Tidligere år kan ses her :

2011
2012
2013
2014
2015
2016

2017
2018
2019
2020
2021
2022

2023
10.12.23 I dag stod endnu en rallyprøve på programmet - og jeg havde været lidt i tankeboks siden den sidste. Sidste oplevede jeg Jayme lidt flyvsk og skiftede pludselig side bag mig uventet. Men hun var ikke ukoncentreret - tværtom. Så spørgsmålet var om det alligevel var kommunikationen fra mig, som ikke var optimal. Derfor var vi ude og sætte et 8 tal op og træne med det - og ja, det var mig. Idet man skulle ud af 8 tallet til forrige prøve, lå den ene fristelse nemlig lidt dumt, så man ikke kunne gå i lige linje til næste skilt, men måtte gå en bue udenom. Det blev lidt en snørklet vej - og den bitte drejning jeg lavede i overkroppen ved dette er ret lig med hvad jeg gør, når der sniges legetøj ud af baglommen ved en belønning bagom. Vi taler bitte bitte signaler - men Jayme ser ALT. Så hun havde ikke en fnilret dag - hun misforstod/jeg var ikke klar i kommunkationen.

Fedt nok - så vi fik trænet lidt på det og diverse andre ting, der kunne risikere misforståelser.I dag var det så en noget sværere bane end sidst - den var faktisk ret svær. Men super FED - jeg elsker de baner, hvor man skal ud på det sorte af neglene for at være på forkant med alt.Det gik fremragende for os - Jayme gik fejlfrit hele vejen igennem. Sidste skilt var en stå/drej/stå/drej/stå - hvor hun egentlig gjorde det fint, men i sidste drej overgjorde det og landede lidt skråt bag mig. Der måtte tages en hurtig beslutning - kunne det ses som at hun forlod pladsssiden og mistede sin pos ? Faktisk ved jeg det ikke, men valgte at tage den om og bruge 3 points på det. Det var, hvad vi mistede - og Jayme opnåede 97 points, sit 3. cert - og blev Dansk Rally Champion. Dertil blev hun 1. vinder.

Boogie gik også godt - også en del sværere bane ( og meget længere ) end sidst. Til allersidst blev han lidt overivrig og insisterende, hvilket gav nogle vov vov, og et hop. Hoppet var lige ½ sek inden han skulle lande i plads, så der landede han langt fra mig. Derfor tog jeg den om. Men 91 points, bestået og en fin følelse.

En meget dejlig dag, var det!!


Dagens præmiehøst


Ny Dansk Rally Champion - Lapinette´s Jawsome Jacintha - den 7. med den titel herhjemme

Og halløjsa - mens mor Jayme futtede rundt i Ringsted og lavede rally, var datter Louisiana i Holbæk og lave Nosework. Hendes 2. prøve i klassen - og det gik lige så fint som første gang. 100 points og 0 fejl - og dermed en 1. præmie. Hendes tid rakte til hun blev samlet 3. vinder på dagen.

KÆMPE tillykke til Louisiana og ejer Merete!!

Louisiana - 3. vinder i NW1

06.12.23 Melody er nu 7½ mdr, og går til LP. Men det har været rigtigt godt med Boogie at træne en masse Sirius ting i vinterhalvåret - en god "foundation" ift det meste, så den er Melody også røget på.

I dag har vi fået svar på, at vi har bestået "Den gode Start", som er en prøve, der omhandler frivillig håndtering og soignering.

Dermed har Melody opnået titlen SIGS-FHS. Dette med en super flot kritik.


SISHB SIGS-FHS Lapinette´s Melody

03.12.23 Jayme og Boogie var meldt til rallyprøve i Ringsted. Jayme mangler 1 cert, og derfor er vi meldt til nogle prøver for at prøve at få det. De sidste par mdr er der dog primært knoklet og fokuseret på LP, men tænker ikke hun har glemt at gå rally. Når vi alligevel skulle af sted, meldte jeg Boogie til også for at få lidt prøve-erfaring med ham, inden den også står på LP for hans vedkommende.

Jayme havde ikke en god dag - hun var lidt fnilret på banen og smed et par dyre øvelser af den grund. Ikke at hun havde glemt øvelserne - men pludselig sprang hun bagom mig over på den anden side og gik der.Hun er 2 sek. i løbetid, så det er muligvis en forklaring. Hun er altid lettere manisk/fnilret op mod løb.

Boogie gik fint og klarede fint forstyrrelser/omgivelser m.m. og gik en intens og ivrig ( lidt for ivrig til tider ) bane. Han opnåede 95 points i begynder klassen - og Jayme bestod da prøven med 74 points, men første halvdel kunne bestemt godt have været kønnere, og ikke mindst mere kontrolleret :D


Boogie, som efter 1 års prøvepause nu må i gang igen.

02.12.23 I dag kom gode nyheder fra Jazzmin i Finland. Hun har stillet til Lydighedsprøve i deres "åben klasse", som svarer til vores LP2. I dag opnåede hun flotte 294,5/320 points - og fik sin tredje 1. præmie, og blev dertil 2. vinder. I Finland skal man have tre 1. præmier, for at få titel - så den fik hun i dag. Den hedder TK2.

KÆMPE tillykke til Jazzmin og ejer Britta!!

( Utroligt som de 3 søstre i J kuldet følges ad. Alle 3 har gjort det flot i LP2 med vinderplaceringer stort set hver gang - og Joy har fået 3 certer i rally ( og er blevet champion). De 2 søstre har hver 2 - og mangler 1 for championat, så mon ikke også de snart er med der.
Super dejligt at følge - og motiverende at følges ad :D )


BH JK1 TK2 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4
Lapinette´s Jazzmin


25.11.23 Fønix har været til rallyprøve i øvet klasse - og bestået med 87 points. Dermed han har opnået sin 2. pind i klassen.

KÆMPE tillykke med det til Fønix og ejer Tina!

Jeg har fået et billede af ham opstillet med de rosetter han har opnået på diverse prøver i år, så det får lov at følge denne update :)


LP1 RBM SISHB SIJSB SIRLB SINWMJB SIWISCG
SIRLØ SIEEHSC-G SINWMJØ SILLPBLapinette´s Knight and Day - Fønix


21.11.23 Sidste mandag var vi af sted og få HD og AD fotograferet Marley, som manglede fra K kuldet - samt hele L kuldet. Vi havde simpelthen fået lidt over ½ dag nede hos verdens bedste dyrlæge Jens. Jeg dukkede op lidt op ad formiddagen og hang ud undervejs - for jeg skulle nemlig køre Marley hjem til Værløse, da han ikke skulle rakke rundt i offentlig transport efter en sedering + printe rekvisitioner for nogle andre.

Det hele så rigtigt flot ud, var meldingen fra dyrlægen ( da han blev alvorlig - han prøver altid ( som i altid!!! ) at taget tykt strøm på den bekymrede kennelmor i første omgang ). Det er dog altid rart at se om de officielle resultater matcher hans vurdering - selv om han har haft ret de sidste mange, mange år.

Det gjorde de også denne gang : Hele flokken fik HD A og AD 0. Det var dælme dejligt - og jeg er SÅ glad og taknemmelig over samtlige hvalpekøbere stillede op. Det har alle gjort siden 2017 - og det er jeg virkelig glad for og stolt over. Det er så vigtigt dette arbejde gøres - allermest for hundenes skyld.

KÆMPE tillykke til alle - og allermest hundene!!
De officielle resultater

19.11.23 Det er jo helt vildt så meget der skal opdateres her. Til gengæld er der måske ikke noget at sige til, der ikke rigtigt har været tid/overskud til det. Nøjs, der har været gang i den!

I foråret havde vi en LP dag med Susanne Jervin ( og rally dengang også med Stine ), arrangeret af Marieanne ( ejer til Joy ). Det er ikke en kenneldag - og så alligevel lidt, fordi hundene herfra blev inviteret i første hug og rigtigt mange slog til. Kæmpe succes i foråret - og man siger jo ellers, man ikke kan gentage en succes. Det er løgn - fandt vi ud af :D

Fedeste fede dag ( dog denne gang "kun" med LP ) - med en masse smukt hundearbejde, super fif fra en mega engageret og dygtig instruktør - og i hele taget bare lækkert at mærke fællesskabet og sammenholdet omkring hundene. Tusinde tak for et dejligt arrangement til Marieanne - og top undervisning til Susanne. Her fra huset deltog Boogie, Jayme ( og Melody på sidelinien ) - og derudover Dobby, Jackie, Icha, Loke og Medley. Udover os var Marieannes Echo med ( som er søn af Joy fra J kuldet ) og en kursist med toller, der sprang til på et afbud.En dag man kan være høj på længe!


Der er ingen billeder af Jayme og Melody, men her de andre Lapinetter på dagen.

11.11.23 11.11. - bagerens fødselsdag ( ælte i ælte ;) ). Igen en dag med slag i.

E kuldet kunne fejre deres 11 års fødselsdag. STORT tillykke til dem!

I Finland var Jazzmin oppe i åben klasse i lydighed. Det svarer ca. til vores LP2. Det gik rigtig godt - hun opnåede 1. præmie og blev 3. vinder. Hendes 2. 1. præmie i klassen - deroppe får man titel efter 3.

KÆMPE tillykke til Jazzmin og ejer Britta!


BH JK1 RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Lapinette´s Jazzmin

I Danmark stillede Jambo ( Lapinette´s Mambo Jambo ) på udstilling i Herning i hvalpeklasse med ejer Henriette.

Collierne er delt lidt op i typer, og umiddelbart kunne det godt ud fra dagens bedømmelser, se ud til dagens dommer var til de mindre, mere pelsede typer. Hundene herhjemme ligner nok mest den klassiske type med et touch af noget lidt mere groft. Så Jambo var nok ikke den type dommer foretrak - alligevel fik han en pæn kritik og et L. Det havde været en god oplevelse og han havde taget al ståhejet helt afslappet.

Stort tillykke til Jambo og Henriette!!


