Tidligere år kan ses her :

2011
2012
2013
2014
2015
2016

2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023

2024
08.06.2024 Der er vist ikke noget at sige til, jeg synes der er lidt rigeligt gang i den pt. Mange store ting er faldet lige oven i hinanden.

I dag stillede Boogie og jeg til en Nosework 1 prøve. Vi har været så heldige at komme på et super træningshold hos Johanna, og det går bare rigtigt godt. Det gjorde det også i dag - han opnåede 100 points ( 1 fejl ) og dermed en 1. præmie - og titlen NW1. Han var hurtig - hvilket gav ham en 2. vinder i udesøget og en samlet tid, som var 4 sekunder hurtigere end Ninja-Louisiana ( som vandt hele prøven - en GOD dag for opdrætteren :D )


Lapinette´s King of Swing - nu med NW1 titel!

Og ja - Louisana og ejer Merete var nemlig også med - og de brillerede og vandt hele prøven - med 100 points og 0 fejl. Dertil blev de 1. vindere i beholdersøget og 3. vinder i indesøget. KÆMPE tillykke til Merete og Louisiana!!


Lapinette´s Living, Loving, Sniffing - samlet 1. vinder af NW1 prøve!

05.06.2024 Endnu en STOR dag - set frem til gennem 4 år :D Jayme debuterede i LP3 - som er den klasse jeg har sigtet og håbet på, siden jeg startede med at træne LP med hende. LP3 er en svær klasse, som kræver en del af hunden anno 2024, men jeg har længe ment hun har hvad skal til. Tempoet, intensiteten og driften til de lange udløb i pænt højt tempo. Det har knebet lidt mere med selvkontrollen, da hun kører højt - men vi har knoklet, og den burde være ved at være der.

Vi fik 210 points - 3 præmie - og med 2 nuller. Nullerne i de 2 øvelser med fremsendelser ( felt og cirkusøvelsen ), men bestemt ikke fordi hun ikke ville løbe. Der var fuldt knald ud - og cirkusøvelsen gik super, lige til springet - hvor hun løb udenom. Det skyldtes en hund ved sidelinjen som oplevede hun kom løbede ud mod båndet efter apporten, og så gøede den af hende. Hun samlede apporten op, men bøjede så af og løb direkte til mig pga presset. Det kan jeg ikke bebrejde hende. Hun havde så meget fart på at hun løb lidt stor bue ud, da hun havde rundet keglerne - så det gav også lidt fratræk. Derfor blev det 0. Havde det kun været springet, hun missede, havde halvdelen af pointene været hjemme. Feltet er ellers hendes hofnummer - hun er så herresej til det i meget højt tempo. Men hun løb i en bue ud - hvilket hun kan være tilbøjelig til nu med de større afstande. Så hun kom ind fra siden - og da hun så også skulle have ekstra kommandoer til dæk, var det også et 0. Resten af øvelsen med indkald gik flot. Så egentlig småting i 2 ellers stærke øvelser. Det bekymrer mig slet ikke.

Til gengæld gik hun suverænt i de kontrollerede øvelser og fik 9 i fri ved fod - og 10 i pos. under gang. Hun lavede SÅ meget lækkert og hun dansede rundt og var PÅ. Fedeste fede følelse - nøjs, hvor var det fedt. Nu glæder jeg mig til at bruge de næste 2-3 år på den klasse. Den skal vi nok klare - hun er virkelig en fantastisk hund!


Lapinette´s Jawsome Jacintha - Jayme - debut i LP3

01.06.2024 En mega fantastisk dag med mentalbeskrivelser. Øvelsen var at L kuldet skulle igennem. Loisiana kunne desværre ikke, da hun var på nosework-kursus, men Loke, Luna og Echo stillede op. Da jeg fik hvisket i øret at mentalbeskrivelsen var lagt op, var 2 M hvalpe hurtige, og fik også en plads. Salsa og Sambo :) Beskrivelsen var i Faxe hos verdens bedste team!!

Endnu en KÆMPE tak til mine hvalpekøbere for at stille op - I er bare de bedste!!! Det er så vigtigt at se, om der er svagheder - eller andet at tage hensyn til.

