Tidligere år kan ses her :

2011
2012
2013
2014
2015
2016

2017
2018
2019
2020

2021

13.06.2021 Mine 2 yngste piger ( Prima og Jayme ) blev tilmeldt rallyprøve i dag.

Vi går egentlig og nørder LP, men det er et langt sejt træk ( især med LP3 ) - og en lang periode uden prøver for Prima. En stor del af det at gå til prøve, handler om opvarmningen, ramme modus osv - og det træner man ved at gå til prøve. Derudover trænger vi til at komme ud og være med "derude", fremfor kun at gå og pille i tingene hjemme. Så derfor føltes det rigtigt at melde til rally. Det gik lidt stærkt, så jeg havde ikke spottet det var en stor prøve med DM udtag osv - og 3 ringe og kæmpe klasser. En mindre, mere intim prøve plejer jeg at foretrække til unge hunde, der skal ud og "lære det".

Men det var skønt at være ude og være med igen, og jeg kommer til at melde til flere. Det er SÅ lærerigt.

Hundene klarede det flot - Jayme opnåede 98 på begge sine begynderprøver ( og debut ), og blev 4. vinder i kæmpe klasser. Prima kopierede datteren, og fik 98 i øvede, og blev også 4. vinder i kæmpe klasse.

Jeg er meget stolt af mine piger. Jayme har været på et lokalt rallyhold 6 gange - that´s it. Prima har slet ikke trænet rally. Jeg fik lige paniktrænet "hund rundt om fører under gang" ugen her op til, og satsede så på vi kunne charme os igennem. Men nu tror jeg vi skal lidt mere i gang, og så have det sideløbende med LP.


Lapinette´s Jawsome Jacintha og Pia vom BH - med hhv 2 og 1 pinde ( Prima gik kun 1 prøve )

06.06.2021 Vi har gennem 2021 kontinuerligt haft gang i en del aktiviteter i Lapinette-regi. Vi har også søsat nogle LP-selvtræningsdage her i juni, hvor vi hjælper hinanden.

En klar plan for dagen, med 1 hund på ad gangen - og så kigger/hjælper de andre. Ikke alle kan hver gang, men nogen kan hver gang - og det er super fint. I dag havde vi den første af dem. Joy, halvsøster Stella, Easy, Prima og Jayme deltog med deres ejere i dag. Super fed dag - som var meget givende. Også meget varm - 25 grader bagende sol, men hundene klarede det flot.


Stella, Joy, Easy, Prima og Jayme

29.05.2021 En stor,stor dag!

Det er ingen hemmelighed at mentalitet og arbejdsevner er det jeg prioriterer mest i mit opdræt - og uvildige tests/undersøgelser. Man kan tro og mene en masse, men det som vejer tungest for mig er officielle resultater. I dag var en vigtig dag - 6 hvalpe fra J-kuldet skulle gennem deres mentalbeskrivelse. Jeg har nogle super hvalpekøbere, som gerne stiller op, og ligeledes prioriterer en mentalt god hund, og også har forstået, at så må man selv byde ind med det man kan - nemlig oplysning til fælles bedste. Den 7. hvalp i kuldet bor i Finland, og vil ligeledes gennemgå mentalbeskrivelse, blot i hjemlandet. I går havde vi de 5 danske og den svenske med.

Der er desværre ikke mange mentalbeskrivelser at finde - og i år har collie-klubben heller ikke nogen overhovedet. Der har jeg ellers ofte meldt til, men da jeg spurgte ind, var der ingen planer om nogen.

Så what to do ? Jeg kontaktede en god bekendt, som jeg tidligere har lavet mentalbeskrivelse sammen med i anden klub. Om hun var med på en tur til ? Ja, det ville hun gerne - hvis jeg tog mig af alt det praktiske med sted, testere, papirarbejde osv. Så ville hun til gengæld stå for indkøb af gaver og lave mad på dagen. Super duper - og så kørte vi på.

Alle 6 herfra meldte til - og nåede at få plads.Vi var i Fakse, med det bedste team ever. Super stemning, og vildt engagerede team-medlemmer.

Hvalpene herfra gjorde det fantastisk. Jeg vil sige - der er faktisk ikke meget mere at stræbe efter. Alle fik 1 på afreaktionerne. 4 fik 1 på skud, 1 fik 2 og 1 fik 3 ( skudfaste ). 4/5 i håndtering og 4,4,4 på leg. De fleste fik 5 på nysgerrighed på lyden - crasahbang - og så løb de direkte hen og undersøgte det. Det var simpelthen AWESOME!!!!

De var alle helt oppe og ringe på legen, og tog mange æresrunder ud i mælkebøttemarken omkring med dummyen. Det var livlige, glade i låget-hunde, som havde en fest!