Lapinette´s Mambo Jambo

05.11.23 Jayme og jeg nuppede en LP2 prøve mere. I "gamle dage" med f.eks Donna gik jeg/man mange flere prøver - og jeg tror det skal til igen. Det er hamrende dyrt, men så må vi spare på noget andet. Jeg vil gerne op i LP3 med Jayme næste år, og der er prøveerfaring bare et must. Faktisk er hun super sej til øvelserne - det er modus, som er lidt højt hos hende ifm prøverne - og kræver lidt rutine at styre. Men det var tydeligt at mærke i dag, at 4 prøver i klassen har rykket rigtigt meget der. Vi har godt fat om det nu.

Jayme opnåede igen en flot 1. præmie - og blev 2. vinder på dagen.

Dvs hun har opnået 1. præmie alle 4 gange i klassen - og stået på vinderpodiet hver gang også.

Nu er vi i gang med at arbejde med LP3 - men nupper nok stadig et par LP2 prøver mere for at få rutinen. LP ER blevet sværere og kræver noget mere.


LP1 LP2 RBM RØM SISLCS SIRLB SIRLØ SIEEHSC-G Lapinette´s Jawsome Jacintha

ultimo okt/primo nov.23 3 hunde af huset ( min egen Boogie og Meretes Isabella og Louisiana ) har deltaget i 2 Sirius prøver, som begge har været omhandlende nosework. Dels Sirius september Sniffe Challenge og Sirius September Nosework challenge.

Den sidste var jeg særligt spændt på, da det var prøve-setup der skulle filmes - og det er nyt for Boogie og mig. Så er der pludselig flere ting, der skal huskes.

Det gik dog forrygende og alle 3 hunde bestod det hele med guld - og fik flotte tilbagemeldinger. Jeg har fået blod på tanden og Boogie er nu tilmeldt sin første Nosework-prøve.

Alle 3 har dermed opnnået titlerne : SISSCLV1G23 SISNWCG23

KÆMPE tillykke til Merete og hendes 2 piger.


Uhhhh - de MEGET lange titelrækker bliver en anden dag :D
Lapinette´s Isabella Blues, Lapinette´s King of Swing
og Lapinette´s Living, Loving, Sniffing

29.10.23 Jayme og jeg var i dag til LP2 prøve i Border collie klubben. Det er vores 3. prøve i klassen.

Det var indendøre og hun startede ud lidt fnilret, men gik ellers den flotteste fri ved fod nogensinde. Den har vi arbejdet meget på at få lidt ro på, da hun kører ret højt generelt. Det er lykkedes - og følelsen var god. Et 0 i udlagte apporter, da hun ikke kunne se apporten i underlaget ( min skyld - orange endestykker er dumt i sandfarvet underlag ).

Hun fik endnu en flot 1. præmie - og blev 3. vinder i klassen. Glade er vi!!


LP1 LP2 RBM RØM SISLCS SIRLB SIRLØ SIEEHSC-G Lapinette´s Jawsome Jacintha

21.10.23 I dag endnu en kennel-aktivitet. En 3 km runde var annonceret, men da vi rendte ind i en vældig dårlig vejrudsigt, var der stort forfald på dagen.

Heldigvis blev vejret ikke så slemt - så 3 glade M hvalpe og deres mor var friske på en tur. Det blev så ikke 3 km ruten, men i stedet en tur i "legeland" på det store fritløbsområde der ligger lige op ad skoven. Sikke en fest - og dejlig tur. Tak for den til Vidar, Abbey, sheltien Stella - og Prima og Melody.


Ser man godt efter, kan man se sheltien Stella under Mathildes ben :)
Derefter Abbey, Vidar, Vidars ejer Patrick - og Melody og Prima.

19.10.23 Fønix stillede i dag til en LP1 prøve, og opnåede hele 184,5/200 points - og blev 1. vinder.

Sidste weekend stillede han for første gang i rally øvede-klassen, og opnåede 1. pind med 87 points.

KÆMPE tillykke til ham og ejer Tina!!


LP1 RBM SISHB SIJSB SIRLB SINWMJB SIWISCG SIRLØ SIEEHSC-G
SINWMJØ SILLPB Lapinette´s Knight and Day

12.10.23 I dag blev jeg så kontaktet af ejer til Mimer. Hun ønskede jeg tog ham retur. Årsagen var allergi - som ellers havde været styrbar, men nu gik helt amok. Uanset årsag - så kan hvalpene her ALTID komme retur - og allerede kl. 19 om aftenen hentede jeg ham ved toget. Han blev i øvrigt beskrevet som en dejlig dreng - hvilket jeg også selv kunne konstatere herhjemme dagene efter. Super sød og nem - og gled bare ind i flokken.

Han fandt heldigvis hurtigt et nyt hjem - sammen med Loke fra L kuldet hos Lone og John. Super dejligt hundehjem. Mimer blev til Medley ( en del af stamtavlenavnet ) - og han og Loke har det bare super fint sammen. Faktisk er Medley Lokes onkel ;) - det er lidt sjovt.

Nu vil jeg glæde mig til at følge de 2 fremover - hvilket er ret nemt, da de går til træning her hos mig!


Melody og Medley - på en tur sammen, den tid han var her.

08.10.23 Der er travlt pt med at være ude og være med alle steder, så der går lidt lang tid med opdateringerne her - men nu tager jeg et ordentlig tag i det :)

08.10. havde vi også en ny ting i kennelregi - nemlig en motionstur. En 10 km rute rundt i Pinseskoven på Amager, som er KÆMPE stor. Vi var 4 friske ejere, som syntes det kunne være fedt med motion, frisk luft og hundetid i en og samme ting. 5 hunde var med - nemlig Jayme ( eneste pige ), Boogie, Jackie, Charlie og Loke.

Fed fed tur - tog ca 2½ time med lille pause i midten. Tak for den!!


Et lille billede ( ca. halvvejs ) af dagens flok

08.10.23 Seneste update i dag - og så skulle det være opdateret. Jeg har sat 6-7 indlæg ind her i dag :)

Hera og ejer Erika har i dag stillet i DCHs KLubmesterskaber i rally - i hhv ekspertklassen og Åben klasse. I begge klasser opnåede de 95 points - og i ekspertklassen blev de 1. vinder. I Åben klasse 5. vinder.

KÆMPE tillykke herfra til Hera og ejer Erika!!


Lapinette´s Heading for the Top - med en flot pokal som 1.vinder i ekspertklassen!

07.10.23 I dag gik turen til Hvalsø - og Hvalsø Hundevenner, som havde arrangeret en rallyprøve. Eftersom Prima og Jayme tilsyneladende i den grad har fundet rallymelodien, er jagten gået ind på de sidste certer og championatet.

Dejligt sted, dejlig stemning - og dejlig bane. Begge piger gik rigtigt godt - og turen med Jayme var faktisk rørende, for hun minder mere og mere om sin farmor Donna - bare boret og tunet :D Men jeg fik flere flashbacks turen rundt.

Jayme opnåede 100 points og blev 1. vinder - og fik sit 2. cert. Så mangler "bare" 1.

Prima gik også rigtigt fint, opnåede 98 points - og sit 3. cert og jaaaaaaah, så blev hun Dansk Rally Champion. Dette er opnået på under 1 måned - første cert fik hun 16.09. Seje lille hund!!

Prima er den 6. rallychampion herhjemme.


LP1 LP2 RBM RØM SISLCS SIRLB SIRLØ SIEEHSC-G Lapinette´s Jawsome Jacintha - nu med 2 certer i rally lydighed


BH BPB LP1 LP2 RBM RØM DKRLCH SIRLB SIWISCG SIEEHSC-G Pia vom Bopparder Hamm - nu Dansk Rally Champion

primo okt.23 En ven taggede mig i et opslag på FB, hvor der blev efterlyst langhårede hunde til en foto-session. Baggrunden var at den israelske hunde-fotograf Meir Gur kom til DK, for at lave et kursus for danske hundefotogafer i Urban Fotografering.

Jeg kendte godt hans billeder, og de er fantastiske. Havde jeg haft råd, havde det været et kursus jeg også gerne havde deltaget i. Jeg meldte ind, jeg gerne stillede op - og de ville gerne have 1 stk zobel collie. Boogie vandt den tur, da han har mest pels :)

2½ times photoshoot i inde København fra kl. 8 søndag morgen. Vi var bl.a ved Rundetårn og Byretten på Nytorv. Boogie var herresej - at det var indre byr med en masse mennesker, fejemaskiner, politi og biler, syntes han bare var mega spændende :) Flere kommenterede også på, hvor cool han var. Han skulle stå og se godt ud på hver spot en 20 min tid, så instruktøren og de 10 kursister alle kunne komme forbi og tage billeder - og et par af spottene var uden snor :) Det var knaldhårdt arbejde, men umagen værd. Jeg fik at vide vi ville få billeder retur fra alle ( også instruktøren )- men det tror jeg er usikkert. I skrivende stund er der udbrudt noget der minder om krig i Israel, og instruktøren selv er fanget i dette også :/ Frygteligt!! Nogle gange tror man verden er blevet sindssyg.

Men Dorte fra Images by Sattrup har redigeret 3 stk, som jeg må bruge. 2 af dem er vældigt flot redigerede med super flot baggrund - men på dette viser Boogie sig bare bedst og ligner en million. Min absoluttte favorit - lige ved siden af Rundetårn i øvrigt. Tusinde tak for det!!


Lapinette´s King of Swing - på bytur i indre Kbh

02.10.23 Min lille-bitte hundehvalp ( som kom retur 9 uger gammel, og er endt med at blive), har nu fået sin første titel. Ligesom med farmand gik vi i gang med DKKs Sirius Stjerne Hvalp prøven, og det gik overraskende hurtigt, så var den optaget og klar til at sende ind. Den blev sendt ind på hendes 5 mdrs fødselsdag. I dag fik vi så svar - og den er bestået i fineste stil, og med en masse flotte ord retur :)

Så nu har lille Melody titlen SISHB.


