Tidligere år kan ses her :

2011
2012
2013
2014
2015
2016

2017

20.12.2017 Mens jeg opdaterede siden her, poppede endnu en nyhed ind. Det var en melding om Årets Hunde i Dansk Collie Klub - i færdighedsprøverne. Konkurrencen er opstået på initiatv ( og sponsoreret ) af Conni Hansen. Tak for det!!

Færdighedsprøver er tricksprøver - hvor hundene skal lave et program med tricks, hvor man for at få de gode points skal være ret passiv som fører og kun afgive verbale kommandoer. Det er super godt at træne, for hunden "lærer at lære" på en super god måde.

Det er svært ikke at være en rigtig stolt opdrætter. 6 Lapinetter her bestået de tilmeldte færdighedsprøver i år. Udover de nævnte hunde har Ginny bestået fp1.

At det er Lapinetter, der er hhv 1. og 2. vinder i samtlige klasser er jo helt fantastisk. Donna er 2. vinder i fp1 - slået af sit barnebarn Hera med imponerende 5 points i gennemsnit. :D Fanny er 1. vinder i fp2 - og hendes mor Summer 2. vinder. Dixie er 1.vinder i fp3.

KÆMPE tillykke til jer alle!!!!


Årets Hunde i færdighedsprøverne


19.12.2017 Der er en lille blå pige, der giver den gas pt :)

I dag har Isabella ( L. Isabella Blues ) været til uoff prøve i Færdighedsprøve 1 - og bestod i flot stil, og var den i sin klasse med højeste points. 7 mdr gammel - og allerede den lykkelige ejer af 2 flotte rosetter. KÆMPE tillykke til Isabella og ejer Merete!!!


Isabella


19.12.2017 I dag har jeg fået en besked om jeg er kåret til Årets Hundefotograf 2017.

Konkurrencen afholdes af Dansk Kennel Klub og finder sted i deres medlemsblad. Dommerne er proff fotografer fra Wiegården. Det kom ganske bag på mig. Jeg elsker at tage billeder, elsker den kreative proces med at kombinere det med motiv/baggrund/farver osv - og synes i al beskedenhed også der er nogle gode skud imellem. Dem har jeg sendt et par stk af til DKKS store månedskonkurrence, fordi jeg ved de bruger af de indsendte billeder rundt i bladet. Jeg syntes det ville være fint med nogle flere collier rundt i det blad :) Stor var overraskelsen da et billede af Donna faktisk blev månedsvinder. Jeg kender flere af de andre vindere/indsendere og det er seriøst seje fotografer med stor viden, mange kurser osv bag sig. Jeg er så ganske autodidakt.

Jeg fik et gavekort og indløste det glad. Så var der godbidder til fodersøg. Derefter har jeg glemt alt om den konkurrence. Månedsvinderne går så videre til en årskonkurrece, hvor Årets fotograf kåres.

Så da jeg fik en glad besked med Tillykke over FB i går, sendte jeg et spørgsmålstegn retur og en kæk bemærkning om, at det vist var en fejlpost. Men næh - der var billedebeviser :)

Jeg har ikke rigtigt fattet det endnu. Sidste års vinder var Peter Steffensen - og en anden tidl vinder, kender jeg også - det er Rene. Begge to helt fantastiske fotografer. Jeg er totalt overvældet over at komme med i det selskab.


Billedebevis - jeg har ikke selv fået Bladet endnu


09.12.2017 Mens søstrene flyttede rundt på nogle får, var Isabella til uoff. prøve i NW1 ( nosework ) afholdt af Johanna Allanach. Det klarede hende og ejer Merete imponerende flot. Kun 7 mdr gammel - og samlet 2. vinder i sin gruppe, med hurtigste beholdersøg - på kun 5 sek.

Jeg er vildt imponeret - kæmpe tillykke til jer!!!


Isabella


09.12.2017 I dag var 3 "små" blå piger til intinkttest hos Tiptopaussie i Tølløse. De er nu 7 mdr. Prima var også med - på 6½ mdr. Derudover deltog Bobbys 2 døtre hos Kennel Keyloc.

Alle 6 hunde gjorde det super flot, med masser af instinkt og interesse. Fantastisk skøn dag - tusinde tak til mine hvalpekøbere for at deltage!!! Easy skulle også have været med, men er på det sidste af en behandling for lungeorm, hvor han udover medicin, skal holdes i ro. Han må med en anden god gang!


3 blå Lapinetter og en sort Boppi.....( hundene fra BH kaldes boppier :D )


primo dec.2017 I dette kvartal er Isabella forsidepige på Colliebladet :) Et skønt billede, taget da hun var ca. 3 mdr - af Camilla Johnannessen ( www. grafiko.dk ).


Isabella


11.11.2017 Hera ( FP RBM Lapinettes Heading for the Top ) træner i DCH til daglig og også en del rally. Men for nogle mdr siden talte ejer Erika om det også kunne være sjovt at prøve DKKS LP program - så hun meldte på et hold. Det endte ud i en uoff. LP1 prøve med "rigtig" dommer ( Palle Bergsø ). 4 instruktører/hundeskoler var gået sammen om at lave en uoff. LP prøve. Det klarede Hera og Erika kanon - med en 1. præmie og 186,5 points. KÆMPE tillykke med det!!!

Så er det bare med at komme ud på de off. baner :D


Hera med sine præmier


04.11.2017 I dag var det Dixies tur til at give den gas. Dixie ( L. Girl Crazy ) og ejer Trine stillede til færdselsprøve på Fyn og bestod prøven. Dermed har Dixie hentet sin første titel og kan nu titulere sig FP Lapinette´s Girl Crazy.

KÆMPE tillykke til Dixie og Trine!! Flot titel at hente som den første!!

Dixie er den 3. Lapinette med bestået færdselsprøve.


Dixie


28.10.2017 I dag var Ginny ( L. Got Rhythm ) og ejer Winnie oppe i fp1 ( færdighedsprøve 1 ) på Garbogård. Denne bestod de med 3,9 points ( over 3 er bestået )

KÆMPE tillykke med det!!!


Ginny med sit flotte bånd


19.10.2017 5 mdr gammel - og netop vundet sit livs første præmie :)

Nedenstående billede af Prima blev 2. vinder i en fotokonkurrence udskrevet af Wiegården, og med præimier fra Arion. Præmien ( gavekort på 400 kr ) er netop ankommet og omsat til en sæk foder. Selv om hundene spiser BARF til daglig kommer der gerne et par håndfulde tørkost i lommerne hver dag til indkald på ture + til små opgaver ligeledes på turene. STOR tak til Arion for den fine præmie


En lille PrimaEn noget større Prima, fotograferet i dag med sin præmie


14.10.2017 Så var der off. rallyprøver i Måløv hos belgierklubben. Også prøver jeg hvert år tilstræber at deltage ved. Altid super arrangeret og top hyggeligt. Nu har Donna gået 5 prøver i år, hvor resultaterne kan tælle med til rally-cuppen. De kunne givet forbedres, og måske lysten kommer til det hen ad vejen, men lige nu er jeg vældig rally-mæt. Der er dårlig kodning i at gentage de samme ting for mange gange - både for mig og hundene. Det er demotiverende - så nu vil jeg glæde mig til at fordybe mig i LP3 med Fanny, hvor vi faktisk er vældig langt. Så er der Prima, jeg har SÅ mange plane for, og Donna/Casey vil have godt at få trænet nogle tricks.

