Tidligere år kan ses her :

2011
2012
2013
2014

2015

01.12.2015 Det er netop bekræftet hos dyrlægen, at Dina ( Lapinettes Chelsea Bridge ) venter hvalpe. Oven i købet et stort kuld, fik ejer at vide. Det var den lokale dyrlæge, der i al fald kunne tælle 6, og mente der var flere.Hun har termin ca. 20. dec.

Dette kuld har for så vidt ikke noget med mig at gøre. Det er ejer Anettes projekt - hvilket altid har været hendes drøm : at få hvalpe på hendes 2 hunde.Det var i den ånd bl.a. jeg lånte Dina til mit G kuld.En tæve skal parres inden den er 5 år første gang - og på den måde "købte" Anette sig til et par ekstra år, for at have mulighed for eget kuld. Det er så nu :)

Dina er en dejlig hund - meget sød, venlig. Livlig - men ikke så højtkørende som mange andre hunde herfra. Hun er ikke mentalbeskrevet, men virker mentalt meget robust. 5 af hendes søskende + 1 datter er mentalbeskrevet med godt resultat. Hun har A hofter og er fri på øjnene. Farmand er Anettes hanhund - de 2 hunde bor sammen til dagligt. Han er fra Kennel Lassie og hededer Gandhi ( zobel ). Han har gået en fin mentalbeskrivelse og har A hofter. Øjnene må man spørge Anette om ;) ( men jeg er sikker på de også er fine ). Begge hunde er udstillet med fint resultat. Gandhi er ligeledes en dejlig hund, så det er bestemt hvalpe jeg glad og gerne henviser til. Jeg oplever pt kæmpe boom i henvendelser - der har nok været 12 - 15 stk, der ønskede tæver efter den sidste var solgt her - så Anette kan man finde på : anetteborgen@mail.dk

Jeg hjælper hele vejen igennem. Anette låner hvalpekasse m.m., jeg hjælper med fødslen - og står til rådighed på enhvad måde for at hjælpe til. Dinas første kuld kan man finde billeder af i galleriet jer på siden - under G-kuld.

Det bliver spændende at følge!


Dina

31.10.2015 KÆMPE tillykke til Heidi og Liam ( Lapinettes Fire it Up ). De udstillede i dag i Herning og opnåede Excellent, MK - 2. vinder.

Det havde været en kanon oplevelse, hvor 1 måneds intens ringtræning gav en super oplevelse i ringen. Super dejligt.

Flot kritik fik den unge mand også : "Very Good Type, Nice Head, Dark Eyes, Scis Bite, Ferm Back, Very Good Angulations, Very Good Movement."


Liam

25.10.2015 Der er netop udkommet en ny bog - " Hvalpens bog" forfattet af Hanne Mathiasen. Hun skrev også bogen om "Timmy" - en hundehvalp, som handler om Timmy ( Lapinettes Eye of the Tiger ), som flytter fra kennellen til sin familie.

Denne gang er det en bog om hvalpen - og alt hvad man overhovedet kan komme i tanke om i forbindelse med at anskaffe sig en hvalp.

Jeg fik at vide af collierne var ret overrepræsenterede i denne bog ( af forfatteren selv ), og det er da ret skægt at se, at det er Lapinette-hvalpe alle sammen. Jeg har ikke sendt billeder af sted denne gang.Men fine billeder af Dixie, Liam og Timmy igen.

Bogen er selvfølgelig købt og står nu her på hylden.Timmy er med på forsiden - foroven :)


Dixe + Trine og Magnus

25.10.2015 KÆMPE tillykke til Madonna ( L. Easy Tiger ) og ejer Lone med bestået Færdighedsprøve 1 her til aften på Garbogård

Som tidligere skrevet er færdighedprøver en slags "tricksprøver" der hører under htm ( dogdance ). Madonna fik 3,85 points - KÆMPE til lykke!!


Madonna

18.10.2015 Så kom de små. En lille uge for tidligt og ved kejsersnit. Der var 9 hvalpe i Summers mave, men en gik til inde i maven her til sidst, og den forgiftede både Summer og de andre hvalpe, så de måtte ud alle sammen.

