Tidligere år kan ses her :

2011
2012
2013
2014
2015
2016

2017
2018
2019
2020
2021
2022

2023
30.01.2022 Loke fra L kuldet ( Lapinette´s Loud and Proud ) har været på udstilling for første gang i sit 5 mdr lange liv. Det var en dobbeltudstilling i Dansk Collie Klub.

Det kunne ikke gå bedre - han fik SL ( Særdeles Lovende), blev placeret som bedste han, dernæst BIR - og slutligt BIS ( der var ingen korthårede babyer ).Dette i babyklassen.

Han fik 2 fantastiske kritikker - her er den ene af dommer John Walsh : " 5 mth old male, very promisising young dog, well boned, good size plenty substance for age nice length of head,well shaped eyes, well placed ears strong underjaw, pleasing line, from head to tail, lot of angels for his age with he needs to grow in to, super length of tail, a happy dog on the more a very prom furture"

Loke er resultatet af egne 2 linier her i huset, der i hhv 4 og 5 generationer på begge sider er avlet til at have super sundhed, stærk mentalitet og gode arbejdsevner. Alligevel har han tilsyneladende også en meget lovende fremtid på udstillinger. Det er da ret fantastisk :)

KÆMPE tillykke til Loke og ejer Lone!!!
Lapinette´s Loud and Proud - søn af Jayme og Easy

30.01.2022 Lapinette`s Jazzmin "Jazzmin" er blevet Årets collie, 3 vinder i rally i Finland, Helsingfors-afdelingen. De har lidt andre kategorier end i DK - deroppe er det ikke klassevist. Så det er 3. bedst af alle.

KÆMPE tillykke herfra!!!


BH RTK4 Lapinette´s Jazzmin - som bor i Finland

16.01.2022 To drenge fra K kuldet ligger og sover side om side på gulvet herhjemme. Det er Makker og Boogie. Vi har lånt Makker med hjem for en dag, for at have ham med til HD/AD foto. De to drenge har kun set hinanden 1 gang siden Makker flyttede 8 uger gammel. Da var de 6 mdr. Her ligger de så sammen og sover trygt 14 mdr gamle. Fantastisk fine drenge.

Hofter og albuer var lige så fine - begge fik status A på hofterne og 0 på albuerne. Altså bedst muligt.Det samme opnåede bror Fønix i november måned. Så mangler kun Marley, som vil få det gjort senere på året.

Meget stolt opdrætter - og alle 4 drenge er ligeledes genetisk fri på øjnene. Så sundheden kan ikke være bedre.


Lapinette´s Kansas City Boy og Lapinette´s King of Swing - begge HD A og AD 0

16.01.2022 2 kusiner har deltaget i Sirius Rally Begynder Stjerne - og begge fået godkendt deres indsendte prøve.De blev sendt ind i dec., men pga sygdom hos DKK er hhv bedømmelser, feedback og diplomer kommet retur lidt hen ad vejen og forsinket. Men nu er det ganske vist - og deres titler registrerede :)

KÆMPE tillykke til Erika og Hera - og Jayme ( og lidt mig ) med titlen SIRLB.

Lapinette´s Heading for the top & Lapinette´s Jawsome Jacintha - begge med titlen SIRLB

13.01.2022 En masse hvalpe af huset, har deltaget i DKKs Sirius Winter Sniff Challenge.

Der kan man med bestået prøve opnå hhv guld, sølv og bronzetitler. Nogle hunde har fået besked om, hvad de har opnået - nogle mangler stadig. Der er mange deltagende hunde, og bedømmerne skal igennem en kæmpe bunke. Men efterhånden som de godkendes, vil jeg lægge dem ind i dette opslag.

Isabella har fået besked retur - hun har opnået guld, og dermed titlen SIWISCG.
KÆMPE tillykke til Merete og Isabella


NW1 NW1G NW2 LP1 RBM RØM SISLCB SISSCG SITCB SIWISCG TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US)
Lapinette´s Isabella Blues

Boogie har også bestået med guld og fået titlen SIWISCG. Tillykke til ham ( og mig ) :)


RBM SISHB SIJSB SIRLB SITCB SINWMJB SIWISCG
Lapinette´s King of Swing


Brormand Fønix har ligeledes bestået med guld, og opnået titlen SIWISCG.
KÆMPE tillykke til Fønix og Tina

RBM SISHB SIJSB SIRLB SINWMJB SIWISCG
Lapinette´s Knight and Day


Hera har også været i gang med at sniffe sig til guldet og titlen SIWISCG.
KÆMPE tillykke til Hera og Erika

FP BPB LP1 RBM RØM DKRLCH HTMF SISLCS SIRLB SIWISCG
TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US)
Lapinette´s Heading for the Top


Der kommer flere senere........... :)
13.01.2022 Lapinette`s Isabella Blues har deltaget i Sirius Begynder Tricks prøven - og denne er godkendt. Dvs at hun har opnået titlen SITCB

KÆMPE tillykke til Isabellla og ejer Merete!!