Prøven i dag kan vi godt være bekendt. Donna blev 3. vinder i championklassen med 93 poins - igen 2 ommere pga ivrighed, hvor hun gør ting inden jeg har bedt om noget. Casey fik 81 - og brændte en twist. Når hun har gået noget tid, er hun uvillig til at forlade FVF positionen. Den erkendelse kom i dag. med - 13 i dag, er jeg tilfreds med den øvrige præstation. Fanny vandt øvede klassen med 91 points.

Billede taget i regnvejr......sådan var betingelserne i dag :)


Donna, Fanny og Casey


07.10.2017 I dag afholdte Dansk Collie Klub deres halvårlige LP og rallyprøver. Igen med massivt opbud af collier - det er en fornøjelse at se! Jeg tror det var 19, der var tilmeldt i f.eks rally. Dagen bød også på massiv regn, og rallybanen blev hurtigt en brun omgang mudder at traske rundt i. Det var svære forhold for alle.

Jeg havde meldt Donna og Casey til i championklassen. Sidstnævnte for aller første gang - så det var hendes debut. Der var ikke rigtigt mulighed for særligt meget opvarmning, så begge piger var helt oppe at at ringe af ivrighed og lidt svære at kontrollere :D Donna fik f.eks lavet en rundt om fører helt uden for nr ved andet skilt :D. Det er totalt luksus med al den arbejdslyst fra sådanne to modne piger, så jeg klager ikke. Det kostede dog nogle ommere hos dem begge.

Casey opnåede 90 points - og 2. vinder på dagen. Donna opnåede 89 points - og 3. vinder på dagen.

Fanny stillede i øvede klasse og fik 92 points - og blev nr 4 ud af en større klasse.

Super fantastisk dejlig dag - DCKs prøver er altid noget vi glæder os til herhjemme!!


Casey, Donna og Fanny


30.09.2017 En massiv rally-dag, som først stod på off. prøver arrangeret af DSS. De havde efterlyst deltagere, så jeg meldte Donna og Fanny til ret akut. En hyggelig prøve, hvor Donna vandt championklassen med 98 points ( ud af 100 ) og Fanny vandt øvede klasse med 94 points. Det er ret vildt at vinde begge de klasser man stiller i - ikke så tit det sker. Så jeg var meget stolt af mine piger!!


Fanny og Donna

Jeg havde Casey og Prima med i bilen, for efter prøven var der direkte afgang til Roskilde og kvartalets Rallydyst, som jeg var arrangør af. En uoffciel prøve, med deltagere fra Dansk Collie Klub og Roskilde DCH. Som altid super hyggeligt - da jeg skulle på med egne hunde, var gassen gået lidt af ballonen efter en lang dag ( uden mad ) - men Casey opnåede alligevel 89 points i championklassen - lige hevet ud af bilen efter 6 timers ventetid.

Ginny ( Lapinettes Got Rhythm ) opnåede 97 points i begynderklassen - det var super flot. KÆMPE tillykke med det. Derudover var vi vist i alt 9 collier af huset her.


medio sep..2017 Jeg sender af og til billeder til diverse konkurrencer. Mest af alt for at promovere "collien" lidt. Det er ikke så tit der er billeder af collier hist og pist. Det er jo lidt sjovt, når nu det ER den smukkeste race, ikk `? :)

Har haft den sjove oplevelse i denne måned at samme billede har vundet i hele 2 konkurrencer. Dels blev det 3. vinder i Best Friends store sommerkonkurrence, og dels blev det 1. vinder i DKKs medlemsblad "Hunden". Præmien fra Best Friend er ankommet, hvilket var for 300 kr blandede præmieting. Der er ligeledes kommet et gavekort på 500 kr fra Arionfoder, som kan indløses til deres foder. Dette for 1. præmien i bladet "Hunden". Dette er nu indløst.....Selv om hundene er på barf, er det super at have lager til lommerne som godbidder og til søg i haven.


Et heldigt foto af Donna.......


Præmierne fra Best Friend - minus en pose godbidsstænger, som hundene fik da pakken blev åbnet. Derudover præmien fra Arion.


Guldhunden, står der...Man skulle tro de kendte hende :D

21.08.2017 Endnu en god nyhed. Lizzie ( L. Her Majesty ) er blevet HD fotograferet i Sverige, hvor hun bor - og har fået bedst mulige status, nemlig A.

KÆMPE tillykke til Lizzie og ejer Lotte med det!!

Dermed er nu 7 ud f 8 hvalpe i H-kuldet HD fotograferet - 6 med A og 1 med A/B.Jeg er så glad for det bliver gjort - jeg kan ikke takke ejerne nok!!!


Lizzie - foto : Marie Fogh Bøgh
20.08.2017 Hera ( L. Heading for the Top ) har igen været til rallyprøve i øvet klasse. Denne gang i DCH. Hun vandt klassen med 95 points. Derudover stillede hun i "åben klasse", som er en klasse hvor elementer fra alle klasser er i spil.Hun mistede "keglen" idet hun så ringbåndet og tænkte det var feltet, og smed sig i dæk. Indkaldet glippede dermed også, men derudover 78 points og stort set fejlfrit.

KÆMPE tillykke!!!


Hera
20.08.2017 Der har været rift om Nellie, og jeg har fået mange henvendelser på hende. Nellie er fuldstændig salig med børn og lidt af en selskabspapegøje. Derfor er det besluttet hun skal bo i Værløse i fam. med 3 større piger, som også har collien Zico. Zico er Nellies kødelige onkel, idet han er søn af Dina ( Lapinettes Chelsea Bridge ). Dermed kender jeg også lidt til ejer i forvejen, og Nellie får et super hjem.


Nellie
18.08.2017 Så drog Donna, Fanny og jeg til aften-rallyprøver i kreds 1, Ølstykke. Jah - Prima og Nellie var også med til en masse hygge på sidelinien.

Donna stillede i championklassen og gik en god bane. Da prøven tæller til DM var der et meget stærkt felt med. Donna og jeg fik 98 points - og blev 5. vinder. Så må vi se om det rækker til en DM billet. Der skulle da være en chance.

Fanny opnåede 91 points i øvede klasse, og fik dermed den 3. og sidste pind mod titel. Så nu kan hun putte titlen RØM på sit stambogsnavn.


Donna og Fanny
12.08.2017 I dag har 2 hvalpe fra H-kuldet gået mentalbeskrivelse, afholdt af DCK.

Det var L. Heart of Fire "Hollie" og L. Heading for the Top "Hera". Det klarede de 2 fantastisk flot, med nogle krydser der dårligt kunne sidde bedre. Glade, livlige hunde der hilste glad og logrende på alt og alle på deres vej rundt også.