Kort og godt - jeg var dælme stolt!!! Samtlige 5 hvalpe lavede KANON beskrivelser. Det kan ikke være meget bedre. legende, mega sociale, ikke bange, 1 på samtlige afreaktioner, ikke stressede, flere med jagt - og stort set alle med 5 på nysgerrighed også - som er så sjældent at finde hos collierne, men har ligget ret stabilt i kuldene her de sidste 5-6 år. Skudfaste var de også - et par måtte være døve, mente beskriverne.

En dag jeg kan leve højt på meget længe - og endda et par ret unge M hvalpe, der gik igennem. Brormand Jambo klarede det jo også suverænt! Så nu må vi se om vi kan finde beskrivelser til de sidste 4 og Louisiana. Vi håber collie-klubben laver en til efteråret, hvilket der er rygter om :)


5 mentalt stærke og lækre vovser - og deres glade ejere. Tak for en dejlig dag!!


Lapinette´s Light at Night "Luna"


Lapinette´s Lines of Jawsome Code "Echo"


Lapinette´s Loud and Proud "Loke"


Lapinette´s Mindblowing Salsa "Salsa"


Lapinette´s Mambo King "Sambo"

25.05.2024 I dag var der rallyprøve i Rødovre. Melody var meldt til - og Loke ( Lapinette´s Lous and Proud ) og ejer Lone. Super fin bane at gå, og Melody startede flot. På 2. langside lå der dog bunker af halvråddent græs, hvor plænen var slået kort inden, og det syntes hun var max klamt at gå i, så jeg brød af og gik ud. At træne skal være sjovt og fedt - særligt når man er en lille ung hundepige, så ingen grund til at mase noget igennem.

Loke havde sin debut i rally - og gik en fin bane med ejer Lone. De opnåede deres 1. pind med 77 points.

KÆMPE tillykke til Lone/Loke!!


Lapinette´s Loud and Proud - med 1. pind i rally!

18.05.2024 Endnu en dejlig nyhed fra udlandet. Denne gang Sverige.

Tesla opnåede i dag på udstilling sit 3. cert - og blev dermed Svensk Udstillings Champion.

I Sverige anses collien som værende en brugshund, og derfor er brugsmeritter nødige, for at opnå et svensk udstillingschampionat. De meritter har Tesla, så derfor opfylder hun betingelserne for at opnå et championat.

Tesla bliver snart 10 år, men er still going strong - i DEN grad.

KÆMPE tillykke til Tesla og ejer Karin!!

Teslas championtitel, er den 14. championtitel Lapinetterne opnår.


Lapinette´s Gorgeous Blue Monday - nu Svensk Udstillingschampion

15.05.2024 Der er alligevel godt gang i den pt. Jeg har efterhånden ikke tal på hvor mange titler lapinetterne allerede har hentet i år - og forårssæsonen er ikke slut endnu.

Endnu en titel blev hentet i dag. Det var Fønix der stillede i en NW1 prøve ( nosework ) og simpelthen opnåede 100 points, og dertil blev samlet 2. vinder. Dertil blev han 1. vinder i udesøget.

Dermed opnåede han også titlen NW1. KÆMPE tillykke til Fønix og ejer Tina!!


Lapinette´s Knight and Day - nu med NW1 titel.

09.05.2024 Endnu en nyhed tikkede ind i dag - og også en rally-nyhed. Louisiana var oppe til en dobbeltprøve i rally og opnåede pind nr.7 og 8 i begynderklassen. Dermed opnåede hun Rally BegynderMester Bronzetitlen.

KÆMPE tillykke til Louisiana og ejer Merete!!.


Lapinette´s Living, Loving, Sniffing - nu med bronzetitel i rally begynder.

09.05.2024 En stor dag!!

Jazzmin i Finland opnåede sit 3. cert i rally, og blev dermed Finsk Rally Champion.

Derudover blev hun også klubmester, og dommerens favorit!

KÆMPE tillykke til Jazzmin og ejer Britta. Super flot præstation!!

Dermed er alle 3 søstre i det kuld blevet rally champions - det samme er deres mor og deres farmor.


