Tidligere år kan ses her :

2011
2012
2013
2014
2015
2016

2017
2018
2019
2020

2021

30.12.2021 Lapinette´s Beloved Papagena

08.10.2007 - 30.12.2021


Lapinette´s Beloved Papagena "Luna"

10 dage efter jeg måtte sige farvel til Donna, fulgte hendes søster Luna med samme vej. De 2 piger har fulgtes gennem livet, og set hinanden kontinuerligt - og også ved livets afslutning fulgtes de stort set ad.

De har haft lidt samme forløb - Luna har et godt stykke tid fået forskellige medicin mod gigt, men effekten aftog desværre her til sidst, og så var det tid.

Men med en alder på 14 år og 2½ mdr, og et langt aktivt liv - så kan man vist ikke ønske sig mere af sin hund.

Tusinde tak for at passe så godt på hende, Alice!!

20.12.2021 LP1 LP2 LP3 DKLPCH BRGPR RBM RØM RSM DKRLCH DKRSCH DKCH DKVECH KLBVECH KBHV13 KBHVV18
Lapinette´s Prima Donna

08.10.2007 - 20.12.2021

Et af de sidste billeder af Donna

Så kunne hun ikke mere med værdigheden i behold, og jeg måtte gå den tunge gang.

Det sidste års tid har Donna skrantet og haft op og nedture. En aflivning blev bestilt allerede for et par mdr siden, men jeg har kæmpet og nægtet at give op, og den blev aflyst igen. Donna har OGSÅ være glad, åndsfrisk og været deltagende i det meste. Men kroppen har drillet.

Men så længe hun viste gnist, så er jeg blevet ved. Hun har gjort så meget for mig - jeg ville gøre alt for hende. Jeg har behandlet sår dyrlægen mente ikke kunne behandles, da hendes immunforsvar var blevet for ringe ( men jeg nakkede dem - tog dog 6 uger ), og jeg har håndfodret, badet pote med svær infektion og støttet hende såvel fysisk som mentalt.Alt det har jeg gerne gjort, så længe hun var glad og fro, men de sidste 3 dage var gnisten slukket og balancen meget skidt og hendes liv ikke værdigt mere. Hun var blevet tynd, krafteløs og var meget svær at få til at spise ( har hun været længe ). Det var tid, trods meget kedelig timing ift glæden over familieforøgelse og julen.

Donna har altid elsket hvalpe, og det var tydeligt at se, at da de 4 små varylere kom i huset blomstrede hun op. Hun nursede, pussede og nussede dem, som hun altid har gjort med husets kuld. Men da de blev store og var flyveklare, gav hun slip. Gnisten forsvandt.

Jeg sendte en sms til min gode dyrlæge, og fik en tid dagen efter - og så fik vi sendt hende kærligt og godt afsted.

Donna har været en ener - en hund, med en vilje jeg aldrig har oplevet hverken før eller siden. Og konkret VILLE hun gøre alt for mig og vores samarbejde. Hun havde en fantastisk intensitet og levede for det samarbejde. Hun er nok en hund, man kun opnår at eje en af i en livstid. Jeg føler mig heldig at have fulgtes gennem livet med netop hende så mange år.

14 år og 2½ mdr blev hun.

Donna lever videre gennem sine dejlige børn og børnebørn- og også 3 oldebørn - hvor så mange også har arvet hendes vilje til at samarbejde. Konkret glæder jeg mig over 2 af hendes børnebørn ( Fanny og Jayme ) bor her!

17.12.2021 Så er de 4 K hvalpe blevet 8 uger, og klar til at flytte hjemmefra.

4 drenge - jeg havde håbet på en tæve i kuldet, til mig selv. Det kom der ikke, og så tænkte jeg ikke mere over det, før en af hvalpene bare krøb under huden på mig. Tæskefræk, højt drive, masser af byttedrift. Lige hvad jeg søger i en collie, og nok lidt til. Lidt af en mundfuld, for at være ærlig. Det begyndte at klø i fingrene, og da jeg fik tænkt over det, kan der jo faktisk sagtens bo en hanhund her nu. Jeg bor alene og har styr på det hele. Da jeg havde hjemmeboende børn var det noget vanskeligere med at huske at lukke døre m.m. og passe på ifm løbetid. Så den ene af hvalpene er blevet her. Det er Lapinette´s King of Swing - med kaldenavnet "Boogie" ( fra Boogie-Woogie, en swing-genre ).

De 3 brødre er alle kommet i hjem, hvor man ønskede en træningshund. Makker er kommet til Vestsjælland og skal bruges primært til freestyle, men også htm og lidt agility. Fønix er kommet til Jylland og skal gå LP primært - og Marley er kommet til Næstved og skal også træne lydighed.

Jeg glæder mig meget til at følge dem alle, og også selv at få lov at arbejde med en af dem.


Lapinette´s King of Swing - "Boogie"

14.12.2021 I dag stillede Easy ( L. Idaho by Night ) og ejer Camilla til LP1 prøve på Garbogård. Det gik fantastisk godt, og de opnåede en 1. præmie med 182 points - og dermed en LP1 titel.

KÆMPE tillykke med det!!!


Lapinette´s Idaho by Night "Easy"

13.12.2021 Så har de små K-drenge været til øjenlysning og sundhedsundersøgelse. Alt tip top - frie på øjnene, testikler nede og ingen anmærkninger på noget.
Vel hjemme lå der svar på de gentests jeg har taget og sendt til Tyskland. Jeg mente nemlig ud fra familiebilledet, at der var mulighed for de alle 4 kunne være genetisk frie på øjnene. Samtidigt ved jeg der på bedsteforældreniveau er nogle bærere af DM, så det ville også være fint at få opklaret.
Alle 4 er genetisk frie på øjnene, så det er jeg rigtig glad for. 1 er bærer af DM, og det er jo fint - bare man ved det ( andre 3 frie ). 3 er bærere af MDR1 ( og 1 er fri ), og det er hvad der er. De er genetisk frie for CEA og PRA.
Det er jeg meget, meget tilfreds med. Genetisk frie collier for CEA er der ikke mange af.


Fønix og Boogie - halvdelen af K kuldet

12.+13.+14.11.2021 Dobby og ejere har været til udstilling i Herning samtlige 3 dage. Husets datter er blevet bidt af det der med at udstille :) Alle 3 dage blev han 2. vinder i mellemklassen. 1 gang med VG og 2 gange med EXC. Første dag havde været lidt hektisk, men de 2 sidste dage var gået rigtig godt, og han fik fine kritikker med på vejen.