SISHB Lapinette´s Melody

30.09.23 Igen en dag, hvor der væltede resultater ind fra nær og fjern fra dygtige Lapinetter :D De var i sving i hhv Nordsjælland, Esbjerg - og Finland.

Jayme og jeg stillede i LP2 i Karlebo. Vi fik en 1. præmie og titlen i februar - mellem 2 hvalpekuld. Men jeg synes der skulle/skal stabiliseres nogle ting inden vi går videre til LP3. Hun er fantastisk i alle løbeøvelser - hvilket er en stor fordel i LP3. Men vi har arbejdet hårdt på i år, at få hende mere i ro i de rolige øvelser - at jeg kan styre hende og bevare kontrollen.

I dag lykkedes rigtigt meget - og det var SÅ tilfredsstillende at mærke alt det vi har arbejdet på, virkelig begynder at virke nu. Jayme opnåede 241,5 ponts og dermed en flot 1.præmie ( og blev 1. vinder ) - og dette endda med et 0 i udlagte apporter. En ellers sikker øvelse, men da jeg sagde plads og gik frem blev hun siddende. Så det tog 2 sek at få et 0 der :D Det er nemt at gøre noget ved, men resten var dælme fint og følelsen fed. Jeg elsker dommers kommentar i helhed : "Meget kontrolleret f. arb. som er nødvendigt når man har et fyrværkeri med på banen. Arb. ivrig h.som på dagen mangler lidt præc. og sikkerhed, men I er rigtigt godt på vej". Grunden til jeg elsker denne kommentar, er at hun virkelig SER Jayme ( fyrværkeri ), og også de ufordringer det kan være at arbejde med. Men vi er ved at finde vejen nu - og jeg glæder mig som et barn til LP3. Den fedeste klasse at lege med.


LP1 RBM RØM LP2 SISLCS SIRLB SIRLØ SIEEHSC-G Lapinette´s Jawsome Jacintha

I Esbjerg var kusine Hera oppe - også i LP2. Det viste sig senere, da der kom en besked fra Erika - at det var gået rigtig godt :D Hera opnåede OGSÅ en 1. præmie i LP2 - dette med 257 points, og 3. vinder på dagen.

Super fedt at der har stået hele 2 Lapinetter på vinderpodiet i LP2 samme dag - i en tid, hvor ikke mange collier går LP mere. KÆMPE tillykke til Hera og ejer Erika!!


FP BPB LP1 LP2 RBM RØM DKRLCH HTMF SISLCS SIRLB SIWISCG SIMSC-G23 TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US)
Lapinette´s Heading for the Top


I Finland var Jazzmin til prøve. Hun er en alsidig pige, der bare i år har opnået 2 certer i rally, en 1. præmie i hvad der svarer til LP2 her i DK OG i dag stillede til brugsprøve, spor.

De finske sporklasser er med en spordel - og en lyddighedsdel. Lydighedsdelen svarer til IGP-programmet. Så det er relativt hardcore lydighed, der også skal leveres. Jazzmin bestod sporprøven - og opnåede dermed titlen JK1.
SUPER flot - og KÆMPE tillykke til Jazzmin og ejer Britta

Hermed et billede af hende i action på et af springene man skal tage til prøven - godt nok fra træning, men fedt med actionbilleder.


BH RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 JK1 Lapinette´s Jazzmin

23.09.23 I dag var Prima, Jayme og jeg til dobbelte rallyprøver hos schæferklubben, kreds 43 i Hvidovre. Begge pigerne gik den bedste prøve ever på prøve 1. De var totalt på, synkroniserede med mig og alt føltes bare SÅ nemt. Desværre syntes dommeren at jeg på Prima gennemgang havde for lidt luft mellem 2 fødder i "bakke 3 skridt ) - hvilket er en mistet øvelse. I Jaymes gennemgang mente han jeg kun tog 1 skridt i en øvelse, hvor man foretager en vending, skal tage 2-3 skridt og så vende igen. Dermed var den også mistet. Det sidste ved jeg at jeg ikke gjorde - for det lader sig ikke gøre :D Alle rallyøvelser er kodet ind med en meget bevidst koreografi - det er min måde at have overblik og overskud på. Jeg er da heller aldrig trukket for nogle af de 2 ting alle de 15-16 år, jeg har gået rally. MEN - sådan er det bare nogle gange. Der var dommeraspirant på, og da man kunne høre deres ordveksling, fremstod det som det var hendes fratræk. Hun argumenterede i alt fald godt for dem.

Det ændrer ikke på det var en fantastisk oplevelse med begge piger, og de gik fantastisk. 2 *89 points blev det.

På prøve 2 var vi alle lidt trætte, men Prima opnåede 95 points, og dermed sit 2. cert :) Jayme fik 83 - lavede en bøf, jeg ikke så, da jeg havde ryggen til hende. En god og lærerig dag var det og fed oplevelse i boblen med dem begge.


Primas cert

18.09.23 Som skrevet tidligere, var endnu et par Lapinetter deltagende i DKKs Sirius Marathon Sniffs Challenge. De har fået svar retur - og har også begge bestået med guld. De har dermed opnået titlen SIMSC-G23

KÆMPE tillykke til Loke ( og ejer Lone ) - og Hera ( og ejer Erika ) :D


SISHB SIBBSC-G SIMSC-G23 Lapinette´s Loud and Proud


FP BPB LP1 LP2 RBM RØM DKRLCH HTMF SISLCS SIRLB SIWISCG SIMSC-G23 TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US)
Lapinette´s Heading for the Top


16.09.23 Endnu en dag med "slaw i" i Lapinette-rækkerne. Hele 3 certer opnået på samme dag...........

Prima, Jayme og jeg var til rallyprøve i ekspertklassen hos Hundene på Bjerggården. Vores 2. prøve i klassen. Det gik rigtigt godt - og Prima opnåede 100 points ( 2. vinder ), og sit 1. cert. Jayme opnåede 97 points og også sit 1. cert. Hun blev nr. 5 i en pænt stor klasse på 13 hunde. Dejligt flow og følelse med dem begge - virkelig dejlig dag.


Pia vom Bopparder Hamm og datter Lapinette´s Jawsome Jacintha

I Sverige stillede Tesla til national udstilling i Tomelilla - og opnåede OGSÅ et cert, og blev tillige med BIM. Det var hendes 2. cert på meget kort tid, så nu krydses alt for det 3. også snart er i hus. Tesla er brugsmeriteret, så hun kan bruge certerne ift at opnå championat. Hep hep heeeeeeeeeep herfra - og KÆMPE tillykke til Tesla og ejer Karin


Lapinette´s Gorgeous Blue Monday

Allerede en dag ud over det sædvanlige - men rosinen i pølseenden blev Louisiana på kun lidt over 1 år, der stillede til sin første noseworkprøve. Hun opnåede 100 points, med 1 fejl - og dermed titlen NW1.

KÆMPE tillykke til Louisiana og ejer Merete.

What a day :D


Lapinette´s Living, loving, sniffing

11.09.2023 En trist nyhed, er at Summer ( Lapinette´s Dancing Queen ) desværre ikke er mere.Hun nåede at blive 12 år, 2 mdr - men var frisk til det allersidste. Hun havde det fint fredag. Om aftenen blev hun dårlig - og kastede op. Det fortsatte om natten og vældig meget. Lørdag var hun slap og en del påvirket, så hun kom til dyrlægen, der indlagde hende på væske. Hun var ret dehydreret. Der blev yderligere udredt, og hendes levertal var dårlige, og scanningen viste noget cancer på milten.

Summer var indlagt til søndag og kom hjem, men ejer syntes ikke hun havde det spor bedre. Tværtom - intet ville hun spise eller drikke, og lå i løvedæk. Vi talte sammen undervejs, og jeg tjekkede om hun havde fået smertestillende. Løvedæk tyder på smerter. Det havde hun ikke, og vi spurgte om hun måtte få det. Ja, det måtte hun. Det hjalp, så hun kunne slappe af - men stadig lå hun bare og virkede kraftløs. Hun har givet op, sagde ejer. Mandag morgen sov hun stille ind derhjemme - der var ellers bestilt aflivning til om eftermiddagen, men så langt nåede Summer ikke. Hun må have haft meget mere cancer i sig, end de kunne se på scanningen ( og helt sikkert også i leveren ud fra tallene der ), og det er en gave hun har kunnet have sit normale frejdige jeg, frem til 2½ døgn inden hun døde.

Summer var også en del af flokken her. Hun har været her og fået 2 kuld hvalpe ( F og H ), samt været her en del i pasning. Hun elskede at komme her og lege med de andre. Helt op til det sidste smed hun sig gerne på gulvet og legede vildt med de yngre hunde i huset. Hun var her for kun et par mdr siden, hvor jeg glædede mig over, hvor frisk hun var.

Jeg vil komme til at savne hende meget, og har kæmpe medfølelse med hendes ejer, som har givet hende det meste fantastiske liv.

Sov sødt, Summer <3


LP1 LP2 RBM RØM SISLCB SIEEHSC-G Lapinette´s Dancing Queen
- det sidste billede jeg tog af hende.


09.09.2023 Weekenden efter Joy blev Dansk Rally Champion, stillede søster Jazzmin i Finland ved en dobbelt-rallyprøve. Dette i hvad der svarer til vores ekspertklasse. Det hedder bare Mesterklassen deroppe. Hun gik op og opnåede hhv 96 og 99 points - og dermed OGSÅ 2 certer. Så nu mangler hun kun 1, for at blive Finsk rally champion.

KÆMPE tillykke til Jazzmin og ejer Britta!!


BH RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Lapinette´s Jazzmin

I Danmark stillede Hera i Championklasse, og blev 2. vinder med 77 points.

KÆMPE tillykke til Hera og ejer Erika!!