Begge fik 1 på begge afreaktioner, og 5 på håndtering. Hollie fik 2 på skud og Hera 1. Hollie fik 5 på nysgerrighed på lyden - som sin mor og 2 halvsøskende fra F kuldet. Hun tæskede også efter haren begge gange. Dermed har 3 i H kuldet nu gennemgået MB, og jeg ved en 4. er skrevet på venteliste for at komme med også. Jeg håber det lykkes.

De 3, der har været igennem har alle gjort det fantastisk flot, og jeg er super stolt af dem. Derudover MEGET taknemmelig overfor mine fantastiske hvalpekøbere, der så ofte glad og gerne stiller op! KÆMPE tak!!!! I er SÅ seje!!

Bobbys ( L. Daddy Cool ) 2 døtre hos Kennel Keyloc var også igennem mentalbeskrivelse i dag, og lavede ligeledes 2 flotte beskrivelser. Begge fik 1 på afreaktionerne og hhv 1 og 2 på skud. KÆMPE tillykke med det!!!


Lapinette´s Heading for the Top "Hera" - i legemomentetHeras skema


Lapinette´s Heart of Fire "Hollie" under skud ( hvor man også leger under de første 2 )
Hollies skema


12.08.2017 For 14 dage siden havde jeg en frisk 12-årig hund, der gerne gik med på de 5 km lange ture, eller trænede rally/tricks med mig. Pludselig en aften gik hun mærkeligt på bagbenene, og havde tydelig dårlig føling med dem.Det blev ikke bedre over de næste dage, og hun kæmpede sig frem på turene - men fortsat med glade, forventningsfulde øjne og samlede alle pinde op på hendes vej. Vi tog til dyrlægen, som konstaterede ømhed og hævelse i ryggen lige over lænden, og meget nedsat nervefunktion ned i bagbenene. Honey kom på metacam, for at tage evt. smerter + det ville få hævelsen til at aftage. Måske det var hvad skulle til. Desværre hjalp det ikke - der var dage, der var lidt bedre end andre, men også et par rigtigt dårlige, hvor vi gik ganske kort, og jeg måtte vende om og bære hende hjem. Stadig glade øjne, og kom væltende ved lyden af noget at spise. Hun virkede ikke til at have smerter - og var ellers helt som hun plejede.

Tirsdag var en rigtig dårlig dag, hvor hun gik flere m på et bagben, hvor poten vendte forkert. Hun trådte simpelthen ned på oversiden af poten :( Mig til dyrlæge igen, og hendes blik sagde alt. Som en sidste chance kom Honey på prednisolon, da dyrlægen havde set tilfælde hvor det dæmpede så meget, at hunden faktisk havde det godt.

Det var onsdag - fredag var der stadig ingen effekt, og igen en ganske dårlig dag, hvor jeg fik ondt i maven af at se hende kæmpe sig af sted på nogle bagben, der bare ikke ville ret meget. Det lykkedes mig ikke at få fat på dyrlægen. Lørdag morgen stod jeg op til en stue med 5-6 store tissetåre - og mellem dem var der dryp. Som havde hun gået rundt og det bare havde løbet ud......Jeg tog hende ud, og ganske rigtigt dryppede urinen bare. Nu var den funktion også ødelagt. KL. var 6 om morgenen.....jeg vaskede hende og gulvet, og tog på stranden med de andre. Vel hjemme var der 2 nye store tissetåre......og nu var kl. 8, og jeg kunne være bekendt at vække dyrlægen. 9.15 stod vi i Ølby og Honey blev aflivet på fredelig vis.

Hun gik glad med på sine elendige ben, og syntes det var tophyggeligt at tigge godbidder hos dyrlægen.......Åh, det var hårdt. Hun var slet ikke færdig mentalt - men kroppen kunne ikke mere. Kom som et lyn fra en klar himmel fra den ene dag til den anden. Dyrlægens bud var en diskosprolaps eller en spondylose, der først viste sig i et slemt stadie.Kun 6 uger efter jeg sad på samme gulv og sagde farvel til Gimli.

Det var slemt med Gimli - men langt værre med Honey. Nu kommer en periode, hvor jeg lige skal finde min ben og rutiner igen omkring hundene. Jeg blev ved at hælde mad op til Gimli 14 dage efter han var væk, og nu kan jeg slet ikke finde ud af det.......

Sov sødt, Honey......jeg havde sådan troet du blev både 13 og måske 14 år, med det tempo du havde på for bare 14 dage siden. Sådan skulle det ikke være.


LP1 LP2 RBM RØM DKRLCH Jeroses Jacinth "Honey" - billede taget medio juli.
08.07.2005 - 12.08.2017

11.08.2017 I dag er Lapinette´s Indigo Mood på 3½ mdr flyttet "hjem" igen, med henblik på at finde nyt hjem. Hun er en livlig og meget social pige, som gerne vil en masse. Hun elsker at træne og er super lærenem. Det er 14 år siden fam. har haft hvalp, og det har krævet mere end forventet. Derudover mener de at Nellie keder sig hos dem. Hun blomstrede op hos en uges ferie hos deres datter, men virkede trist hjemme igen. Derfor mener de hun vil trives bedre i mere aktivt hjem, hvor der evt. også er en anden hund.

Nu har Nellie været her et par dage, og jeg har udsat hende for lidt af hvert. Hun er livlig, glad, meget social og vil gerne undersøge alt og hilse på alle. Absolut ikke stresset, og MEGET tiltrukket af børn. Hele den lille krop logrer ved synes af mindre børn - hun vil dem SÅ gerne. Hun er mentalt robust og går upåvirket rundt og synes verden er spændende, uanset om det hedder gågade, havnemiljø eller hundeskov. En fantastisk hund i mine øjne, som til fulde lever op til mine avlsmål. Havde jeg ikke Prima på samme alder, blev hun her.

Nellie er til salg for et aktivt hjem, som gerne vil dyrke hundesport, eller have en aktiv hund i hverdagen, hvor ovennævnte kvaliteter ses som et plus.


Lapinette´s Indigo Mood "Nellie"
06.08.2017 I går 3. vinder i Rally Begynderklassen til DM, i dag videre i næste klasse.

Igen i Odense ( ifm international udstilling og prøver ) stillede Hera og Erika i Rally øvede klassen. Den bestod de flot med 96 points, og 4. vinder på dagen.

KÆMPE tillykke med det!!!


Hera - med første pind i øvede klasse
05.08.2017 Hera ( RBM FP Lapinette´s Heading for the Top ) og ejer Erika har i løbet af året været så dygtige, at de blev udtaget til at deltage ved DM i Rally Begynderklassen i DKK-regi. 20 ekvipager inviteres - dem med højeste points på kredsprøverne i løbet af året. DM løb så af stablen i dag, og det klarede de så suverænt flot, at det blev til en 3. vinderplads ( 197 points ) - og dermed også podieplads

KÆMPE KÆMPE tillykke - det er en bragende flot præstation. Der er ikke meget "held" i den - en lind strøm af prøver med 98-100 points hver gang er super stabilt og imponerende flot. Oven i købet med en ung hund, der endnu ikke er 2 år. Meget stolt kennelmor!!


