Tidligere år kan ses her :

2011
2012
2013
2014
2015
2016

2017

2018
17.02.2018 I dag afholdtes Rallydysten, hvor DCK igen i år deltager i samarbejde med Roskilde, DCH. Der var en del hunde af huset meldt til, men der er meget sygdom i omløb pt, så det endte med en del afbud. Easy deltog i sin første rallyprøve nogensinde - kun 9½ mdr gammel. Virkelig mange flotte passager, så det bliver super lækkert, når han bliver lidt mere rutineret.

Derudover deltog kun Donna og Prima herfra med mig. Donna vandt champ. klassen med 99 points.

Dagens overraskelse var Prima, som aldrig har prøvet noget der mindede om før. Jeg var SÅ indstillet på at gå 2-3 skilte og så ud og lege. Hun nuppede hele banen i flot stil - fik 100 points, og var dagens vinder i beg. klassen.Det er jo aldeles uoffficielt og ganske for sjov, men sikke en dejlig oplevelse med hende. Der kommer til at vente nogle sjove og spændende år forude.


Prima


11.02.2018 Madonna og Rammstein har taget hul på sæsonens prøver ved dobbelt rallyprøve i dag. De bestod hver en prøve med 85 points i ekspertklassen. KÆMPE tillykke til dem og ejer Lone!!


Rammstein og Madonna


03.02.2018 Så kom Donnas gavekort. Jeg blev kåret som Årets Hundefotograf, 2017 i bladet Hunden, og præmien var et gavekort på 2000 kr til Arion ( hundefoder ). De sendte også gavekortet der i dec. men af uransagelige grunde kom det aldrig frem, og da det blev sendt for anden gang, tog det 2½ uger. Men NU kom det - og er omsat til en hulens masse hundemad. Vi siger mange tak :)


Hele flokken, som også tæller Summer disse dage. Som venner, vi dele :)


27.01.2018 I dag afholdtes Årets første udstilling i Dansk Collie Klub. Traditionen tro hædres og fejres Årets Hunde der, så dagen var skrevet i kalenderen. Når jeg alligevel skulle af sted var det oplagt at tilmelde mit lille nye håb, Prima, til selve udstillingen. Sad og overvejede om jeg skulle tilmelde endnu en hund - og tænkte, at det kunne jeg jo lige så godt.Tænkte først Fanny, men da hendes løbetid har været ventet over 1 år, og givet var på trapperne ( og hun skulle parres ) ville det nok alligevel ende med hun ikke kom med. Så det blev Donna - som snart er 10½ år! Ene og alene for at kunne sige, hun har været stillet i alle klasser - og dermed også veteranklassen.

Skrev i vores Lapinette-gruppe på FB, at jeg nu havde tilmeldt udstilling, og så var der lige pludselig flere der gjorde det samme :) Ellyn luftede tanken om at også få udstillet Summer igen - bare for sjov. Om jeg så gad handle hende ? Jaja - det skal jeg nok, svarede jeg.

Ja, så blev der pludselig travlt, for mange af hundene syntes de ville vaskes af mig også - så jeg vaskede og ordnede 8 hunde de sidste dage inden udstilling :D

Ingen af os havde forventninger om noget som helst, andet en hyggelig dag

Jeg har ad åre fået respekt for det at handle hundene - for det er ikke "bare lige" , hvis de skal vise sig fra bedste side.

Sikke en dag - ganske overvældende. Lapinetterne startede med at blive kåret ifm Årets Hunde - og der var en gedigen præmiehøst for 5 hunde af huset.

Lapinettes Heading for the Top : Årets hund, Rally begynder + Årets hund fp1
Lapinettes Flame of Fire : Årets hund, Rally øvede,3. vinder + Årets hund, fp2
Lapinettes Dancing Queen : Årets hund, fp2 - 2. vinder
Lapinettes Girl Crazy : Årets hund, fp3
Lapinettes Prima Donna : Årets hund, Rally champion + Årets hund, fp1, 2 vinder

Så kom selve udstillingen, og det blev ligeledes ganske overvældende. Jeg handlede 3 hunde - mine egne 2 - Prima og Donna - og så Summer, som vel egentlig er min bonushund. Hun har boet her ifm 2 hvalpekuld og en del pasning også, og er en del af flokken. Vi kender hinanden rigtig godt, men jeg har aldrig trænet med hende.Det viste sig dog, vores "sprog" sammen i øvrigt var nok. Hun er jo trænet en del i lydighed og kontakten der fik jeg nu. Det var lidt sjovt, da dommer sagde " Oh, she loves her mommy". Det var bare at sige "Yes" med et stort smil, selv om jeg jo ikke er hendes "mommy" :D

Prima fik SL, blev Bedste tævehvalp - og dernæst BIS hvalp.