FP LP1 RBM RØM DKRLCH BPB HTMF LP2 SISLCS TKP(US) SIWISCG SIRLB Lapinette´s Heading for the Top

02.09.23 Puha, jeg er kopmmet bagefter her, men det er travle dage pt, med hundehvalp i huset, en masse træning m.m. - så der er ikke så meget computertid. Nu venter et par fridage, så der må indhentes det tabte de næste par dage.

2. sep var imdødeset med spænding. Endelig skulle vi ud og være med igen, efter en lang barselsorlov. Dansk Collie Klub afholdte off rallyprøver, samt udstilling samme dag og samme sted. 6 hunde af huset her var meldt til. 1 til udstilling og 5 til rally. Jackie havde en flot debut i rally, men opnåede IB på dagen, idet få fejl betød nogle mistede øvelser. Men flow og udførelse var lækkert at se på. Hera stillede i championklassen, hvor målet var glæde i gennemløbet - og det havde de bestemt. Meget flot bane, de gik. De bestod med 74 points.

Loke blev udstillet - og fik VG med en pæn kritik. Det eneste negative var han "måtte stadig udvikle sig". Det synes jeg altid er så sjovt, når det skrives om en hund på 1 år, som jo stadig kun er teenager.

Mine 2 piger har ikke trænet rally nok til at jeg forventede de ville være knivskarpe, men vi måtte i gang - og skulle selvfølgelig deltage, når vores egen klub afholder prøve. Det gik over al forventning. Prima opnåede 86 points i ekspertklassen - hvor hun mistede feltet, som hun ikke kunne finde den dag. Jeg burde nok have taget den om og "kun" fået en ommer - men jeg var lidt ligeglad med points. Vi skulle mærke at være der. Hun gik dog rigtigt rigtigt fint - bedre end nogen sinde. Det var et lækkert gennemløb med hende. Jayme var livlig, hvilket kostede 2 ommere - men gik i øvrigt til 92 points, og blev 2. vinder. Også i ekspertklassen, så kun 3 points fra et cert i ny klasse :)

Dagens helt i skysovs var Joy, som opnåede 100 points i ekspertklassen ( og blev 1. vinder ). Hun opnåede dermed sit 3. cert - og blev Dansk Rally Champion. KÆMPE tillykke til Joy og ejer Marieanne. SUPER flot!!!


LP1 LP2 RBM RØM DKRLCH SIRLB SIRLØ Lapinette´s Jazz ´n Joy - nu Dansk Rally Champion


Prima og Jayme - debutanter i rally ekspert klassen. Jayme opnåede at blive 2. vinder i klassen

primo sep.2023 3 Lapinetter har fået besked retur om de har bestået Sirius Marathon Sniffs challenge, hvilket var sommerens noget større opgave i det regi. 42 søg skulle udføres og dokumenteres - og mange forskellige miljøer og situationer. Man kunne opnå sølv, guld og bronze. Boogie, Isabella og Louisiana har bestået med guld. De har dermed opnået titlen SIMSC-G23 :) Et par hunde mere af huset afventer fortsat svar. Der opdateres her, når det kommer.

KÆMPE tillykke til Isabella, Louisiana og ejer Merete!!

Derudover har der også været afholdt en platforms-challenge, hvor forskellige opgave/øvelser skulle udføres på en platform. Det havde Boogie og jeg ikke overskud til ( med et hvalpekuld i huset også ), men den har Merete også nuppet med begge hundene. Så Isabella og Louisisana har tillige bestået denne og opnået titlen SIPLCB23.

KÆMPE tillykke med den også!!


Lapinette´s King of Swing, Lapinette´s Isabella Blues og Lapinettes Living, Loving, Sniffing

27./28.08.2023 2 blå søstre fra I-kuldet har gennem seneste års præstaioner i LP1 begge kvalificeret sig til at deltage i årets DM i LP1. På udvalgte prøver gennem året ( efterhånden de fleste ) regner man ud hvilke 20 ekvipager i hele Danmark der har opnået bedst resultater, og disse inviteres så til DM. Både Icha og Isabella var blandt de 20 i år. Derudover kan man også placere sig til Årets Hund, som ligeledes er en konkurrence om at kåre Årets bedste hund ud fra udvalgte prøver. Der tæller flere resultater med, end til DM. Der findes et gennemsnit af 4 prøver - og her havde Icha tillige kvalificeret sig. Der afholdes som med DM en en sidste prøve, hvor de udvalgte dyster mod hinanden.

Årets Hund løb af stablen d. 27. 08 - og her placerede Icha som en samlet Årets Hund nr. 8. Super flot - og KÆMPE tillykke med det til Icha og ejer Lone.

Dagen efter var der så DM, og begge hundene haved bitte små uheld på dagen, men gik i øvrogt flot - og til 1. præmie. Isabella blev placeret som nr. 14 og Icha som nr. 20.

KÆMPE tillykke med det også - og i hele taget bare med at blive udtaget. Det er en bedrift i sig selv !!


Lapinette´s I still got the Blues "Icha" og Lapinette´s Isabella blues "Isabella"

23.08.2023 Fønix og Tina har givet den gas sidste par weekends, og forrige weekend bestod de færdighedsprøve 2 i dogdancing-regi. Sidste weekend stod den så på LP1 - og selv om de tidligere har opnået 1. præmie og titel, er det bestemt værd at nævne de denne gang opnåede 181 points, og en flot 1. præmie igen.

KÆMPE tillykke til Tina og Fønix.


RBM LP1 SISHB SIJSB SIRLB SINWMJB SIWISCG SIRLØ SIEEHSC-G SINWMJØ SILLPB
Lapinette´s Knight and Day "Fønix"


13.08.2023 Denne søndag var der træf på Fyn.

3 små M hvalpe er endt med at bo på Fyn, og der er også nogle ældre Lapinetter, som er hyggelige at se jævnligt - så en fynsk Lapinettedag blev en realitet. Arrangeret af Trine, som ejer Dixie. Henriette med Jambo har adgang til PHs vidunderlige træningsarelaer i første parket til Lillebælt, så dem kunne vi også låne. Dagen startede med skovtur, dernæst forskellige aktiviteter på pladsen. Dejligt fremmøde af Dixie, Hera ( og Heras groenendael-sambo ), Jackie, Mimer, Jambo ( og schæfer Balder ), Salsa ( og hendes groenendael sambo ) samt mine 5 hunde. Jeg tog dem alle med, så jeg ingen stress havde omkring at skulle hurtigt hjem igen.

MEGET dejlig dag - tak for det!!


En dejlig række med Lillebælt bagved - hvor vi så marsvin svømme ude undervejs

Mens vi så sad der, udbrøder en deltager : Guuud, Tesla har fået cert. Det var FB, der lige blev tjekket og ganske rigtigt......

KÆMPE tillykke til Tesla, som jo bor i Sverige og havde meldt til nordisk udstilling i Ronneby.

Hun stillede i veteranklassen ( 9 år ) og blev bedste veteran med EXC CK , placeret som 3. bedste tæve - og opnåede certet.

Jeg har hørt fra danske udstillere, at det ikke kan passe, for man kan ikke få cert i Sverige. JO, man kan - hvis hunden er brugsmeriteret - og det er Tesla. Hun fik opflytning til lägre klass i spor i foråret, og dermed har hun meritterne i orden til både cert og championat.


Lapinette´s Gorgeous Blue Monday

06.08.2023 Hera og ejer Erika stillede i dag til off LP2 prøve i belgierklubben, og opnåede en 1. præmie i klassen. Dermed har hun opnået titlen LP2 :D Dertil blev de også 3. vindere i klassen.

KÆMPE tillykke til Hera og Erika!!


FP BPB LP1 LP2 RBM RØM DKRLCH HTMF SISLCS SIRLB SIWISCG TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US)
Lapinette´s Heading for the Top "Hera"


30.07.2023 Louisiana på knap 1 år er blevet udstillet på skue i kreds 2, Ringsted af ejer Merete. Det klarede de super flot, og udover EXC, 1. BTK og BIR, blev Louisiana også BIG3 - med en rigtig dejlig kritik.

KÆMPE tillykke til Louisisana og Merete!!


SIWIJSCG SISHB SIEEHSJC-G SIBBSC-G Lapinette´s Living, Loving, Sniffing

16.07.2023 Jazzmin og ejer Britta har deltaget i TOKO SM 2023 i Finland, som er mesterskaber i lydighed. De stillede i åben klasse ( svarer til LP2 ) for anden gang, og opnåede en flot 2. præmie.

KÆMPE tillykke til Jazzmin og Britta!


BH RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Lapinette´s Jazzmin

13.07.2023 Molly ( Lapinette´s Fire and Ice ) har seneste månds tid døjet med forskelligt. Hoste, træthed, tissde på gulvet osv. Ved udredning fandt man hun havde cancer - spredt rundt forskellige steder i bughulen. Så hun fik fred.

Meget meget trist besked - Molly boede sammen med Luna fra L-kuldet og har været den mest fantastiske "storesøster" for hende. Synd de 2 ikke fik mere tid sammen - og Molly med sin familie. Molly blev 9,5 år.

Sov sødt, Molly <3


Lapinette´s fire and Ice

07.07.2023 Joy og ejer Marieanne har igen stillet i ekspertklassen i rally. Denne gang opnåede de 99 points, 1 vinder - og med de points også deres 2. cert.

Super flot - og KÆMPE tillykke!!


LP1 LP2 RBM RØM SIRLB SIRLØ Lapinette´s Jazz ´n Joy

12.06.2023 4 Lapinetter har deltaget i en Nosework challenge i Sirius-regi hos DKK. Den hed Beholder Bonanza, og der var en række opgaver, der skulles løses kontinuerligt med beholdersøg. De 4 var de 2 "små" L hvalpe - Loke og Lousiana, dertil min Boogie og så Isabella. Alle 4 bestod flot med guld - og har dermed erhvervet titlen SIBBSC-G.

KÆMPE tillykke til Lone/Loke, Merete med Louisiana og Isabella - og Boogie!!


