94 points, og fik en flot glaspokal. KÆMPE tillykke med det!! :)


Hera - denne gang med en pokal af glas ( Erika sidder med den ) :)


11.06.2018 Disse dage er der gang i min lille parallel-hobby med at tage billeder af hunde :)

Jeg har netop været ude og indløse gavekortet fra Primas billede - hvilket blev omsat til 4 sække foder fra Arion. Prima får faktisk tørkost herhjemme- hun fungerer ikke på BARF, så det er jo et super tilskud til husholdningen :)

Dernæst er Colliebladet udkommet, og jeg modtog det her fredag. Forsidecollien er Huxi ( Lapinette´s Heaven´s on fire ) - et billede jeg tog sidste sommer ifm han var her til pasning.


Huxi på forsiden

Som om det ikke kunne være nok, kom der i dag også en mail fra redaktøren for Hunden ( DKKs klubblad ) at et indsendt billede herfra, blev månedens vinder i næste nr og dermed vandt 1. præmien. Det var jo det et billede af Donna også opnåede sidste år - og det endte endda med jeg blev kåret som Årets Hundefotograf.

Denne gang er det dog ikke en collie, men et billede jeg tog sidste måned af en af mine kursisters hunde - golden retrieveren Luca. En lykkelig ældre pige i sit rette element. Jeg syntes selv det var et ret godt billede og aftalte med ejer at vi sendte det ind.

Jeg elsker disse foto-ture. At få ideen til kompositionen af billedet, finde en god lokation, spændingen om det lykkes - og så hele efterredigeringen. Det er dejligt at det går godt med det også.


Billede taget sidste måned - 1. vinder i fotokonkurrence i "Hunden"


02.06.2018 Hera ( FP LP1 RBM Lapinette´s Heading for the Top ) har i dag været til rallyprøver i DCH regi i stegende hede. Vejret pt er ikke så hundetræningsvenligt :)

Det gik dog flot - Hera stillede i ekspertklassen og blev 4. vinder med 83 points. Derudover stillede hun i åben klasse, opnåede 93 points og blev 2. vinder. Det ser ud til i skrivende stund, det også rækker til en DM billet i DCH regi. Hera er også på listerne til DM hos DKK :)

KÆMPE tillykke til Hera og Erika!


Hera - med endnu en pokal :)


26.05.2018 Rallyprøver i islandsk fårehundeklub. I dag i Vipperød. Dem deltager jeg gerne i hvert år - de er så tophyggelige, super organiserede og jah, bare en fornøjelse at deltage i.

I går var betingelserne hårde. Det var umådelig varmt - og på en rigtig dum måde. Fugtigt varmt - lummert. Pfyh - jeg følte mig helt stegt i roen, og hundene ditto. Mange hunde døjede med varme i går.

Der er en masse observationer, og jeg lærte en masse i går - men tænker det hører hjemme i bloggen :) Så kort og godt :

Donna, championklassen : Prøve 1 : 96 points, 1. vinder
Donna : Prøve 2 : 91 points, 3. vinder
Donna. HMC prøve : 100 points, 1.vinder

Casey, championklassen : Prøve 1 : 79 points, 3. vinder
Casey, : prøve 2 : Vinduet lukket,jeg trak hende efter få skilte

Prima, begynderklassen : prøve 1 : 79 points, pind
Prima : Prøve 2 : 86 points, pind - og RBM titel

Prima er 12 mdr, på dag 9 i sin første løbetid - og værst af alt : Vi måtte ikke gå rundt på området før prøvestarterne pga løbetid. Så vi gemte os i et hjørne. Det vidste jeg ville blive svært.Har erfaret til træning, at går vi lige en runde på arealet først, så arbejder hun super godt. Undlader vi, er hun ukoncentreret. Ifm Ralllydysten har vi gået rundt om banen, hun har hilst på dem hun ville, og snuset området af. Begge gange har vi fået 100. I går kunne vi ikke dette - og så zapper hendes koncentration mellem omgivelser og mig. Fair nok - hun er en nysgerrig pige, og ikke særligt gammel. Det kommer med erfaring. I løbetid i hamrende lummert vejr. Vente fra 9.00 til 13.30 på at komme op - og ikke måtte være på pladsen. Det var SVÆRT. Hun gjorde det fint efter de forhold.


Mine 3 piger - og Prima hedder nu RBM Pia vom Bopparder Hamm


Derudover modtog jeg i går de 2 rosetter for hhv Årets Rally championcollie, 2017 - og Årets Rally øvedecollie, 3. vinder, 2017. Hhv Donna og Fanny var modtagerne. Ifm hædringen var disse rigtige rosetter ikke ankommet - men det er de nu. Mange tak - jeg er meget glad for dem!!


2 * Årets Hund, rosetter - 2017


24.05.2018 I dag blev der så også annonceret vinderne i Rally Champion Cuppen. Private sponsorer er trådt sammen om at kåre de bedste hunde i Rally Championklassen, på alle de prøver som IKKE er kredsprøver eller int. prøver. Det vil sige specialklubbernes prøver, hundeskolernes - og jah, alt andet. Bedste 5 resultater tæller.

Sidste år deltog Donna og jeg i en del af de prøver, da vi "jagtede" supercerter. Dette medførte hun blev 4. vinder og bedste collie - hvilket udløste 2 super flotte rosetter.

I år har vi ikke jagtet certer, idet hun blev Super Champion sidste år. Men vi har så været til et par kredsprøver, hvilket pt har medført vi er kvalificerede til DM.

Vi var dog også med til 5 prøver hos forskellige specialklubber, for at holde hjulene i gang. De 5 resultater har så talt med i år. Bordet har fanget - intet at vælge imellem og udvælge de bedste resultater. Der er kun de 5. Alligevel har de 5 resultater medført, vi er blevet kåret som nr 9. De 10 bedste hunde hædres med en roset - så det var sørme også en god og spændende nyhed. Ligeledes er vi Årets bedste collie igen.


Donna - snart 11 år, og still going strong


24.05.2018 Et billede af Donna medførte jo, at jeg blev kåret som Årets hundefotograf, 2017 i magasinet Hunden.

"Hunden" havde ligeledes en online version, hvor et billede af Prima, blev kåret som 2. vinder en måned - hvilket udløste et gavekort til en sæk foder. Hvad jeg ikke havde forstået, var at de billeder gik videre til Årets hund også der. Så i dag kom et gavekort på 1500 kr, for Primas billede, som blev Årets billede, 2 vinder i den online version.

HOLD da op, en fed overraskelse.

Jeg er super glad - og lidt målløs - over mine billeder hhv bliver 1. og 2. vinder i 2 så store konkurrencer.

Gavekortet er til Arion foder - hvor jeg indløste Donnas tidligere på året. Der er stadig en del tilbage fra den omgang - men Prima fungerer super på det, så det er jo herligt.


En lille Prima :)Skøn præmie at få!!


21.05.2018 Rallydysten, Q2 løb af stablen i dag. Som sædvanlig en hyggelig dag - og lidt hektisk herhjemme. Tidligt op og lufte hunde - og så af sted og sætte bane op osv. Sådan er det at være arrangør.

5 Lapinetter, deltog - Donna, Casey, Diva, Easy - og Prima, som jo også er en slags bonus-Lapinette :)

Prima og jeg træner overhovedet ikke rally og har aldrig gjort det. Vi har blikket stift rettet mod den brugsprøve vi skal til senere i år + LP. Men det er godt med konkurrence-erfaring, og så tager vi det som det kommer.

Det gik godt - 100 points og 1. vinder i begynderklassen. Det fik hun også sidste gang vi stillede til Rallydysten.

Efter vi havde været oppe så jeg tilfældigt noget mærkeligt på hendes pote - og det viste sig at være en byld. Derefter havde jeg mest lyst til at køre hjem og behandle hende med antibiotika+ rense bylden op, og var mentalt et helt andet sted.

Detfor gik jeg de 2 mest elendige prøver med de ældre damer nogensinde. Donna klarede sig bedst med 86 points, men det var en ringe omgang. Det var min skyld - jeg var ufokuseret, og kunne f.eks pludselig ikke huske om det hed twist eller spin på venstre side ( de har forskellige kommdanoer på siderne, de to..........)

Om noget et klasse-eksempel på, hvor meget det betyder fører er mentalt til stede og har spændt hjelmen :D

En rigtig hyggelig dag, som jeg tror på skaber et godt sammenhold mellem os, der arbejder med vore collier.


Prima - 100 ponts, 1. vinder i Rallydysten


20.05.2018 I dag var der LP og rallyprøver i DKKs kreds 3, Fyn. Hera ( L. Heading for the Top ) debuterede i LP1. Egentlig træner hun jo i DCH og målet er B prøver der i år, men en lille LP1 ved siden af var der også plads til + de også stillede op i Rally øvede.

Det gik fantastisk flot - og endte i et præmieorgie uden lige.

196 points i LP1 ( ud af 200 ) og 1. vinder placering. WAUW, det er flot!!!

Dernæst 97 points i Rally øvede, og også 1. vinder placering der - og pind nr 2 i klassen. Imponerende flot!!!

KÆMPE tillykke til Hera og Erika!!!


Hera med alle sine præmier. Nu hedder hun FP LP1 RBM Lapinette´s Headig for the Top.


15.05.2018 I denne uge prydes forsiden på Melfar Lokalavis ( Middelfart og omegn ) af Dixie ( L. Girl Crazy ).

En foto-reportage fra schæferhundeklubben ( hvor Dixie træner ), mundede ud i de fandt den flotteste "schæfer" på pladsen og puttede på forsiden :D

Super flot billede, der er skudt af Dixie!


Dixie - FP HTMFx Lapinette´s Girl Crazy


12.05.2018 Denne weekend har stået på udstillinger i Roskilde. Hhv Nordisk udstilling fredag - og international udstilling i dag( lørdag ).Jeg udstiller som regel max 1 gang om året - af og til har det været 2. Nu er jeg oppe på 3 i år :)

Årsagen er, at i januar opnåede Donna et veterancert, og så fik jeg lidt blod på tanden. Tænk, hvis hun kan opnå et udstillingschampionat også, oven i hendes 3 arbejdschampionater ?

Noget tyder på chancen er der - for fredag opnåede hun nemlig endnu 1 veterancert, så nu mangler vi "kun" 1. Det kan såmænd sikkert nok blive kringlet nok og vi har ikke tiden med os. Donna bliver 11 år til oktober. Men skønt stadig at tage hende under armen og ud for at erobre verden <3

Hendes kritik i går : "10 år gammel, særdeles velholdt tæve, prima hoved og udtryk, korrekte ører, god hals og overlinie, velvinklet og velgående, prima pels og farver"

Den fra i dag : " Lovely coat and presentation, good teeth, very good topline with nice furnishing, moved and showed well"

Prima blev meldt til juniorklassen. For en måned siden syntes jeg hun så rigtig godt ud, men hun vokser stadig, og lige nu har hun en "sjov" periode. Da jeg havde hundene i bad, konstaterede jeg hun nu er et godt stk større end Donna. Hun har stadig ikke været i sin første løbetid og jeg er lidt spændt på om hun ikke snart stopper med at vokse :) Det må hun gerne i al fald. Prima fik VG med en kritik som ramte spot on i det jeg også ser. Vi må se, hvordan hun ender når hun er vokset færdigt - men nu er hun i al fald godkendt til avl ift udstilling.

Jeg har længe ønsket at stille for lige den dommer. Hun reddede livet på Donnas mor Honey for år tilbage ( hun er også dyrlæge ), hvor hun blev fejlbehandlet hos egen dyrlæge. Det kan den dommer helt sikkert overhovdet ikke huske, men jeg vil altid være hende taknemmelig.

Summer var også med og opnåede EXC i åben klasse, selv om hun var så ganske og aldeles nedfældet :)

I dag tog jeg kun Donna med. Jeg havde en fornemmelse af dommer nok ikke helt var til den type collier jeg har. Donna fik EXC og blev 2. vinder i klassen.


Donna, Exc.VTK Plac.1 CK Vet.CERT BIK


05.05.2018 Dansk Collie Klub afholder altid LP og Rallyprøver i maj og okt. Vi er stort set altid med. Kun hvis her er hvalpe står vi over. I dag var vi med, og hele 4 hunde var tilmeldt. Prima for allerførste gang til en off. prøve.

Fanny nåede desværre at erhverve sig noget dårlig mave, så jeg måtte trække hende fra LP3 prøve. Men Donna og Casey stillede i Rally Championklassen og Prima i Rally Begynderklassen. De gjorde det alle 3 super fint.

Jeg har ikke trænet meget her i vinter - da jeg var indstillet på det var hvalpetid. Begge pigerne kan alle øvelsene i rally, så vi har brugt 14 dage på lige at friske det op. Casey har været oppe i championklassen 2 gange før, og begge gange brændt ret mange points på ikke at ville twiste væk fra mig, når hun har gået det meste af banen. Hun sidder for "fast" i FVF adfærden. Det har vi sat ind på - og hun leverede 2 fine eksemplarer af slagsen til prøven nu. Måske vi skulle begynde at træne det mere målrettet :)

Donna ( Lapinettes Prima Donna ) opnåede 99 points i klassen og blev 1. vinder.

Casey ( Lapinettes Classic Blue Note ) opnåede 93 points og blev 2. vinder.

Prima ( Pia vom Bopparder Hamm ) var en glad lille hoppebold på sin debutbane. Super intens og med fart på. 2 ommere fik vi, da hun i begge tilfælde kom for langt frem. Vi landede på 94 points og hun fik sin første pind.


Donna, Casey og Prima


28.04.2018 I dag har Rammstein ( FP LP1 RBM RØM Lapinette´s Count Basie ) og ejer Lone stillet i ekspertklassen ved rallyprøve i Nakskov. De opnåede 93 points, hvilket er 2 points fra et cert.

KÆMPE tillykke til Rammse og Lone!!!


FP LP1 RBM RØM Lapinette´s Count Basie


21.04.2018 Hera ( L. Heading for the Top ) og ejer Erika debuterede i dag i rally ekspertklassen til off. prøve hos DCH, Brenderup.

Det gik super flot - med 93 points og en 1. vinderplads og ENDNU en pokal. Jamen altså...........KÆMPE tillykke!!!


FP RBM Lapinette´s Heading for the Top


15.04.2018 Isabella ( Lapinettes Isabella Blues ) debuterede i dag i sit livs første officielle noseworkprøve. Endnu ikke 1 år gammel, og med mange timers ventetid inden hun skulle op.

Det klarede hun og ejer Merete dog flot, idet de fik 3 søg ud af 4, og dermed opnåede 75 points med 0 fejl. Super flot debut - KÆMPE tillykke til Isabella og Merete!!


Isabella - et noseworkbillede taget af Grafiko.dk


07.04.2018 I dag har Dixie ( L. Girl Crazy ) og ejer Trine været i Jylland, for at stille op til Titelprøven. Titelprøven er 4. og sidste prøve i færdighedsprøverne, hvor man skal udføre et program bestående af tricks. Det er under "dogdance-regi", men her fokuseres der på tricksene og udførelsen af disse, og det er uden musik.

Dixie er ellers lige efter sin løbetid,hvor hun plejer at gå lidt ned - men alligevel klarede hun prøven og bestod med et flot gennemsnit på 4,8 points. Får man over 4,5 får man et lille "x" i enden på titlen. Dermed har Dixie nu også fået titlen HTMFx - som den første Lapinette. Hun er den 2. collie i DK, der består Titelprøven. KÆMPE tillykke til Trine og Dixie! Det er imponerende flot!!


FP HTMFx Lapinette´s Girl Crazy


25.03.2018 Prima og jeg har fået dispensation, og fået lov til at træne på hvalpehold 2 ( unghunde ) hos belgierklubben. Normalt lukker de ikke andre racer ind. Det er hvalpehold målrettet brugstræning, og helt nyt for mig. Vi har gået spor, trænet feltsøg, rundering osv - og lydigheden er målrettet brugsprøver med skud under gang osv.

I dag havde vi afsluttendeprøve med ekstern dommer. Vi var 4 hunde og det tog 2 timer at komme igennem :) Vi har trænet flittigt, og ingen tvivl om Prima har brugsarbejde i blodet. Hun er også 2 sek i sin første løbetid og lidt vims i hovedet. Så spændende var det. Generelt gik det rigtigt godt, og særligt rundering og feltsøg var helt i top. I lydighedsdelen faldt der skud, og hun var helt ligeglad. Der angives også " hund er upåvirket af skud".

Det var selvfølgelig "bare" en statusprøve, men meget seriøst grebet an. Jeg er stolt over vi fik 132 points ud af 140 - og blev 2. vinder på dagen. Vi blev "slået" af trænerens hund, som fik 134. Jeg er meget spændt på at skulle ned af denne her sti og træne noget helt nyt for mig. Ingen tvivl om det kræver et stort arbejde ift så meget andet, men det er super spændende at lære nyt.


Prima - billedet er fra en anden dag


24.03.2018 Hera ( FP RBM L. Heading for the Top ) og ejer Erika deltog i dag i rallyprøver, afholdt på P pladsen ved Kolding storcenter. En tilbagevendende begivenhed, arrangeret af DCH.

Det gik fantastisk flot og de opnåede 100 points i øvede klasse og blev 1. vindere. Dermed oprykket til ekspertklassen.

KÆMPE tillykke til Hera og Erika


Hera


17.02.2018 I dag afholdtes Rallydysten, hvor DCK igen i år deltager i samarbejde med Roskilde, DCH. Der var en del hunde af huset meldt til, men der er meget sygdom i omløb pt, så det endte med en del afbud. Easy deltog i sin første rallyprøve nogensinde - kun 9½ mdr gammel. Virkelig mange flotte passager, så det bliver super lækkert, når han bliver lidt mere rutineret.

Derudover deltog kun Donna og Prima herfra med mig. Donna vandt champ. klassen med 99 points.

Dagens overraskelse var Prima, som aldrig har prøvet noget der mindede om før. Jeg var SÅ indstillet på at gå 2-3 skilte og så ud og lege. Hun nuppede hele banen i flot stil - fik 100 points, og var dagens vinder i beg. klassen.Det er jo aldeles uoffficielt og ganske for sjov, men sikke en dejlig oplevelse med hende. Der kommer til at vente nogle sjove og spændende år forude.


Prima


11.02.2018 Madonna og Rammstein har taget hul på sæsonens prøver ved dobbelt rallyprøve i dag. De bestod hver en prøve med 85 points i ekspertklassen. KÆMPE tillykke til dem og ejer Lone!!


Rammstein og Madonna


03.02.2018 Så kom Donnas gavekort. Jeg blev kåret som Årets Hundefotograf, 2017 i bladet Hunden, og præmien var et gavekort på 2000 kr til Arion ( hundefoder ). De sendte også gavekortet der i dec. men af uransagelige grunde kom det aldrig frem, og da det blev sendt for anden gang, tog det 2½ uger. Men NU kom det - og er omsat til en hulens masse hundemad. Vi siger mange tak :)


Hele flokken, som også tæller Summer disse dage. Som venner, vi dele :)


27.01.2018 I dag afholdtes Årets første udstilling i Dansk Collie Klub. Traditionen tro hædres og fejres Årets Hunde der, så dagen var skrevet i kalenderen. Når jeg alligevel skulle af sted var det oplagt at tilmelde mit lille nye håb, Prima, til selve udstillingen. Sad og overvejede om jeg skulle tilmelde endnu en hund - og tænkte, at det kunne jeg jo lige så godt.Tænkte først Fanny, men da hendes løbetid har været ventet over 1 år, og givet var på trapperne ( og hun skulle parres ) ville det nok alligevel ende med hun ikke kom med. Så det blev Donna - som snart er 10½ år! Ene og alene for at kunne sige, hun har været stillet i alle klasser - og dermed også veteranklassen.

Skrev i vores Lapinette-gruppe på FB, at jeg nu havde tilmeldt udstilling, og så var der lige pludselig flere der gjorde det samme :) Ellyn luftede tanken om at også få udstillet Summer igen - bare for sjov. Om jeg så gad handle hende ? Jaja - det skal jeg nok, svarede jeg.

Ja, så blev der pludselig travlt, for mange af hundene syntes de ville vaskes af mig også - så jeg vaskede og ordnede 8 hunde de sidste dage inden udstilling :D

Ingen af os havde forventninger om noget som helst, andet en hyggelig dag

Jeg har ad åre fået respekt for det at handle hundene - for det er ikke "bare lige" , hvis de skal vise sig fra bedste side.

Sikke en dag - ganske overvældende. Lapinetterne startede med at blive kåret ifm Årets Hunde - og der var en gedigen præmiehøst for 5 hunde af huset.

Lapinettes Heading for the Top : Årets hund, Rally begynder + Årets hund fp1
Lapinettes Flame of Fire : Årets hund, Rally øvede,3. vinder + Årets hund, fp2
Lapinettes Dancing Queen : Årets hund, fp2 - 2. vinder
Lapinettes Girl Crazy : Årets hund, fp3
Lapinettes Prima Donna : Årets hund, Rally champion + Årets hund, fp1, 2 vinder

Så kom selve udstillingen, og det blev ligeledes ganske overvældende. Jeg handlede 3 hunde - mine egne 2 - Prima og Donna - og så Summer, som vel egentlig er min bonushund. Hun har boet her ifm 2 hvalpekuld og en del pasning også, og er en del af flokken. Vi kender hinanden rigtig godt, men jeg har aldrig trænet med hende.Det viste sig dog, vores "sprog" sammen i øvrigt var nok. Hun er jo trænet en del i lydighed og kontakten der fik jeg nu. Det var lidt sjovt, da dommer sagde " Oh, she loves her mommy". Det var bare at sige "Yes" med et stort smil, selv om jeg jo ikke er hendes "mommy" :D

Prima fik SL, blev Bedste tævehvalp - og dernæst BIS hvalp.

