Tidligere år kan ses her :

2011
2012
2013
2014
2015
2016

2017
2018
2019
2020
2021

2022
19.12.2022 Denne side hedder "News" og det dækker jo alt - både godt og skidt. Her står det hele :D

Derfor skal vi også have med at d. 19. var jeg til en utroligt kedelig prøve.

Jayme var tilmeldt rally ekspertklasse ( debut ) og Boogie i begynderklassen. Jeg havde overvejet at lade ham blive hjemme - for han havde jo opnået 100 points og titlen ( og alt det der årets hund m.m., hvor man samler points, er jeg ligeglad med), men jeg besluttede at tage ham med, for træningens skyld. Det skulle jeg nok ikke have gjort.

I løbet af dagen kom der besked ud, om at der var sygdom blandt de tilmeldte - og man skulle tjekke starttidspunktet. Det gjorde jeg - og min første klasse var en af de første, og havde samme starttidspunkt som hele tiden. Jeg planlagde at ankomme ½ time før, så hundene lige kunne luftes - og så var der god tid. Det var koldt, så de skulle heller ikke sidde længere i bilen end højest nødvendigt.

Da vi ankommer, går jeg som det første ind i hallen for at aflevere bøger - og erfarer klassen allerede er startet, og banegennemgangen havde været der. Okay så ?? Der bliver råbt, at jeg bare kan få en banegennemgang senere inden jeg skal ind - næh nej, det vil jeg ikke. Jeg vil ikke være til besvær og allerede der har jeg mest lyst til at køre hjem. Faktisk er jeg på vej ud for at køre hjem.Men det har taget over 1 time at komme derop, så jeg trækker vejret tungt 5 gange, hiver Jayme ud af bilen - går ind, tager hendes dækken af og 5 min senere går vi banen. Jeg aner ikke hvad der står af skilte derinde - og håber retningen giver sig hen ad vejen :)

Der er et 8 tal - jeg når lige at spørge en af de andre medvirkende hvad vej man skal ind - that´s it. Det triggede min ptsd - i DEN grad, men Jayme arbejdede sørme fint. Lidt vel højt modus, men uden hop eller køren helt op - hun var bare livlig og meget PÅ. I 8 tallet, går det op for mig, jeg ikke aner, hvor man skal videre hen - så kigger lige op ½ sek for at orientere mig videre - vupti smutter hun tilbage på plads ( gik på højre side ). Nå, det kostede en ommer - men gav også tid til jeg kunne regne ud hvor jeg skulle hen.

Et af de sidste skilte er på stedet "stå" 3 gange - hvor man drejer først til venstre, så til højre. Den har vi trænet meget herhjemme - for både Jayme og Prima er ninjahurtige til at sætte sig - og herhjemme kan de nu skelne fint om det er den, eller de skal i plads. Her var det et af de sidste skilte, modus var højt - og smut fik hun sat sig i plads, da vi lander - trods tydelig "stå" kommando. Ommer - og anden gang sætter hun sig i sidste pos. Dvs herlige 13 points mistet. Men derudover gik hun faktisk super fint resten af banen, trods helt umulige forhold og en ejer, der læste sig gennem banen. 81 points fik vi - og et bestået resulat.

Både Boogie og Jayme var med på skue hele dagen inden - vi var hjemmefra 9 timer ( jayme med som gæst ). Der var mange løbetidstæver på det skue og en lille ung mand fik i den grad kickstartet nogle hormoner. Den stress sad i kroppen mandag også - hele formiddagen vandrede han rundt herhjemme og peb. Så ud af bilen, ind i hallen - og på uden opvarmning ( vi fik at vide vi ikke måtte træne i det jeg troede var opvamrningsområdet, så ingen omvarmning mulig ) - det kunne han ikke. Alt for højt kriterie for en ung hanhund - næsen røg i jorden og det var ikke samarbejde han tænkte mest på. Så jeg afbrød prøven og gik ud.

Men faktisk synes jeg ( bagefter, da jeg fik det på afstand ) at Jayme præsterede super flot og en masse konkret at træne videre med. F.eks den 3* stå - den kan hun hjemme, men er den sidst på banen, er den sværere. BUM - det er jo bare at træne det. Mange svære skilte gik super flot, og hun samarbejdede også flot. Det skal nok blive sjovt næste år med hende i rally.