Isabella, Louisiana, Boogie og Loke

10.06.2023 Joy og ejer Marieanne har været til rallyprøve. Det var deres debut i ekspertklassen, som er den klasse man skal bestå 3 gange med mindst 95 points ( cert ), for at blive Dansk Rally Champion.

Man må sige de kom, så og sejrede - 97 points blev opnået på dagen, og dermed 1. cert. Dertil blev de 3. vindere.

KÆMPE tillykke til Joy og Marieanne!


LP1 LP2 RBM RØM SIRLB SIRLØ Lapinette´s Jazz`n Joy

03.06.2023 Så kom de 2 sidste drenge fra K kuldet gennem en mentalbeskrivelse - og dvs at samtlige 4 drenge i kuldet nu er blevet beskrevet. Samtlige hvalpe i de 2 foregående kuld er OGSÅ beskrevet så nu har vi 100 % beskrevne 3 kuld i træk - det er jeg godt nok stolt over og glad for!! TAK for det <3

At de alle så også gør det bragende godt, og der tegnes en profil er nysgerrige, mega sociale, legende, skudfaste hunde - er jo uhyre dejligt.

Boogie og Marley ( som var dem der gik her ) klarede det også fantastisk - med 4/5 på de sociale kompetancer, 1 på afreaktioner hhv 4/4 og 5/5 på nysgerrigned på forskrækkelserne - og 1 på skud. Jeg er en stolt kennelmor. Hele kuldet har de superfine sociale kompetancer og de høje værdier på nysgerrighed, som er så sjældne for collierne - så der er rigtig meget godt at arbejde videre med!!

Herunder de sidste 2 drenges skemaer - og Fønix og Makkers ligger også her under News - Fønix dog under 2022, da han gik den kun 10 mdr gammel.


Lapinette´s King of Swing "Boogie"


Boogies skema


Lapinette´s Keep Swingin` "Marley"


Marleys skema

02.06.2023 Jeg har fået den meget triste og kedelige meddelelse, at Liam ( Lapinette´s Fire it Up ) er blevet aflivet, kun 9½ år gammel.

Årsagerne var mange - nogle få kendte jeg til, resten er nyt for mig. Han havde forstørret prostata, og den generede ham. Eneste behandling var kastration, og det ønskede familien ikke. Liam er bange for fyrvæekeri, og de mente det kunne blive værre ved en kastration. Derudover gøede han i haven,og var 2 gange rendt gennem hækken til forbipaserende med hund. Endnu en angivet grund var, at han reagerede på ting, der bevæger sig - cykler, knallerter, plæneklippere, joggere m.m. Dette var en ting, jeg ikke vidste, og nok kunne have hjulpet med, hvis det havde været ønsket. Det var en belasning når de gik på de smalle stier omkring deres hjem, hvor det var svært at trække til siden, og konkret havde han sprunget ud mod en cykel, hvor cyklisten havde fået hul i sine bukser.

Jeg er rigtig ked af det her - og er nødt til at sige, at det ikke er ualmindeligt hyrdehunde reagerer på bevægelse. Det kan trænes væk - også relativt enkelt, hvis man tager det når det opstår. Men som jeg læser det, var summen af alle disse ovennævnte ting tilsammen årsagen til familien ikke magtede ham, så det havde nok ikke gjort en forskel at arbejde med det.

Sov sødt, Liam <3


Lapinette´s Fire it Up "Liam"

maj.2023 En nyhed der bestemt også skal med, er at Echo har fundet et super godt nyt hjem. Jeg har tidlgere her i News skrevet om han kom retur - 8 mdr gammel. Han var små 14 dage i pasning hos hans far og dennes ejere ( fordi jeg sad med fødsel og små hvalpe her ), og allerede da var der interesserede, som meldte ind. De kunne så møde ham, da Echo rykkede hjem til mig, og det var kærlighed ved første øjekast.

Nu bor han i Værløse hos en dejlig familie, der har haft collie før - og han er endda startet til rallytræning hos mig, så jeg har kontinuerligt glæde af ham. Familien synes han er fantastisk - og børnebørnene og han har stor glæde af hinanden også.

Rigtig dejligt!!


Lapinette´s Lines of jawsome Code "Echo" - i nyt hjem

01.06.2023 Jackie og Hanne debuterede for nylig i Sirius-programmet. Det var i Hoopers Begynder prøven, og de bestod denne flot. Det gav blod på tanden - og vupti, havde de også nuppet den spritnye Sirius LP prøve.

Dermed har Jackie nu også opnået titlen SILLPB. KÆMPE tillykke med det :D

Her er han med rosetten for hoopers-prøven, som er sendt hjem til ham.


SIHOB SILLPB Lapinette´s Jam with Sam

20.05.2023 M kuldet er nu blevet registreret hos DKK - og er i skrivende stund 4 uger gamle. De udvikler sig flot, og er en fornøjelse at følge. Nysgerrige, glade og mega sociale hvalpe. Vi har pt gæster i en lind strøm, og det er en rigtig hyggelig tid.

2 hvalpe ( 1 han og 1 tæve ) mangler stadig at finde et hjem. Hvilke vides ikke, da de først bliver fordelt, når de har vist noget mere af hvem de er. De skal helst passe i det rigtige hjem rent mentalt/aktivitetsmæssigt og ikke vælges pga en sød blis eller lign Så det må lige vente til de er lidt ældre.

De folk som jeg har fået hunde mentalbeskrevet for de sidste år, er ved at udvikle en off hvalpetest. De skal bruge nogle prøveklude til det, og vi er pt i dialog om det kan komme til at passe med de små. Det skal nemlig være LIGE den dag de bliver 7 uger. Men det er spændende, hvis det lykkes - også for beskriverne, tænker jeg. De har beskrevet det meste af hvalpenes familie - onkel Makker fornylig - hele Primas sidste kuld ( på nær Jazzmin i Finland ) og farmand og endnu en onkel om lidt. Så der er nogle data at tjekke ind på og sammenligne med. Det kunne være sjovt at få med.

Navnene på de små er blevet :

Lapinette´s Medley of Prima Swing
Lapinette´s Mambo King
Lapinette´s Mambo Jambo
Lapinette´s Maracas Player
Lapinette´s Mindblowing Salsa
Lapinette´s Musical Moment
Lapinette´s Melody

Der er en hilsen til mor og far i det første navn. Prima ( mor ) - og far Boogie hedder King of Swing på stamtavlen :)

Udbyderen af denne hjemmeside fjernede desværre gallerifunktionen, hvor jeg ellers har lagt mange billeder ind af kuldene under opvækst her. Det kan jeg ikke rigtigt mere. Så skulle nogen have lyst til at følge med/se mere - kan man finde mig på facebook ( Nette Stormlund ) og søge om venskab. Der er daglige updates, små videoer, billeder m.m

Frokost i haven

20.05.2023 Makker ( L. Kansas City Boy ) har gået mentalbeskrivelse i dag. Han er nr 2 i kuldet ud af 4, der nupper den tur - og de sidste 2 brødre skal lige om hjørnet. De 2 første har gjort det virkelig godt. Det er så dejligt med den opbakning - tak <3

Det gik så også super flot. Han havde været den mest underholdende hund på dagen, fik jeg at vide - ud i gak og løjer. Under aktivteten tog han f.eks fat i hundesnoren og lavede trækkeleg, så det blev svært for ejer at stå stille, som man skal :D

Alle krydser sad også rigtigt flot - med flot håndtering, flot nysgerrighed, ikke bange - og 1 på afreaktioner og skud.

KÆMPE tillykke til Michele og Makker <3


Lapinette´s Kansas City Boy - med roset for gennemgået MB


Makkers skema

12.05.2023 2 nye Lapinetter ud i prøver har i dag fået besked om de har bestået deres første Sirius-prøve. For at starte med den yngste først - så har Loke ( L. Loud and Proud ) bestået Sirus Stjerne Hvalp Begynder - sammen med sin ejer Lone, og dermed opnået titlen SISHB. Dette med en flot kritik.

KÆMPE tillykke til Loke og Lone


SISHB Lapinette´s Loud and Proud

Jackie ( L. Jam with Sam ) og ejer Hanne har været i gang med Sirius Hoopers Begynder prøven - og bestået denne ligeledes med en flot kritik. De har dermed opnået titlen SIHOB

KÆMPE tillykke til Jackie og Hanne :D


SIHOB Lapinette´s Jam with Sam

29.04.2023 Så kom de små! M-Kuldet er en realitet!

Prima og Boogies hvalpe. 7 stk blev det til - alle tricolour, så far Boogie har ikke fået sat meget farvepræg på der :) 4 hanner og 3 tæver, og de er selvfølgelig helt fantastiske <3

Det har været en super drægtighed, hvor Prima har strålet og haft det fantastisk. Fødslen sad jeg alene med, da den oprindelige hjælperplan kuldsejlede i 11. time. Rart at være 2, hvis man skal akut til dyrlægen. Prima gav sig god tid under opblokningen og kom over de 24 timer, som ellers er max efter bogen. Tak for Winnie ( tidl ejer af 3 hunde herfra ) for at springe til og sidde standby med mig efter de 24 timer , hvis vi pludselig skulle akut til dyrlægen. Det stod stadig stille, så efter nogle timer kørte hun hjem for at lufte egen hund - og vupti, så gik Prima i fødsel. Super fødsel, hvor de første 4 kom på 49 minutter og de næste stille og roligt efter. Udover et par småting, som at underbinde en navlestreng som knækkede lidt vel tæt inde i Prima ( hun har meget korte navlestrenge ) og hive en ud som stemte imod med bagbenene, var det totalt nemt, trygt, ukompliceret og totalt efter bogen.

Så nu nyder vi alle igen at have hvalpe i huset. De 3 øvrige hunde har allerede været med inde og kigge ( Prima er helt ligeglad - synes nærmest det er hyggeligt ), og nu venter ca. 2 mdrs barselsorlov, hvor de er omdrejningspunktet i hundelivet her i huset.