Lapinette´s Jazzmin - Finsk Rally Champion (FI ROBCH )

07.05.2024 Melody har været til sin første officielle prøve - eller faktisk 2, eftersom det var en dobbelt prøve.Hun blev meldt til rallyprøver, eftersom vi havde dagen fri, og jeg ifm LP har arbejdet en del med transport til start. Det kunne en rallyprøve også bruges til at få trænet/afprøvet. 10 dage inden prøve satte jeg en bane/skilte op, så hun kunne prøve at gå rally. Ellers har vi kun trænet LP.

Hun klarede prøverne flot - og starterne var super!! I prøve 1 måtte vi lave en ommer, hvor hun kom lidt foran mig lige efter retningsskift, og derfor ikke tog den plads-kommando jeg gav. Ellers fejlfrit - og 97 points. I prøve 2 skete det samme stort set igen - så gæt, hvad vi træner nu :D + en ommer mere og at hun gik ind i min bane 2 gange ( gik for tæt ). 92 points.

2 flotte beståede prøver og også de 2 første pinde på vej mod en RBM titel.


Lapinette´s Melody - første off prøve, 12 mdr gammel.

27.04.2024 I dag har Lapinette´s Mambo Jambo gået mentalbeskrivelse - knap 1 år gammel. Det er tidligt at gå den, og heldigvis vidste jeg ikke noget om det, for så havde jeg nok bidt neglene godt ned :D

Det havde i så fald været spild af godt krudt, for han klarede det forrygende. Alle krydser sidder lige i skabet - og bedst muligt.

STORT tillykke til Jambo og ejer Henriette med den flotte mentalbeskrivelse!!


Lapinette´s Mambo Jambo " Jambo"

>
Jambos skema

20.04.2024 Samtidig med Jayme og Boogie deltog i LP prøver i Roskilde, stillede Isabella og Louisiana til rallyprøver i Ringsted.Det gik forrygende. Louisiana fik 2 pinde i begynderklassen - den ene endda med 94 points. Dermed opnåede hun titlen Rally Begynder Mester ( RBM ). Isabella gjorde det også rigtigt flot, og opnåede på den ene prøve 95 points, og dermed sit første cert.

KÆMPE tillykke til pigerne og ejer Merete!!Louisisana og Isabella - 2 dygtige rallypiger

Også i Finland var der gang i den. Jazzmin stillede i lydighed - mesterklassen, som svarer til vores LP3. Hendes debut i klassen. Hun opnåede en 3. præmie, og dermed et bestået resultat. Dertil blev hun 3. vinder. En flot debut i en svær klasse.

KÆMPE tillykke til Jazzmin og ejer Britta!!


Jazzmin - debut i LP3

20.04.2024 Så var der LP prøver i Dansk Collie Klub. En ide jeg fik til træning sammen med min trænings-kammerat Lea. Lea har det mest vidunderlige prøveareal, og vi talte om det kunne være fedt at holde prøve der. Men det kræver en klub i ryggen, så jeg kontaktede Helle, som sidder i Lydighedsudvalget i Dansk Collie Klub. En klub jeg ikke længere er medlem af, men jeg arbejder gerne for at få lavet nogle prøver og rammer for noget hundearbejde. Vi 3 indgik i et samarbejde omkring at lave en prøve, og det har været yderst tilfredsstillende. Prøven var i dag, og vi var heldige en super dommer, prøveleder og sekretær gerne deltog.

Jeg stillede med Boogie i LP1 - hans officielle debut. Han gik en prøve-prøve sidste weekend, hvor han gik fantastisk og opnåede høje points. Fedeste følelse. Den var knap så fed i dag, idet han forelskede sig i naboen i fælles-dækken. Dette betød han rejste sig, og også var ukoncentreret mellem øvelserne i noget af resten af prøven. Men når han sad klar til start, så var han 100 % med mig og lavede fine øvelser. "Smukt", "nydeligt" osv står der også i kritikkerne for de enkelte øvelser. Men at få ham fra ringbåndet ind til start var en udfordring, jeg ikke har haft før. Han kiggede efter sit hjertes udkårne :D

Men dejligt selve øvelserne er så forstærkede, at han performer flot, når vi er i dem. Han er stadig en meget ung hundedreng og bliver meget let forelsket.

162 points, 1. præmie - og dermed titlen LP1! :)

Jayme stillede i Brugsprøven, som er en prøve kun for collier og sheltier. Det er en blanding af LP2 og LP3 øvelser + 2 skud til sidst. Hun gik en rigtig god prøve, og særligt 9,5 points + verdens fedeste følelse i fri ved fod var jeg glad for. De LP3 øvelser der var, klarede hun også flot. Så vi er klar til LP3.

Hun bestod prøven med en flot 1. præmie - og fik dermed titlen BRGPR.

Skønt at komme hjem med 2 nye titler!LP1 LP2 LP2B BRGPR RBM RØM DKRLCH SISLCS SIRLB SIRLØ SIEEHSC-G
Lapinette´s Jawsome Jacintha
&
RBM LP1 SISHB SIJSB SIRLB SITCB SINWMJB SIWISCG22 23
SIHOB SIEEHSC-G SINWMJØ SIBBSC-G SIMSC-G23 SISSCLV1G23 SISNWCG23 SIENWC24
Lapinette´s King of Swing


17.04.2024 Jambo ( Lapinette´s Mambo Jambo ) har også sendt ind til Sirius Stjerne hvalp-prøven. Hans første prøve :) Denne bestod han flot - og opnåede dermed titlen SISHB.

KÆMPE tillykke til Jambo og ejer Henriette!!SISHB
Lapinette´s Mambo Jambo


13.04.2024 Louisiana og Merete deltog i dobbelt rallyprøve hos "Hundene på Bjerggården". Louisianas debut ud i rallyprøver. Det klarede hun flot, bestod begge prøver og hentede dermed 2 pinde mod at blive Rally Bagynder Mester


NW1 NW1UHIF23 NW1G
SIWIJSCG22 SISHB SIEEHSJC-G SIBBSC-G SIMSC-G23 SIPLCB23 SISSCLV1G23 SISNWCG23 SIWISCG23
Lapinette´s Living, Loving, Sniffing


07.04.2024 Sirius konceptet lavede i påsken en Sirius Easter NW challenge. 6 super gode opgaver, som Boogie og jeg hyggede os med herhjemme - og brormand Fønix i Jylland. Jeg tror ikke der var andre Lapinetter med (?) Men begge drenge klarede den flot, og bestod med guld. Det gav dem titlen SIENWC24.

Stort tillykke til Fønix og Tina!!RBM LP1
SISHB SIJSB SIRLB SINWMJB SIWISCG22 SIRLØ SIEEHSC-G SINWMJØ SILLPB SIENWC24
Lapinette´s Knight and DayRBM LP1
SISHB SIJSB SIRLB SITCB SINWMJB SIWISCG22 23
SIHOB SIEEHSC-G SINWMJØ SIBBSC-G SIMSC-G23 SISSCLV1G23 SISNWCG23 SIENWC24
Lapinette´s King of Swing


03.04.2024 Melody og jeg har gået og hygget os med Sirius Junior Stjerne-prøven. Den har hun bestået med en super flot kritik retur. Dermed har hun opnået titlen SIJSB.


SISHB SIGS-FHS SIWIJSCG23 SIJSB
Lapinette´s Melody


29.03.2024 Nosework 1 prøve i Solrød - hos DKK. Et svært sted, idet der er mange hunde i området hver dag. Det klarede Louisiana dog med bravour - og opnåede 100 points, 0 fejl - og dermed sin 5. 1. præmie i NW1. Det giver en guldtitel - NW1G. En meget ung hundepige til at opnå denne.

KÆMPE tillykke til Louisiana og ejer Merete!!NW1 NW1UHIF23 NW1G
SIWIJSCG22 SISHB SIEEHSJC-G SIBBSC-G SIMSC-G23 SIPLCB23 SISSCLV1G23 SISNWCG23 SIWISCG23
Lapinette´s Living, Loving, Sniffing


Boogie stillede også, og var noget forstyrret af al den hundefært i området. 3 løbske tæver havde stillet på prøve dagen inden, og det fandt han hurtigt ud af. Alligevel opnåede han 50 points, og bestod dermed med en 3. præmie. Det går stille og roligt fremad :)

16.03.2024 Man må sige der er nogle Lapinette-piger, der vises flot frem i LP2 i år. Året er dårligt startet og i dag stillede Icha i LP2 i Karlebo. Hun opnåede 224 points, 1. præmie - og titlen LP2 :D Dertil blev hun 3. vinder.