Sikke meget ros vi/ de fik - det blev også understreget det var helt vildt, de var så ens. "Meget stærkt billede" sagde den ene.

Der kan findes billeder + deres skemaer her : Mentalbeskrivelse J kuldet.


Mor Prima nr. 2 fra venstre - blandt 6 af hendes J hvalpe

21.05.2021 Hera og ejer Erika har været af sted til aftenprøve i fp3 ( færdighedsprøve 3 ) og bestod med flotte 4,4 points.

KÆMPE tillykke med det!!


Lapinette´s Heading for the top

medio maj.2021 Charlie ligger her på græsplænen i sit nye hjem - hvilket er ca. 150 m fra mit :) Han har fået verdens bedste hjem hos Jeannette, Kennet og Cloie ( fra C kuldet ). Det eneste andet sted, jeg kunne forestille mig var godt nok til ham :).

Heldigvis syntes Cloie også det var en god ide - efter en uges tid :) Nu er meldingerne at hundene leger rigtigt meget sammen, og har stor glæde af hinanden. Jeg elsker en happy ending!!


Lapinette´s Heavy metal

16.05.2021 En slags kenneldag :)

9 stk Lapinetter var vi af sted i dag - for at få hundene på får. Dette hos Jim på Bakkegården i Stenlille. Vi var nogle stk af sted tidligere i år - og denne gang skulle det gentages, med mulighed for flere kunne deltage. Der var fremmøde langvejs fra. Dixie og Hera kom fra Fyn. Dobby fra Sverige - og rundt fra hele Sjælland kom Prima, Jayme, Joy, Sheeba, Jackie og Easy. Som altid pragtfulde dage sammen fyldt med oplevelser, læring og skønt selskab!! Hundene arbejdede super godt, og masser af ros fra hyrde Jim.

Jeg er stolt af Lapinetterne!! Når man ser tilbage på det seneste 1½ års tid, hvor det har været svært at arrangere noget som helt aktivt - har vi hele tiden fundet en vej. Der har været aktiviteter løbende - selvfølgelig indenfor de eksisterende regler, på pågældende tidspunkt. Gåture, soigneringskursus, sporkursus, hyrdedage osv........Det er SÅ skønt!


9 stk Lapinetter på får

01.05.2021 Joy ( Lapinette´s Jazz`n Joy ) og ejer Marieanne debuterede i dag i LP1. Joy er 16 måneder. Det blev gjort med maner - 196 points ( ud af 200 ), 1. præmie, 1. vinder - og dermed titlen LP1.

KÆMPE tillykke med den flotte debut!!


LP1 Lapinette´s Jazz´n Joy

25.04.2021 Hera ( L. Heading for the top ) og ejer Erika var i dag oppe i championklassen ( rally ) for 2. gang - og opnåede 86 points, og blev 1. vindere.

KÆMPE tillykke med det!!


Hera

16.04.2021 Charlie ( L. Heavy Metal ) er flyttet hjem her i huset. Allerede i 2018 blev jeg kontaktet omkring yngstebarnet i fam. havde allergi. Det skulle angiveligt ikke være hund, han ikke kunne tåle. Men hjemme hos mor ( og Charlie ) havde han mange symptomer - hos far ingenting. Der er prøvet ALT. Der har været folk ude og vurdere om der var skimmelsvamp, der er taget flere tests og der er gjort rent i døgndrift. Men intet har hjulpet eller givet afklaring. Nu skal fam. også flytte - til et sted, som er meget lidt hundevenligt, så det hele snørede sig sammen. Det var bedst Charlie kom hjem til kennelmor igen - hvilket hundene af huset ALTID kan komme!

Charlie er 5,5 år og fra H kuldet. Jeg har set ham en enkelt gang, da han var omkring 1 år til en hyrdedag på Fyn. Ellers ikke set ham alle årene. Men da han kom ud af bilen, var der tydeligt stor genkendelse og glæde ved at møde mig.

Nu bor Charlie her. Han har fået en vask/grooming, og onsdag kommer han til dyrlægen, til at få fjerne enten indkapslet fremmedlegeme eller vorte, jeg fandt under ene trædepude.

Han er aldeles vidunderlig. KÆMPE colliedreng på 64 cm, men lige så sød og kærlig, som han er stor.

Han er gledet ind i flokken her, som kom han her dagligt og har kæmpe glæde af de andre. De har også glæde af ham - og jeg nyder at have en hanhund i huset igen. Tiden må vise om han bliver her, eller ender hos en hvalpekøber i nærområdet. Der er kun de 2 muligheder. Jeg vil gerne have ham "tæt" nu.


Charlie

14.04.2021 Easy ( L. Idaho by Night) og ejer Camilla har også kastet sig over de amr. tricksprøver - og bestået de første 4 klasser.

Dermed er Easy nu indehaver af titlerne TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US).

KÆMPE tillykke til Easy og ejer Camilla!


Easy

06.04.2021 Så kom HD/AD resultater på resten af J kuldet. Jeg er så heldig, samtlige hvalpekøbere har fået taget HD/AD billeder af hundene. Det er rigtig godt at blive klog af. Dermed er resultaterne for kuldet følgende :

Lapinette´s Jazz `n joy : HD:A - AD : 0
Lapinette´s Jazzmin : HD:A/B - AD:0
Lapinette´s Jawsome Jacintha HD:A - AD:0
Lapinette´s Jazzanova HD:A - AD:0
Lapinette´s Just Jazz it Up HD:A - AD:0
Lapinette´s Jam With Sam HD:A - AD:2
Lapinette´s Jive to Five HD:A - AD:3

Super flotte hofter hele vejen igennem. Dem har jeg også styr på ( føler jeg ), fordi så meget er fotograferet i familien, og jeg kan finde en del info om de hunde, jeg har valgt at bruge i avl. Det samme kan man desværre ikke sige om AD. I Danmarks er kun 6,9 % af collierne de sidste 10 år AD fotograferet. Jeg har også selv været rigtig dårlig til at få det gjort, idet jeg troede på "collierne ikke havde AD", hvilket er noget der ofte siges, når talen falder på det.

Men det passer ikke, fandt jeg ud af for et par år siden. Flere collier i vennekredsen er blevet diagnosticeret med AD i mere moden alder. I Sverige ser man statussen dukke op af og til - og de seneste par år er der også flere hunde af forskellige linier, som har fået den i DK.

Hundene på Primas kennel bliver ikke AD fotograferet, så der er ikke meget info at pille i.Jeg begyndte selv at få taget AD billeder af "alle" i 2018 - og hele mit I kuld har 0. Men overraskelsen kom så nu, og det er umuligt for mig at finde ud af om det kommer fra far, mor - eller en kombi af begge.Prima har 0/1, men dyrlægen var ret sikker på det var en skade. Kan man mon regne med det (?)Bobby har en søster, der har fået dårlige albuer i moden alder. Dyrlægen der mener, det skyldes slid. Kan man mon regne med det ? Umuligt at finde ud af.Det er velkendt, at disse sygdomme kan bæres skjult, hvorfor det er vigtigt hele kuld fotograferes. Det er ikke kun hunde med en skidt status, der kan bringe det videre.

Jeg er dog LYKKELIG over alle i J-kuldet har fået taget billeder. Det var de 2 sidste hunde på dagen, der viste sig at have noget på albuerne. Havde "kun" de første 5 hunde været blevet fotograferet, var det stadig en pæn stor andel af kuldet, og så ville alle have været fri og jublen ville ingen ende tage. Det er et skole-eksempel på, hvor vigtigt det er at få fotograferet alle!!!

J kuldet er alt jeg har drømt om ellers. Men ingen roser uden torne. Jeg har haft svært ved at se, hvordan man kunne gøre noget bedre - men nu er der et klart fokus på AD.

Jeg håber virkelig flere får fotograferet, så vi ved fælles hjælp kan få minimeret de her ubehagelige overraskelser. KÆMPE tak til mine hvalpekøbere for dette arbejde. Det er guld værd!

05.04.2021 Hera ( L. Heading for the Top ) har i dag debuteret i championklassen. Hera og ejer har holdt lang pause fra rally, og i stedet hyrdet en del, men nu er de gået videre i champion-klassen. Den bestod de med 71 points, og blev 3. vinder på dagen.

KÆMPE tillykke til flot debut til Hera og Erika!!


Hera

29.03.2021 Jazzmin ( Lapinette´s Jazzmin ) har nu fået sine røntgenresultater - og hun har HD A/B, AD : 0/0 og OCD : fri.

Jazzmin bor i Finland, og er tiltænkt et liv som arbejdshund, så det var dejligt med gode resultater. KÆMPE tillykke til ejer Britta og Jazzmin!


Jazzmin

28.03.2021 4 Lapinetter var ude og hyrde med deres i alt 3 ejere. Bobbbys datter Stella var også med - så 5 hunde på dagen.

Vi var på Bakkegården, hvilket var et super godt sted. Meget hurtigt kom vi til at kunne en hel masse. Fedeste fede dag. Virkelig tiltrængt efter 1 år med ikke så meget hundesjov.