Uanset - så lærer man altid noget, og man lærer ofte mest af de prøver, hvor det ikke spiller.Jeg har i mange år ikke gået op indendøre i haller. For jeg gider ikke det crowdede. Vi havde så en super oplevelse tidligere på mdn ( trods det var meget mindre, kunne man faktisk varme op ). Så fremnover kommer jeg nok til at gå op indendøre om vinteren også, men så bliver det kun nøje udvalgte steder. Er der ikke plads til at varme op eller bare "være der" er det no go for os. Og den erfaring er jo også lærdom :D


LP1 RBM RØM SISLCS Lapinette´s Jawsome Jacinth - bestået res. i rally ekspertklassen

18.12.2022 Boogie og jeg blev lokket med på juleskue, kreds 2 - som er en udstilling, der er uofficiel. Dvs man kan ikke bruge resultatet som en evt godkendelse ift avl m.m. - men ellers er det bygget op som en rigtig udstilling. 328 hunde tilmeldt, fordelt på tværs af alle racer.

Super god træning i at være et i totalt gedemarked - og det var det. Rigtigt mange hunde og mennesker, på alt for lidt plads. Som Strøget i myldretid. Lille Loke ( L. Loud and Proud ) og ejer Lone tilmeldte også, så god træning for ham også.

Begge drenge klarede miljøet fantastisk - Boogie ville så gerne hilse på alle, men ellers helt fjong med alt ståhejet, og Loke gik rundt med logrende hale og så ud til at hygge sig. Super seje miljøstærke drenge!! De klarede også ringen flot, håndtering og at løbe og være "på" deres ejer. Så en super god oplevelse på alle måder.

Resultaterne var også fine - begge blev bedst i deres klasser, og Boogie BIR ( med SL og Excellent ) - men de var nu også de eneste collier. Men kritikken og præmieringen var bedst mulig, så det føltes fortjent.

STORT tillykke til Lone og Loke med en flot debut ud på de bonede gulve :D
Lapinette´s Loud and Proud - bedste baby
RBM SISHB SIJSB SIRLB SITCB SINWMJB Lapinette´s King of Swing - bedste junior, og bedst i racen

15.12.2022 Hera og ejer Erika, har sendt ind til Sirius Rally Stjerne Begynder - og i dag fået svar på, deres bidrag er godkendt. Dermed har Hera opnået titlen SIRLB, som kan puttes i den imponerende titelrække hun allerede har.

KÆMPE tillykke til Hera og Erika


FP BPB LP1 RBM RØM DKRLCH HTMF SISLCS SIRLB TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US)
Lapinette´s Heading for the Top
10.12.2022 Fønix har været oppe i en fp1 - som er en færdighedsprøve 1. Det er prøver lavet i HTM-regi - altså populært kaldet dogdance. Det er tricksprøver, hvor man skal fremføre en række tricks, men uden musisk og uden at have lavet et decideret program.

Det klarede Fønix og ejer Tina flot - og opnåede 4,2 points, og dermed en bestået prøve.

KÆMPE tillykke med det!!


RBM SISHB SIJSB SIRLB SINWMJB Lapinette´s Knight and Day

03.12.2022 Dansk Collie Klub afholdte off rallyprøver i dag. Efter et par stille år med prøver i klubregi, var det en rigtig dejlig oplevelse at komme ud og være aktive i collie-regi igen.

Prøven blev afholdt i Niløse-hallen, som er en lille hal med spejle langs hele den ene væg, ditto for endevæggen - og den 3. væg er et stort panorama-vindue fra gulv til loft, hvor alle de medvirkende passerer forbi ude :D Med andre ord - ret svære kriterier. Jeg havde meldt Boogie til - hans debut ud i off prøver, og var forberedt på at skulle hjælpe ham godt igennem i disse svære omgivelser. Det blev ikke nødvendigt. Da der blev linet op til start, var han bare på - og så kun mig. Dansede sig igennem med et vidunderligt flow og stort overskud til lækre detaljer, som ninja-bagpartsvendinger, twist på kun verbal kommando osv

Ved 1. prøve rammer han en kegle med et bagben ( tror jeg ) idet vi er på vej ud af en slalom. Keglen ryger hen af gulvet med et brag, og jeg kigger lige efter den = let tøven. Det kig kostede 3 points + 3 points for at sparke til en kegle. Så vi landede på 94 points - resten føltes totalt perfekt. Fed følelse!!