KÆMPE tillyke til Icha og ejer LoneLP1 LP2 RBM SIWISCG22 SIEEHSC-G
Lapinette´s I still got the Blues


ultimo feb.2024 Den sidste uges tid i februar var en trist en af slagsen. 2 Lapinetter måtte der siges farvel til. Begge en del før "tid er", synes man. Den første var Huxi - fra H kuldet. Lapinette´s Heaven`s on fire.

Huxi blev akut dårlig, og efter flere undersøgelser hos forskellige dyrlæger, viste det sig efter en CT scanning, at han havde en del fritstående væske i bugen. Der var infektion i tarmene og mellem de indre organer - og værst af alt : tumorer i lungerne. Familien valgte i samråd med dyrlægen, at han ikke skulle vækkes igen efter den scanning. Huxi blev 8½ år. Sov sødt, Huxi!

Bare 4 dage efter fulgte Joy - Lapinette´s Jazz´n Joy, som kun blev 4 år. Hun brækkede det ene forben 4 mdr tidligere, ved at løbe i skoven. Ingen ved, hvordan det skete - hun var bag en busk, da hun pludselig skreg op. Hun gennemgik efterfølgende operation og genoptræning, men det blev aldrig rigtigt helt godt, så ejer valgte at aflive hende her ultimo oktober. Sov sødt, Joy!

Det er altid ufatteligt hårdt at måtte sige farvel - men særligt til hunde, der ikke blev ældre. Jeg føler med ejerne!


Lapinette´s Heaven`s on Fire "Huxi"


Lapinette´s Jazz`n Joy "Joy""

24.02.2024 Jayme stillede i dag i LP2 i border collie klubben. Det var 5. gang hun stillede i LP2. Hun har haft godt af at blive i klasserne lidt tid, idet det sværeste med hende ikke er øvelserne, men modus. Hun kører ret højt, så det handler meget om at holde hende nede i tempo. I dag opnåede hun igen en 1. præmie ( som de sidste 4 gange også ), og blev tillige 2. vinder i klassen ( 236 points ).

I og med hun nu har 5 1. præmier i LP2, har hun opnået titlen LP2B ( B for bronze ).LP1 LP2 LP2B RBM RØM DKRLCH SISLCS SIRLB SIRLØ SIEEHSC-G
Lapinette´s Jawsome Jacintha


10.02.2024 Hera stillede i LP2 i dag i Sommersted, Jylland - og opnåede 262,5 points, 1.præmie - og blev tillige 1. vinder. Hendes 3. 1. præmie i klassen.

KÆMPE tillykke til Hera og ejer Erika!DKRLCH FP LP1 RBM RØM BPB HTMF LP2
SISLCS TKP(US) SIWISCG22 23 SIRLB SIMSC-G23
Lapinette´s Heading for the top "Hera"


03.02.2024 Vinteren over har der været gang i en Sirius Winter Sniffs challenge - som 4 Lapinetter deltog i. Melody var med i junior-udgaven. Boogie, Hera og Louisiana i den for de voksne.

Alle 4 hunde bestod med guld - og opnåede dermed titlen SIWISCG23. Melodys dog SIWIJSCG23 - et lille J for junior.

Stort tillykke til Erika og Merete med guldet :)


Melody, Hera, Boogie og Louisiana - og alle fik en fin roset + diplom.

primo 2024 I Finland har Lapinette´s Jazzmin også haft et forrygende flot år. Hun har stillet både til rallyprøver, brugsprøve og i LP. Hun har opnået 2 certer i rally, så hun mangler kun 1, så er hun champion ligesom de 2 kuldsøstre her i Danmark. Hun har opnået 3 * 1. præmie i hvad der svarer til LP2 - og også bestået en brugsprøve i finsk bruks - med spor.

Alle de flotte præstationer har betydet hun har placeret sig om Årets collie, 1. vinder i alle 3 discipliner i sin "lokalafdeling" af den finske collieklub + som årets mest alsidige collie. Eftersom Finland er så stort, er deres klub delt op i underafdelinger. Jazzmin blev altså Årets collie i rally, Årets collie i LP og Årets collie i Bruks. Dertil kåret som Årets mest alsidige collie. Dette i Collieklubbens Savo-karjalas afdeling.

Stort tillykke til Jazzmin og Britta herfra!!