Nogle små pus - de vejede 160 - 200 gram 7 af dem, og så var der en lille bitte en på 101 gram,som ingen troede ville overleve

I skrivende stund er de 6 dage gamle - og lever alle og vokser flot. 2 tricolour drenge, 2 zoble drenge og 4 zoble piger. Velkommen til verden, små venner!


En stolt mor Summer med sine 8 hvalpe

16.10.2015 I dag gik turen til Fyn til colliegåtur. Arrangeret af Trine, som har Dixie fra G-kuldet. Sidste chance for at komme ud og vifte lidt med ørerne inden 2 mdrs barselsorlov, så jeg tog turen derover sammen med Winnie, som er ejer af Molly ( F-kuld ) og Ginny ( G-kuld ).
Jeg havde Donna og Fanny med. Så 4 Lapinetter på tur + Dixie, så det er 5. Derudover var der en sidegevinst i og med Erika deltog med sin collie Gaia. Hun skal have en af Summers hvalpe.

Pragtfuld tur i en skøn skov - ud til vandet under Lillebæltsbroen. Efterfølgende kaffe og kage hjemme i Trines have. Vi deltog vist 14 collier i denne tur.
Erikas Gaia, Ginny, Fanny og Donna

03.10.2015 Donna ( DKLPCH DKRLCH BRGPR KBHV13 ) Lapinettes Prima Donna debuterede i dag i rally championklassen. Jeg satte den deadline i sommers, hvor jeg begyndte at lære de enkelte øvelser i ro og mag.Det er en svær klasse, hvor man skal kunne det hele på højre side også, hvilket jeg synes har været svært - efter i små 10 år at have haft mine hunde på venstre side.

Trods en svær bane, gik det fint - og vi fik 87 points ud af 100, og bestod dermed - og blev 3. vindere oven i købet.

Det var sjovt - og nu giver vi den gas, og bruger de næste år på den klasse.


Donna

01.10.2015 I fredags var Winnie og jeg i Næstved og HD fotografere Ginny.Svaret med status kom i går fra DKK - hun har A-hofter, ligesom de 2 af hendes søskende der også er fotograferet nyligt. Kuldet bor spredt ud over hele Danmark ( og Sverige ) så en fælles foto-dag har ikke været mulig denne gang. De sidste 3 søskende vil også blive fotograferet i år.

Men dermed mangler Ginny blot en udstilling - så er hun avlsgodkendt. Hun er solgt med avlsaftale - så hun vil indgå i avl fremadrettet her i huset.

KÆMPE tillykke til Winnie med de fine hofter på Ginny!


Ginny

27.09.2015 2. dag i en noget hektisk weekend stod på Mentalbeskrivelse. Da jeg havde en del hvalpe der gerne ville igennem i år, har jeg sammen med anden opdrætter simpelthen arrangeret 2 * mentalbeskrivelser. I dag var det så primært Lapinetternes tur. 6 Lapinetter og Bassies søn Cato.

Jeg er SÅ super glad og taknemmelig over mine fantastiske hvalpekøbere, som tog turen fra hhv Jylland, Fyn og Lolland for at deltage. KÆMPE tak!!

Det er jo altid fint at se et skema osv - men det er noget helt andet at se hundene selv.De klarede det generelt rigtig godt - og testleder sagde det var en flot statistik til collierne. Glade, frie, livlige og sociale hunde - med en masse leg. Langt de fleste havde super afreaktioner. Skud lå generelt på 3 - 2 stk fik 4, men tester sagde han lige indtil sidste sekund var i tvivl om det var 3 eller 4. Flere fik 3, fordi de simpelthen blev tossede på skuddet - og ikke fordi de var bange. Tilbageblivende uro - er også tilbageblivende uro, fordi de gøer af skuddet. En flot dag - hvor vejret også var med os.

Selvfølgelig endte det med kage og kaffe - og som altid når vi samles nogle stykker er det bare TOP hyggeligt.Jeg er meget lykkelig for det miljø vi har. Endnu en gang tak!!


De 6 Lapinetter

26.09.2015 I dag var de 2 kusiner Dixie ( L. Girl Crazy ) og Fanny ( L. Flame of Fire ) tilmeldt færdighedsprøve 1 i Ringsted.

Færdighedsprøver hører under htm ( heelwork to music ) som populært kaldes dogdancing. Færdighedsprøverne er prøver i tricks - uden musik, kostumer osv. 11 tricks, hvor man kan vælge at springe 1 over, hvis man har lyst til det.