2. prøve føltes lige så perfekt, og vi styrede udenom keglerne i en spiral, så landede på 100 points :D

Ved begge prøver blev Boogie 2. vinder - og de 100 points gav os RBM titlen med hjem :D

Jeg er meget stolt at min "lille" dreng ( som slet ikke er så lille :D )


RBM SISHB SIJSB SIRLB SITCB SINWMJB Lapinette´s King of Swing;

Udover Boogie deltog de 2 søskende Dobby ( L. Just Jazz it Up ) og Joy ( L. Jazz`n Joy ) også. De stillede begge i øvede klasse.

Dobby havde det lidt svært i første prøve, hvilket var lidt min skyld. Jeg havde ikke tænkt på at gemme mig, og han er ret glad for sin kennelmor, så var noget splittet i fokus. Det gav hans ejer en lidt svær start - og senere var det vinduerne der drillede, da nogen gik forbi idet han skulle arbejde i et hjørne der. Ellers flot - og 75 points, bestået - men desværre ingen pind.

Den fik han til gengæld i prøve 2 - og det med bravour - 91 points og 2. vinder.
KÆMPE tillykke til Dobby og Anders!!!


RBM Lapinette´s Just Jazz it Up - nu med 2 pinde i øvede klasse

Joy gik 2 flotte prøver, selv om hun havde været der fra tidlig morgen, idet ejer var sekretær på dagen. Så Joys skæbne var at ligge i et bur og lige fiskes ud for at gå 2 prøver. Det klarede hun fint - også en debut i ny klasse for hende.

Ved første prøve opnåede hun 87 points og blev 3. vinder ( og fik en pind ). Ved prøve 2 opnåede hun som brormand 91 points ( og endnu en
pind ), men da han var nogle brøkdele af et sekund hurtigere end hende, blev hun 3. vinder.

KÆMPE tillykke til Marieanne og Joy

LP1 LP2 RBM SIRLB SIRLØ Lapinette´s Jazz`n Joy - med 2 pinde i rally øvede

26.11.2022 Fønix og ejer Tina har stillet til deres 3. Rallyprøve i Begynderklassen - og opnåede deres 3. pind med 81 points.

3 pinde = titel og oprykning, så Fønix erhvervede titlen RBM. Dermed hedder han så nu RBM SISHB SIJSB SIRLB SINWMJB Lapinette´s Knight and Day.

KÆMPE tillykke til Fønix og Tina!


RBM SISHB SIJSB SIRLB SINWMJB Lapinette´s Knight and Day

18.11.2022 Fanny og jeg har hygget os med at træne Sirius Senior prøve.

Fanny bliver 9 år her til dec, så er jo på ingen måde gammel endnu. Sidste år havde hun dog en grim faldulykke på stranden, hvor hun brækkede 5 ribben, samt fik en fraktur i brystbenet. Der ventede en hård tid, hvor det helede op - og siden har jeg ikke turdet lave fysisk krævende ting i træningen. Som f.eks at sidde i bamse og tilsvarende. Men seniorprøven er med flere valgmuligheder, og så får Fanny og jeg trænet på noget målrettet. Jeg har brug for mål, for at komme i gang.

Det gik godt - og vi bestod med følgende kritik :

" Kære Fanny og Nette,
Hjertelig tillykke med jeres nye titel!
I viser et smukt samarbejde – og adfærd af høj kvalitet og præcision. En FVF i særklasse med dejligt følge og fokus, flotte overgange og vendinger. To gode valgfrie øvelser, kanon targetadfærd – både indtagelse og fastholdelser.

Dermed har Fanny opnået titlen SISEB


LP1 LP2 RBM RØM DKRLCH SISLCS SISEB
Lapinette´s Flame of Fire

12.+13.11.2022 Fønix ( SISHB SIJSB SIRLB SINWMJB L. Knight and Day ) er denne weekend blevet udstillet i Herning. Bøde lørdag og søndag. Lørdag syntes dommeren han var "ufærdig" og ørerne for lette. Ufærdig er han helt sikkert i en alder af 12 mdr, og han er også lidt hormonramt pt, skrev ejer - så ørerne vil en masse forskelligt hele tiden :D Der opnåede han "Good".

Søndag fik han endda en rigtig fin kritik, synes jeg - hos en dommer der dømte ret strengt generelt. Fønix opnåede Very good, som gives til en racetypisk hund, uden nævneværdige fejl.

Dermed er Fønix totalt "udredt" med gentests på alt, HD A, AD 0 og OCD fri. Øjenlyst fri og genetisk fri for CEA, samt med en super flot mentalbeskrivelse. Jeg er rigtig glad for og stolt over den kvalitet han har på samtlige parametre.