Summer fik EXC CK, vandt åben klasse med 8 tæver, og fik dernæst cert og blev BIK2.

Donna vandt vet. klassen, hvor de andre var topvindende udstillingshunde. Alderspræsident i den grad - og så vandt hun dælme, fik EXC CK - og dernest veteran cert.Som om det ikke var nok endte hun med BIK3.Marieanne måtte springe til lynhurtigt og nuppe den ene ( Donna ), da både mor Donna og datter Summer skulle ind og være med i "bedste tæve-klassen" - og tænk at stå med mor og datter og blive hhv 2. og 3. bedste tæve. Jeg har desværre ingen billeder af det, for det er svært at fotografere, når man selv er i ringen, og der blev vist ikke taget nogen.

Men sikke en dag - at stille med 3 hunde, der hver især tager stort set alt der er at tage. Bedste hvalp, cert og veterancert. Donna fik så også res.cert.

Derudover stillede 4 andre Lapinetter.

Lapinettes Isabella Blues fik L i hvalpeklasse med en fin kritik
Lapinettes I still got the Blues fik ligeledes L og en fin kritik
Lapinettes Heading for the top opnåede Excellent i åben klasse
Lapinettes Easy Tiger opnåede Excellent i åben klasse.

Rigtigt flotte resultater over hele linien, både på udstillingen og som Årets Hunde i forskellige arbejdsgrene.

Brain AND beauty!! :)


Her Donna, Prima og Fanny med alt det de havde med hjem.

Summer med sin roset for 2. bedste tæve, og hun fik cert på dagen.Billede taget i snevejr :)

Herunder 6 Lapinetter, hvoraf de 5 var Årets hunde,Summer fik cert, Donne fik Veterancert og Prima blev BIS Hvalp.


.


07.01.2018 Så er vi i gang med det nye år, og tavlen i "News" er visket ren. Året 2017 ligger som link herover - sammen med de andre år siden 2011. Det er altid spændende at flytte den side - om jeg får slettet det hele i stedet :D

Som vanligt starter det nye år med at fejre det gamle - og konkret kåres Årets Hunde i diverse hundesportsgrene. Dette år har været et spændende år, hvor der har været rigtigt mange collier på banerne. Jeg kan ikke huske vi nogensinde før har haft så rigt og frodigt miljø omkring det at træne med sin collie. Jeg håber 2018 fortsætter i samme stil - meget tyder på det :)

Mange Lapinetter har gjort det rigtigt godt i 2017 - og flere er landet blandt Årets hunde. 3 stk. blandt Årets Hunde i rally.......Hera, som kun lige er 2 år, men har haft et enestående debutår. Dels med mange flotte rallypræstationer, med en bestået færdselsprøve - og hele 5 points i færdighedsprøverne.

Halvsøster Fanny er blevet Årets Collie, 3. vinder i Rally øvede klassen. Det har hun gjort sig fortjent til, samtidig med hun har trænet LP3 og haft mest fokus på det.

Deres mormor Donna - grand old lady, er Årets collie i Rally Championklassen for 2. gang i træk. 10½ år - og still going strong!


Hera, Fanny og Donna


Som om det ikke kunne være nok med det, så blev der sidste år ( for første gang ) kåret Årets Hunde i færdighedsprøverne, for at opmuntre collierne til at deltage i disse prøver. Det er bestemt medvirkende til at motivere til at komme ud på banerne til disse prøver også!

I år er hele 5 Lapinetter blandt Årets Hunde. Samtlige klasser af vundet af en Lapinette, og 2 2. vindere ligeledes. Det er lige ved at blive et helt familieforetagende med Donna, datter Summer og hendes 2 døtre Fanny og Hera. Dixie er dog den der er nået længst - og har som den eneste klaret fp3 klassen! Nu hepper vi på titelprøven kommer i hus i 2018 :)!


Hera,Donna
Fanny, Summer og Dixie