7 "små" M hvalpe - med en fødselsvægt på 385 - 433 gram :)

27.04.2023 Fønix ( L. Night and Day ) og ejer Tina har bestået Sirius Nose Work Miljø Junior øvet - og dermed opnået titlen SINWMJØ.

KÆMPE tillykke til Fønix og Tina!


RBM LP1 SISHB SIJSB SIRLB SINWMJB SIWISCG SIRLØ SIEEHSC-G SINWMJØ Lapinette´s Knight and Day

25.04.2023 For 2 indlæg siden, kunne jeg sige tillykke til Echo ( Lapinette´s Lines of Jawsome Code ) og ejer Mette med Sirius Stjerne Hvalp titlen, og havde også med stor fornøjelse set en rigtig flot video. D 25. måtte jeg så hente ham retur, efter en besked dagen inden om de ønskede han kom retur. Jeg kan citere ejer for at sige, at han er den mest fantastiske træningshund,og at hun intet mere kunne ønske sig der. Men han "stressede" omkring deres 2 små børn og havde svært ved at finde ro omkring dem, og derfor mente de det ikke gik.
Mine hvalpe har altid et hjem her og allerede dagen blev iværksat en aktion, og jeg har købt ham retur. Jeg venter et kuld hvalpe i disse dage, og har også 2 tæver i løbetid og en meget forelsket onkel Boogie, så at komme hjem til crazy house her, var virkelig dårlig timing og synd for alle.

KÆMPE tak til Camilla og Oscar for at springe til og hjælpe med pasning hos hans far Easy - og til Marieanne for et transportled :D

Jeg fik kigget lidt på Echo, mens han var i min varetægt. MEGA sød, glad og nysgerrig - men lidt vel kæk overfor Boogie, og også senere hans far. Det viste sig senere det var den adfærd de også havde set ift børnene. Lidt overdreven i sin kontakt, og tager ikke et nej for et nej, for at beskrive det kort.

Echo er 8 mdr, i fuld gang med kønsmodning og derfor lidt skudt i roen pt ;) Men derudover er det også min opfattelse, at han ville have haft godt af at lære "nej" og forstå det. At der blev sat nogle grænser.Han kom hjem til sin far, og jeg får daglige meldinger fra Camilla. Hun ser det samme - og allerede dagen efter havde hun fået markeret nogle ting, og han responderede fint. På 4. dagen skrev hun, at hun mente han var en hel normal unghund og bestemt ikke streset. Han mindede rigtig meget om far Easy, bare med et par ekstra gear.

Jeg kender Camilla godt, og der er en grund til hun har Easy ( min avlshan - far til L kuldet ) boende. Jeg har stor respekt for hendes evne til at læse hundene, og jeg så det samme, bare i kortere tid.

Jeg har lært af dette, at understrege, at nok er hundene at huset livlige og meget trænbare, men de er altså også "bare" hunde, der skal have at vide, at nu forventes der ro. Det er ikke fordi de er understimulerede eller skal have mere træning, hvis de er lidt trælse. De skal kunne være i, der ingenting sker - og hvile i det. Det kræver ikke man kører dem træt i 17 etaper først. Så ender man et sted, hvor alle bliver slidt ned. Det er skrevet bag øret her.

Echo bliver hos Camilla lidt endnu, til løbetiden herhjemme er dampet af - og så kommer han retur. Han søger derfor efter et nyt hjem, hvor man forstår at håndtere en aktiv hund. Træning er et plus, men lige så vigtigt er det med noget konsekvens ( ikke straf ) og god hundeforstand. Så erfaring med aktive hunde er et must.

Skriv til mig, hvis du skulle sidde og tænke det måske var dig!!!


Easy til venstre - med sønneke Echo. De to går fint sammen.

25.03.2023 En håndfuld Lapinetter har opnået guld i Sirius Easter Egg Hunt Challenge, som er lavet af/hos DKK.
Dermed har de alle opnået guld og titlen SIEEHSC-G.

Jeg har allerede i forrige indlæg nævnt, at Louisiana har opået tilsvarende i junior-udgaven, så udover hende stort tillykke til :
Lapinette´s Isabella Blues
Lapinette´s I still got the Blues
Lapinette´s King of Swing
Lapinette´s Knight and Day
Lapinette´s Jawsome Jacintha
Lapinette´s Dancing Queen
Pia vom Bopparder Hamm

KÆMPE tillykke til alle!!
18.04.2023 Jeg tror der må oprettes fast kontortid her i huset til opdatering af "News" - for der er godt nok meget at få med hele tiden. Jeg synes det er FEDT!!

Den her gang er det ret omfattende, så lad mig starte med at sige, vi var 7 ejere af hunde her fra huset, der i lørdags deltog i en kombineret LP/rally-nørdedag på højt nievau med dygtige instruktører. Dette arrangeret af Marieanne, som er ejer af Joy fra J kuldet - og alias Kennel Keyloc også. Her fra huset deltog Jayme, Boogie, Fønix, Louisiana, Loke, Icha, Isabella, Dobby og Joy.

Fed, fed dag med en masse læring, fedt hundearbejde, super samvær og kaffe/kage. En dag man kan leve højt på længe. Tusinde tak til alle deltagerne, instruktørerne Susanne og Stine ( begge dommere i hver deres sportsgren og dygtige udøvere ), samt arrangøren Marieanne!!


En lækker række collier :D

Det skulle vise sig, at være en aktiv dag i hele Norden for Lapinetterne :D

I Finland stillede Jazzmin igen i Mesterklassen i rally ( svarer til vores champ-klasse ) og opnåede 85 points.

KÆMPE tillykke til Jazzmin og ejer Britta!!


Lapinette´s Jazzmin

I Sverige var der en imponerende debut. Tesla (L. Gorgeous Blue Monday ) stillede med ejer Karin i Appellklass i spor. Det gik ikke bare godt - det gik fremragende, og de fiksede oprykning til lägre klass i første hug. Dertil blev de 2. vindere. Altid lækkert at se en collie på vinderpodiet i bruks i selskab med et par schæfere :)

KÆMPE tillykke til Tesla og Karin med flot debut!!!


Lapinette´s Gorgeous Blue Monday

Nej - jeg er ikke færdig endnu :D

Der er nemlig også kommet et par Sirius-resultater de sidste dage hos de små L hvalpe. Ellers små og små - de blev 8 mdr i går, men de er nu de små pus her i huset ca. 10 dage endnu :)

Louisana har bestået Sirius Easter Egg Hunt Sniffs Challenge Junior - med guld :)Dermed har hun opnået titlen SIEEHSJC-G

KÆMPE tillykke til Louisiana og ejer Merete!!

Jeg var heldig at få nuppet et opdateret billede af hende lørdag!


SIWIJSCG SISHB SIEEHSJC-G Lapinette´s Living, Loving, Sniffing

I aftes kom der så besked om brormand Echo har bestået Sirius Stjerne Hvalp Begynder. Dette med en super flot feedback.

KÆMPE tillykke til Echo og ejer Mette!!!


SISHB Lapinette´s Lines of Jawsome Code

06.04.2023 Så er endnu en weekend ( påskeferie ) med "slaw i" overstået med igen en del aktivitet i rækkerne.

Boogie, Jayme og jeg havde meldt til udstilling på Falster. Det var en pæn bid vej at køre, men håbet var Boogie kunne opnå en VG, så hans kommende hvalpe kan få den guldrandede stamtavle. Jayme blev meldt til, bare for at få en tur i byen. Derudover blev Jaymes søn Loke på 7½ mdr også meldt til med ejer Lone.

Loke opnåede SL1 - bedste hanhvalp ( og den eneste ), men med flot kritik. KÆMPE tillykke med det til ejer Lone!!

Både Jayme og Boogie fik VG, med faktisk pæne kritikker. Boogie skulle "modne" - og jah, han er jo også kun 17 mdr og både stor og langlemmet, så de er tit lidt tid om det. Men derudover mange pæne ord - bla flot ryglinie og hals.

Jayme fik også en fin kritik - lidt høj hale under løb, og yes, det har hun :) Hun synes det er FEDT at løbe og tænder på det, og så ryger den op. Tunge ører, stod der også - hvilket er lidt morsomt. Hun har MEGET lette ører, og jeg arbejdede ihærdigt med at holde dem nede i ringen :D

Alt i alt meget tilfreds - og når man tog et vue ud over de opstillede collier, har mine ca ½ så meget pels som de andre, så der falder de lidt ved siden af. Så enten vil dommeren synes det er awesome med den udgave - eller ikke. Hende her blev nok påvirket af det, men bedømte dem alligevel pænt. Nu er Boogie i al fald avlsgodkendt på alle parametre :)


Fra venstre : Boogie, jayme - og nederst Loke

I Jylland stillede Fønix til rallyprøve i begynderklassen - og opnåede 94 points, og blev 4. vinder.

KÆMPE tillykke til Fønix og ejer Tina!!


Lapinette´s Knight and Day "Fønix"

Lille Louisiana og ejer Merete har sendt deres bidrag ind til Sirius Stjerne Hvalp prøven - og bestået denne med glans. Dermed har Louisiana opnået titlen SISHB.

KÆMPE tillykke til hende og ejer Merete!!


SISHB SIWIJSCG Lapinette´s Living, Loving, Sniffing
25.03.2023 Endnu en dejlig besked fra Finland kom til aften. Jazzmin er blevet kåret som den 4. bedste langhårede collie i rallylydighed i 2022 - for hele landet og på tværs af alle klasser. Finland er et "stort " collieland, og mange flere træner og går prøver end i DK. Hun blev først 3 år i dec, så det er imponerende flot.

KÆMPE tillykke til Jazzmin og ejer Britta!!


BH RTK4 Lapinette´s Jazzmin - Årets collie #4 i Rally Lydighed i Finland

25.03.2023 Endnu en weekend med fine resultater hos Lapinetterne!

I Finland har Jazzmin været oppe i, hvad der svarer til deres LP2. Hun bestod LP1 sidste år med 1. præmie - hvilket giver oprykning og lov til at gå videre i næste klasse. Man skal dog have 3 1. præmier for at få en titel i Finland. Jazzmin er gået direkte videre, og stillede nu i LP2.