KÆMPE tillykke med det!!


Lapinette´s Just Jazz it Up "Dobby"

06.11.2021 Jazzmin og ejer Britta har været til rallyprøve i "åben klasse" ( hedder det i Finland, og svarer til rally øvede ).

De hentede deres 3. pind i klassen med 99 points ud af 100. Derudover blev de 2. vinder i klassen SAMT klubvinder.

Titlen RTK2 havde de også med sig hjem

KÆMPE tillykke med det til Jazzmin og ejer Britta!!

Jeg er nødt til lige at nævne at Jazzmins RTK2 titel, er den 8. titel J kuldet henter i år - og de er ikke fyldt 2 år endnu. MEGET stolt opdrætter!


RTK1 RTK2 Lapinette´s Jazzmin

31.10.2021 Dobby og ejer Anders har været til endnu en rallyprøve. Denne gang i det jyske. Der fik de 2. pind i hus i begynderklassen.

KÆMPE tillykke med det!!


Lapinette´s Just Jazz it Up - 2. pind i rally begynder .

22.10.2021 Så ankom de små! Kayleigh og Jaspers hvalpe. 4 store drenge omkring de 300 gram blev født på ret kort tid. Der kunne ses 5 på scanning på 28. dagen, men den 5. må være resorberet. Rigtig fin fødsel og Kayleigh er en super mor!

I skrivende stund er de 2 døgn gamle og har allerede taget ganske meget på.

Man kan læse mere om kuldet under siden med Hvalpe - og hvor planerne for 2021 er beskrevet ( og forældrene ditto beskrevet ).

Det er stadig muligt at erhverve en hvalp fra dette kuld, men man skal være bevidst om de er avlet med henblik på at gøre sig i hundesport. Det er livlige hvalpe, der fortjener en dedikeret ejer, med ønske om en aktiv hund.


4 fine drenge - 3 dark shadede og 1 tricolour <3 .

16.10.2021 Jazzmin er blevet udvalgt til at repræsentere den finske collieklub til rallymesterskab, hvor alle racerne dyster mod hinanden.

Det deltog Britta og Jazzmin i - i dag. De opnåede 86 points i øvede klasse med et fantastisk gennemløb ( jeg har set det på video ). Dog sætter Jazzmin sig i slalom og kløer sig, hvilket koster 10 herlige points. Men 86 points, og 2. pind er hentet i øvede klasse. KÆMPE tillykke til Jazzmin og ejer Britta.


Billede taget på dagen - fedeste, fede intensitet <3 .

09.10.2021 Isabella ( L. Isabella Blues ) og ejer Merete har stillet i en nosework 2 prøve, og det var gået super godt.

3 ud af 4 søg fik hun - og det ene som 3. vinder. 75 points og 2. præmie dermed opnået.

KÆMPE tillykke til Isabella og Merete!!


Isabella - 3. vinder i indesøg i NW2.

02.10 + 03.10.2021 En travl, spændende og heftig weekend.

For mit vedkommende stod den på rallyprøver både lørdag og søndag. Lørdag var Prima og Jayme til prøve hos "hundene på Bjerggården" ved Hårlev. Begge stillede i øvede klasse. Prima opnåede 93 points, og blev 4. vinder. Jayme fik 88 points og sin 2. pind. Det var lidt svært for begge, at man slet ikke kunne komme i nærheden af ringen ( eller rundt om den ) inden de skulle op, så de skulle også lige tjekket lidt udsigt ud undervejs ( som var vældig flot - bevares :D ).

Søndag havde jeg meldt Jayme til i Ølstykke, fordi jeg på forhånd kunne se, at hvis sol og måne stod rigtigt, kunne hun måske opnå en RØM titel, inden vi går på barselsorlov. I virkeligheden ville hun havde bedst af en rallypause, da hun har fået kørt sig selv gevaldigt op omkring "det at gå rally" og for hver gang man lader det ske, forstærker man det. En ivrig og glad hund, er undervejs her i prøverne bliver til en lidt overstyret hund, der kører for højt. Anyway - sidste skud i dag, og så er der under alle omstændigheder en laaaaang ferie nu og en løbetid lige om hjørnet der bliver god at få overstået. Vi er kun nået til løbetid nr. 2 - og der plejer gerne at følge lidt mere hjerne med i kølvandet på den. Heldigvis lykkedes det i dag, og vi kan med sindsro lade rally hvile en periode. 86 points - hvor det dælme var MIG, der smed 10 ærgelige points ved at gå et skilt forkert. Det er første gang ever, jeg går et skilt forkert :D Men jeg havde nu også lidt at holde styr på - nok derfor.Men 3. pind i hus - og dermed titlen RØM


LP1 RBM RØM Lapinette´s Jawsome Jacintha.

I naboringen i rally begynder ( i dag i Ølstykke ) debuterede brormand Dobby i rally med ejer Anders. De bor jo i Sverige, men kommer til træning hver uge her i Danmark hos mig - og det lader sig gøre, da Anders pt også arbejder i Danmark. Så passer det med rally på vej hjemad ( hundene er altid med på arbejde ).

De er så stjerne-dygtige, og jeg er glad for Anders gerne vil gå prøver. Dobby har et super arbejds-modus - helt perfekt, super koncentreret og på, og Anders gør det også virkelig godt. Super match med de to!!

Det var en svær bane i dag, og de nok første 10 stk der blev råbt op til præmieoverrækkelse havde ikke bestået. Det havde Dobby og Anders heldigvis - med 73 points, trods 2 mistede øvelser. Det var så fin en bane de gik med lækkert flow - og at en synkonvending bliver til en tulipan kan ske i kampens hede. MEGA sej debut - KÆMPE tillykke med den 1. pind til Dobby og Anders!!


Lapinette´s Just Jazz it up - 1. pind i rally.

25.09.2021 2 J-piger ( og deres mor ) var til LP prøver i dag i Karlebo. Jayme stillede i LP1, Joy i LP2 og Prima i LP3.