Stort tillykke til Fønix og ejer Tina!


SISHB SIJSB SIRLB SINWMJB
Lapinette´s Knight and Day

09.11.2022 Boogie og jeg har også kastet os ud i Sirius Nosework Miljø Junior prøven. Jeg ved intet om nosework, men har brugt rigtigt mange timer på at gå spor de sidste år - også med Boogie. Så han kender til at blive sendt frem og søge. Programmet måtte jeg så læse mig til og håbe jeg forstod. Jeg syntes det ville være super at få trænet noget miljø, som denne prøve lægger op til.

Det gik godt - og vi bestod prøven med følgende kritik :

"Kære Boogie og Nette,
Tak for jeres fine video. Det har været en fornøjelse at bedømme den. I den første video er det tydeligt at se hvilket bånd I har med hinanden, når Boogie løbende tjekker ind med dig og så ellers fortsætter med at ligge i ro. Det er så dejligt at se, og det bliver kun bedre, når du roser ham på så glad en måde.
Igennem hele videoen ser man en fokuseret unghund, som er helt tryg ved at arbejde i de forskellige miljøer og som er klar til at løse alle de opgaver den bliver mødt med. Og i det hele taget har I et virkelig skønt samarbejde.
Kæmpe tillykke med den nye titel.

Dermed har Boogie opnået titlen SINWMJB - og jeg har besluttet vi starter på hold i NW efter jul. For han var et sandt naturtalent til at søge.


SISHB SIJSB SIRLB SITCB SINWMJB
Lapinette´s King of Swing

03.11.2022 Fønix ( SISHB SIJSB SIRLB SINWMJB L. Knight and Day ) er den første i K kuldet til at blive HD/AD/OCD fotograferet
- og resultatet kunne ikke være bedre.

Fønix har HD A, AD 0 og er OCD fri.

KÆMPE TILLYKKE til Fønix og ejer Tina - og tak til sidstnævnte for at få fotograferet sin Lapinette-hvalp!


SISHB SIJSB SIRLB SINWMJB
Lapinette´s Knight and Day

29.10.2022 Fønix ( L. Knight and Day ) og ejer Tina har deltaget i endnu en Sirius prøve - denne gang Sirius Nosework Juniorstjerne Begynder.

Den bestod de flot - og har dermed opnået en meget lang titel - nemlig SINWMJB

KÆMPE TILLYKKE herfra!


SISHB SIJSB SIRLB SINWMJB
Lapinette´s Knight and Day

22.10.2022 Det er fast arbejde at opdatere her under "News" - men et dejligt arbejde. Skønt med al den aktivtet!!

I dag havde vi gåtur i kennelregi. Vi gik rundt om den midterste af Lynghøjsøerne. Et område jeg har lært at kende, eftersom Kirsten med Bess
( omplaceringshund fra E kuldet ) bor lige ved siden af. Desværre kunne Kirsten ikke selv deltage, da hun skulle til træning i nosework. Træning er dog den bedste undskyldning for ikke at kunne, så det var selvfølgelig ok :)

12 andre Lapinetter + en Lapinettesøn fik dog en dejlig gåtur. Skønt område, og vi hilse også på en trold.
Tak for dejlig tur til Fanny, Prima, Jayme, Boogie, Dixie, Molly, Charlie, Laddie, Summer, Joy, Echo, Luna og Loke.


Hele flokken undtaget Summer, som gik en mindre tur

Imens vi her i DK hyggede og besøgte en trold, var Jazzmin på arbejde i Finland. Hun stillede til færdselsprøve og bestod. Dermed har hun opnået titlen BH, og kan komme videre i brugsregi.

KÆMPE tillykke til Jazzmin og ejer Britta


BH RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Lapinette´s Jazzmin

20.10.2022 Boogie har fået svar på sin indsendte prøve til Sirius tricks stjerne Begynder.

Det har vi gået og hygget med, mens vi har haft hvalpe - der har været mange gode timers arbejde i det.