Det klarede hun flot - og ligesom sine 2 søstre her i DK, fik hun en 1. præmie i første hug. Dette med 282/320 points. Dertil blev hun 2. vinder i klassen.

KÆMPE tillykke til Jazzmin og ejer Britta!!


BH RTK4 Lapinette´s Jazzmin

Her i DK har Fønix fået besked om han har bestået Sirius Rally Øvet-prøven, og har dermed opnået titlen SIRLØ.

KÆMPE tillykke til Fønix og ejer Tina!!


LP1 RBM SISHB SIJSB SIRLB SINWMJB SIWISCG SIRLØ Lapinette´s King of Swing

20.03.2023 Prima er scannet drægtig - og der er hvalpe på vej. Dyrlægen talte ikke fostrene denne gang, som hun plejer - konstaterede hurtigt, at der i al fald var 5, og der kunne sagtens være flere. Så vi må se, hvad det ender med..........Men der er i al fald hvalpe på vej. De vil blive født ultimo april, hvis alt går som håbet.

Mor er LP1 LP2 BH BPB RBM RØM SIRLB SIWISCG Pia vom Bopparder hamm - og far er RBM SISHB SIJSB SIRLB SITCB SIHOB SINWMJB SIWISCG Lapinette`s King of Swing.

Begge har A hofter og høje indeks. Prima er genetisk bærer på øjnene og Boogie er genetisk fri. Prima har 0/1 på albuerne - Boogie har 0 og utroligt meget familie omkring ham er fotograferet på albuerne ( mor, far, alle mors søskende, halvsøskende og kusisner/fætre ) og alle er frie. Så der er han et godt match til hende.

Begge er ekstremt sociale og eeeeelsker alt og alle, ikke bange for noget og meget livlige. Også meget arbejdsvillige og skønne arbejdshunde, der arbejder med meget højt tempo og intensitet. De er ( og deres afkom vil blive ) fantastiske træningspartnere i hundesport.

20.03.2023 Det er helt vildt, så meget gang der er i hvalpene af huset - i en normalt ellers lidt stillestående tid på året. Denne weekend har igen budt på en del prøveaktivitet. Således var 2 Lapinetter lørdag oppe i LP - og ikke de samme 2, som for 4 uger siden. Så der trænes en del LP rundt omkring i de små hjem pt :)

Fønix ( L. Knight and Day ) var oppe i LP1, og det førte til 174,5 points, 1. præmie - og titlen LP1. KÆMPE tillykke med det til Fønix og ejer Tina!

Hera debuterede i LP2, og følelsen havde været fed. Hun fik et enkelt 0, idet hun løb for tidligt til ejer i indkald fra felt - men derudover var det flotte points, således de kun var 3,5 points fra en 1. præmie. Så en flot 2. præmie og en god følelse. KÆMPE tillykke med det til Hera og ejer Erika!


LP1 RBM SISHB SIJSB SIRLB SINWMJB SIWISCG Lapinette´s Knight and Day


FP BPB LP1 RBM RØM DKRLCH HTMF SISLCS SIRLB SIWISCG TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US) Lapinette´s Heading for the Top

Isabella har været oppe i NW3 både lørdag og søndag - og dette i løbetid, hvilket godt kan påvirke en tæve en del. Lørdag havde hun været lidt diffus, men søndag var det gået rigtig godt - og resultatet blev 92/100 points med 0 fejl. Derudover blev hun 2. vinder i indesøget, og 2. vinder i det hele.

KÆMPE tillykke til Isabella og ejer Merete!


NW1 NW1G NW2 LP1 RBM RØM SISLCB SISSCG SITCB SIWISCG SIFHB SIHOB
TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US) Lapinette´s Isabella Blues


15.03.2023 Boogie og jeg har hygget os med at lave DKK Sirius Hoopers prøven. Vi ejer ikke hoops, men det viste sig ikke at være nødvendigt. Det var fremsendelser med fart og glæde, indkald ditto + forstyrrelser, transporter på højre/venstre side, blive i en pos med forstyrrelser osv - det hele understøtter LP rigtig meget, så fed prøve at tage for os også!!

Vi fik svar retur med en masse ros - bl.a. dette helhedsindtryk : "Dejligt samarbejde, Boogie har et skønt drive, virkelig flot førerarbejde med super forståelse for øvelserne og perfekt kamera placering"

Dermed har Boogie opnået titlen SIHOB!


RBM SISHB SIJSB SIRLB SITCB SINWMJB SIWISCG SIHOB Lapinette´s King of Swing

10.03.2023 Jayme og jeg har nørdet videre i Sirius Rally Øvet programmet. Jeg synes det er fantastisk lærerigt at skulle udføre de opgaver der er. Når jeg ser mig selv på video, bliver jeg meget selvkritisk - og hvis ikke det føles let at udføre, så må der mere træning til. Så en booster ift at få nørdet en masse detaljer. Planen for året var at skulle i gang med rallyprøver, når vi havde opnået en LP2 titel - så der er disse her prøver gode til at få pudset af.

Vi sendte det ind til bedømmelse for ca. 10 dage siden - og bedømmelsen kom så i dag :

"Tak for din prøvevideo.
Jeg er så privilegeret at jeg igen får lov til at bedømme jeres prøve og det ER virkelig et privilegie! Så jeg kan ligeså godt starte med at ønske STORT tillykke med SIRIUS Rally Øvet Stjerne titlen!
Det er bare så lækkert at kigge på. Der er en koncentration og et fokus mellem jer, så man bare sidder og nyder det. Lækkert og flydende udført hele vejen igennem med en hund der let lader sig føre. Du giver lige præcis de signaler der er behov for og ikke mere, det synes jeg er smuk rally.
KANON flotte positioner stå-sit-dæk!
Flotte 8-tals varianter, en hund der kan arbejde uanset miljø.
SMUKT!

Dermed har Jayme opnået titlen SIRLØ. Kaffe og en ekstra godbid til os :)
LP1 LP2 RBM RØM SISLCS SIRLB SIRLØ Lapinette´s Jawsome Jacintha

06.03.2023 Så kan der opdateres med en række rallyresultater fra de sidste 2 weekends :)

Første hund ude på banerne var Hera, som stillede i championklassen sidste weekend i Jylland. Jeg har set video, og det var en super glad, smukt arbejdende hund ( og fører ) som dansede sig igennem banen. Et par småting betød de endte med 83 points ( bestået ) , men super smukt gennemløb!
Stort tillykke med det til Hera og ejer Erika!!!


FP BPB LP1 RBM RØM DKRLCH HTMF SISLCS SIRLB
SIWISCG TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US) Lapinette´s Heading for the top


Næste hund var Jazzmin i går, som stillede i mesterklassen i Finland. Det er deres højeste klasse - så systemet er lidt anderledes end i Danmark. De har kun 4 klasser, hvor vi har flere. Det er den klasse man bliver champion i deroppe - med 3 * cert. Men der er øvelser med fra vores championklasse. Anyway - det havde været en fantastisk følelse. Bare en lidt vel entusiastisk og ivrig lille hund, hvilket lyder meget bekendt med mor og søster herhjemme. De opnåede 81 points og bestod klassen.

KÆMPE tillykke til Jazzmin og ejer Britta!!

BH RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Lapinette´s Jazzmin

Rosinen i pølseenden i denne omgang var Joy og Marieanne. De stillede i går i rally øvet klassen i Ringsted. De manglede en pind for at opnå titel - og den fik de sørme. Dertil opnåede de 100 points, og blev 1. vinder. Der havde følelsen også været fantastisk.

KÆMPE tillykke til Joy og ejer Marieanne!!

LP1 LP2 RBM RØM SIRLB SIRLØ Lapinette´s Jazz`n Joy

18.02.2023 Der er pænt meget gang i rækkerne pt - og så er vintersæsonen ellers traditionelt ret kedelig i hundeverdenen :). Ikke i år må man sige.

I dag var der off LP prøver, afholdt af border collie klubben i Tølløse. 2 Lapinetter deltog - Icha/Lone i LP1 - og Jayme/mig i LP2.

Det kunne vi godt være stolte af - begge hunde kunne glade vende næsen hjemad med hver deres 1. præmie og nye titel.

KÆMPE tillykke til Icha og Lone med en flot 1. præmie med 166 points. Dette med et 0 i stillingsskift, så resten var totalt i top. SÅ flot!! Dermed har Icha opnået titlen LP1.

Jayme debuterede i LP2. Hun har haft barselsorlov til for en 3 mdr siden. Hendes hvalpe er lige blevet 6 mdr. Men vi måtte i gang igen.

Det klarede hun flot - og opnåede 239,5 points, 1. præmie - og titlen LP2. Derudover blev hun 3. vinder i virkelig hardcore selskab.


LP1 RBM SIWISCG Lapinette´s I Still got the Blues


LP1 LP2 RBM RØM SIRLB SISLCS Lapinette´s Jawsome Jacintha

13.02.2023 Det er således, at DKK Siriusfolket ligeledes havde lavet en winter challenge for junior-sniffers :) Kriteriet var at hundene skulle være under 1 år. Lille Louisiana fra L kuldet var kun 4-5 mdr, men deltog alligevel. Det klarede hun flot - og bestod med guld :)

Dermed opnåede hun titlen SIWIJSCG

KÆMPE tillykke til Louisiana og ejer Merete!


SIWIJSCG Lapinette´s Living, Loving, Sniffing

12.02.2023 Så kom bedømmerne i DKKs Sirius Winter Sniffe Challenge igennem bunkerne.

Dermed fik både Icha og Prima også besked om de havde bestået med guld - og opnåede dermed titlen SIWISCG.

Det har været rigtig sjovt at være med i. KÆMPE tillykke til Icha og ejer Lone - og også til min egen Prima :)

Dermed har 6 hunde af huset opnået denne titel.