Prima, Jayme, Joy og Hera ( og Stella ) var hundene på dagen. Alle 5 fik virkelig meget ros af hyrden - han var imponeret, sagde han :)


Prima, Jayme, Hera og Joy på får

21.03.2021 2 Lapinetter har været ude og være dygtige i dag.

Lapinette´s Heading for the Top bestod sammen med ejer Erika færdighedsprøve 2 med 4,6 flotte points. KÆMPE tillykke med det!!!

Lapinette´s Easy Tiger bestod Rally ekspertklassen med sin ejer Lone, og blev 2. vinder. KÆMPE tillykke med det!!


Hera og Madonna

21.03.2021 I dag var en lille flok Lapinetter af sted på foto-session. Camilla ( ejer af L. Idaho by Night ) er proff hundefotograf, og ville gerne give os en dag og 2 billeder hver. Jeg smed mig selv og mit kamera i puljen også, så vi kunne deles op i 2 små hold. Super hyggelig dag i Værløse med dejligt gensyn med Sheeba, Nellie, Easy, Luna, Bobby og Laddie. Nellies sambo-collie Zico var også med.


Et udpluk af mine billeder. De ryger ind hos de enkelte hunde i deres gallerier


Et af Camillas billeder af mine 2 piger. Prima og datter Jayme

18.03.2021 En rigtig trist nyhed fik jeg i dag ( 22.03 ), om at Lapinette´s Chelsea Bridga "Dina" desværre blev trafikdræbt for et par dage siden.

En rengøringshjælp var ikke opdateret omkring at hundene gik ude, og hun lukkede ikke porten til vejen efter sig. Dina er så løbet ud, idet der kom en bil - og hun var død på stedet.

Sødeste søde Dina, som jeg har set flere gange årligt, og jeg også lånte til et kuld hvalpe. Hun er mor til G-kuldet her i huset, og selv fra C-kuldet. Mentalt super stærk tæve, altid i total balance med sig selv.

Dina ville være blevet 11 år her til maj, men var super frisk og rørig. Ejerne havde lige talt om, hun da nok levede 5 år mere. Men sådan skulle det ikke være.

Jeg kommer til at savne dig, Dina - sov sødt!


Lapinette´s Chelsea Bridge "Dina" - 13.05.2010 - 18.03.2021

15.03.2021 I dag var der aftenprøve i færdighedsprøverne på Garbogaard. Jeg tilmeldte impulsivt Prima og Jayme for at have et træningsmål. Derudover blev Jackie
( L. Jam with Sam ) også tilmeldt. Han og ejer Hanne er blevet rigtigt dygtige til tricks!

Så 2 små J-hvalpe havde deres debut.

Jayme ( L. Jawsome Jacintha ) fik 4,8 points ( ud af 5 )i fp1, og var en fornøjelse at have med. Dermed bestået prøve.

Prima ( Pia vom Bopparder Hamm ) opnåede 4,4 points i fp2 - og fik dermed også en bestået prøve, og var bestemt også en fornøjelse.

Jackie fik 2,75 points - og bestod lige netop ikke. Han lavede nogle flotte øvelser, men som tiden skred frem fik han sværere ved at koncentrere sig. Typisk ung hanhund, men det er bare op på hesten igen. Tak for en dejlig prøve!


Lapinette´s Jawsome Jacintha og Pia vom Bopparder Hamm

13.03.2021 Isabella ( L. Isabella Blues ) og ejer Merete, har også været i gang med de amerikanske tricksprøver - under "Do more with your dog" og har nu hentet de første 4 titler der.

KÆMPE tillykke til Isabella og Merete!!


Isabella - som nu kan kalde sig NW1 NW1G RBM RØM TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US) Lapinette´s Isabella Blues

09.03.2021 Den første hvalp fra J-kuldet har nu været gennem røntgen og vurdering hos KU life.

Joy ( L. Jazz ´n Joy ) fik bedst mulige resultat - nemlig HD:A - AD:0 og OCD:fri.

KÆMPE tillykke til ejer Marieanne og Joy!


Lapinette´s Jazz ´n Joy "Joy"

20.02.2021 Så er der taget hul på aktiviteterne i 2021, og første nyhed i år kan afsløres.

2 Lapinetter - begge fra I-kuldet, har stillet til færdighedsprøver.

NW1 NW1G RBM RØM Lapinette´s Isabella Blues "Isabella" har stillet i fp2 med ejer Merete - og bestået med 4,3 points. KÆMPE tillykke med det!!

Brormand "Easy" ( Lapinette´s Idaho by Night ) stillede i fp3 med ejer Camilla, og bestod denne med 4,2 points. KÆMPE tillykke med det!!


L. Isabella Blues


L. Idaho by Night