Det gik super for begge pigerne - og begge bestod. Dixie med 4,48 points ( stod der - det er så nok 4,45 - for man kan kun få halve og hele points ), og Fanny fik 4,6. Max er 5 points - og 3 er bestået - så det var flotte points til 2 unge vovser.

KÆMPE tillykke til Dixie og Trine med deres prøvedebut!!


Dixie og Fanny

18.09.2015 Så er det ganske vist! Dyrlægen fandt i dag 7 hvalpe ved scanning, så ultimo okt. kommer der hvalpe i huset!

En spændende kombination, som jeg glæder mig MEGET til.

Det er stadig muligt at reservere en hvalp -læs mere om kuldet : HER.

18.09.2015 Kun 2 dage efter foto blev taget, havde DKK allerede Zülles ( Lapinette´s Great Gershwin ) status klar. Også han har flotte A hofter

KÆMPE tillykke til Lea og Johannes med det!!.Zûlle

16.09.2015 I dag kom så det første HD resultat fra G-kuldet. Det er ved den tid nu, at de er gamle nok til at fotograferes.

Lapinettes Gorgeous Blue Monday "Tesla" bor hos Karin i Karlskrona, Sverige - og har nu off. fine A hofter - og 0 på albuerne. Det kunne jo ikke være bedre.

KÆMPE GRATTIS med det flotte resultat!!.Tesla

22.08.2015 Flora( L. Femme Fatale of Fire) debuterede i dag til rallyprøve i Belgierklubben, Måløv

Trods lang ventetid, 28 graders varme og en fører der skal føde om en uge, opnåede parret 80 points, og deres første pind

KÆMPE tillykke!!.Flora

08.08.2015 Tesla - alias Lapinettes Gorgeous Blue Monday, blev i dag udstillet i Sverige på int. udstilling i Ronneby. Dommer Kurt Nilsson. Det var hendes debut på de skrå brædder. Det klarede hun super - og opnåede excellent og en flot kritik : "Välutvecklad för åldern, utmärkt huvud. Något lätta öron, utmärkta proportioner, välutvecklat bröstparti,utmärkta vinklar, ben och tassar. Förr åldern goda rörelser Utmärkt färg och härligt uttryck"

Kæmpe tillykke med det!!Tesla

Samtidig stillede hendes kuldsøster Dixie op på børnedyrskue på Fyn, hvor de 2 drenge i hendes familie dels viste hende på skuet, delt løb børneaglity med hende. Dixie går i forvejen til agility med mor i familien og er ret sej til det - men dette var en anden version. Man skulle løbe banen sammen!!

Det klarede drengene og hende også super flot - hun fik ærespræmie på skuet og en flot 2. vinder i agility.

Kæmpe tillykke med det!!

Dixie

27.06.2015 I dag havde jeg Fanny og Donna med til prøver hos Old English Sheepdog-klubben i Lyngby

Fanny skulle op i LP1, og det klarede hun med 166 points, hvilket er en 1. præmie - og giver titlen LP1. Senere på dagen kom hun op i Rally Begynderklassen og fik 93 points, og dermed den sidste pind hun manglede og titlen RBM.

Nu hedder hun LP1 RBM Lapinettes Flame of Fire!

Donna var også med og stillede i Rally Ekspertklassen, som var et delmål ift championklassen. Hun blev champion i 2010, og reglerne er ændret en del siden, så vi skulle mærke hvor vi var. Hun opnåede 98 points, og blev 1. vinder. Så næste gang bliver det championklassen!Fanny og Donna

07.06.2015 Fanny ( L. Flame of Fire) var til rallyprøve i dag i Næstved i Retrieverklubben

Hun fik endnu en pind i begynderklassen m. 83. points, så nu mangler hun kun en for at have opnået titel.Fanny

06.06.2015 Madonna (L. Easy tiger ) og Rammstein ( L. Count Basie ) var til dobbelte rallyprøver i dag i Frederiksværk med ejer Lone

Det klarede de flot. 3 pinde havde de med hjem

Madonna fik de 2 hun manglede i begynderklassen, og fik dermed titlen Rallybegyndermester ( RBM ). Rammstein fik sin første pind i øvede klassen med 92 points

KÆMPE tillykke med det!!!


Rammstein og Madonna
30.05.2015 Fantastisk dag - som jeg kan leve højt på længe!!!

Den årlige Lapinettedag løb af stablen, og som sidste år kunne vi låne DCH, Roskilde. Heldige os, som har trænere der, som ejer en Lapinette-hvalp :)

Dagen stod på primære kurser om kropskontrol, som Anette Døssing http://phoenix-centret.dk/ stod for. Hun har trænet rally hos mig, og jeg var sikker på hun ville være super til det - hvilket holdt stik. Dem som ikke trænede hos hende, gik rally hos mig, og man kunne også bare komme og drikke kaffe og hygge, hvis man ville.

Det blev en SUPER dag, med tilslutning fra både Jylland, Fyn, Lolland/Falster, Sjælland - og Sverige. Norge var 2 sek fra at komme på banen også :D

Jeg er så taknemmelig - for det miljø og sammenhold vi har. Mange, mange tak fra en glad, træt og super stolt opdrætter!


16 Lapinetter og en ½ Lapinette + ejere

Der er flere billeder HER

21.05.2015 Liam ( Lapinettes Fire it up ) blev HD fotograferet sidste uge, og i dag kom så diagnosen fra DKK. Ligesom hans 6 kuldsøskende, er det den bedst mulige - nemlig A

KÆMPE tillykke til ejerne med det!!

Lapinette har avlsretten over Liam, og han er nu godkendt, så "flokken" her huser dermed også endnu en avlshund :)


Liam

14.05.2015 I dag var der officielle LP prøver, afholdt hos toller-klubben i Vallensbæk. 3 Lapinetter deltog. Rammstein og Fanny debuterede i LP1, og Summer stillede op i LP2

Fanny satte sig desværre op i dæk, og måttes nøjes med en 2. præmie. Var hun blevet liggende, havde titlen været i hus. Men 2. præmier er bestået prøve, og hun er stadig en ret ung hund.

Rammstein og Lone fik en flot 1. præmie - og dermed titlen LP1 til samlingen. Nu hedder Rammstein LP1 RBM FP Lapinettes Count Basie. KÆMPE tillykke med det!!

Summer (LP1 LP2 RBM RØM Lapinettes Dancing Queen ) fik LP2 titlen for nylig, men gik i dag et super flot program med ejer Ellyn, og fik hele 199 points, hvilket gjorde hende til 3. vinder i en ellers stor klasse. KÆMPE tillykke med det!!

Jeg regnede for nylig lidt på det - og med Rammsteins titel har mit opdræt pt opnået 26 "arbejds-titler". Mit ældste kuld er 7½ år, så det er mange på få år. Jeg er super stolt!!


Dagens 3 Lapinetter

10.05.2015 Saphira ( Lapinettes Graceful and Elegant ) var i dag tilmeldt skue i Årslev på Fyn. Handlet af sin unge handler og ejer Amalie.

Det klarede de 2 super flot. Saphira opnåede Excellent, 1. vinder, BIK - og blev BIR. Senere blev hun 5. vinder i store ring.

Kritikken skal lige med her : "tillidsfuld junior tæve, ganske harmonisk bygget, Udmærket hoved og udtryk, måske en anelse mere stop ønskeligt, fine mørke øjne, korrekte ører, Prima hals og ryglinie, velansat hale, udmærket skulderplacering, velformede poter, frie letsvævende bevægelser, dejligt imødekommende temperament".

Flot kritik - og særligt udtalelserne om temperamentet glæder mig jo meget :)

SUPER flot - og KÆMPE tillykke!!


Lapinettes Graceful and Elegant "Saphira"

08.05.2015 Fanny ( Lapinettes Flame of Fire ) havde sin debut på de officielle skrå brædder her til aften. Det var ved en rallyprøve arrangeret af Rødovre Brugshundeklub.

Det var dejligt "lige om hjørnet", så besluttede at melde hende til for at teste prøvefokus m.m. Vi har kun trænet rally 3 uger, så det var lidt spændende.

Det gik godt - og hun arbejdede fint. Vi fik 95 points - og en "pind".


Lapinettes Flame of Fire "Fanny" - 1. pind i rally

03.05.2015 Dixie ( Lapinettes Girl Crazy ) på 10 mdr og ejer Trine deltog i dag i uoff. færdighedsprøver ifm et Hundesport mod Cancer-arrangement. Man kunne tilmelde sig rally, agility eller en færdighedsprøve.