BH BPB LP1 LP2 RBM RØM SIRLB SIWISCG
Pia vom Bopparder Hamm


RBM SIWISCG Lapinette´s I Still got the Blues

04.02.2023 Isabella og Merete har deltaget i 2 nye Siriusprøver - og bestået begge. Det er hhv en prøve i frivillig håndtering og i hoopers. Dermed har Isabella opnået titlerne SIFHB og SIHOB.

KÆMPE tillykke herfra!!!


NW1 NW1G NW2 LP1 RBM RØM SISLCB SISSCG SITCB SIFHB SIHOB TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US)
Lapinette´s Isabella Blues


30.01.2023 Loke fra L kuldet ( Lapinette´s Loud and Proud ) har været på udstilling for første gang i sit 5 mdr lange liv. Det var en dobbeltudstilling i Dansk Collie Klub.

Det kunne ikke gå bedre - han fik SL ( Særdeles Lovende), blev placeret som bedste han, dernæst BIR - og slutligt BIS ( der var ingen korthårede babyer ).Dette i babyklassen.

Han fik 2 fantastiske kritikker - her er den ene af dommer John Walsh : " 5 mth old male, very promisising young dog, well boned, good size plenty substance for age nice length of head,well shaped eyes, well placed ears strong underjaw, pleasing line, from head to tail, lot of angels for his age with he needs to grow in to, super length of tail, a happy dog on the more a very prom furture"

Loke er resultatet af egne 2 linier her i huset, der i hhv 4 og 5 generationer på begge sider er avlet til at have super sundhed, stærk mentalitet og gode arbejdsevner. Alligevel har han tilsyneladende også en meget lovende fremtid på udstillinger. Det er da ret fantastisk :)

KÆMPE tillykke til Loke og ejer Lone!!!
Lapinette´s Loud and Proud - søn af Jayme og Easy

30.01.2023 Lapinette`s Jazzmin "Jazzmin" er blevet Årets collie, 3 vinder i rally i Finland, Helsingfors-afdelingen. De har lidt andre kategorier end i DK - deroppe er det ikke klassevist. Så det er 3. bedst af alle.

KÆMPE tillykke herfra!!!


BH RTK4 Lapinette´s Jazzmin - som bor i Finland

16.01.2023 To drenge fra K kuldet ligger og sover side om side på gulvet herhjemme. Det er Makker og Boogie. Vi har lånt Makker med hjem for en dag, for at have ham med til HD/AD foto. De to drenge har kun set hinanden 1 gang siden Makker flyttede 8 uger gammel. Da var de 6 mdr. Her ligger de så sammen og sover trygt 14 mdr gamle. Fantastisk fine drenge.

Hofter og albuer var lige så fine - begge fik status A på hofterne og 0 på albuerne. Altså bedst muligt.Det samme opnåede bror Fønix i november måned. Så mangler kun Marley, som vil få det gjort senere på året.

Meget stolt opdrætter - og alle 4 drenge er ligeledes genetisk fri på øjnene. Så sundheden kan ikke være bedre.


Lapinette´s Kansas City Boy og Lapinette´s King of Swing - begge HD A og AD 0

16.01.2023 2 kusiner har deltaget i Sirius Rally Begynder Stjerne - og begge fået godkendt deres indsendte prøve.De blev sendt ind i dec., men pga sygdom hos DKK er hhv bedømmelser, feedback og diplomer kommet retur lidt hen ad vejen og forsinket. Men nu er det ganske vist - og deres titler registrerede :)

KÆMPE tillykke til Erika og Hera - og Jayme ( og lidt mig ) med titlen SIRLB.

Lapinette´s Heading for the top & Lapinette´s Jawsome Jacintha - begge med titlen SIRLB

13.01.2023 En masse hvalpe af huset, har deltaget i DKKs Sirius Winter Sniff Challenge.

Der kan man med bestået prøve opnå hhv guld, sølv og bronzetitler. Nogle hunde har fået besked om, hvad de har opnået - nogle mangler stadig. Der er mange deltagende hunde, og bedømmerne skal igennem en kæmpe bunke. Men efterhånden som de godkendes, vil jeg lægge dem ind i dette opslag.

Isabella har fået besked retur - hun har opnået guld, og dermed titlen SIWISCG.
KÆMPE tillykke til Merete og Isabella


NW1 NW1G NW2 LP1 RBM RØM SISLCB SISSCG SITCB SIWISCG TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US)
Lapinette´s Isabella Blues

Boogie har også bestået med guld og fået titlen SIWISCG. Tillykke til ham ( og mig ) :)


RBM SISHB SIJSB SIRLB SITCB SINWMJB SIWISCG
Lapinette´s King of Swing


Brormand Fønix har ligeledes bestået med guld, og opnået titlen SIWISCG.
KÆMPE tillykke til Fønix og Tina

RBM SISHB SIJSB SIRLB SINWMJB SIWISCG
Lapinette´s Knight and Day


Hera har også været i gang med at sniffe sig til guldet og titlen SIWISCG.
KÆMPE tillykke til Hera og Erika

FP BPB LP1 RBM RØM DKRLCH HTMF SISLCS SIRLB SIWISCG
TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US)
Lapinette´s Heading for the Top


Der kommer flere senere........... :)
13.01.2023 Lapinette`s Isabella Blues har deltaget i Sirius Begynder Tricks prøven - og denne er godkendt. Dvs at hun har opnået titlen SITCB

KÆMPE tillykke til Isabellla og ejer Merete!!


NW1 NW1G NW2 LP1 RBM RØM SISLCB SISSCG SITCB TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US)
Lapinette´s Isabella Blues

13.01.2023 Som altid starter Året med at hylde sidste års bedrifter i Dansk Collie klub. Man kårer "Årets Hunde". Herhjemme kom vi først til en officiel prøve i dec, så vi har ikke fået samlet points i den afdeling i år. Men så er det godt at der er andre der kan holde fanen højt :)

Isabella og Merete er kåret som Årets Hund i LP1. KÆMPE tillykke med det!!

Som om det ikke var nok - er de også Årets hund i både NW2 og NW3.

Isabella er den første collie i DK, der opnår en NW2 titel - og de er knoklet videre i NW3

Herfra skal lyde et stort tillykke med det hele!!

NW1 NW1G NW2 LP1 RBM RØM SISLCB SISSCG SITCB SIWISCG TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US)
Lapinette´s Isabella Blues
Foto : Camilla Johannesen

I Rally opnåede Fønix og Tina, at blive Årets Hund i Rally Begynder, 2 vinder. Dette med en stadig meget ung hanhund, der her ved årsskiftet kun er 14 mdr.

KÆMPE tillykke med det!!!

RBM SISHB SIJSB SIRLB SINWMJB SIWISCG
Lapinette´s Knight and Day
17.01.2023 Bedre sent end aldrig :) Nu fik jeg smidt hele 2022 over på et link, og kan så starte 2023 rigtigt op her igen.

RIGTIG godt nytår til dem der måtte følge med her. 2022 blev igen et meget aktivt år i Lapinette-regi.K kuldet flyttede hjemmefra lige inden jul ( 2021 ), og til min egen overraskelse var der en af hvalpene, der var nødt til at blive boende. En hanhund - hvilket jeg ellers havde tænkt jeg aldrig skulle have igen. Ikke fordi jeg ikke kan lide hanner - tværtom - men det er bare lidt besværligt med 3 intakte tæver i huset. Men Boogie blev - og det har været en fornøjelse i 2022 at se ham og hans brødre vokse op og udvikle sig til unge hanhunde fra små hvalpe.

L-kuldet kom også til verden i august - og nu er det dem der følges meget intenst i deres første leveår, hvor der sker så meget så hurtigt.

Mit år har mest stået på hvalpe og yngelpleje. Først en ung Boogie, så blev Prima parret og blev drægtig - og træning m.m. blev afmeldt. Desværre tabte hun hvalpene tidligt i drægtigheden. Det førte igen til en del undersøgelser - og en teori jeg havde om årsagen ( som dyrlægen ikke havde troet på ) blev undersøgt - og jeg havde ret. Dermed kunne Jayme behandles fra start - og hun fik et dejligt kuld på 5 hvalpe. En viste sig dog at have en defekt fra fostertiden, og måtte aflives. Det er desværre, hvad der kan ske. Men dermed kom vi helt hen til ultimo okt, før jeg kunne tage træningstøjet på for alvor og leve den side af hundelivet ud.

Årets nyhed er DKKs nye koncept Sirius - som er online prøver inden for efterhånden mange sportsgrene. Man skulle tro, det var nemt når det er online - og man "bare" kan tage det om. Men det er det nu egentlig ikke + jeg valgte her at sætte kriterierne ret højt for de enkelte prøver. Dem har jeg taget en del af, mens jeg "bare" gik hjemme og passede hvalpe/drægtig tæve. Især med Boogie, som på den måde har fået rigtig meget lærdom ind tidligt.

10 Sirius prøver er det alligevel blevet til herhjemme - alle godkendte i første hug, og med en titel til hundene.

Boogie tog Sirius Rally Begynderprøven, og deruddover har jeg nørdet rallyøvelser - således han kan dem på verbal kommando, og virkelig har en super god forståelse af dem. Vi meldte til en dobbelt rallyprøve primo dec, hvor han gik to fantastiske prøver m. hhv 94 og 100 points. Dermed opnåede han titlen RBM.

Jayme nåede lige at debutere i ekspertklassen under virkelig dårlige forhold, men bestod alligevel prøven og gik flot - så det vil jeg glæde mig til at arbejde videre med i 2023.

Hvalpene af huset har i år tilsammen opnået hele 33 titler. Det er jo helt vildt - sidste år var det 23, og det var vildt - men det blev overgået i 22. Rigtigt mange Siriusprøver blev taget, men ellers har det spændt vidt indenfor flere forskellige sportsgrene.

Jeg er umådelig stolt af mit opdræt.Alle visionerne udfolder sig nu.

Nu glæder jeg mig til at se hvad 2023 bringer - vi ses derude!!!