NW1 NW1G NW2 LP1 RBM RØM SISLCB SISSCG SITCB TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US)
Lapinette´s Isabella Blues

13.01.2022 Som altid starter Året med at hylde sidste års bedrifter i Dansk Collie klub. Man kårer "Årets Hunde". Herhjemme kom vi først til en officiel prøve i dec, så vi har ikke fået samlet points i den afdeling i år. Men så er det godt at der er andre der kan holde fanen højt :)

Isabella og Merete er kåret som Årets Hund i LP1. KÆMPE tillykke med det!!

Som om det ikke var nok - er de også Årets hund i både NW2 og NW3.

Isabella er den første collie i DK, der opnår en NW2 titel - og de er knoklet videre i NW3

Herfra skal lyde et stort tillykke med det hele!!

NW1 NW1G NW2 LP1 RBM RØM SISLCB SISSCG SITCB SIWISCG TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US)
Lapinette´s Isabella Blues
Foto : Camilla Johannesen

I Rally opnåede Fønix og Tina, at blive Årets Hund i Rally Begynder, 2 vinder. Dette med en stadig meget ung hanhund, der her ved årsskiftet kun er 14 mdr.

KÆMPE tillykke med det!!!

RBM SISHB SIJSB SIRLB SINWMJB SIWISCG
Lapinette´s Knight and Day
17.01.2022 Bedre sent end aldrig :) Nu fik jeg smidt hele 2022 over på et link, og kan så starte 2023 rigtigt op her igen.

RIGTIG godt nytår til dem der måtte følge med her. 2022 blev igen et meget aktivt år i Lapinette-regi.K kuldet flyttede hjemmefra lige inden jul ( 2021 ), og til min egen overraskelse var der en af hvalpene, der var nødt til at blive boende. En hanhund - hvilket jeg ellers havde tænkt jeg aldrig skulle have igen. Ikke fordi jeg ikke kan lide hanner - tværtom - men det er bare lidt besværligt med 3 intakte tæver i huset. Men Boogie blev - og det har været en fornøjelse i 2022 at se ham og hans brødre vokse op og udvikle sig til unge hanhunde fra små hvalpe.

L-kuldet kom også til verden i august - og nu er det dem der følges meget intenst i deres første leveår, hvor der sker så meget så hurtigt.

Mit år har mest stået på hvalpe og yngelpleje. Først en ung Boogie, så blev Prima parret og blev drægtig - og træning m.m. blev afmeldt. Desværre tabte hun hvalpene tidligt i drægtigheden. Det førte igen til en del undersøgelser - og en teori jeg havde om årsagen ( som dyrlægen ikke havde troet på ) blev undersøgt - og jeg havde ret. Dermed kunne Jayme behandles fra start - og hun fik et dejligt kuld på 5 hvalpe. En viste sig dog at have en defekt fra fostertiden, og måtte aflives. Det er desværre, hvad der kan ske. Men dermed kom vi helt hen til ultimo okt, før jeg kunne tage træningstøjet på for alvor og leve den side af hundelivet ud.

Årets nyhed er DKKs nye koncept Sirius - som er online prøver inden for efterhånden mange sportsgrene. Man skulle tro, det var nemt når det er online - og man "bare" kan tage det om. Men det er det nu egentlig ikke + jeg valgte her at sætte kriterierne ret højt for de enkelte prøver. Dem har jeg taget en del af, mens jeg "bare" gik hjemme og passede hvalpe/drægtig tæve. Især med Boogie, som på den måde har fået rigtig meget lærdom ind tidligt.

10 Sirius prøver er det alligevel blevet til herhjemme - alle godkendte i første hug, og med en titel til hundene.

Boogie tog Sirius Rally Begynderprøven, og deruddover har jeg nørdet rallyøvelser - således han kan dem på verbal kommando, og virkelig har en super god forståelse af dem. Vi meldte til en dobbelt rallyprøve primo dec, hvor han gik to fantastiske prøver m. hhv 94 og 100 points. Dermed opnåede han titlen RBM.

Jayme nåede lige at debutere i ekspertklassen under virkelig dårlige forhold, men bestod alligevel prøven og gik flot - så det vil jeg glæde mig til at arbejde videre med i 2023.

Hvalpene af huset har i år tilsammen opnået hele 33 titler. Det er jo helt vildt - sidste år var det 23, og det var vildt - men det blev overgået i 22. Rigtigt mange Siriusprøver blev taget, men ellers har det spændt vidt indenfor flere forskellige sportsgrene.

Jeg er umådelig stolt af mit opdræt.Alle visionerne udfolder sig nu.

Nu glæder jeg mig til at se hvad 2023 bringer - vi ses derude!!!