Jayme kører højt med 220 i timen, og konkret var kriteriet for prøven, ( og træningen op til ) at hun skulle blive liggende i dæk. Det har været svært for hende, med rumraket bagi - og det har vi trænet meget. Det lykkedes, så nu kan vi med god samvittighed slippe LP1 og gå i gang med LP2 og færdselsprøven. Hun opnåede endnu en 1. præmie - denne gang med 0 i stå :D Den ellers vældigt sikre øvelse, men da en hund blev sendt om kegle samtidig med, så røg hjernen og hun glemte at stoppe og høre efter. Men flot prøve derudover.

Joy fik sin tredje 1. præmie i LP2 - KÆMPE tillykke med det til Joy og ejer Marieanne!!

Prima debuterede i LP3. Hun er ikke helt stabil i et par enkelte øvelser, men jeg ville have en status inden en lang vinter med hjemmetræning og viden om hvor fokus skulle være. Hun har været ustabil i sitten, hvor hun ofte har lagt sig efter 45 sek - så det har jeg trænet meget på seneste tid. Der fik vi også 10, og også i dæk. Meget sikker hund nu. 8 i FVF ved en dommer, der har ry for at trække meget der. Hun gik super godt FVF, og lavede også nogle andre rigtigt pæne øvelser. Vi fik 3 nuller, som trak ned. Et lavede jeg, da jeg satte øvelsen for tidligt i gang. Der er nogle andre procedurer nu, end sidst jeg var oppe, så jeg troede vi blev sat i gang ( hvilket vi ikke gjorde ). Prima lavede ellers øvelsen pænt :D
Prima lavede 2 nuller - kiggede til siden i indkald, og modtog derfor kommando om "stå" for sent, og stoppede 3 m efter keglen = 0. Hun fik også 0 i felt - tæskede ud, stod i midten, men ved dæk-kommando passerede en dame lige bagved hende med en vimsende hanhund - op ad ringbåndet. Så ville Prima ikke lægge sig, da det var et pres. Ved endnu en dæk-kommando, bukkede hun nakken og gik ud af feltet og kiggede sig over skulderen efter hannen = 0. Jeg synes generelt godt folk kunne vise mere hensyn til prøverne - at passere en hund, der arbejder 20 m fra fører med 3 m afstand virker lidt tumpet. Men jeg må tage det som en erfaring, og så få trænet det en masse over vinteren. Lægge pres på derude, så hun vænner sig til det. Men trods ikke så mange points pga 3 * 0, så lavede hun et rigtigt flot program, med høj fart og intensitet og stor glæde. Dejlig start på klassen!


Jayme - 1. præmie i LP1.


Joy - 1. præmie i LP2.

18.09.2021 En aktiv dag i Lapinette-regi. Men det er det næsten hver weekend efterhånden. Nu hvor verden er ved at være lukket op igen efter corona, er det igen muligt at komme ud og være aktiv. Dejligt at se mulighederne udnyttes - me like :)

I Ballerup er der denne weekend internationale udstilliger og LP prøver. I LP var 3 hvalpe af huset meldt til lørdag. Jeg var også meldt til med Jayme, bilen pakket osv - men da Donna var akut meget skidt i går morges, og ikke kunne stå på benene, måtte jeg blive hjemme ( hun var ok igen om aftenen - tåler tilsyneladende ikke det smertestillede hun lige var startet op ).

Men så er det godt "poderne" kan holde fanen højt, selv om jeg var ked af ikke at være der og støtte op.

Joy ( LP1 LP1 L. Jazz n`Joy ) og ejer Marieanne stillede i LP2. Det gjorde de fantastisk, og vandt simpelthen klassen med 250 points, og en 1. præmie

KÆMPE tillykke med det til Marieanne og Joy!!


Joy og Marieanne - vindere af LP2.

I LP1 debuterede Easy ( RBM L. Idaho by Night ). Første gang ever i LP. Desværre rendte han udenom springet, men resten må være gået fantastisk, for de opnåede 155 points og en 2. præmie. Meget tæt på en 1. præmie. Den er der næste gang!

KÆMPE tillykke med det til Camilla og Easy!!


Easy -L. Idaho by Night, som ellers gerne vil springe.

I Udstillingsringen muntrede Dobby sig, med ejer Anders og Anders datter Astrid, som igen tog hele turen fra Karlskrona for at udstille Dobby.Det havde været en kanon oplevelse, og Dobby opnåede Excellent, 2 vinder i mellemklassen. Dette med en rigtig fin kritik.

KÆMPE tillykke med det til Anders/Astrid og Dobby!!

Dobby - L. Just Jazz it up - kuldbror til Joy

I Finland gennemgik Jazzmin (søster til Joy og Dobby ) MH. Den finske mentalbeskrivelse, som svarer til den svenske.

Det klarede hun rigtig flot - der var et par krydser, som jeg kunne forstå ejer ikke var helt enig i ( jeg ved ikke hvilke ), men der tegner sig en profil af en hund, der gerne vil lege, afreagerer flot og med 3 på skud, er hun også skudfast.

KÆMPE tillykke med det til Jazzmin og Britta- og tak for at gøre det!!!

Dermed er hele J kuldet nu mentalbeskrevet - alle med godkendte afreaktioner ( alle har 1 på alt ) og alle skudfaste, med masser af leg og gode sociale kompetancer. Det med "godkendt", er hvis man boede i Sverige. Det gør vi jo ikke, men derfor kan man jo godt "snobbe lidt opad" og adoptere nogle kriterier, hvor barren er lidt højere. Jeg er meget stolt af hele kuldet har været igennen. Dermed er samtlige hvalpe i de 2 seneste kuld beskrevne, hvilket jeg håber er en trend der er kommet for at blive.

KÆMPE tak til ejerne for det!

Jazzmins skema - L. Jazzmin

17.09.2021 Så er der hvalpe på vej her i huset. Mellem Kayleigh ( Springmist´s Sunfire of Aegon ) og Jasper ( Jasper cullen of Biscutbox ). Der kunne med sikkerhed ses 5 på scanningen.

Ih, hvor vi glæder os!!


Scanningsbillede med 2 "bobler".

11.09.2021 En rigtig fin dag i Lapinette-regi. Prima, Jayme ( og jeg ), samt Easy og Camilla deltog ved rallyprøver i Schæferklubben, kreds 43 i Hvidovre. Det gjorde de godt, alle 3. Jayme er 20 mdr, og ustabil. Det ligger til den alder der 1½ - 2 år :D. Hun synes hele verden er SÅ spændende, men er derudover rigtig dygtig. Til prøve 1 gik hun perfekt til de sidste 4 skilte. Så gøede en sheltie på banen ved siden af heftigt og vedholdende, og så røg Jaymes hjerne. Det var bare spændende :D Så det kostede 2 hele øvelser.

Prøve 2 gik hun stort set perfekt - gik ind i min bane og lidt for stor bue i springvand ( jeg opdagede ingen af delene ) + 4 * vov undervejs, udløste 1+1+3 points fratræk = 95 points, 3. vinder ( og 1. pind ). Med super fedt flow!

Prima gik også super fint, men fik smidt en twist ind undervejs, jeg slet ikke så i prøve 1 = 86 points. Til prøve 2 fik hun 96 points, og blev 2. vinder..Ved prøve 1 opnåede hun sin 3. pind - og dermed titlen RØM!

Easy og Camilla har i den grad fundet rallymelodien, og dansede sig igennem begge prøver, og opnåede 99 points begge gange, og 2. vinder.

SUPER flot - og KÆMPE tillykke!!


Prima, Jayme og Easy

Undervejs tikkede en besked ind fra Erika og Hera. De havde været til Titelprøven ( i færdighedsprøve-regi ), og bestået denne med 4,2 poins. Dvs De så nu har opnået titlen HTMF.

Super flot - og KÆMPE tillykke med det!!

Hera - alias
FP BPB LP1 RBM RØM DKRLCH HTMF TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US)
Lapinette´s Heading for the Top

02.09.2021 Det er helt vildt som Britta og Jazzmin giver den gas pt!

Til aften stillede de til en lydighedsprøve. Den første klasse i Finland hedder Nybegynderklasse - og svarer ( som jeg ser det ) vældig meget til den svenske Startklass. Stadig må man dog ingen godbidder give undervejs - trods det er for nye hunde.

Det klarede Jazzmin super flot, og bestod med 1. præmie og 194,5 points ud af 200.

KÆMPE tillykke med den flotte præstation!!


RTK1 Lapinette´s Jazzmin ( J-kuldet )

28.08.2021 Jazzmin har stillet i rally øvede klasse, og opnåede 96 points, 2 vinder - og 1. pind i klassen. Mega flot - KÆMPE tillykke!

I stedet for vinderbillede af en masse præmier, kommer her i stedet et billede af de 2 på turen rundt. Jeg har set en hel række billeder og jeg er vild med intensiteten!!

Foto : Suvi Lehto


Lapinette´s Jazzmin ( J-kuldet )

medio august.2021 Så er der parret 2 tæver her i huset. Nu går vi i ventedvale, til der er scannet. Første gang jeg parrer 2 tæver samtidigt, men efter at have oplevet 3 stk gå tomme, så må alle sejl sættes til. Der bliver opdateret efter scanning i fald der er hvalpe på vej :)

Den her gang har jeg gjort en del ting anderledes. Ingen progesterontest, ingen vacciner - alt er kørt efter de gamle husmodertricks.Så må vi se, om det gør en forskel.


1 stk. date :)

07.08.2021 Lapinette´s Jazzanova "Derfel" og ejer Lone har stillet til en Begynder B prøve, opnået 80 points - og dermed bestået prøven.

Dette udløser titlen BPB.

KÆMPE tillykke til Derfel og Lone!!


BPB Lapinette´s Jazzanova

07.08..2021 I Finland har de Årets Colliemesterskaber. Der er mange arbejdende collies i Finland, og mange dygtige førere - og dermed også spændende med Colliemesterskaberne. Det er tillige officielle prøver.

Jazzmin ( L. Jazzmin ) og ejer Britta havde meldt til i rally begynderklassen, hvor der var 30 startende hunde.

Det kunne ikke gå bedre - de opnåede 100 points, vandt klassen og fik også titlen ( hedder RTK1 i Finland ) og blev Racemester.

KÆMPE tillykke til Jazzmin og ejer Britta. Super flot!!


RTK1 Lapinette´s Jazzmin - 1. vinder med 100 points i øsende regnvejr

Jeg er nødt til at nævne, at i Sverige har de lignende Colliemesterskaber. De kalder det Collie-SM - Sverigesmesterskaberne. Også der var det en dansk hund som blev svensk racemester i begynderklassen i rally her d. 30.juli. Det var Keyloc´s Balance in Time med ejer Helen. Derudover blev han også svensk racemester i Appell-spor. Så i hele 2 discipliner.

Kalle er født hos Marieanne på kennel Keyloc - og hans morfar er Bobby ( Lapinette´s Daddy Cool). Bobby er også far til J-kuldet, og dermed Jazzmin som er nævnt først i opslaget. Han er søn af Donna, og det glæder mig usigeligt at se afkom efter hende arbejde så fint.

Både Marieanne og jeg brænder for at have/lave gode træningshunde - og det er skønt at opleve at 2 af vore afkom klarer sig så flot i 2 lande, hvor der er noget mere fokus på at arbejde med sin collie, end generelt i Danmark. De flotte resultater skyldes selvfølgelig også i særdeleshed de dygtige og dedikerede førere/ejere!!

Endnu en gang stort tillykke herfra!!

25.07.2021 Jazzmin ( Lapinette´s Jazzmin ), som jo flyttede til Finland og blev finne, har haft sin prøvedebut. Det var til en dobbelt rallyprøve, hvor hun bestod begge prøver. Første prøve med 89 points ( mistede 10 pga ivrighed ) og i 2. prøve opnåede hun 99 points, og blev 2 vinder.

KÆMPE tillykke til Jazzmin og ejer Britta med en flot debut og 2 første pinde!! :)


Lapinette´s Jazzmin ( J-kuldet )

17.07.2021 Easy ( L. Idaho by Night ) og ejer Camilla har været til en rallyprøve i dag, hvor kun begynderklassen var repræsenteret. Der var simpelthen 45 starter i begynderklassen.

Det gik forrygende - de opnåede 100 points, og opnåede også at blive 1. vindere på tid ( 7 hunde fik 100 points). Derudover blev de kåret som dommerens favorit for deres samarbejde, og fik også en flot roset for det. Titlen RBM havde de også med hjem.

KÆMPE tillykke med en super flot præstation til Easy og Camilla!!


Lapinette´s Idaho by Night

17.07.2021 Jeg har i dag desværre været nødt til at sende Casey af sted på den sidste rejse. Det kom uventet - og så alligevel slet ikke.

Som skrevet i forrige indlæg havde hun urolige nætter. Om dagen, når jeg gik rundt her var hun i hvile og sov en del og fandt ro i det. Når lyset blev slukket og huset stille - begyndte hun at vandre. Hun pustede også meget og virkere opkørt. Hoppede op i sengen til mig, sad tæt og skrabede mig i hovedet med poten. Det har hun ALDRIG gjort før. Når hun har været syg har hun søgt for sig selv.

De første 3-4 nætter troede jeg hun skulle ud - måske havde dårlig mave. Så jeg gik i haven med hende. Hun stod bare og kiggede - og pustede. Så gav jeg hende snor på og travede kvarteret rundt. Næh - ingen dårlig mave, og ej heller om dagen. Uroen tiltog - og hun begyndte manisk at grave i alt. Også støvsugeren, som står i et hjørne i gæsteværelset, hvor hun gerne sov. Store brag kom derindefra, hvor hun væltede rundt med den.

I starten blev jeg vækket 1 gang om natten, så 2 - så 3 - så 4 - og den sidste nat i livet sov ingen af os overhovedet. Jeg ved jo hun har cancer - det blev diagnosticeret, da hun var 8½ år gammel. Tumor kunne ikke fjernes, så hun blev kun steriliseret for at stække den. 1½ år senere havde hun blodtumor i milten, og for 7-8 mdr siden fandt jeg en i en af patterne.

Jeg tog derfor af sted for en 3 dage siden til dyrlægen, og fik hende scannet. Jeg var bange for tumoren i milten var begyndt at sive, og uroen skyldtes smerter/pres fra det.Der var ingen sivning, til gengæld var tumor nu på str med en knyttet hånd, og ville kunne springe hvad øjeblik det skulle være. Sådan et sprunget blodkar i en milt er en pinefuld død/akut udrykning. Derudover fandt han celleforandringer langs hele blærevæggen og nyrerne var også noget slidte. Knuden i brystet mente han også var ondartet. Hun ville snildt kunne have metastaser i lungerne også, men det kan kun påvises på røntgen. Det syntes han ikke vi behøvede - sammenhodt med hendes adfærd var det ved at være tid. Jeg fik dog smertestillende og beroligende med hjem, for at se om det kunne gøre en forskel. Det kunne det ikke - adfærden tiltog kun.

Så d.17.07 ringede jeg til dyrlægen og spurgte hvornår han havde tid - det havde han om eftermiddagen. Det var en mærkelig oplevelse. I venteværelset sad hun og tilbød bamse for at få godbidder - men hun var så ødelagt indeni, og det måtte jeg holde fast i.Hun var heller ikke tjent med nætter, hvor hun havde så meget uro/smerter/angst at hun ikke kunne være i sig selv.

Da hun fik første sprøjte at sove på, gik der 3 sek - så lå hun allerede og var væk ( sederet ). At det går SÅ stærkt, tyder også på en krop, der ikke kan meget mere.

Casey blev 11 år og 2 mdr, og med den sygdomshistorik med cancer og svær borrelia som ung, er jeg meget taknemmelig over at have haft hende så længe.

Sov sødt, Casey - du vil blive meget savnet! <3


Lapinette´s Classic Blue Note

12.07.2021 Jayme ( LP1 RBM L. Jawsome Jacintha ) blev meldt til et par rallyprøver, for at teste/træne det at gå til prøve. Disse var med DM-udtagelse, hvilket jeg slet ikke var klar over, før efter prøverne. Men hendes præstationer til de 2 prøver, bevirkede hun kvalificerede sig - og konkret kom der en invation i dag til DM.

Jeg har MEGET lyst til at tage af sted og få den oplevelse. Men jeg kan ikke. Det ville kræve en overnatning ( det er ved Århus ) og et par dage hjemmefra. I skrivende stund har jeg Donna på næsten 14 år, der har haft et par hjerneblødninger, og Casey med cancer - som har noge urolige nætter lige nu. Så det vil ikke være fair at overlade ansvaret for sådanne 2 vovser til en hundepasser - udover jeg ikke kan rejse fra dem. Så jeg har takket pænt nej tak til at deltage - men er meget glad og ydmyg over at være kvalificeret.


Lapinette´s Jawsome Jacintha

03.07.2021 Dobby har været til udstilling med Astrid, som er datter af hans ejere. Hun er simpelthen taget hele vejen fra Karlskrona, for at køre videre fra Malmö, for at udstille Dobby. Det er super sejt!

Dobby opnåede EXC MK1 - og kritikken er følgende : "18 mdr, maskulin lidt langstrakt hanhund, korrekt saksebid, godt let rundet næseparti, udmærket skalle, korrekt placerede let tippende ører, udmærket hals, passende benstammer, ovale poter, acceptabel overlinje, velvinklet bag, kunne have lidt mere fylde i sin brystkasse, udmærket hale ansætning, som han ind i mellem bærer lidt højt, bevæger sig med udmærket drive, korrekt dobbeltpels, herligt temperament"

KÆMPE tillykkke til Dobby, ejere og Astrid med det!!


Lapinette´s Just Jazz it up

26.06 og 27.06.2021 En flot weekend for flere Lapinetter.

Lørdag var der LP og rallyprøver hos OES-klubben i Lyngby. Min Jayme debuterede i LP1, og opnåede 161 points - og dermed 1. præmie og titlen LP1. Dette med et 0 i dæk, som hun desværre brændte. Men resten var til at være lykkelig over - kanon tempo og intensitet og hun arbejdede suverænt. Ordet "ivrig" er brugt flere gange i kritikken - og ja, det er hun!

10 i helhed, og kommentaren : "Herlig arbejdsivrig hund. Smukt afbalanceret førerarbejde. En fornøjelse at se på. Øv med et kiks på dagen"

Kikset var dæk-øvelsen, og ja - det var da æv. Men også ok, eftersom der sad en galpende hund i et telt lige bag hende. Det er for stort et pres, når man er 18 mdr gammel - og det har jeg det ok med. Hun var god, var hun!

Endnu bedre var Joy, som debuterede i LP2 - hårdt presset af en kennelmor, som syntes de måtte videre fra LP1. Det klarede de flot - med 253,5 points, 1. præmie - og titlen LP2. Derudover blev de. 4 vinder på dagen. Mega flot - KÆMPE tillykke til Marieanne og Joy.

Easy stillede op i rally begynder efter en lang rallypause, og dansede sig smukt igennem. En enkelt øvelse kom til at koste 13 points, og så var der lidt småting, men flowet og intensiteten var flot. 79 points - og en pind! KÆMPE tillykke til Camilla og Easy!!


2 dygtige kuldsøstre med hhv LP2 og LP1 titel erhvervet


Easy - nu med 2 pinde i rally begynder


Søndag stillede Jayme op i rally om "hjørnet" i Vallensbæk hos gravhundeklubben.

Det klarede hun bedst muligt - og vandt en stor klasse med 18 hunde, med 100 points. Dermed opnåede hun også titlen RBM.

2 titler på en weekend - det kan man vist kun være meget tilfreds med.

LP1 RBM Lapinette´s Jawsome Jacintha

13.06.2021 Mine 2 yngste piger ( Prima og Jayme ) blev tilmeldt rallyprøve i dag.

Vi går egentlig og nørder LP, men det er et langt sejt træk ( især med LP3 ) - og en lang periode uden prøver for Prima. En stor del af det at gå til prøve, handler om opvarmningen, ramme modus osv - og det træner man ved at gå til prøve. Derudover trænger vi til at komme ud og være med "derude", fremfor kun at gå og pille i tingene hjemme. Så derfor føltes det rigtigt at melde til rally. Det gik lidt stærkt, så jeg havde ikke spottet det var en stor prøve med DM udtag osv - og 3 ringe og kæmpe klasser. En mindre, mere intim prøve plejer jeg at foretrække til unge hunde, der skal ud og "lære det".

Men det var skønt at være ude og være med igen, og jeg kommer til at melde til flere. Det er SÅ lærerigt.

Hundene klarede det flot - Jayme opnåede 98 på begge sine begynderprøver ( og debut ), og blev 4. vinder i kæmpe klasser. Prima kopierede datteren, og fik 98 i øvede, og blev også 4. vinder i kæmpe klasse.

Jeg er meget stolt af mine piger. Jayme har været på et lokalt rallyhold 6 gange - that´s it. Prima har slet ikke trænet rally. Jeg fik lige paniktrænet "hund rundt om fører under gang" ugen her op til, og satsede så på vi kunne charme os igennem. Men nu tror jeg vi skal lidt mere i gang, og så have det sideløbende med LP.


Lapinette´s Jawsome Jacintha og Pia vom BH - med hhv 2 og 1 pinde ( Prima gik kun 1 prøve )

06.06.2021 Vi har gennem 2021 kontinuerligt haft gang i en del aktiviteter i Lapinette-regi. Vi har også søsat nogle LP-selvtræningsdage her i juni, hvor vi hjælper hinanden.

En klar plan for dagen, med 1 hund på ad gangen - og så kigger/hjælper de andre. Ikke alle kan hver gang, men nogen kan hver gang - og det er super fint. I dag havde vi den første af dem. Joy, halvsøster Stella, Easy, Prima og Jayme deltog med deres ejere i dag. Super fed dag - som var meget givende. Også meget varm - 25 grader bagende sol, men hundene klarede det flot.


Stella, Joy, Easy, Prima og Jayme

29.05.2021 En stor,stor dag!

Det er ingen hemmelighed at mentalitet og arbejdsevner er det jeg prioriterer mest i mit opdræt - og uvildige tests/undersøgelser. Man kan tro og mene en masse, men det som vejer tungest for mig er officielle resultater. I dag var en vigtig dag - 6 hvalpe fra J-kuldet skulle gennem deres mentalbeskrivelse. Jeg har nogle super hvalpekøbere, som gerne stiller op, og ligeledes prioriterer en mentalt god hund, og også har forstået, at så må man selv byde ind med det man kan - nemlig oplysning til fælles bedste. Den 7. hvalp i kuldet bor i Finland, og vil ligeledes gennemgå mentalbeskrivelse, blot i hjemlandet. I går havde vi de 5 danske og den svenske med.

Der er desværre ikke mange mentalbeskrivelser at finde - og i år har collie-klubben heller ikke nogen overhovedet. Der har jeg ellers ofte meldt til, men da jeg spurgte ind, var der ingen planer om nogen.

Så what to do ? Jeg kontaktede en god bekendt, som jeg tidligere har lavet mentalbeskrivelse sammen med i anden klub. Om hun var med på en tur til ? Ja, det ville hun gerne - hvis jeg tog mig af alt det praktiske med sted, testere, papirarbejde osv. Så ville hun til gengæld stå for indkøb af gaver og lave mad på dagen. Super duper - og så kørte vi på.

Alle 6 herfra meldte til - og nåede at få plads.Vi var i Fakse, med det bedste team ever. Super stemning, og vildt engagerede team-medlemmer.

Hvalpene herfra gjorde det fantastisk. Jeg vil sige - der er faktisk ikke meget mere at stræbe efter. Alle fik 1 på afreaktionerne. 4 fik 1 på skud, 1 fik 2 og 1 fik 3 ( skudfaste ). 4/5 i håndtering og 4,4,4 på leg. De fleste fik 5 på nysgerrighed på lyden - crasahbang - og så løb de direkte hen og undersøgte det. Det var simpelthen AWESOME!!!!

De var alle helt oppe og ringe på legen, og tog mange æresrunder ud i mælkebøttemarken omkring med dummyen. Det var livlige, glade i låget-hunde, som havde en fest!

Sikke meget ros vi/ de fik - det blev også understreget det var helt vildt, de var så ens. "Meget stærkt billede" sagde den ene.

Der kan findes billeder + deres skemaer her : Mentalbeskrivelse J kuldet.


Mor Prima nr. 2 fra venstre - blandt 6 af hendes J hvalpe

21.05.2021 Hera og ejer Erika har været af sted til aftenprøve i fp3 ( færdighedsprøve 3 ) og bestod med flotte 4,4 points.

KÆMPE tillykke med det!!


Lapinette´s Heading for the top

medio maj.2021 Charlie ligger her på græsplænen i sit nye hjem - hvilket er ca. 150 m fra mit :) Han har fået verdens bedste hjem hos Jeannette, Kennet og Cloie ( fra C kuldet ). Det eneste andet sted, jeg kunne forestille mig var godt nok til ham :).

Heldigvis syntes Cloie også det var en god ide - efter en uges tid :) Nu er meldingerne at hundene leger rigtigt meget sammen, og har stor glæde af hinanden. Jeg elsker en happy ending!!


Lapinette´s Heavy metal

16.05.2021 En slags kenneldag :)

9 stk Lapinetter var vi af sted i dag - for at få hundene på får. Dette hos Jim på Bakkegården i Stenlille. Vi var nogle stk af sted tidligere i år - og denne gang skulle det gentages, med mulighed for flere kunne deltage. Der var fremmøde langvejs fra. Dixie og Hera kom fra Fyn. Dobby fra Sverige - og rundt fra hele Sjælland kom Prima, Jayme, Joy, Sheeba, Jackie og Easy. Som altid pragtfulde dage sammen fyldt med oplevelser, læring og skønt selskab!! Hundene arbejdede super godt, og masser af ros fra hyrde Jim.

Jeg er stolt af Lapinetterne!! Når man ser tilbage på det seneste 1½ års tid, hvor det har været svært at arrangere noget som helt aktivt - har vi hele tiden fundet en vej. Der har været aktiviteter løbende - selvfølgelig indenfor de eksisterende regler, på pågældende tidspunkt. Gåture, soigneringskursus, sporkursus, hyrdedage osv........Det er SÅ skønt!


9 stk Lapinetter på får

01.05.2021 Joy ( Lapinette´s Jazz`n Joy ) og ejer Marieanne debuterede i dag i LP1. Joy er 16 måneder. Det blev gjort med maner - 196 points ( ud af 200 ), 1. præmie, 1. vinder - og dermed titlen LP1.

KÆMPE tillykke med den flotte debut!!


LP1 Lapinette´s Jazz´n Joy

25.04.2021 Hera ( L. Heading for the top ) og ejer Erika var i dag oppe i championklassen ( rally ) for 2. gang - og opnåede 86 points, og blev 1. vindere.

KÆMPE tillykke med det!!


Hera

16.04.2021 Charlie ( L. Heavy Metal ) er flyttet hjem her i huset. Allerede i 2018 blev jeg kontaktet omkring yngstebarnet i fam. havde allergi. Det skulle angiveligt ikke være hund, han ikke kunne tåle. Men hjemme hos mor ( og Charlie ) havde han mange symptomer - hos far ingenting. Der er prøvet ALT. Der har været folk ude og vurdere om der var skimmelsvamp, der er taget flere tests og der er gjort rent i døgndrift. Men intet har hjulpet eller givet afklaring. Nu skal fam. også flytte - til et sted, som er meget lidt hundevenligt, så det hele snørede sig sammen. Det var bedst Charlie kom hjem til kennelmor igen - hvilket hundene af huset ALTID kan komme!

Charlie er 5,5 år og fra H kuldet. Jeg har set ham en enkelt gang, da han var omkring 1 år til en hyrdedag på Fyn. Ellers ikke set ham alle årene. Men da han kom ud af bilen, var der tydeligt stor genkendelse og glæde ved at møde mig.

Nu bor Charlie her. Han har fået en vask/grooming, og onsdag kommer han til dyrlægen, til at få fjerne enten indkapslet fremmedlegeme eller vorte, jeg fandt under ene trædepude.

Han er aldeles vidunderlig. KÆMPE colliedreng på 64 cm, men lige så sød og kærlig, som han er stor.

Han er gledet ind i flokken her, som kom han her dagligt og har kæmpe glæde af de andre. De har også glæde af ham - og jeg nyder at have en hanhund i huset igen. Tiden må vise om han bliver her, eller ender hos en hvalpekøber i nærområdet. Der er kun de 2 muligheder. Jeg vil gerne have ham "tæt" nu.


Charlie

14.04.2021 Easy ( L. Idaho by Night) og ejer Camilla har også kastet sig over de amr. tricksprøver - og bestået de første 4 klasser.

Dermed er Easy nu indehaver af titlerne TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US).

KÆMPE tillykke til Easy og ejer Camilla!


Easy

06.04.2021 Så kom HD/AD resultater på resten af J kuldet. Jeg er så heldig, samtlige hvalpekøbere har fået taget HD/AD billeder af hundene. Det er rigtig godt at blive klog af. Dermed er resultaterne for kuldet følgende :

Lapinette´s Jazz `n joy : HD:A - AD : 0
Lapinette´s Jazzmin : HD:A/B - AD:0
Lapinette´s Jawsome Jacintha HD:A - AD:0
Lapinette´s Jazzanova HD:A - AD:0
Lapinette´s Just Jazz it Up HD:A - AD:0
Lapinette´s Jam With Sam HD:A - AD:2
Lapinette´s Jive to Five HD:A - AD:3

Super flotte hofter hele vejen igennem. Dem har jeg også styr på ( føler jeg ), fordi så meget er fotograferet i familien, og jeg kan finde en del info om de hunde, jeg har valgt at bruge i avl. Det samme kan man desværre ikke sige om AD. I Danmarks er kun 6,9 % af collierne de sidste 10 år AD fotograferet. Jeg har også selv været rigtig dårlig til at få det gjort, idet jeg troede på "collierne ikke havde AD", hvilket er noget der ofte siges, når talen falder på det.

Men det passer ikke, fandt jeg ud af for et par år siden. Flere collier i vennekredsen er blevet diagnosticeret med AD i mere moden alder. I Sverige ser man statussen dukke op af og til - og de seneste par år er der også flere hunde af forskellige linier, som har fået den i DK.

Hundene på Primas kennel bliver ikke AD fotograferet, så der er ikke meget info at pille i.Jeg begyndte selv at få taget AD billeder af "alle" i 2018 - og hele mit I kuld har 0. Men overraskelsen kom så nu, og det er umuligt for mig at finde ud af om det kommer fra far, mor - eller en kombi af begge.Prima har 0/1, men dyrlægen var ret sikker på det var en skade. Kan man mon regne med det (?)Bobby har en søster, der har fået dårlige albuer i moden alder. Dyrlægen der mener, det skyldes slid. Kan man mon regne med det ? Umuligt at finde ud af.Det er velkendt, at disse sygdomme kan bæres skjult, hvorfor det er vigtigt hele kuld fotograferes. Det er ikke kun hunde med en skidt status, der kan bringe det videre.

Jeg er dog LYKKELIG over alle i J-kuldet har fået taget billeder. Det var de 2 sidste hunde på dagen, der viste sig at have noget på albuerne. Havde "kun" de første 5 hunde været blevet fotograferet, var det stadig en pæn stor andel af kuldet, og så ville alle have været fri og jublen ville ingen ende tage. Det er et skole-eksempel på, hvor vigtigt det er at få fotograferet alle!!!