Dixie og Trine har længe været klar til en færdighedsprøve, men desværre er reglerne for disse endnu strammere end LP og rally. Hunden skal være 12 måneder, for at kunne stille op til en off. færdighedsprøve. Men formen kunne testes i dag - og det gik forrygende. Parret fik 4,1 points og dermed en bestået prøve ( man skal have over 3 for at bestå )

Vi glæder os til den off. i sep. - når vi er gamle nok :)

KÆMPE tillykke med en flot prøve!!


Lapinettes Girl Crazy "Dixie"

april.2015 Foderfirmaet Kingsmoor udskrev for efterhånden mange måneder siden en foto-konkurrence, hvor de eftersøgte et billede til kommende emballage.

Jeg sendte et billede ind af Fanny, som jeg syntes var godt. Det glemte jeg dog hurtigt igen, så stor var overraskelsen, da jeg fik mail om jeg havde vundet.

Præmien var en sæk foder - og selv om mine hunde får BARF-mad til daglig, er det guld værd med sådan en pose til gufsøg på græsset.

Mange tak herfra!!


Fanny på forsiden :)

26.04.2015 I dag var Summer ( Lapinettes Dancing Queen ) og ejer Ellyn til off. prøve i LP2. Det klarede de så flot, at de fik en 1. præmie - og dermed også titlen LP2. De blev oven i købet 2. vindere på dagen.

KÆMPE tillykke!!


LP1 LP2 RBM RØM Lapinettes Dancing Queen
(Foto : Conni Hansen)22.04.2015 Så kom der besked fra DKK. I torsdags var vi i Næstved og få fotograferet 5 af Fannys søskende fra F kuldet. Dyrlægen mente nok det så pænt ud, men den officielle besked er altid rar at få :)

Resultatet er :

Lapinettes Fire and Ice " Molly" : A

Lapinettes Finest Saga o´fire "Saga" : A

Lapinettes Fire in the Sky "Fiona" : A

Lapinettes Femme Fatale of Fire "Flora" : A

Lapinettes Funky Fire "Aslan" : A

KÆMPE tillykke til ejerne - og stor tak for at støtte op om mit opdræt på denne måde


6 vovser fra F kuldet - alle med A hofter.


19.04.2015 I dag tog jeg turen til Falster, for at afholde kursus i LP1. LP1 = Lydighedsprøve 1 - så det var et spørgsmål om at gennemgå programmet og vise hvordan man kunne komme i gang med at træne det. Super dejlig dag, hvor hele 12 collier deltog. Flere havde 2 stk med, og skiftede mellem deres hunde. 7 af dem var Lapinetter, og da kurset var slut fik de lov at ræse rundt.

Lolland/Falster er et lidt øde sted mht træning, så nu brygger vi lidt på nogle træningsplaner fremover. Der er flere unge hunde der meget gerne til træne LP og faktisk er langt - men mangler træningsmuligheder


Super dejlig dag med pragtfuld vejr.

Her en flok glade Lapinetter - fra venstre : Fiona, Fanny, Donna, Rammstein, Summer og Madonna.

Flora kørte lidt før tid, men resten af dagens Lapinetter er her.


15.04.2015 Lapinettes Flame of Fire "Fanny" blev HD fotograferet d. 09.04. - og i dag kom resultatet. Hun har fine A hofter.

Hun blev fotograferet hos Ken Lindeblad, og fik megen ros for muskelmasse og form.

Lapinettes Eternal Flame "Bianca" var også med for omfoto. Denne gang uden at være højløbsk og i super form. Formen fik hun også megen ros for, men desværre blev resultatet, at hendes D status bestod. Men super med en ekspert, som undersøgte og fotograferede - for han sagde hun var i super form, ingen gener havde og sandsynligvis aldrig ville få det. Ejer løber agility - og det skulle hun endelig blive ved med.


FannyBianca

05.04.2015 Lapinettes Easy tiger alias Madonna, blev udstillet i dag på DKKs nationale udstilling i Nykøbing.

Det klarede hun og ejer Lone med bravour. Madonna blev 2. bedste tæve med Excellent, CK - reserve cert.