Diplom fra finsk collie Klub


Jazzmin ifm prøveaflæggelse af hver af de 3 discipliner

primo 2024 I starten af 2024 blev Årets Collier i Dansk Collie Klub så kåret. Dette i rally, LP, nosework og udstilling - og Lapinetterne var med i alle kategorier. Også i udstilling for første gang.

For at starte med Rally, var Lapinetterne i 2023 flot repræsenterede i de høje klasser. Således blev også både Joy, Jayme og deres mor Prima danske Rally champions.De blev også Årets hunde i den rækkefølge i Ekspertklassen, og alle 3 blev placerede som vindere, idet 9 + collier har stillet op i klassen i 23.

Hera blev årets collie i championklassen.

Rally ekspert :
1. vinder : Lapinette´s Jazz´n Joy
2. vinder : Lapinette´s Jawsome Jacintha
3. vinder : Pia vom Bopparder Hamm

Rally Champion :
1. vinder : Lapinette´s Heading for the Top


4 fine piger, som er kåret som Årets Collies i rally i DCK 23

Også i LP har Lapinetterne klaret sig godt i år. I LP1, opnåede Fønix at blive Årets collie, 2. vinder ( igen har antallet af hundene i klassen medført, der kunne kåres en 2. vinder ), og i LP2 blev Hera Årets Collie.

LP1:
2. vinder : Lapinette´s Knight and Day

LP2:
1. vinder : Lapinette´s Heading for the Top

Fønix og Hera med rosetter fra nogle af årets præstationer

Også i nosework kåres Årets Collies, godt nok på et privat initiativ - men selve kåringen foregår i klubregi.

Merete har nailet den både i NW1 og NW3 med hendes 2 Lapinetter, således de er blevet 1. vindere i hver deres klasse.

NW1:
1. vinder : Lapinette´s Living, Loving, Sniffing

NW3:
1. vinder : Lapinette´s Isabella Blues


Louisiana og Isabella

I udstilling har Loke været vist et par gange i hhv baby og hvalpeklasse. Det har han klaret så flot, at han i år er kåret som Årets baby/hvalp - på en delt 2.vinderplads.

Årets baby/hvalp - udstilling
2. vinder : Lapinette´s Loud and Proud

Loke - 11 mdr gammel

Stort tillykke til alle vinderne i "Årets hunde". Det er super flot.

Dvs Marieanne/Joy, Tina/Fønix, Erika/Hera, Merete/Louisiana, Merete/Isabella - og Lone/Loke.

Der er også hunde af huset, der har lavet flotte præstationer i år, hvor ejeren ikke er medlem af DCK, og derfor ikke er med i denne interne konkurrence lavet af Dansk Collie Klub. Men det gør jo ikke præstationerne dårligere - og det er en stor fornøjelse af følge jer også!!

Jeg har meldt mig ud af DKC her pt 01.01.2024 - så mine hunde vil heller ikke være en del af det game fremover. Men jeg tænker vi skal ud og give den gas alligevel :D

29.12.2023 Boogie var til sin første prøve i nosework lige inden årsskiftet, så derfor kommer det også med her.

Han lavede nogle rigtigt fine ting - og et par fejlmarkeringer. Lidt for hurtig/ivrig til at "afslutte". Men siden har vi fundet et super hold i nosework, og jeg er blevet meget skarpere på at træne/læse dette.

Men han opnåede at blive 2. vinder i beholdersøget ( ud af 40 hunde ), så det var da en god start med det.

Boogie med sin super flotte 2. vinder roset

Louisiana var til samme prøve, og vandt simpelthen hele prøven. Dvs hun blev samlet 1. vinder af samtlige 4 søg. Dertil blev hun 2. vinder i indesøget.

KÆMPE tillykke til Louisiana og ejer Merete!!


Louisiana med sine fine rosetter, for dels 2. vinder i indesøg + samlet 1. vinder

01.03.2024 Så er 2024 kommet rigtig godt i gang, og jeg har ikke fået opdateret i et par mdr. Der har været lidt bøvl med hjemmesiden her, og jeg vidste ikke om den kunne bestå. Derfor var det heller ikke motiverende at lægge energi i at opdatere. Men nu skulle alt være som det plejer. Så nu starter jeg fra en ende af, og bruger de næste par dage på at få opdateret til nu.