J kuldet er alt jeg har drømt om ellers. Men ingen roser uden torne. Jeg har haft svært ved at se, hvordan man kunne gøre noget bedre - men nu er der et klart fokus på AD.

Jeg håber virkelig flere får fotograferet, så vi ved fælles hjælp kan få minimeret de her ubehagelige overraskelser. KÆMPE tak til mine hvalpekøbere for dette arbejde. Det er guld værd!

05.04.2021 Hera ( L. Heading for the Top ) har i dag debuteret i championklassen. Hera og ejer har holdt lang pause fra rally, og i stedet hyrdet en del, men nu er de gået videre i champion-klassen. Den bestod de med 71 points, og blev 3. vinder på dagen.

KÆMPE tillykke til flot debut til Hera og Erika!!


Hera

29.03.2021 Jazzmin ( Lapinette´s Jazzmin ) har nu fået sine røntgenresultater - og hun har HD A/B, AD : 0/0 og OCD : fri.

Jazzmin bor i Finland, og er tiltænkt et liv som arbejdshund, så det var dejligt med gode resultater. KÆMPE tillykke til ejer Britta og Jazzmin!


Jazzmin

28.03.2021 4 Lapinetter var ude og hyrde med deres i alt 3 ejere. Bobbbys datter Stella var også med - så 5 hunde på dagen.

Vi var på Bakkegården, hvilket var et super godt sted. Meget hurtigt kom vi til at kunne en hel masse. Fedeste fede dag. Virkelig tiltrængt efter 1 år med ikke så meget hundesjov.

Prima, Jayme, Joy og Hera ( og Stella ) var hundene på dagen. Alle 5 fik virkelig meget ros af hyrden - han var imponeret, sagde han :)


Prima, Jayme, Hera og Joy på får

21.03.2021 2 Lapinetter har været ude og være dygtige i dag.

Lapinette´s Heading for the Top bestod sammen med ejer Erika færdighedsprøve 2 med 4,6 flotte points. KÆMPE tillykke med det!!!

Lapinette´s Easy Tiger bestod Rally ekspertklassen med sin ejer Lone, og blev 2. vinder. KÆMPE tillykke med det!!


Hera og Madonna

21.03.2021 I dag var en lille flok Lapinetter af sted på foto-session. Camilla ( ejer af L. Idaho by Night ) er proff hundefotograf, og ville gerne give os en dag og 2 billeder hver. Jeg smed mig selv og mit kamera i puljen også, så vi kunne deles op i 2 små hold. Super hyggelig dag i Værløse med dejligt gensyn med Sheeba, Nellie, Easy, Luna, Bobby og Laddie. Nellies sambo-collie Zico var også med.


Et udpluk af mine billeder. De ryger ind hos de enkelte hunde i deres gallerier


Et af Camillas billeder af mine 2 piger. Prima og datter Jayme

18.03.2021 En rigtig trist nyhed fik jeg i dag ( 22.03 ), om at Lapinette´s Chelsea Bridga "Dina" desværre blev trafikdræbt for et par dage siden.

En rengøringshjælp var ikke opdateret omkring at hundene gik ude, og hun lukkede ikke porten til vejen efter sig. Dina er så løbet ud, idet der kom en bil - og hun var død på stedet.

Sødeste søde Dina, som jeg har set flere gange årligt, og jeg også lånte til et kuld hvalpe. Hun er mor til G-kuldet her i huset, og selv fra C-kuldet. Mentalt super stærk tæve, altid i total balance med sig selv.

Dina ville være blevet 11 år her til maj, men var super frisk og rørig. Ejerne havde lige talt om, hun da nok levede 5 år mere. Men sådan skulle det ikke være.

Jeg kommer til at savne dig, Dina - sov sødt!


Lapinette´s Chelsea Bridge "Dina" - 13.05.2010 - 18.03.2021

15.03.2021 I dag var der aftenprøve i færdighedsprøverne på Garbogaard. Jeg tilmeldte impulsivt Prima og Jayme for at have et træningsmål. Derudover blev Jackie
( L. Jam with Sam ) også tilmeldt. Han og ejer Hanne er blevet rigtigt dygtige til tricks!

Så 2 små J-hvalpe havde deres debut.

Jayme ( L. Jawsome Jacintha ) fik 4,8 points ( ud af 5 )i fp1, og var en fornøjelse at have med. Dermed bestået prøve.

Prima ( Pia vom Bopparder Hamm ) opnåede 4,4 points i fp2 - og fik dermed også en bestået prøve, og var bestemt også en fornøjelse.

Jackie fik 2,75 points - og bestod lige netop ikke. Han lavede nogle flotte øvelser, men som tiden skred frem fik han sværere ved at koncentrere sig. Typisk ung hanhund, men det er bare op på hesten igen. Tak for en dejlig prøve!


Lapinette´s Jawsome Jacintha og Pia vom Bopparder Hamm

13.03.2021 Isabella ( L. Isabella Blues ) og ejer Merete, har også været i gang med de amerikanske tricksprøver - under "Do more with your dog" og har nu hentet de første 4 titler der.

KÆMPE tillykke til Isabella og Merete!!


Isabella - som nu kan kalde sig NW1 NW1G RBM RØM TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US) Lapinette´s Isabella Blues

09.03.2021 Den første hvalp fra J-kuldet har nu været gennem røntgen og vurdering hos KU life.

Joy ( L. Jazz ´n Joy ) fik bedst mulige resultat - nemlig HD:A - AD:0 og OCD:fri.

KÆMPE tillykke til ejer Marieanne og Joy!


Lapinette´s Jazz ´n Joy "Joy"

20.02.2021 Så er der taget hul på aktiviteterne i 2021, og første nyhed i år kan afsløres.

2 Lapinetter - begge fra I-kuldet, har stillet til færdighedsprøver.

NW1 NW1G RBM RØM Lapinette´s Isabella Blues "Isabella" har stillet i fp2 med ejer Merete - og bestået med 4,3 points. KÆMPE tillykke med det!!

Brormand "Easy" ( Lapinette´s Idaho by Night ) stillede i fp3 med ejer Camilla, og bestod denne med 4,2 points. KÆMPE tillykke med det!!


L. Isabella Blues


L. Idaho by Night