Hera på podiet

Imponerende høst af præmier
29.07.2017 I dag deltog Donna, Fanny og jeg i off. rallyprøver hos Sydkystens Hundeskole. Det var en meget svær rally championbane, som var centreret om en tunnel man arbejdede omkring og gik imod et væld af gange, og skulle bakke lige foran, lave tyskervending osv garneret med sideskiftsskilte. Til sidst SKULLE man så igennem......Svært og svært for alle. Det afspejlede pointene også, og Donna og jeg blev 3. vinder med 88 points.
Fanny var oppe i øvede klasse, opnåede 98 points og blev 4. vinder i en stor klasse.
Dygtige piger!


Fanny og Donna

Lørdag var Rammstein ( L. Count Basie ) oppe i eksplertklassen - og bestod med 84 points. Søndag afholdtes prøver samme sted, og da var Summer ( L. Dancing Queen ) ligeledes oppe i ekspertklassen. Hun bestod også med 84 points.

KÆMPE tillykke til Rammstein og ejer Lone, samt Summer og ejer Ellyn!


Summer og Rammstein

21.07.2017 Huxi ( Lapinette´s Heavens on Fire ) har lige været her på en uges ferie. I den forbindelse fik jeg lov at HD fotografere ham. Diagnosen fik ejer i dag - han fik et flot A!

KÆMPE tillykke til Huxi og hans ejere med et sæt flotte hofter!

Dermed er 6 ud af 8 i H kuldet nu fotograferet. 5 med A og Haley ( lillepigen ) med A/B. Primo august følger Lizzie.


Huxi

20.07.2017 3 års søgen efter den rigtige tæve "udefra" er slut. Jeg har gennem de sidste år indkredset nogle få tæver, jeg godt kunne tænke mig hvalp fra. Oftest var den valgte han så ikke lige mig. Det kunne være sundhed eller mentalitet ikke var i top - eller for lidt var testet, så grundlaget var usikkert. Stor var spændingen da en tæve fulgt med stor interesse skulle parres med lige så spændende han, hvor der oven i købet blev doblet på nogle fantastiske collies, med super arbejdsevner. Meget spændt tog jeg kontakt - kunne jeg mon blive godkendt til en hvalp ?? Kom der overhovedet en tæve til mig - og hvordan ville det spænde af at køre 1900 km for at hente hende ???

Det hele blev opklaret i går. Eller - noget af det tidligere, idet jeg bestemt blev godkendt, og det endda til den tæve i kuldet jeg selv mente var bedst til mig.Men onsdag aften startede en lang rejse til Boppard i Tyskland for at hente lille Prima. Vi ankom retur herhjemme i nat, efter at have kørt 1900 km tur/retur.27 timer tog det - hvoraf 2 var en powernap på en rasteplads og 2 var hos opdrætter. Resten af tiden var bag rattet. Jeg kan ikke takke min veninde nok for at tage med - og dele rattet og turen med mig! Det er bare SÅ vildt flot, og sikke en hyggelig tur vi havde!

Velkommen i flokken til Prima på nu 9 uger. På stamtavlen hedder hun Pia Vom Bopparder Hamm, og hun er selvfølgelig aldeles fantastisk!!


Prima - alias Pia Vom Bopparder Hamm

02.07.2017 Efter meget lang træningspause var Donna, Fanny og jeg i dag til rallyprøver. Jeg meldte akut til for et par dage siden - for at blive afledt fra tomheden ved hvalpene var flyttede og Gimli væk.

Vi har jo overhovedet ikke trænet mens her var hvalpe, og Fanny har ikke lavet rally i 1½ år. Så det var lidt et sats - men godt at blive luftet lidt.

Det klarede de dog super - efter 2 dages træning :)

Donna blev 1. vinder i championklassen med 100 points.

Fanny som debuterede i øvede klasse, opnåede 97 points og blev 2. vinder.

Dygtige piger jeg har!!


Donna og Fanny

27.06.2017 I dag måtte jeg desværre gå den tunge vej til dyrlægen og få Gimli aflivet. Hans krop var så medtaget af gigt og spondylose at livskvaliteten var stærkt svækket.Han blev 12 år og 12 dage.

Sov sødt min ven!!


LP1 LP2 LP3 RBM RØM DKRLCH Mac Ørtofts Rising Star - "Gimli". På sin 12 års fødselsdag.

25.06.2017 Så gjorde de det lige igen. Jeg er SÅ imponeret!!

KÆMPE tillykke til Hera ( FP RBM Lapinette´s Heading for the Top ) og ejer Erika med 100 points, og 1.vinder i Rally Begynderklassen ved DBSK prøver på Fyn.

Sidste gang vandt de med 99 points, og gangen før også med 100 points. Det er da stabilitet!!!


Hera

18.06.2017 I dag var 2 fynske lapinetter til rallyprøve. Dette i schæferhundeklubben, kreds 26.

KÆMPE tillykke til Erika og Hera ( FP RBM L. Heading for the Top ) med 1.vinder i rally begynderklassen.

KÆMPE tillykke til Trine og Dixie (L. Girl Crazy ) med deres 2.pind i rally begynderklassen!!


HeraDixie
10.06.2017 Årets begivenhed - Årets Lapinettedag. Endnu en gang havde vi fået lov at låne DCH, Roskilde - så rammerne kunne ikke være bedre. Klubshus, lækre udendøre faciliteter, toilet, køkken og kæmpe grønne arealer. Dertil fantstisk lækkert vejr. Hele 5 instruktører var hyret til dagens aktiviteter.Jeg havde udnyttet "groft" nogle af de folk der træner/har trænet hos mig. Jannie - som er under uddannelse til intruktør i vildtspor og har en dobbelt champion indenfor det. Hun tog medstuderende Anette med, som vandt DM sidste år. 2 ekstremt kompetente damer. Derudover 3 DCH-folk, som er gået totalt amok i nosework,og kunne lave en intro for os. De træner også rally hos mig. De gjorde det også super!!

Så Lapinetterne blev delt på 3 hold, og så fik vi intro til nosework, slæbte på en død kanin og lagde spor ud med rådyrløb dyppet i blod. En fed, fed dag - hvor vi alle prøvede noget nyt. Det var super godt - og mange af hundene viste super fine takter. Flere blev inspirerede til mere - det glæder mig!! Disse dage er jo netop til enten inspiration - eller bare en god oplevelse.

14 Lapinetter deltog - de kom myldrende fra både Jylland, Fyn, Sjælland og Sydhavsøerne.

Selvsagt sluttede det med fællesspisning ( og lækker, lækker mad ) samt kage/kaffe.

KÆMPE tak for en fantastisk dag!!! Der er billeder i galleriet under " Lapinettedag 2017".


Dagens flok
07.06.2017 Så ankom rosetterne som Donna/jeg opnåede ved vores deltagelse i Rally champion klassen fra maj 2016 - til maj 2017. Det er nemlig således at driftige mennesker har udskevet en "Rally Cup" hvor de 5 bedste resultater på langt de fleste prøver i Danmark tælles med. Dvs alle hunde der stiller i championklassen på disse prøver automtisk er med i konkurrencen.

De er hård konkurrence - mange har konkurreret i klassen i flere år, og er vældig garvede. Det var Donnas og mit første år i klassen. Men udover titel som Dansk Rally Super Champion, blev Donna altså også 4. bedste hund af dem alle - og derudover bedste colle. Det udløste disse 2 flotte rosetter! Mange tak - dem er jeg utrolig glad for!!


Donna
05.06.2017 I dag har Summer ( LP1 LP2 RBM RØM Lapinettes Dancing Queen ) været oppe i færdighedsprøve 2 ( fp 2 ). Den bestod hun i flot stil med et flot gennemsnit på 4,5 points.

KÆMPE tillykke til Summer og ejer Ellyn!!


Summer - foto : Johanna Allanach
21.05.2017 Balto ( Lapinette´s High Voltage ) har i dag gennemgået mentalbeskrivelse i schæferhundeklubben, Kærbølling v. Vejle. Det havde været en super god og spændende oplevelse for ejer, og Balto gjorde det også rigtigt godt.

Der havde været masser af ros fra de tilstedeværende - tester havde sagt : "det er ikke den værste collie, jeg har beskrevet - nærmest en af de bedste" og arrangøren : "nu skal jeg passe på, hvad jeg siger højt, men hold nu op Balto har gjort det godt - fandme en lækker hund"

Sådanne tilbagemeldinger er jeg lykkelig for, og jeg er lykkelig når ejerne stiller op og får hundene herfra beskrevet. Så KÆMPE tak for det, Susanne!!!

Hans skema er indsat herunder, men det skal nævnes at 5,5,5 på kontakt og håndterig er noget jeg er meget glad for. Det er en glad, ukompliceret hund som næsten er lidt "for meget" i sin glæde over at hilse. Det er noget jeg målrettet går efter - jeg har aldrig forstået det fede i en collie er reserveret. Både mor og far er meget glade, åbne og imødekommende hunde. Dejligt det går videre.Derudover 1 på begge afreaktioner, og han bliver heller ikke noget videre bange. 5 på nysgerrighed på kedeldragten. Den ryger op og han går direkte hen og undersøger. Den nysgerrighed går jeg også efter!!!

4 på leg - han leger fint. Vil gerne hilse på spøgelser. Da de kommer til skuddet er han træt. Deter 25 grader og han leger kun halvhjertet med den bideting, man får udleveret.Derfor får han 3 på skud. Han er ikke bange ( jeg har set video ), men stopper i legen.

KÆMPE tillykke med veloverstået MB - og dejligt det var en god og spændende oplevelse!!!


Skema


Balto
20.05.2017 I dag var 2 fynske Lapinetter i ilden ved off, prøver hos kreds 3. Dels deltog Hera ( L. Heading for the Top ) i rallybegynderklassen, og derudover stillede hun også i færdighedsprøve 1. Dixie ( L. Girl Crazy ) stillede i færdighedsprøve 3.

Det klarede de fantastisk flot. Hera blev simpelthen 1. vinder i rally begynder klasse med 100 points. KÆMPE tillykke med det!! Dermed ligger hun nu også på 3. pladsen i udtagelse til DM.Jah - og med 100 points kom titlen RBM også i huset. SÅ flot!!

Senere på dagen stillede hun til færdighedsprøve 1 - og opnåede simpelthen et gennemsnit på 5, hvilket er max. Det kan ikke gøres bedre. KÆMPE KÆMPE tillykke - imponerende flot!!


Hera

Dixie stillede i færdighedsprøve 3, og opnåede et gennemsnit på 4,5 points og bestået prøve. Også imponerende flot - det er en svær prøve. KÆMPE KÆMPE tillykke med det!!!


Dixie
14.05.2017 KÆMPE tillykke til Erika og Hera ( Lapinette´s Heading for the Top ) med bestået Færdselsprøve her til formiddag. Færdselsprøven ligger i brugshunderegi og består af en lydighedsdel og en færdselsdel. Den skal beståes for at hunden må fortsætte med at konkurrere i brugsprogrammerne. Den er ligeledes titelgivende - så Heras første titel blev FP. Super super flot - hun er kun 1½ år.


Hera

primo maj, 2017 En række private sponsorer er for et par år siden gået samme om at lave en rally champion cup. En konkurrence for rally champion klassen, som løber over 1 år. Den kører fra 1. maj til 1. maj. Alle hunde, der deltager i denne klasse i hele Danmark deltager automatisk, hvis det er på en prøve, arrangeret af speciaklub, hundeskole what ever. Eneste prøver der ikke tæller med, er kredsprøver ( hvor man kan udtages til DM ) og de Int. prøver ( hvor der er udtagelse til Årets Hund ). Årets bedste 5 resultater medtages og vinderne 1-10 hædres med en stor roset + der er diverse andre sidekonkurrencer. " Bedste retriever", "bedste lille hund" osv. Dette for at animere folk til at stille til flere prøver, idet certet kun er i spil, hvis der deltager 5 i klassen.

Da Donna og jeg startede op i klassen i 2016 , anede jeg slet ikke denne champion cup eksisterede, men det fandt jeg så ud af. Vi blev Rally Super Champions på 10 prøver, men jeg meldte til endnu 5 netop pga denne konkurrence. Da vi nåede oktober var jeg rallyflad og trængte til pause.

Jeg er super stolt af Donna er blevet 4. vinder i denne konkurrence blandt dygtige og garvede hunde/førere. Det er vort første år i klassen, og rutine er et "must". Der er en lang, lang liste af deltagere, så jeg er egentlig lidt benovet.

Der er yderligere en roset udsat til "bedste collie" - den har hun også vundet.Rosetterne bliver udleveret hen ad vejen, og det glæder jeg mig til. Jeg elsker rosetter, og dem jeg så blive delt ud sidste år, var godt nok flotte :)


Donna, da hun blev 1.vinder i klassen med 100 points

01.05.2017 Så kom Ginny og Jaspers hvalpe til verden. Kort opblokning, og den fineste fødsel man kunne forestille sig. 2½ time - så havde Ginny født 6 hvalpe.Store,stærke og meget livskraftige hvalpe. Det lader til vi har noget med "blue merle tæver" her i huset. De 2 gange der er kommet hvalpe efter blue merle/tri forældre, er der kommet 3 blue merle tæver. Denne gang kom der hele 4. Derudover 1 blue merle han og 1 tricolour han. Ingen tri tæver denne gang.

Mor og børn har det godt, og nu glæder jeg mig til at se dem vokse til.Jeg har været meget henholdende omkring at skrive folk op denne gang til kuldet, idet det var en kedelig oplevese at meddele forventningsfulde hvalpekøbere sidst, at Fanny desværre var gået tom. Derfor vil der være hvalpe fra dette kuld, der ikke er reserverede.


Ginny og Jaspers hvalpe

23.04.2017 I dag gik turen til Ølstykke, kreds 1 til rallyprøver med Donna og Casey. Vi har ikke trænet vildt meget rally siden oktober faktisk. Donna har trænet færdighedsprøver og Casey har fået en dosis højrehandling jævnligt. Men vi skulle ud og mærke, hvor vi var.

Donna gik faktisk super godt, men et noget gnidret hjørne med kun 1½ m mellem skiltene gav en ommer og lidt rod. Derudover gik hun flot. og opnåede 93 points og blev 3. vinder.

Casey gik også fint,men nægtede pure at lave en twist mod uret. Har aldrig været et problem før. Hverken i første eller andet forsøg, så det kostede 13 points begge gange det skilt stod der. Resten var fint - så dagens resultat var 74 points og bestået.Nu holder jeg øje med om der skulle være noget med ryggen.

Men SKØNT at være i gang igen.


Donna og Casey

22.04.2017 Endnu et flot resultat i dag. Hera ( L.Heading for the Top ) debuterede i dag i Rally øvede klassen, DCH. Hun er stort set højløbsk, men opnåede alligevel 96 points og blev 2. vinder. Kun slået på tid af 1. vinder. Hera er kun 1½ år gammel, så det er virkelig flot. KÆMPE tillykke til Hera og ejer Erika!!


Hera

Og VUPTI - så tikkede endnu et resultat ind fra i dag.

Madonna ( L.Easy Tiger ) og ejer Lone har opnået 91 points i Rally ekspertklassen i dag. Ohhhh, vi er tæt på de 95 og cert nu. SUPER flot - KÆMPE tillykke!!!


Madonna

22.04.2017 Så var der færdighedsprøver på programmet i dag. Sammen med en flok kursister drog jeg til Garbogård. Ginny skulle også have været med, men drægtige tæver skal ikke til prøve :) Jeg har trænet Donna i fp1 her over vinteren - for at lave lidt nyt med hende også. Fanny er trænet videre i fp2. Jeg kan godt lide at gå og rode med indlæringen i de ting.

Donna fik 4,9 points ( ud af 5 - det er gnnemsnittet af alle øvelserne ) -og bestod flot. Over 3 er bestået.

Fanny bestod også i fp2 - med 4,7 points ( ud af 5 - igen gennemsnit ). Jamen - så må vi jo videre og se om de næste klasser kan nåes til sensommeren :)

( Kursisterne var også seje :D )


Donna og Fanny

17.04.2017 I dag fandt Rallydysten, 2.kvartal sted for Dansk Collie Klub + DCH, Roskilde. Igen super flot fremmøde for collierne - hele 14 stk. Det er jo ganske uofficielle prøver, men SUPER god prøvetræning og rent socialt på klubniveau også en stor gevinst. 8 af de 14 collier, var Lapinetter. For at starte med de ældste først : Donna, Casey, Diva, Rammstein, Summer, Madonna, Fanny og Molly. Donna vandt champ.klassen med 99 points. Datter Summer vandt ekspertklassen med 99 points. Derudover fine præstationer og megen lærdom. Tak for dejlig dag!!!


8 stk. Lapinetter

09.04.2017< I dag har 3 Lapinetter været til rallyprøver. 1 på Fyn hos DCH, 2 i Ringsted hos DKK.

Hera ( L. Heading for the Top ) hentede 3. og sidste pind i begynderklassen for oprykning, så nu kan hun rykke op i øvede klasse hos DCH. Dette med 88 points i dag.KÆMPE tillykke med det!

I Ringsted stillede Diva ( L. Blues in C ) op i 2 prøver, efter relativt lang rallypause. Hun opnåede 90 points og en "pind" i den ene. I den anden overså fører et skilt og fik IB, men var ellers gået til 98 fik han at vide. KÆMPE tillykke med det - 1 pind mere, så er der titel :D

Summer ( L. Dancing Queen ) var oppe i ekspertklassen, og gik forrygende. En lille fejl, som i fartens bedømtes til ikke at være så slem, kostede 10 points, så resten har været rigtig godt. De fik 88 points, og blev 2. vinder. KÆMPE tillykke med det!!!Hera og hendes mor Summer


Diva - billede fra i fredags, hvor hun var på besg
27.03.2017 I dag blev Ginny scannet hos dyrlægen. Da det viste sig at Fanny havde resorberet sine hvalpe, og Ginny var i løb - tog jeg en hurtig beslutning og fik hende parret, selv om det måske var på det seneste ift optimalt. Det viste sig dog at være ret godt ramt alligevel - for scanningen viste helt sikkert 6, muligvis 7 hvalpe i maven på hende. Så nu er det "bare" at vente og se hvem hun gemmer på derinde :

Far til kuldet er Jasper - og han er valgt for længe siden. Sødere og mere social hanhund skal man lede længe efter. Jeg forventer MEGET sociale, glade, åbne og mentalt stærke hvalpe. Også hunde til den store side. Jasper er på den anden side af 30 kg, dog uden overhovedet at virke tung.


Kommende forældre

25.03.2017 Hera ( L. Heading for the Top ) og ejer Erika, deltog i dag i Rallyprøver i DCH-regi. Dette i Kolding på P Pladsen ved Kolding Storcenter. En årlig tilbagevendende begivenhed i ret svære omgivelser med mange forstyrrelser. De opnåede 99 points i begynderklassen og blev 1. vinder, og fik flot pokal med hjem.

KÆMPE tillykke til Hera og Erika!!!


Hera

18.03.2017 4 Lapinetter deltog i dag i Rallydysten, som er et uofficielt prøveforløb, som løber over 1 år. Alle 4 klarede det super flot og arbejdede meget intenst.Alle 4 bestod prøverne.

Diva opnåede 97 points i øvede klasse, Summer 80 points i ekspertklassen, Casey 100 points i ekspertklassen og Donna 90 points i champ.klassen.

Dertil en super hyggelig dag i selskab med en masse andre colliefolk og hundenørder :)


Summer, Donna, Casey og Diva

13.03.2017 Bobbys ( Lapinettes Daddy Cool) 2 døtre hos Kennel Keyloc, er blevet HD og AD fotograferet. Begge har A hofter og 0 på albuerne. KÆMPE tillykke til opdrætter og ejere!!!


Bobby

Datter Stella, Keylocs Amazing Stella Nova - som jeg nuppede et billede af for nylig.

09.03.2017 Så kom Haleys HD status. Et par dage efter de andres. De har nok lige skullet tænke over det. Det viste sig ifm HD fotograferingen, af hendes ben ikke er lige lange. Det venstre ben er næsten 2 cm kortere, og det hele er mere spinkelt og fint i det. Af den grund var det umuligt at lægge hende lige. Der blev taget MANGE billeder og kløet sig i håret. Men svært at lægge noget skævt - lige.