Summer fik EXC CK, vandt åben klasse med 8 tæver, og fik dernæst cert og blev BIK2.

Donna vandt vet. klassen, hvor de andre var topvindende udstillingshunde. Alderspræsident i den grad - og så vandt hun dælme, fik EXC CK - og dernest veteran cert.Som om det ikke var nok endte hun med BIK3.Marieanne måtte springe til lynhurtigt og nuppe den ene ( Donna ), da både mor Donna og datter Summer skulle ind og være med i "bedste tæve-klassen" - og tænk at stå med mor og datter og blive hhv 2. og 3. bedste tæve. Jeg har desværre ingen billeder af det, for det er svært at fotografere, når man selv er i ringen, og der blev vist ikke taget nogen.

Men sikke en dag - at stille med 3 hunde, der hver især tager stort set alt der er at tage. Bedste hvalp, cert og veterancert. Donna fik så også res.cert.

Derudover stillede 4 andre Lapinetter.

Lapinettes Isabella Blues fik L i hvalpeklasse med en fin kritik
Lapinettes I still got the Blues fik ligeledes L og en fin kritik
Lapinettes Heading for the top opnåede Excellent i åben klasse
Lapinettes Easy Tiger opnåede Excellent i åben klasse.

Rigtigt flotte resultater over hele linien, både på udstillingen og som Årets Hunde i forskellige arbejdsgrene.

Brain AND beauty!! :)


Her Donna, Prima og Fanny med alt det de havde med hjem.

Summer med sin roset for 2. bedste tæve, og hun fik cert på dagen.Billede taget i snevejr :)

Herunder 6 Lapinetter, hvoraf de 5 var Årets hunde,Summer fik cert, Donne fik Veterancert og Prima blev BIS Hvalp.


.


07.01.2018 Så er vi i gang med det nye år, og tavlen i "News" er visket ren. Året 2017 ligger som link herover - sammen med de andre år siden 2011. Det er altid spændende at flytte den side - om jeg får slettet det hele i stedet :D

Som vanligt starter det nye år med at fejre det gamle - og konkret kåres Årets Hunde i diverse hundesportsgrene. Dette år har været et spændende år, hvor der har været rigtigt mange collier på banerne. Jeg kan ikke huske vi nogensinde før har haft så rigt og frodigt miljø omkring det at træne med sin collie. Jeg håber 2018 fortsætter i samme stil - meget tyder på det :)

Mange Lapinetter har gjort det rigtigt godt i 2017 - og flere er landet blandt Årets hunde. 3 stk. blandt Årets Hunde i rally.......Hera, som kun lige er 2 år, men har haft et enestående debutår. Dels med mange flotte rallypræstationer, med en bestået færdselsprøve - og hele 5 points i færdighedsprøverne.

Halvsøster Fanny er blevet Årets Collie, 3. vinder i Rally øvede klassen. Det har hun gjort sig fortjent til, samtidig med hun har trænet LP3 og haft mest fokus på det.

Deres mormor Donna - grand old lady, er Årets collie i Rally Championklassen for 2. gang i træk. 10½ år - og still going strong!


Hera, Fanny og Donna


Som om det ikke kunne være nok med det, så blev der sidste år ( for første gang ) kåret Årets Hunde i færdighedsprøverne, for at opmuntre collierne til at deltage i disse prøver. Det er bestemt medvirkende til at motivere til at komme ud på banerne til disse prøver også!

I år er hele 5 Lapinetter blandt Årets Hunde. Samtlige klasser af vundet af en Lapinette, og 2 2. vindere ligeledes. Det er lige ved at blive et helt familieforetagende med Donna, datter Summer og hendes 2 døtre Fanny og Hera. Dixie er dog den der er nået længst - og har som den eneste klaret fp3 klassen! Nu hepper vi på titelprøven kommer i hus i 2018 :)!


Hera,Donna
Fanny, Summer og Dixie