Lones anden Lapinette - Lapinettes Count Basie "Rammstein" opnåede Excellent i åben klasse, og blev 3. vinder.

KÆMPE tillykke til jer!!


MadonnaRammstein

29.03.2015 I dag var der instinkttest hos Camilla Runchel og 8 Lapinetter deltog.
Alle hunde udviste instinkt - men særligt de unge var helt oppe at ringe :)
Dejlig dag sammen med Rammstein, Chico, Madonna, Bianca, Flora, Fiona, Aslan og Fanny.


BiancaAslan

Der er taget en masse billeder - de ligger HER
 
08.02.2015 På Årets første udstilling hos DCK, hædres hvert år Årets collies i hhv lydighed, rally og udstilling. Siden 2007 har mine hunde været med og været blandt årets vindere i lydighed og/eller rally.

I år var det Donna ( L. Prima Donna ) som var Årets hund i LP3 ( for 2. år i træk ), og skulle hædres for dette. Hun blev tilmeldt de 2 udstillinger som fandt sted samtidig - og Fanny blev tilmeldt den ene. Skal der være fest, så lad der være fest :)

Derudover var Liam ( L. Fire it up ) og Gaia ( L. Gotta love the Blues ) også tilmeldt udstillingerne, så vi havde en festlig dag i Lapinette-lejren.

Alle 4 hunde fik fine kritikker. Gaia fik L og var ved at vælte dommeren af bare glæde :) I Kritikken står hun "kysser godt" :D
Liam opnåede 2 * VG, 2. vinder - og mange fine ord på vejen. 
Fanny  ( L. Flame of Fire )fik excellent og vandt sin klasse ( juniorklassen), hvilket udløste flot vandrepokal og diplom.
Donna ( L. Prima Donna ) fik 2 * excellent i åben klasse.

En super hyggelig dag - som altid i selskab med mine hvalpekøbere!


Donna - Årets collie i LP3Fanny - bedste juniortæve - med den flotte pokal.


Gaia - som stod så flot - og meget længe!!


Liam  - som har fældet al sin pels, men ser godt ud alligevel :)


Med på sidelinjen i supportgruppen var også Dixie m. Trine og Magnus. De tog turen fra Fyn for at have en hyggelig dag med os andre - og det havde vi i den grad!!
tak for en dejlig dag!


01.02.2015 En ganske aktiv dag på mange planer. På Amager var der gåtur, hvor 18 collier deltog - og de 10 var Lapinetter.
Herunder er nogle af dem......Donna, Aslan, Saga, Smilla, Ginny, Molly og Bianca. Summer, Fanny og Bassie deltog også.Samtidig med deltog Saphira ( L. Graceful and Elegant ) i skue i Årslev. Der blev hun BIR Hvalp - og endte som 5. bedste hvalp ud af 38 hvalpe. SUPER flot - kæmpe tillykke!!!!

       
06.01.2015
Som vanligt starter året med, af Dansk Collie Klub får regnet sammen osv - og meddeler hvem der er Årets Collies i de respektive lydigheds og rallyklasser. Det har været et år for mig, som primært har handlet om at få 2 hvalpekuld godt af sted i verden, så Donna og jeg har været til 3 prøver - det er det hele. 1 gang i Brugsprøveklassen - hvor hun fik titlen BRGPR - og dette med 1.præmie og 10 ( max ) på skud. Det var målet for i år. Men vi meldte alligevel til LP3 her sidst på året - for nu var hvalpene jo flyttet og vi skulle træne igen. Den bedste træning har man - når der er et mål.

Det gik godt - og konkret vandt Donna LP3 klassen, da DCK afholdte deres lydighedsprøve i efteråret. Dette betød hun endte op med at blive Årets Collie i LP3, 2014. Hun blev også Årets collie i LP3, 2013 - så det er 2. år i træk hun kan smykke sig med denne titel. Hun blev Årets 2. bedste brugsprøvede collie, 2014 - lige slået med ½ point :D Dejligt flere collies tager denne prøve!!

Nu glæder vi os til 2015 og alle de udfordringer og dejlige oplevelser, som venter der. Det er planlagt at skulle være et "trænings/prøve"-år - og der er mange små, nye Lapinetter, som også skal ud og prøve formen af der. Vi glæder os til det hele!!