Det kan skyldes mange ting, sagde dyrlægen - en tidlig skade, der har påvirket væksten ( tror hverken ejer eller jeg. Vi har ikke observeret piv eller halten under opvæksten ). Det kan være "naturens lune" - men han mente bestemt ikke det var arveligt. Nej, det tror jeg heller ikke, for jeg kender jo Haleys historie. 101 gram, født 8 dage for tidligt og opgivet af dyrlægen. Jeg fik hende med hjem for at dø. Faktisk blev hun lagt til side ved dyrlægen for at dø - men det gjorde hun bare ikke. Efter en uge, vejede hun.........101 gram. Jeg holdte hende i live med sprøjter med mælkeerstatning - som kort efter kom ud af den anden ende, og lignede nogen havde trykket på en tube tandpasta. Helt hvid og ufordøjet.Tarmen var ikke moden. Jeg gav hende sprøjter med saltvand i nakken, ellers havde hun dehydreret for mig.

Hun fandt ud af mad er GODT - og var meget forslugen, trods det ikke rigtigt blev fordøjet.Så huggede det i sig - og vupti, så kom det desværre ud af næsen ved et par tilfælde. Ja - så hun fik lungebetændelse - selvfølgelig da. Den klarede vi også. Hun ER et mirakel!!!!

Jeg er dog slet ikke i tvivl om det bagben skyldes en fødsel før hun overhovedet var færdig.Dog ikke noget, som hæmmer eller holder Haley tilbage :) Familien kalder hende deres lille damp-barn :)

HD har hun ikke, sagde dyrlægen - og det synes DKK heller ikke. Status er A/B = B. KÆMPE tillykke til Haley og ejer Sanne!!!

Dermed er nu 5 fra H kuldet "ordnet". 4 med A - og Haley med A/B.


Haley + billede af hendes hofter. Tydelig forskel på de 2 sider.

primo marts.2017 Ved scanning sidste onsdag viste det sig desværre Fanny har resorberet hvalpene. De HAR været der - det var der tydelige tegn på, men kroppen havde så valgt de ikke skulle være. Hvorfor kan man kun gisne om. Det sker jo ikke helt sjældent, men første gang det sker for mig. Det må jo bare accepteres som en erfaring.

Samtidig med det er sket, har Fanny udviklet noget "eksemlignende" på næsen Ikke noget voldsomt, men en bar plet hvor huden skallede af.Hårene blev siddende. I og med det er sket samtidig med, har jeg valgt at få det undersøgt. Dyrlægens bud er det er opstået grundet lavt immunforsvar pga kroppen skulle nedbryde. Men jeg er til livrem og seler,og der blev taget biopsi i går.

Stakkels Fanny - men hun er dog fit og frisk igen - også ift drægtighed.Her hendes næse med et par sting i.

NB: Update primo april. Biopsien viste at der HAVDE været en bakteriel infektion, men ellers var der ingenting. Næsen er da for længst også blevet helt sig selv igen. Buddet er at udslættet skyldtes en kontakt-allergi. At hun haft næsen i en plante eller lign hun ikke kan tåle.
primo marts.2017 De "små" H-hvalpe er i fuld gang med at få taget HD-foto. I denne uge har 3 stk. fået deres status fra DKK.

Både Balto, Hollie og Hera har A hofter!

KÆMPE tillykke til dem og deres familier!!

Dermed har 4 i kuldet fået A. De 3 er stadig ikke fotograferet - det håber jeg snart sker. Haley ER fotograferet, og vi venter pt på hvad DKK når frem til :) Hun var meget svær at lægge lige for dyrlægen, idet det viste sig hendes bagben ikke er helt lige lange. Så vi må se om billederne kommer retur. HD har hun dog ikke, ifølge dyrlægen :)

Herunder Balto,Hollie og Hera


18.02.2017 I dag afholdte Dansk Collie Klub et arrangement, hvor Årets Hunde i LP, Rally og færdighedsprøver, 2016 efterfølgende blev hyldet. Alle mine 3 træningspiger blev Årets Collie i deres respektive klasser :)

Dette blev meddelt allerede primo januar - men i går var der så uddeling af diplomer, rosetter, pokaler osv - og vi fik også 2 championvaser, idet Donna og Casey hver opnåede en championtitel i 2016.

Fanny blev Årets Collie, LP2
Casey blev Årets Collie, Rally ekspert+ 2.vinder, færdighedsprøve 1
Donna blev Årets Collie, Rally championklassen.

Derudover blev endnu 2 hunde af mit opdræt "Årets collie" nemlig Gaia - Årets Collie, LP1 - og Rammstein, Årets collie, Rally øvede.

Ganske overvældende for kennelmor her - som er umådeligt stolt.

Herunder hvad jeg havde med hjem i går. Tusinde tak til DCK for på den måde at opmuntre at der arbejdes med collierne - og til Conni Hansen for at sponsorere Årets Collier i Færdighedsprøverne..
18.02.2017 Der har været meget stor interese for Flora, og i dag flyttede hun til Holstebro - over til Hanne. Hanne var skrevet op til hvalp her, men faldt for Flora. Hun har tidligere haft en søster til Floras tip-oldefar :) Det var kærlighed fra begges side ved første blik, så det er SÅ GODT!!
13.02.2017 Flora - Lapinette´s Femme Fatale of Fire


Flora

Flora leder efter et nyt hjem. Hun er fra F-kuldet, som er født december, 2013. Hun er dermed 3 år og et par mdr gammel. Hun er kuldsøster til min Fanny.

Flora er HD fotograferet og har A hofter, og er fri på øjnene.

Hun er en fantastisk sød, mild og kærlig hund. Hun fungerer rigtigt godt med andre hunde. Hun er vokset op i en familie, hvor der ret hurtigt kom 2 små børn til, som hun har elsket over alt, nurset og pusset omkring.

Nu er de børn blevet 2-3 år gamle, farer rundt, kaster med legetøj, smækker med døre - og der er generelt gang i den. Det kan Flora ikke finde ud af.

Den største af børnene vil gerne lege med Flora, og løber efter hende osv - og Flora forstår ikke den "leg" og dæmper og søger væk. Hun opsøger gerne børnene - og vil dem gerne - men deres mere voldsomme udad-reageren, som er kommet med ældre alder, gør hende utryg. Derfor fortrækker hun til bryggerset og ligger rigtigt meget bare derude. Hun har aldrig gjort børnene noget - og det kunne hun aldrig drømme om, siger ejer. Når bølgerne går højt og der larmes meget, er hun tydeligt "ked af det" - og utryg.

Hun har ikke en kurv, der er hendes - hvor hun har "helle", ligesom huset heller ikke lige går an at dele op. Det er, som det er. Så derfor har ejerne vurderet Flora vil have det bedre et andet sted, selv om det er med stor sorg - for de er meget glade for hende.

Jeg bad ejer skrive noget om hende :
"Vi ELSKER vores Flora, hun er den bedste og mest kærlige hund man kunne ønske sig. Og fordi vi elsker hende så højt, har jeg været alt for længe om at indse at vi har været egoistiske alt for længe - Flora er meget følsom og jeg tror at vi må indse at hun ikke trives optimalt i en børnefamilie. Her er mange lyde, børn der råber, græder, griner - løber rundt, kaster med ting, smækker med ting og døre. Sidder stille det ene sekund og løber frem det andet... Vi er meget på benene herhjemme og sidder ikke meget i sofaen og det er ikke forhold Flora trives under... Hun slapper ikke af i sit eget hjem, jeg kan se på hende at hun ikke er afslappet, hun trykker sig når det er for meget larm og søger meget væk fra familien (ligger i bryggerset). Pigerne bliver større og større og lyd niveauet og farten i hjemmet ændre sig hele tiden og skifter.. Vi kan gøre meget og har gjort meget, når der kommer gæster med små børn også, får vi hende oftest passet... Objektivt set og følelser til side, så vil hun havde det så meget bedre hos et par eller en enlig, men voksne eller fraflyttede børn, hvor der er ro i hjemme og i dagligdagen; Men som elsker lege ture og meget gerne at træne. Hun er den mest kærlige hund, hun er så opmærksom og vil gøre alt hvad beder hende om. Vi har trænet meget, både almindelig lydighed, LP, en smule rally og er nu begyndt til agility. Selvom vi kun har været få gange til agility, er hun allerede en af de bedste på holdet, udelukkende fordi hun vil gøre alt hvad beder hende om, hun elsker at træne og den forbindelse det giver. Det vil knuse mit hjerte at se hende rejse, men hun ville have det langt bedre i et hjem med ro og hvor hun var i fokus. "

Flora flytter herhjem søndag - og hun er vant til at være her. Er blevet passet her meget. Men hun skal ud og have sit eget hjem, med en ejer der har masser af tid og som vil knuselske hende - for Flora elsker opmærksomhed og at være tæt på ejer.

Jeg er helt enig med Belinda her - hun skal ud hos en enlig eller et par, hvor der er ro. Jeg er ligeglad med om hun bliver trænet med eller ej - ja, hun synes det er skønt, men mest af alt synes hun det er skønt at lave noget med sit menneske. Så er lige "hvad" mere underordnet.

Jeg oplever ikke den meget følsommme side af Flora her i huset. Hun trives rigtigt godt i flokken - vil gerne lege, og er glad og fro. Hun har sovet sig genenm 2 nytårsaftener her uden problemer. Måske booster det, at her er andre hunde - og mere forudsigelig hverdag. Eneste ting, jeg har oplevet hende reagere på, er når min store søn kommer hjem - og smækker døren hurtigt op og træder ind. Hun reagerer ikke med at dæmpe, men ved at fare hen og stoppe ham ved at hoppe op. Det gjorde hun sidste gang jeg passede hende - og har ikke gjort tidligere. Så det er min oplevelse hun måske nok har fået "bygget noget på" omkring overraskelser. Jeg vil foretrække det er en erfaren hundeejer, som er god til at "læse hunde", som bliver hendes næste ejer - og som har i baghovedet, hun muligvis kan være sart ifm megen uro - og trænger til ro og stabilitet.

Jeg ser hende IKKE som en problemhund - men som en hund, hvor man lige skal være opmærksom på et par småting. Derudover er hun den mest kærlige, puttesyge collie man kan tænke sig.

Der er flere billeder af hende HER
Ved evt. interesse kontakter man mig på nette@stormlund.dk - eller tlf. 31153002


09.02.2017 Pepsi ( L. Hot Stuff ) blev HD fotograferet i mandags, som den første i kuldet. I dag lå diagnosen så på hundeweb, og han har flotte A-hofter.

KÆMPE tillykke til Helle og Ole, og TUSINDE tak for at I har HD-fotograferet ham!

Heruder billede, hvor han har gået sit første vildtspor ( schweiss ) og stolt bærer løbet, han har fundet!!


Pepsi

05.02.2017 Gaia ( L.Gotta love the Blues ) og ejer Marie, startede med at træne LP2 i januar. De havde meldt til en uofficiel prøve-prøve her 5. feb. for at prøve klassen. Det gik fantastisk - de fik 247,5 points - hvilket er 1. præmie, og blev 1. vinder. SÅDAN - Kæmpe tillykke!! Nu er der med sindsro meldt til et par officielle :) Jeg vil glæde mig til at se i al fald den ene!!


Gaia

04.02.2017 Efter at have ventet 10½ måned på løbetid, kom Fanny endelig i løbetid for 11 dage siden. Den oprindeligt udvalgte han fra Stockholm viste sig at have inflammaton i prostata, så han kunne ikke levere "varen".

Heldigvis fik jeg lov af Helle til at anvende Emmett ( Mc Leod´s Changing Winds ) igen. Emmett er far til mit G-kuld, hvilket er et kuld jeg er rigtig glad for. Emmett var såmænd på ønskelisten til næste kuld IGEN, men det kom omstændighederne så lige det hele i forkøbet. Nu er det "bare" at vente og se om deres date har båret frugt!
08.01.2017 Som sædvanlig starter et nyt år med af fejre bedrifterne det forrige.

Således kom der i dag besked fra Dansk Collie Klub angående hvilke hunde, som fik titlen "Årets hunde" i 2016.

En meget overvældene og fantastisk besked i år, idet hele 5 hunde af opdrættet her er blevet "årets hunde" i deres respektive klasser.

Mine egne 3 træningspiger har alle 3 opnået at blive Årets Collie i deres klasser. Jeg er meget, meget stolt og glad!


Fanny, Casey og Donna

Derudover har rigtigt mange hvalpe af huset gjort det SUPER flot i år. Scroller man "News" fra 2016 igennem kan man se mange flotte bedrifter.

Jeg husker f.eks da Madonna blev 1. vinder i LP1 - i en stor klasse på 16 hunde ( der var jeg selv til stede ). Men egentlig er det forkert at nævne nogen frem for andre, for det har været SÅ flot hele vejen igennem.

2 stykker har gjort sig fortjent til at kunne kalde sig Årets Collie, 2016. Det er Gaia og Rammstein, som med deres ejere er blevet hhv Årets collie i LP1 og rally øvede klasserne.

KÆMPE tillykke til Marie og Lone med det!!!


Gaia og Rammstein

I år er der yderligere kåret Årets Hunde i "Færdighedsprøverne". Det er sponsoreret og iværksat af Conni Hansen.

Færdighedsprøverne er tricksprøver - og kommer under htm/freestyle. Populært kaldet "dogdancing". I færdighedsprøverne er det dog kun de enkelte tricks man viser frem. Man behøver ikke lave et program, tilpasse det musik - eller levere et "show".Tricksene i sig selv er dog rigeligt udfordrende - da det skal kunne vises på verbale kommandoaer alene for at få toppoints. Personligt synes jeg træningen af disse er genial grundindlæring ift at "lære hundene at lære".

3 Lapinetter er også blandt Årets hunde i dette.

Min egen Casey er Årets Hund i fp1, 2. vinder

Gaia (L. Gotta love the Blues ) er Årets hund i fp1, 4. vinder SAMT Årets hund i fp2, 1. vinder

Rammstein ( L. Count Basie ) er Årets hund i fp1, 5. vinder ( der var rosetter til 5 bedste i fp1 )

KÆMPE tillykke til Marie og Lone også her!! SÅ flot!

Det hele udmønter sig i festivitas d. 18. feb - og jeg glæder mig meget til at deltage!