Prøven bestået med følgende feedback :

"HOLD OP hvor er han dygtig!!!!
Meget flot og absolut bestået Sirius Tricks Begynder Stjerne prøve!
Du har god fokus på generalisering af øvelser – både retning (twist/rund om fører/stok) men også miljø (og legende hundehvalpe). Du fremmer energien i øvelserne uden at gå på kompromis med præcisionen. I har et godt og velfungerende samarbejde – og det er en fornøjelse at følge jeres udvikling!
TILLYKKE!"SISHB SIJSB SIRLB SITCB
Lapinette´s King of Swing

12.-14.10.2022 Så er de 4 L-hvalpe flyttet hjemmefra. Altid lidt hårdt at sige farvel, men der venter 4 dejlige hjem, som er klar til at give dem kærlighed, udfordringer og oplevelser.

De små og deres familier ønskes alt godt fremover!!


Fra øverst venstre : Louisiana, Luna, Loke og Echo

14.+15.10.2022 Endnu 2 Sirius-titler hentet af Lapinetterne.

Isabella og Merete har deltaget i en september challenge, kaldet "SIRIUS SEPTEMBER NOSE WORK CHALLENGE". De dyrker jo i forvejen heftigt nosework, så denne challenge passede lige til dem. Den blev bestået med guld, og titeln SISSCG kan nu tilføjes Isabellas lange titelrække.

KÆMPE tillykke med det!!


NW1 NW1G NW2 LP1 RBM RØM SISLCB SISSCG TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US) Lapinette´s Isabella Blues "Isabella

Joy og Marieanne har sendt bidrag ind til Sirius Rally Øvede Stjerne - og har også bestået denne, og dermed erhvervet titlen SIRLØ.

KÆMPE tillykke til til Joy og Marieanne!!


LP1 LP2 RBM SIRLB SIRLØ Lapinette´s Jazz`n Joy

09.10.2022 Fønix ( L. Knight and day ) og ejer Tina stillede til deres 2. rallyprøve i dag. Det havde gået fantastisk lige til de sidste 2 skilte - så blev den unge mand forstyrret af omgivelserne + han jo stadig er meget ung ift at bære en hel rallybane igennem mentalt, så ikke noget at sige til det kan være svært for ham til sidst.

Men 72 points blev det til - og dermed bestået og 2. pind.

KÆMPE tillykke til Fønix og Tina


SISHB SIJSB SIRLB Lapinette´s Knight and Day

02.10.2022 Isabella og ejer Merete stillede i LP1 i Ølstykke i dag, og opnåede igen en flot 1. præmie. Dette er deres 3. 1. præmie i denne sæson, så det er et flot og stabilt niveau.

Derudover opnåede de at blive 3. vindere på dagen :D

KÆMPE tillykke med det til Isabella og Merete!!


NW1 NW1G NW2 LP1 RBM RØM SISLCB TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US) Lapinette´s Isabella Blues "Isabella

ultimo sep 2022 Jeg må også hellere få med, at jeg har fået svar på gentest på de små. Det er colliepakken, jeg har rekvireret. Mor til kuldet er gentestet, far er ikke. Eftersom jeg ved fars morfar var bærer af DM, var det jo interessant at se om det gen er vandret videre med. Jeg har sørget for at da Easys mor skulle parres, var hannen genetisk fri for DM, eftersom jeg vidste mor KUNNE have nedarvet det. Men sjovt at se status nu. Derudover giver det flere muligheder fremadrettet avlsmæssigt, når man VED om de er fri eller bærere, fremfor at antage alle er bærere ( er man nødt til, når man ikke har en konkret status ).

Derudover ved jeg mor er genetisk bærer for CEA, og far er enten genetisk bærer eller genetisk fri. Så der kunne komme genetisk frie hvalpe i kuldet, hvilket er noget af et særsyn. Kunne også være interessant at se, om der kom det - og kom der nogen, som var -/-, jamen, så vidste jeg far også var bærer og ikke genetisk fri. Der kom 2, som er genetisk frie, og 2 som er bærere. Det kan være fristende at tro Easy så nok er genetisk fri, men det kan også være udtryk for en total tilfældighed. Men dejligt er det :D

Nå, men her er resultaterne :

L. Living, Loving, Sniffing :
CEA : +/- ( bærer )
MDR1 : +/+ ( fri )
IPD : +/+ (fri )
DM : +/+ ( fri )
PRA : +/+ ( fri )

L. Light at Night
CEA : +/+ ( fri )
MDR1 : +/+ ( fri )
IPD : +/+ (fri )
DM : +/+ ( fri )
PRA : +/+ (fri)

L. Loud and Proud
CEA : +/- ( bærer )
MDR1 : +/+ ( fri )
IPD : +/+ (fri )
DM : +/+ ( fri )
PRA : +/+ ( fri )

L. