Tidligere år kan ses her :

2011
2012
2013
2014
2015
2016

2017
2018
2019
2020
2021
2022

2023
16.09.23 Endnu en dag med "slaw i" i Lapinette-rækkerne. Hele 3 certer opnået på samme dag...........

Prima, Jayme og jeg var til rallyprøve i ekspertklassen hos Hundene på Bjerggården. Vores 2. prøve i klassen. Det gik rigtigt godt - og Prima opnåede 100 points ( 2. vinder ), og sit 1. cert. Jayme opnåede 97 points og også sit 1. cert. Hun blev nr. 5 i en pænt stor klasse på 13 hunde. Dejligt flow og følelse med dem begge - virkelig dejlig dag.


Pia vom Bopparder Hamm og datter Lapinette´s Jawsome Jacintha

I Sverige stillede Tesla til national udstilling i Tomelilla - og opnåede OGSÅ et cert, og blev tillige med BIM. Det var hendes 2. cert på meget kort tid, så nu krydses alt for det 3. også snart er i hus. Tesla er brugsmeriteret, så hun kan bruge certerne ift at opnå championat. Hep hep heeeeeeeeeep herfra - og KÆMPE tillykke til Tesla og ejer Karin


Lapinette´s Gorgeous Blue Monday

Allerede en dag ud over det sædvanlige - men rosinen i pølseenden blev Louisiana på kun lidt over 1 år, der stillede til sin første noseworkprøve. Hun opnåede 100 points, med 1 fejl - og dermed titlen NW1.

KÆMPE tillykke til Louisiana og ejer Merete.

What a day :D


Lapinette´s Living, loving, sniffing

11.09.2023 En trist nyhed, er at Summer ( Lapinette´s Dancing Queen ) desværre ikke er mere.Hun nåede at blive 12 år, 2 mdr - men var frisk til det allersidste. Hun havde det fint fredag. Om aftenen blev hun dårlig - og kastede op. Det fortsatte om natten og vældig meget. Lørdag var hun slap og en del påvirket, så hun kom til dyrlægen, der indlagde hende på væske. Hun var ret dehydreret. Der blev yderligere udredt, og hendes levertal var dårlige, og scanningen viste noget cancer på milten.

Summer var indlagt til søndag og kom hjem, men ejer syntes ikke hun havde det spor bedre. Tværtom - intet ville hun spise eller drikke, og lå i løvedæk. Vi talte sammen undervejs, og jeg tjekkede om hun havde fået smertestillende. Løvedæk tyder på smerter. Det havde hun ikke, og vi spurgte om hun måtte få det. Ja, det måtte hun. Det hjalp, så hun kunne slappe af - men stadig lå hun bare og virkede kraftløs. Hun har givet op, sagde ejer. Mandag morgen sov hun stille ind derhjemme - der var ellers bestilt aflivning til om eftermiddagen, men så langt nåede Summer ikke. Hun må have haft meget mere cancer i sig, end de kunne se på scanningen ( og helt sikkert også i leveren ud fra tallene der ), og det er en gave hun har kunnet have sit normale frejdige jeg, frem til 2½ døgn inden hun døde.

Summer var også en del af flokken her. Hun har været her og fået 2 kuld hvalpe ( F og H ), samt været her en del i pasning. Hun elskede at komme her og lege med de andre. Helt op til det sidste smed hun sig gerne på gulvet og legede vildt med de yngre hunde i huset. Hun var her for kun et par mdr siden, hvor jeg glædede mig over, hvor frisk hun var.

Jeg vil komme til at savne hende meget, og har kæmpe medfølelse med hendes ejer, som har givet hende det meste fantastiske liv.

Sov sødt, Summer <3


LP1 LP2 RBM RØM SISLCB SIEEHSC-G Lapinette´s Dancing Queen
- det sidste billede jeg tog af hende.


09.09.2023 Weekenden efter Joy blev Dansk Rally Champion, stillede søster Jazzmin i Finland ved en dobbelt-rallyprøve. Dette i hvad der svarer til vores ekspertklasse. Det hedder bare Mesterklassen deroppe. Hun gik op og opnåede hhv 96 og 99 points - og dermed OGSÅ 2 certer. Så nu mangler hun kun 1, for at blive Finsk rally champion.

KÆMPE tillykke til Jazzmin og ejer Britta!!


BH RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Lapinette´s Jazzmin

I Danmark stillede Hera i Championklasse, og blev 2. vinder med 77 points.

KÆMPE tillykke til Hera og ejer Erika!!


FP LP1 RBM RØM DKRLCH BPB HTMF LP2 SISLCS TKP(US) SIWISCG SIRLB Lapinette´s Heading for the Top

02.09.23 Puha, jeg er kopmmet bagefter her, men det er travle dage pt, med hundehvalp i huset, en masse træning m.m. - så der er ikke så meget computertid. Nu venter et par fridage, så der må indhentes det tabte de næste par dage.

2. sep var imdødeset med spænding. Endelig skulle vi ud og være med igen, efter en lang barselsorlov. Dansk Collie Klub afholdte off rallyprøver, samt udstilling samme dag og samme sted. 6 hunde af huset her var meldt til. 1 til udstilling og 5 til rally. Jackie havde en flot debut i rally, men opnåede IB på dagen, idet få fejl betød nogle mistede øvelser. Men flow og udførelse var lækkert at se på. Hera stillede i championklassen, hvor målet var glæde i gennemløbet - og det havde de bestemt. Meget flot bane, de gik. De bestod med 74 points.

Loke blev udstillet - og fik VG med en pæn kritik. Det eneste negative var han "måtte stadig udvikle sig". Det synes jeg altid er så sjovt, når det skrives om en hund på 1 år, som jo stadig kun er teenager.

Mine 2 piger har ikke trænet rally nok til at jeg forventede de ville være knivskarpe, men vi måtte i gang - og skulle selvfølgelig deltage, når vores egen klub afholder prøve. Det gik over al forventning. Prima opnåede 86 points i ekspertklassen - hvor hun mistede feltet, som hun ikke kunne finde den dag. Jeg burde nok have taget den om og "kun" fået en ommer - men jeg var lidt ligeglad med points. Vi skulle mærke at være der. Hun gik dog rigtigt rigtigt fint - bedre end nogen sinde. Det var et lækkert gennemløb med hende. Jayme var livlig, hvilket kostede 2 ommere - men gik i øvrigt til 92 points, og blev 2. vinder. Også i ekspertklassen, så kun 3 points fra et cert i ny klasse :)

Dagens helt i skysovs var Joy, som opnåede 100 points i ekspertklassen ( og blev 1. vinder ). Hun opnåede dermed sit 3. cert - og blev Dansk Rally Champion. KÆMPE tillykke til Joy og ejer Marieanne. SUPER flot!!!


LP1 LP2 RBM RØM DKRLCH SIRLB SIRLØ Lapinette´s Jazz ´n Joy - nu Dansk Rally Champion


Prima og Jayme - debutanter i rally ekspert klassen. Jayme opnåede at blive 2. vinder i klassen

primo sep.2023 3 Lapinetter har fået besked retur om de har bestået Sirius Marathon Sniffs challenge, hvilket var sommerens noget større opgave i det regi. 42 søg skulle udføres og dokumenteres - og mange forskellige miljøer og situationer. Man kunne opnå sølv, guld og bronze. Boogie, Isabella og Louisiana har bestået med guld. De har dermed opnået titlen SIMSC-G23 :) Et par hunde mere af huset afventer fortsat svar. Der opdateres her, når det kommer.

KÆMPE tillykke til Isabella, Louisiana og ejer Merete!!

Derudover har der også været afholdt en platforms-challenge, hvor forskellige opgave/øvelser skulle udføres på en platform. Det havde Boogie og jeg ikke overskud til ( med et hvalpekuld i huset også ), men den har Merete også nuppet med begge hundene. Så Isabella og Louisisana har tillige bestået denne og opnået titlen SIPLCB23.

KÆMPE tillykke med den også!!


Lapinette´s King of Swing, Lapinette´s Isabella Blues og Lapinettes Living, Loving, Sniffing

27./28.08.2023 2 blå søstre fra I-kuldet har gennem seneste års præstaioner i LP1 begge kvalificeret sig til at deltage i årets DM i LP1. På udvalgte prøver gennem året ( efterhånden de fleste ) regner man ud hvilke 20 ekvipager i hele Danmark der har opnået bedst resultater, og disse inviteres så til DM. Både Icha og Isabella var blandt de 20 i år. Derudover kan man også placere sig til Årets Hund, som ligeledes er en konkurrence om at kåre Årets bedste hund ud fra udvalgte prøver. Der tæller flere resultater med, end til DM. Der findes et gennemsnit af 4 prøver - og her havde Icha tillige kvalificeret sig. Der afholdes som med DM en en sidste prøve, hvor de udvalgte dyster mod hinanden.

Årets Hund løb af stablen d. 27. 08 - og her placerede Icha som en samlet Årets Hund nr. 8. Super flot - og KÆMPE tillykke med det til Icha og ejer Lone.

Dagen efter var der så DM, og begge hundene haved bitte små uheld på dagen, men gik i øvrogt flot - og til 1. præmie. Isabella blev placeret som nr. 14 og Icha som nr. 20.

KÆMPE tillykke med det også - og i hele taget bare med at blive udtaget. Det er en bedrift i sig selv !!


Lapinette´s I still got the Blues "Icha" og Lapinette´s Isabella blues "Isabella"

23.08.2023 Fønix og Tina har givet den gas sidste par weekends, og forrige weekend bestod de færdighedsprøve 2 i dogdancing-regi. Sidste weekend stod den så på LP1 - og selv om de tidligere har opnået 1. præmie og titel, er det bestemt værd at nævne de denne gang opnåede 181 points, og en flot 1. præmie igen.

KÆMPE tillykke til Tina og Fønix.


RBM LP1 SISHB SIJSB SIRLB SINWMJB SIWISCG SIRLØ SIEEHSC-G SINWMJØ SILLPB
Lapinette´s Knight and Day "Fønix"


13.08.2023 Denne søndag var der træf på Fyn.

3 små M hvalpe er endt med at bo på Fyn, og der er også nogle ældre Lapinetter, som er hyggelige at se jævnligt - så en fynsk Lapinettedag blev en realitet. Arrangeret af Trine, som ejer Dixie. Henriette med Jambo har adgang til PHs vidunderlige træningsarelaer i første parket til Lillebælt, så dem kunne vi også låne. Dagen startede med skovtur, dernæst forskellige aktiviteter på pladsen. Dejligt fremmøde af Dixie, Hera ( og Heras groenendael-sambo ), Jackie, Mimer, Jambo ( og schæfer Balder ), Salsa ( og hendes groenendael sambo ) samt mine 5 hunde. Jeg tog dem alle med, så jeg ingen stress havde omkring at skulle hurtigt hjem igen.

MEGET dejlig dag - tak for det!!


En dejlig række med Lillebælt bagved - hvor vi så marsvin svømme ude undervejs

Mens vi så sad der, udbrøder en deltager : Guuud, Tesla har fået cert. Det var FB, der lige blev tjekket og ganske rigtigt......

KÆMPE tillykke til Tesla, som jo bor i Sverige og havde meldt til nordisk udstilling i Ronneby.

Hun stillede i veteranklassen ( 9 år ) og blev bedste veteran med EXC CK , placeret som 3. bedste tæve - og opnåede certet.

Jeg har hørt fra danske udstillere, at det ikke kan passe, for man kan ikke få cert i Sverige. JO, man kan - hvis hunden er brugsmeriteret - og det er Tesla. Hun fik opflytning til lägre klass i spor i foråret, og dermed har hun meritterne i orden til både cert og championat.


Lapinette´s Gorgeous Blue Monday

06.08.2023 Hera og ejer Erika stillede i dag til off LP2 prøve i belgierklubben, og opnåede en 1. præmie i klassen. Dermed har hun opnået titlen LP2 :D Dertil blev de også 3. vindere i klassen.

KÆMPE tillykke til Hera og Erika!!


FP BPB LP1 LP2 RBM RØM DKRLCH HTMF SISLCS SIRLB SIWISCG TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US)
Lapinette´s Heading for the Top "Hera"


30.07.2023 Louisiana på knap 1 år er blevet udstillet på skue i kreds 2, Ringsted af ejer Merete. Det klarede de super flot, og udover EXC, 1. BTK og BIR, blev Louisiana også BIG3 - med en rigtig dejlig kritik.

KÆMPE tillykke til Louisisana og Merete!!


SIWIJSCG SISHB SIEEHSJC-G SIBBSC-G Lapinette´s Living, Loving, Sniffing

16.07.2023 Jazzmin og ejer Britta har deltaget i TOKO SM 2023 i Finland, som er mesterskaber i lydighed. De stillede i åben klasse ( svarer til LP2 ) for anden gang, og opnåede igen en 1. præmie.

KÆMPE tillykke til Jazzmin og Britta!


BH RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Lapinette´s Jazzmin

13.07.2023 Molly ( Lapinette´s Fire and Ice ) har seneste månds tid døjet med forskelligt. Hoste, træthed, tissde på gulvet osv. Ved udredning fandt man hun havde cancer - spredt rundt forskellige steder i bughulen. Så hun fik fred.

Meget meget trist besked - Molly boede sammen med Luna fra L-kuldet og har været den mest fantastiske "storesøster" for hende. Synd de 2 ikke fik mere tid sammen - og Molly med sin familie. Molly blev 9,5 år.

Sov sødt, Molly <3


Lapinette´s fire and Ice

07.07.2023 Joy og ejer Marieanne har igen stillet i ekspertklassen i rally. Denne gang opnåede de 99 points, 1 vinder - og med de points også deres 2. cert.

Super flot - og KÆMPE tillykke!!


LP1 LP2 RBM RØM SIRLB SIRLØ Lapinette´s Jazz ´n Joy

12.06.2023 4 Lapinetter har deltaget i en Nosework challenge i Sirius-regi hos DKK. Den hed Beholder Bonanza, og der var en række opgaver, der skulles løses kontinuerligt med beholdersøg. De 4 var de 2 "små" L hvalpe - Loke og Lousiana, dertil min Boogie og så Isabella. Alle 4 bestod flot med guld - og har dermed erhvervet titlen SIBBSC-G.

KÆMPE tillykke til Lone/Loke, Merete med Louisiana og Isabella - og Boogie!!


Isabella, Louisiana, Boogie og Loke

10.06.2023 Joy og ejer Marieanne har været til rallyprøve. Det var deres debut i ekspertklassen, som er den klasse man skal bestå 3 gange med mindst 95 points ( cert ), for at blive Dansk Rally Champion.

Man må sige de kom, så og sejrede - 97 points blev opnået på dagen, og dermed 1. cert. Dertil blev de 3. vindere.

KÆMPE tillykke til Joy og Marieanne!


LP1 LP2 RBM RØM SIRLB SIRLØ Lapinette´s Jazz`n Joy

03.06.2023 Så kom de 2 sidste drenge fra K kuldet gennem en mentalbeskrivelse - og dvs at samtlige 4 drenge i kuldet nu er blevet beskrevet. Samtlige hvalpe i de 2 foregående kuld er OGSÅ beskrevet så nu har vi 100 % beskrevne 3 kuld i træk - det er jeg godt nok stolt over og glad for!! TAK for det <3

At de alle så også gør det bragende godt, og der tegnes en profil er nysgerrige, mega sociale, legende, skudfaste hunde - er jo uhyre dejligt.

Boogie og Marley ( som var dem der gik her ) klarede det også fantastisk - med 4/5 på de sociale kompetancer, 1 på afreaktioner hhv 4/4 og 5/5 på nysgerrigned på forskrækkelserne - og 1 på skud. Jeg er en stolt kennelmor. Hele kuldet har de superfine sociale kompetancer og de høje værdier på nysgerrighed, som er så sjældne for collierne - så der er rigtig meget godt at arbejde videre med!!

Herunder de sidste 2 drenges skemaer - og Fønix og Makkers ligger også her under News - Fønix dog under 2022, da han gik den kun 10 mdr gammel.


Lapinette´s King of Swing "Boogie"


Boogies skema


Lapinette´s Keep Swingin` "Marley"


Marleys skema

02.06.2023 Jeg har fået den meget triste og kedelige meddelelse, at Liam ( Lapinette´s Fire it Up ) er blevet aflivet, kun 9½ år gammel.

Årsagerne var mange - nogle få kendte jeg til, resten er nyt for mig. Han havde forstørret prostata, og den generede ham. Eneste behandling var kastration, og det ønskede familien ikke. Liam er bange for fyrvæekeri, og de mente det kunne blive værre ved en kastration. Derudover gøede han i haven,og var 2 gange rendt gennem hækken til forbipaserende med hund. Endnu en angivet grund var, at han reagerede på ting, der bevæger sig - cykler, knallerter, plæneklippere, joggere m.m. Dette var en ting, jeg ikke vidste, og nok kunne have hjulpet med, hvis det havde været ønsket. Det var en belasning når de gik på de smalle stier omkring deres hjem, hvor det var svært at trække til siden, og konkret havde han sprunget ud mod en cykel, hvor cyklisten havde fået hul i sine bukser.

Jeg er rigtig ked af det her - og er nødt til at sige, at det ikke er ualmindeligt hyrdehunde reagerer på bevægelse. Det kan trænes væk - også relativt enkelt, hvis man tager det når det opstår. Men som jeg læser det, var summen af alle disse ovennævnte ting tilsammen årsagen til familien ikke magtede ham, så det havde nok ikke gjort en forskel at arbejde med det.

Sov sødt, Liam <3


Lapinette´s Fire it Up "Liam"

maj.2023 En nyhed der bestemt også skal med, er at Echo har fundet et super godt nyt hjem. Jeg har tidlgere her i News skrevet om han kom retur - 8 mdr gammel. Han var små 14 dage i pasning hos hans far og dennes ejere ( fordi jeg sad med fødsel og små hvalpe her ), og allerede da var der interesserede, som meldte ind. De kunne så møde ham, da Echo rykkede hjem til mig, og det var kærlighed ved første øjekast.

Nu bor han i Værløse hos en dejlig familie, der har haft collie før - og han er endda startet til rallytræning hos mig, så jeg har kontinuerligt glæde af ham. Familien synes han er fantastisk - og børnebørnene og han har stor glæde af hinanden også.

Rigtig dejligt!!


Lapinette´s Lines of jawsome Code "Echo" - i nyt hjem

01.06.2023 Jackie og Hanne debuterede for nylig i Sirius-programmet. Det var i Hoopers Begynder prøven, og de bestod denne flot. Det gav blod på tanden - og vupti, havde de også nuppet den spritnye Sirius LP prøve.

Dermed har Jackie nu også opnået titlen SILLPB. KÆMPE tillykke med det :D

Her er han med rosetten for hoopers-prøven, som er sendt hjem til ham.


SIHOB SILLPB Lapinette´s Jam with Sam

20.05.2023 M kuldet er nu blevet registreret hos DKK - og er i skrivende stund 4 uger gamle. De udvikler sig flot, og er en fornøjelse at følge. Nysgerrige, glade og mega sociale hvalpe. Vi har pt gæster i en lind strøm, og det er en rigtig hyggelig tid.

2 hvalpe ( 1 han og 1 tæve ) mangler stadig at finde et hjem. Hvilke vides ikke, da de først bliver fordelt, når de har vist noget mere af hvem de er. De skal helst passe i det rigtige hjem rent mentalt/aktivitetsmæssigt og ikke vælges pga en sød blis eller lign Så det må lige vente til de er lidt ældre.

De folk som jeg har fået hunde mentalbeskrevet for de sidste år, er ved at udvikle en off hvalpetest. De skal bruge nogle prøveklude til det, og vi er pt i dialog om det kan komme til at passe med de små. Det skal nemlig være LIGE den dag de bliver 7 uger. Men det er spændende, hvis det lykkes - også for beskriverne, tænker jeg. De har beskrevet det meste af hvalpenes familie - onkel Makker fornylig - hele Primas sidste kuld ( på nær Jazzmin i Finland ) og farmand og endnu en onkel om lidt. Så der er nogle data at tjekke ind på og sammenligne med. Det kunne være sjovt at få med.

Navnene på de små er blevet :

Lapinette´s Medley of Prima Swing
Lapinette´s Mambo King
Lapinette´s Mambo Jambo
Lapinette´s Maracas Player
Lapinette´s Mindblowing Salsa
Lapinette´s Musical Moment
Lapinette´s Melody

Der er en hilsen til mor og far i det første navn. Prima ( mor ) - og far Boogie hedder King of Swing på stamtavlen :)

Udbyderen af denne hjemmeside fjernede desværre gallerifunktionen, hvor jeg ellers har lagt mange billeder ind af kuldene under opvækst her. Det kan jeg ikke rigtigt mere. Så skulle nogen have lyst til at følge med/se mere - kan man finde mig på facebook ( Nette Stormlund ) og søge om venskab. Der er daglige updates, små videoer, billeder m.m

Frokost i haven

20.05.2023 Makker ( L. Kansas City Boy ) har gået mentalbeskrivelse i dag. Han er nr 2 i kuldet ud af 4, der nupper den tur - og de sidste 2 brødre skal lige om hjørnet. De 2 første har gjort det virkelig godt. Det er så dejligt med den opbakning - tak <3

Det gik så også super flot. Han havde været den mest underholdende hund på dagen, fik jeg at vide - ud i gak og løjer. Under aktivteten tog han f.eks fat i hundesnoren og lavede trækkeleg, så det blev svært for ejer at stå stille, som man skal :D

Alle krydser sad også rigtigt flot - med flot håndtering, flot nysgerrighed, ikke bange - og 1 på afreaktioner og skud.

KÆMPE tillykke til Michele og Makker <3


Lapinette´s Kansas City Boy - med roset for gennemgået MB


Makkers skema

12.05.2023 2 nye Lapinetter ud i prøver har i dag fået besked om de har bestået deres første Sirius-prøve. For at starte med den yngste først - så har Loke ( L. Loud and Proud ) bestået Sirus Stjerne Hvalp Begynder - sammen med sin ejer Lone, og dermed opnået titlen SISHB. Dette med en flot kritik.

KÆMPE tillykke til Loke og Lone


SISHB Lapinette´s Loud and Proud

Jackie ( L. Jam with Sam ) og ejer Hanne har været i gang med Sirius Hoopers Begynder prøven - og bestået denne ligeledes med en flot kritik. De har dermed opnået titlen SIHOB

KÆMPE tillykke til Jackie og Hanne :D


SIHOB Lapinette´s Jam with Sam

29.04.2023 Så kom de små! M-Kuldet er en realitet!

Prima og Boogies hvalpe. 7 stk blev det til - alle tricolour, så far Boogie har ikke fået sat meget farvepræg på der :) 4 hanner og 3 tæver, og de er selvfølgelig helt fantastiske <3

Det har været en super drægtighed, hvor Prima har strålet og haft det fantastisk. Fødslen sad jeg alene med, da den oprindelige hjælperplan kuldsejlede i 11. time. Rart at være 2, hvis man skal akut til dyrlægen. Prima gav sig god tid under opblokningen og kom over de 24 timer, som ellers er max efter bogen. Tak for Winnie ( tidl ejer af 3 hunde herfra ) for at springe til og sidde standby med mig efter de 24 timer , hvis vi pludselig skulle akut til dyrlægen. Det stod stadig stille, så efter nogle timer kørte hun hjem for at lufte egen hund - og vupti, så gik Prima i fødsel. Super fødsel, hvor de første 4 kom på 49 minutter og de næste stille og roligt efter. Udover et par småting, som at underbinde en navlestreng som knækkede lidt vel tæt inde i Prima ( hun har meget korte navlestrenge ) og hive en ud som stemte imod med bagbenene, var det totalt nemt, trygt, ukompliceret og totalt efter bogen.

Så nu nyder vi alle igen at have hvalpe i huset. De 3 øvrige hunde har allerede været med inde og kigge ( Prima er helt ligeglad - synes nærmest det er hyggeligt ), og nu venter ca. 2 mdrs barselsorlov, hvor de er omdrejningspunktet i hundelivet her i huset.


7 "små" M hvalpe - med en fødselsvægt på 385 - 433 gram :)

27.04.2023 Fønix ( L. Night and Day ) og ejer Tina har bestået Sirius Nose Work Miljø Junior øvet - og dermed opnået titlen SINWMJØ.

KÆMPE tillykke til Fønix og Tina!


RBM LP1 SISHB SIJSB SIRLB SINWMJB SIWISCG SIRLØ SIEEHSC-G SINWMJØ Lapinette´s Knight and Day

25.04.2023 For 2 indlæg siden, kunne jeg sige tillykke til Echo ( Lapinette´s Lines of Jawsome Code ) og ejer Mette med Sirius Stjerne Hvalp titlen, og havde også med stor fornøjelse set en rigtig flot video. D 25. måtte jeg så hente ham retur, efter en besked dagen inden om de ønskede han kom retur. Jeg kan citere ejer for at sige, at han er den mest fantastiske træningshund,og at hun intet mere kunne ønske sig der. Men han "stressede" omkring deres 2 små børn og havde svært ved at finde ro omkring dem, og derfor mente de det ikke gik.
Mine hvalpe har altid et hjem her og allerede dagen blev iværksat en aktion, og jeg har købt ham retur. Jeg venter et kuld hvalpe i disse dage, og har også 2 tæver i løbetid og en meget forelsket onkel Boogie, så at komme hjem til crazy house her, var virkelig dårlig timing og synd for alle.

KÆMPE tak til Camilla og Oscar for at springe til og hjælpe med pasning hos hans far Easy - og til Marieanne for et transportled :D

Jeg fik kigget lidt på Echo, mens han var i min varetægt. MEGA sød, glad og nysgerrig - men lidt vel kæk overfor Boogie, og også senere hans far. Det viste sig senere det var den adfærd de også havde set ift børnene. Lidt overdreven i sin kontakt, og tager ikke et nej for et nej, for at beskrive det kort.

Echo er 8 mdr, i fuld gang med kønsmodning og derfor lidt skudt i roen pt ;) Men derudover er det også min opfattelse, at han ville have haft godt af at lære "nej" og forstå det. At der blev sat nogle grænser.Han kom hjem til sin far, og jeg får daglige meldinger fra Camilla. Hun ser det samme - og allerede dagen efter havde hun fået markeret nogle ting, og han responderede fint. På 4. dagen skrev hun, at hun mente han var en hel normal unghund og bestemt ikke streset. Han mindede rigtig meget om far Easy, bare med et par ekstra gear.

Jeg kender Camilla godt, og der er en grund til hun har Easy ( min avlshan - far til L kuldet ) boende. Jeg har stor respekt for hendes evne til at læse hundene, og jeg så det samme, bare i kortere tid.

Jeg har lært af dette, at understrege, at nok er hundene at huset livlige og meget trænbare, men de er altså også "bare" hunde, der skal have at vide, at nu forventes der ro. Det er ikke fordi de er understimulerede eller skal have mere træning, hvis de er lidt trælse. De skal kunne være i, der ingenting sker - og hvile i det. Det kræver ikke man kører dem træt i 17 etaper først. Så ender man et sted, hvor alle bliver slidt ned. Det er skrevet bag øret her.

Echo bliver hos Camilla lidt endnu, til løbetiden herhjemme er dampet af - og så kommer han retur. Han søger derfor efter et nyt hjem, hvor man forstår at håndtere en aktiv hund. Træning er et plus, men lige så vigtigt er det med noget konsekvens ( ikke straf ) og god hundeforstand. Så erfaring med aktive hunde er et must.

Skriv til mig, hvis du skulle sidde og tænke det måske var dig!!!


Easy til venstre - med sønneke Echo. De to går fint sammen.

25.03.2023 En håndfuld Lapinetter har opnået guld i Sirius Easter Egg Hunt Challenge, som er lavet af/hos DKK.
Dermed har de alle opnået guld og titlen SIEEHSC-G.

Jeg har allerede i forrige indlæg nævnt, at Louisiana har opået tilsvarende i junior-udgaven, så udover hende stort tillykke til :
Lapinette´s Isabella Blues
Lapinette´s I still got the Blues
Lapinette´s King of Swing
Lapinette´s Knight and Day
Lapinette´s Jawsome Jacintha
Lapinette´s Dancing Queen
Pia vom Bopparder Hamm

KÆMPE tillykke til alle!!
18.04.2023 Jeg tror der må oprettes fast kontortid her i huset til opdatering af "News" - for der er godt nok meget at få med hele tiden. Jeg synes det er FEDT!!

Den her gang er det ret omfattende, så lad mig starte med at sige, vi var 7 ejere af hunde her fra huset, der i lørdags deltog i en kombineret LP/rally-nørdedag på højt nievau med dygtige instruktører. Dette arrangeret af Marieanne, som er ejer af Joy fra J kuldet - og alias Kennel Keyloc også. Her fra huset deltog Jayme, Boogie, Fønix, Louisiana, Loke, Icha, Isabella, Dobby og Joy.

Fed, fed dag med en masse læring, fedt hundearbejde, super samvær og kaffe/kage. En dag man kan leve højt på længe. Tusinde tak til alle deltagerne, instruktørerne Susanne og Stine ( begge dommere i hver deres sportsgren og dygtige udøvere ), samt arrangøren Marieanne!!


En lækker række collier :D

Det skulle vise sig, at være en aktiv dag i hele Norden for Lapinetterne :D

I Finland stillede Jazzmin igen i Mesterklassen i rally ( svarer til vores champ-klasse ) og opnåede 85 points.

KÆMPE tillykke til Jazzmin og ejer Britta!!


Lapinette´s Jazzmin

I Sverige var der en imponerende debut. Tesla (L. Gorgeous Blue Monday ) stillede med ejer Karin i Appellklass i spor. Det gik ikke bare godt - det gik fremragende, og de fiksede oprykning til lägre klass i første hug. Dertil blev de 2. vindere. Altid lækkert at se en collie på vinderpodiet i bruks i selskab med et par schæfere :)

KÆMPE tillykke til Tesla og Karin med flot debut!!!


Lapinette´s Gorgeous Blue Monday

Nej - jeg er ikke færdig endnu :D

Der er nemlig også kommet et par Sirius-resultater de sidste dage hos de små L hvalpe. Ellers små og små - de blev 8 mdr i går, men de er nu de små pus her i huset ca. 10 dage endnu :)

Louisana har bestået Sirius Easter Egg Hunt Sniffs Challenge Junior - med guld :)Dermed har hun opnået titlen SIEEHSJC-G

KÆMPE tillykke til Louisiana og ejer Merete!!

Jeg var heldig at få nuppet et opdateret billede af hende lørdag!


SIWIJSCG SISHB SIEEHSJC-G Lapinette´s Living, Loving, Sniffing

I aftes kom der så besked om brormand Echo har bestået Sirius Stjerne Hvalp Begynder. Dette med en super flot feedback.

KÆMPE tillykke til Echo og ejer Mette!!!


SISHB Lapinette´s Lines of Jawsome Code

06.04.2023 Så er endnu en weekend ( påskeferie ) med "slaw i" overstået med igen en del aktivitet i rækkerne.

Boogie, Jayme og jeg havde meldt til udstilling på Falster. Det var en pæn bid vej at køre, men håbet var Boogie kunne opnå en VG, så hans kommende hvalpe kan få den guldrandede stamtavle. Jayme blev meldt til, bare for at få en tur i byen. Derudover blev Jaymes søn Loke på 7½ mdr også meldt til med ejer Lone.

Loke opnåede SL1 - bedste hanhvalp ( og den eneste ), men med flot kritik. KÆMPE tillykke med det til ejer Lone!!

Både Jayme og Boogie fik VG, med faktisk pæne kritikker. Boogie skulle "modne" - og jah, han er jo også kun 17 mdr og både stor og langlemmet, så de er tit lidt tid om det. Men derudover mange pæne ord - bla flot ryglinie og hals.

Jayme fik også en fin kritik - lidt høj hale under løb, og yes, det har hun :) Hun synes det er FEDT at løbe og tænder på det, og så ryger den op. Tunge ører, stod der også - hvilket er lidt morsomt. Hun har MEGET lette ører, og jeg arbejdede ihærdigt med at holde dem nede i ringen :D

Alt i alt meget tilfreds - og når man tog et vue ud over de opstillede collier, har mine ca ½ så meget pels som de andre, så der falder de lidt ved siden af. Så enten vil dommeren synes det er awesome med den udgave - eller ikke. Hende her blev nok påvirket af det, men bedømte dem alligevel pænt. Nu er Boogie i al fald avlsgodkendt på alle parametre :)


Fra venstre : Boogie, jayme - og nederst Loke

I Jylland stillede Fønix til rallyprøve i begynderklassen - og opnåede 94 points, og blev 4. vinder.

KÆMPE tillykke til Fønix og ejer Tina!!


Lapinette´s Knight and Day "Fønix"

Lille Louisiana og ejer Merete har sendt deres bidrag ind til Sirius Stjerne Hvalp prøven - og bestået denne med glans. Dermed har Louisiana opnået titlen SISHB.

KÆMPE tillykke til hende og ejer Merete!!


SISHB SIWIJSCG Lapinette´s Living, Loving, Sniffing
25.03.2023 Endnu en dejlig besked fra Finland kom til aften. Jazzmin er blevet kåret som den 4. bedste langhårede collie i rallylydighed i 2022 - for hele landet og på tværs af alle klasser. Finland er et "stort " collieland, og mange flere træner og går prøver end i DK. Hun blev først 3 år i dec, så det er imponerende flot.

KÆMPE tillykke til Jazzmin og ejer Britta!!


BH RTK4 Lapinette´s Jazzmin - Årets collie #4 i Rally Lydighed i Finland

25.03.2023 Endnu en weekend med fine resultater hos Lapinetterne!

I Finland har Jazzmin været oppe i, hvad der svarer til deres LP2. Hun bestod LP1 sidste år med 1. præmie - hvilket giver oprykning og lov til at gå videre i næste klasse. Man skal dog have 3 1. præmier for at få en titel i Finland. Jazzmin er gået direkte videre, og stillede nu i LP2.

Det klarede hun flot - og ligesom sine 2 søstre her i DK, fik hun en 1. præmie i første hug. Dette med 282/320 points. Dertil blev hun 2. vinder i klassen.

KÆMPE tillykke til Jazzmin og ejer Britta!!


BH RTK4 Lapinette´s Jazzmin

Her i DK har Fønix fået besked om han har bestået Sirius Rally Øvet-prøven, og har dermed opnået titlen SIRLØ.

KÆMPE tillykke til Fønix og ejer Tina!!


LP1 RBM SISHB SIJSB SIRLB SINWMJB SIWISCG SIRLØ Lapinette´s King of Swing

20.03.2023 Prima er scannet drægtig - og der er hvalpe på vej. Dyrlægen talte ikke fostrene denne gang, som hun plejer - konstaterede hurtigt, at der i al fald var 5, og der kunne sagtens være flere. Så vi må se, hvad det ender med..........Men der er i al fald hvalpe på vej. De vil blive født ultimo april, hvis alt går som håbet.

Mor er LP1 LP2 BH BPB RBM RØM SIRLB SIWISCG Pia vom Bopparder hamm - og far er RBM SISHB SIJSB SIRLB SITCB SIHOB SINWMJB SIWISCG Lapinette`s King of Swing.

Begge har A hofter og høje indeks. Prima er genetisk bærer på øjnene og Boogie er genetisk fri. Prima har 0/1 på albuerne - Boogie har 0 og utroligt meget familie omkring ham er fotograferet på albuerne ( mor, far, alle mors søskende, halvsøskende og kusisner/fætre ) og alle er frie. Så der er han et godt match til hende.

Begge er ekstremt sociale og eeeeelsker alt og alle, ikke bange for noget og meget livlige. Også meget arbejdsvillige og skønne arbejdshunde, der arbejder med meget højt tempo og intensitet. De er ( og deres afkom vil blive ) fantastiske træningspartnere i hundesport.

20.03.2023 Det er helt vildt, så meget gang der er i hvalpene af huset - i en normalt ellers lidt stillestående tid på året. Denne weekend har igen budt på en del prøveaktivitet. Således var 2 Lapinetter lørdag oppe i LP - og ikke de samme 2, som for 4 uger siden. Så der trænes en del LP rundt omkring i de små hjem pt :)

Fønix ( L. Knight and Day ) var oppe i LP1, og det førte til 174,5 points, 1. præmie - og titlen LP1. KÆMPE tillykke med det til Fønix og ejer Tina!

Hera debuterede i LP2, og følelsen havde været fed. Hun fik et enkelt 0, idet hun løb for tidligt til ejer i indkald fra felt - men derudover var det flotte points, således de kun var 3,5 points fra en 1. præmie. Så en flot 2. præmie og en god følelse. KÆMPE tillykke med det til Hera og ejer Erika!


LP1 RBM SISHB SIJSB SIRLB SINWMJB SIWISCG Lapinette´s Knight and Day


FP BPB LP1 RBM RØM DKRLCH HTMF SISLCS SIRLB SIWISCG TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US) Lapinette´s Heading for the Top

Isabella har været oppe i NW3 både lørdag og søndag - og dette i løbetid, hvilket godt kan påvirke en tæve en del. Lørdag havde hun været lidt diffus, men søndag var det gået rigtig godt - og resultatet blev 92/100 points med 0 fejl. Derudover blev hun 2. vinder i indesøget, og 2. vinder i det hele.

KÆMPE tillykke til Isabella og ejer Merete!


NW1 NW1G NW2 LP1 RBM RØM SISLCB SISSCG SITCB SIWISCG SIFHB SIHOB
TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US) Lapinette´s Isabella Blues


15.03.2023 Boogie og jeg har hygget os med at lave DKK Sirius Hoopers prøven. Vi ejer ikke hoops, men det viste sig ikke at være nødvendigt. Det var fremsendelser med fart og glæde, indkald ditto + forstyrrelser, transporter på højre/venstre side, blive i en pos med forstyrrelser osv - det hele understøtter LP rigtig meget, så fed prøve at tage for os også!!

Vi fik svar retur med en masse ros - bl.a. dette helhedsindtryk : "Dejligt samarbejde, Boogie har et skønt drive, virkelig flot førerarbejde med super forståelse for øvelserne og perfekt kamera placering"

Dermed har Boogie opnået titlen SIHOB!


RBM SISHB SIJSB SIRLB SITCB SINWMJB SIWISCG SIHOB Lapinette´s King of Swing

10.03.2023 Jayme og jeg har nørdet videre i Sirius Rally Øvet programmet. Jeg synes det er fantastisk lærerigt at skulle udføre de opgaver der er. Når jeg ser mig selv på video, bliver jeg meget selvkritisk - og hvis ikke det føles let at udføre, så må der mere træning til. Så en booster ift at få nørdet en masse detaljer. Planen for året var at skulle i gang med rallyprøver, når vi havde opnået en LP2 titel - så der er disse her prøver gode til at få pudset af.

Vi sendte det ind til bedømmelse for ca. 10 dage siden - og bedømmelsen kom så i dag :

"Tak for din prøvevideo.
Jeg er så privilegeret at jeg igen får lov til at bedømme jeres prøve og det ER virkelig et privilegie! Så jeg kan ligeså godt starte med at ønske STORT tillykke med SIRIUS Rally Øvet Stjerne titlen!
Det er bare så lækkert at kigge på. Der er en koncentration og et fokus mellem jer, så man bare sidder og nyder det. Lækkert og flydende udført hele vejen igennem med en hund der let lader sig føre. Du giver lige præcis de signaler der er behov for og ikke mere, det synes jeg er smuk rally.
KANON flotte positioner stå-sit-dæk!
Flotte 8-tals varianter, en hund der kan arbejde uanset miljø.
SMUKT!

Dermed har Jayme opnået titlen SIRLØ. Kaffe og en ekstra godbid til os :)
LP1 LP2 RBM RØM SISLCS SIRLB SIRLØ Lapinette´s Jawsome Jacintha

06.03.2023 Så kan der opdateres med en række rallyresultater fra de sidste 2 weekends :)

Første hund ude på banerne var Hera, som stillede i championklassen sidste weekend i Jylland. Jeg har set video, og det var en super glad, smukt arbejdende hund ( og fører ) som dansede sig igennem banen. Et par småting betød de endte med 83 points ( bestået ) , men super smukt gennemløb!
Stort tillykke med det til Hera og ejer Erika!!!


FP BPB LP1 RBM RØM DKRLCH HTMF SISLCS SIRLB
SIWISCG TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US) Lapinette´s Heading for the top


Næste hund var Jazzmin i går, som stillede i mesterklassen i Finland. Det er deres højeste klasse - så systemet er lidt anderledes end i Danmark. De har kun 4 klasser, hvor vi har flere. Det er den klasse man bliver champion i deroppe - med 3 * cert. Men der er øvelser med fra vores championklasse. Anyway - det havde været en fantastisk følelse. Bare en lidt vel entusiastisk og ivrig lille hund, hvilket lyder meget bekendt med mor og søster herhjemme. De opnåede 81 points og bestod klassen.

KÆMPE tillykke til Jazzmin og ejer Britta!!

BH RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Lapinette´s Jazzmin

Rosinen i pølseenden i denne omgang var Joy og Marieanne. De stillede i går i rally øvet klassen i Ringsted. De manglede en pind for at opnå titel - og den fik de sørme. Dertil opnåede de 100 points, og blev 1. vinder. Der havde følelsen også været fantastisk.

KÆMPE tillykke til Joy og ejer Marieanne!!

LP1 LP2 RBM RØM SIRLB SIRLØ Lapinette´s Jazz`n Joy

18.02.2023 Der er pænt meget gang i rækkerne pt - og så er vintersæsonen ellers traditionelt ret kedelig i hundeverdenen :). Ikke i år må man sige.

I dag var der off LP prøver, afholdt af border collie klubben i Tølløse. 2 Lapinetter deltog - Icha/Lone i LP1 - og Jayme/mig i LP2.

Det kunne vi godt være stolte af - begge hunde kunne glade vende næsen hjemad med hver deres 1. præmie og nye titel.

KÆMPE tillykke til Icha og Lone med en flot 1. præmie med 166 points. Dette med et 0 i stillingsskift, så resten var totalt i top. SÅ flot!! Dermed har Icha opnået titlen LP1.

Jayme debuterede i LP2. Hun har haft barselsorlov til for en 3 mdr siden. Hendes hvalpe er lige blevet 6 mdr. Men vi måtte i gang igen.

Det klarede hun flot - og opnåede 239,5 points, 1. præmie - og titlen LP2. Derudover blev hun 3. vinder i virkelig hardcore selskab.


LP1 RBM SIWISCG Lapinette´s I Still got the Blues


LP1 LP2 RBM RØM SIRLB SISLCS Lapinette´s Jawsome Jacintha

13.02.2023 Det er således, at DKK Siriusfolket ligeledes havde lavet en winter challenge for junior-sniffers :) Kriteriet var at hundene skulle være under 1 år. Lille Louisiana fra L kuldet var kun 4-5 mdr, men deltog alligevel. Det klarede hun flot - og bestod med guld :)

Dermed opnåede hun titlen SIWIJSCG

KÆMPE tillykke til Louisiana og ejer Merete!


SIWIJSCG Lapinette´s Living, Loving, Sniffing

12.02.2023 Så kom bedømmerne i DKKs Sirius Winter Sniffe Challenge igennem bunkerne.

Dermed fik både Icha og Prima også besked om de havde bestået med guld - og opnåede dermed titlen SIWISCG.

Det har været rigtig sjovt at være med i. KÆMPE tillykke til Icha og ejer Lone - og også til min egen Prima :)

Dermed har 6 hunde af huset opnået denne titel.

BH BPB LP1 LP2 RBM RØM SIRLB SIWISCG
Pia vom Bopparder Hamm


RBM SIWISCG Lapinette´s I Still got the Blues

04.02.2023 Isabella og Merete har deltaget i 2 nye Siriusprøver - og bestået begge. Det er hhv en prøve i frivillig håndtering og i hoopers. Dermed har Isabella opnået titlerne SIFHB og SIHOB.

KÆMPE tillykke herfra!!!


NW1 NW1G NW2 LP1 RBM RØM SISLCB SISSCG SITCB SIFHB SIHOB TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US)
Lapinette´s Isabella Blues


30.01.2023 Loke fra L kuldet ( Lapinette´s Loud and Proud ) har været på udstilling for første gang i sit 5 mdr lange liv. Det var en dobbeltudstilling i Dansk Collie Klub.

Det kunne ikke gå bedre - han fik SL ( Særdeles Lovende), blev placeret som bedste han, dernæst BIR - og slutligt BIS ( der var ingen korthårede babyer ).Dette i babyklassen.

Han fik 2 fantastiske kritikker - her er den ene af dommer John Walsh : " 5 mth old male, very promisising young dog, well boned, good size plenty substance for age nice length of head,well shaped eyes, well placed ears strong underjaw, pleasing line, from head to tail, lot of angels for his age with he needs to grow in to, super length of tail, a happy dog on the more a very prom furture"

Loke er resultatet af egne 2 linier her i huset, der i hhv 4 og 5 generationer på begge sider er avlet til at have super sundhed, stærk mentalitet og gode arbejdsevner. Alligevel har han tilsyneladende også en meget lovende fremtid på udstillinger. Det er da ret fantastisk :)

KÆMPE tillykke til Loke og ejer Lone!!!
Lapinette´s Loud and Proud - søn af Jayme og Easy

30.01.2023 Lapinette`s Jazzmin "Jazzmin" er blevet Årets collie, 3 vinder i rally i Finland, Helsingfors-afdelingen. De har lidt andre kategorier end i DK - deroppe er det ikke klassevist. Så det er 3. bedst af alle.

KÆMPE tillykke herfra!!!


BH RTK4 Lapinette´s Jazzmin - som bor i Finland

16.01.2023 To drenge fra K kuldet ligger og sover side om side på gulvet herhjemme. Det er Makker og Boogie. Vi har lånt Makker med hjem for en dag, for at have ham med til HD/AD foto. De to drenge har kun set hinanden 1 gang siden Makker flyttede 8 uger gammel. Da var de 6 mdr. Her ligger de så sammen og sover trygt 14 mdr gamle. Fantastisk fine drenge.

Hofter og albuer var lige så fine - begge fik status A på hofterne og 0 på albuerne. Altså bedst muligt.Det samme opnåede bror Fønix i november måned. Så mangler kun Marley, som vil få det gjort senere på året.

Meget stolt opdrætter - og alle 4 drenge er ligeledes genetisk fri på øjnene. Så sundheden kan ikke være bedre.


Lapinette´s Kansas City Boy og Lapinette´s King of Swing - begge HD A og AD 0

16.01.2023 2 kusiner har deltaget i Sirius Rally Begynder Stjerne - og begge fået godkendt deres indsendte prøve.De blev sendt ind i dec., men pga sygdom hos DKK er hhv bedømmelser, feedback og diplomer kommet retur lidt hen ad vejen og forsinket. Men nu er det ganske vist - og deres titler registrerede :)

KÆMPE tillykke til Erika og Hera - og Jayme ( og lidt mig ) med titlen SIRLB.

Lapinette´s Heading for the top & Lapinette´s Jawsome Jacintha - begge med titlen SIRLB

13.01.2023 En masse hvalpe af huset, har deltaget i DKKs Sirius Winter Sniff Challenge.

Der kan man med bestået prøve opnå hhv guld, sølv og bronzetitler. Nogle hunde har fået besked om, hvad de har opnået - nogle mangler stadig. Der er mange deltagende hunde, og bedømmerne skal igennem en kæmpe bunke. Men efterhånden som de godkendes, vil jeg lægge dem ind i dette opslag.

Isabella har fået besked retur - hun har opnået guld, og dermed titlen SIWISCG.
KÆMPE tillykke til Merete og Isabella


NW1 NW1G NW2 LP1 RBM RØM SISLCB SISSCG SITCB SIWISCG TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US)
Lapinette´s Isabella Blues

Boogie har også bestået med guld og fået titlen SIWISCG. Tillykke til ham ( og mig ) :)


RBM SISHB SIJSB SIRLB SITCB SINWMJB SIWISCG
Lapinette´s King of Swing


Brormand Fønix har ligeledes bestået med guld, og opnået titlen SIWISCG.
KÆMPE tillykke til Fønix og Tina

RBM SISHB SIJSB SIRLB SINWMJB SIWISCG
Lapinette´s Knight and Day


Hera har også været i gang med at sniffe sig til guldet og titlen SIWISCG.
KÆMPE tillykke til Hera og Erika

FP BPB LP1 RBM RØM DKRLCH HTMF SISLCS SIRLB SIWISCG
TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US)
Lapinette´s Heading for the Top


Der kommer flere senere........... :)
13.01.2023 Lapinette`s Isabella Blues har deltaget i Sirius Begynder Tricks prøven - og denne er godkendt. Dvs at hun har opnået titlen SITCB

KÆMPE tillykke til Isabellla og ejer Merete!!


NW1 NW1G NW2 LP1 RBM RØM SISLCB SISSCG SITCB TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US)
Lapinette´s Isabella Blues

13.01.2023 Som altid starter Året med at hylde sidste års bedrifter i Dansk Collie klub. Man kårer "Årets Hunde". Herhjemme kom vi først til en officiel prøve i dec, så vi har ikke fået samlet points i den afdeling i år. Men så er det godt at der er andre der kan holde fanen højt :)

Isabella og Merete er kåret som Årets Hund i LP1. KÆMPE tillykke med det!!

Som om det ikke var nok - er de også Årets hund i både NW2 og NW3.

Isabella er den første collie i DK, der opnår en NW2 titel - og de er knoklet videre i NW3

Herfra skal lyde et stort tillykke med det hele!!

NW1 NW1G NW2 LP1 RBM RØM SISLCB SISSCG SITCB SIWISCG TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US)
Lapinette´s Isabella Blues
Foto : Camilla Johannesen

I Rally opnåede Fønix og Tina, at blive Årets Hund i Rally Begynder, 2 vinder. Dette med en stadig meget ung hanhund, der her ved årsskiftet kun er 14 mdr.

KÆMPE tillykke med det!!!

RBM SISHB SIJSB SIRLB SINWMJB SIWISCG
Lapinette´s Knight and Day
17.01.2023 Bedre sent end aldrig :) Nu fik jeg smidt hele 2022 over på et link, og kan så starte 2023 rigtigt op her igen.

RIGTIG godt nytår til dem der måtte følge med her. 2022 blev igen et meget aktivt år i Lapinette-regi.K kuldet flyttede hjemmefra lige inden jul ( 2021 ), og til min egen overraskelse var der en af hvalpene, der var nødt til at blive boende. En hanhund - hvilket jeg ellers havde tænkt jeg aldrig skulle have igen. Ikke fordi jeg ikke kan lide hanner - tværtom - men det er bare lidt besværligt med 3 intakte tæver i huset. Men Boogie blev - og det har været en fornøjelse i 2022 at se ham og hans brødre vokse op og udvikle sig til unge hanhunde fra små hvalpe.

L-kuldet kom også til verden i august - og nu er det dem der følges meget intenst i deres første leveår, hvor der sker så meget så hurtigt.

Mit år har mest stået på hvalpe og yngelpleje. Først en ung Boogie, så blev Prima parret og blev drægtig - og træning m.m. blev afmeldt. Desværre tabte hun hvalpene tidligt i drægtigheden. Det førte igen til en del undersøgelser - og en teori jeg havde om årsagen ( som dyrlægen ikke havde troet på ) blev undersøgt - og jeg havde ret. Dermed kunne Jayme behandles fra start - og hun fik et dejligt kuld på 5 hvalpe. En viste sig dog at have en defekt fra fostertiden, og måtte aflives. Det er desværre, hvad der kan ske. Men dermed kom vi helt hen til ultimo okt, før jeg kunne tage træningstøjet på for alvor og leve den side af hundelivet ud.

Årets nyhed er DKKs nye koncept Sirius - som er online prøver inden for efterhånden mange sportsgrene. Man skulle tro, det var nemt når det er online - og man "bare" kan tage det om. Men det er det nu egentlig ikke + jeg valgte her at sætte kriterierne ret højt for de enkelte prøver. Dem har jeg taget en del af, mens jeg "bare" gik hjemme og passede hvalpe/drægtig tæve. Især med Boogie, som på den måde har fået rigtig meget lærdom ind tidligt.

10 Sirius prøver er det alligevel blevet til herhjemme - alle godkendte i første hug, og med en titel til hundene.

Boogie tog Sirius Rally Begynderprøven, og deruddover har jeg nørdet rallyøvelser - således han kan dem på verbal kommando, og virkelig har en super god forståelse af dem. Vi meldte til en dobbelt rallyprøve primo dec, hvor han gik to fantastiske prøver m. hhv 94 og 100 points. Dermed opnåede han titlen RBM.

Jayme nåede lige at debutere i ekspertklassen under virkelig dårlige forhold, men bestod alligevel prøven og gik flot - så det vil jeg glæde mig til at arbejde videre med i 2023.

Hvalpene af huset har i år tilsammen opnået hele 33 titler. Det er jo helt vildt - sidste år var det 23, og det var vildt - men det blev overgået i 22. Rigtigt mange Siriusprøver blev taget, men ellers har det spændt vidt indenfor flere forskellige sportsgrene.

Jeg er umådelig stolt af mit opdræt.Alle visionerne udfolder sig nu.

Nu glæder jeg mig til at se hvad 2023 bringer - vi ses derude!!!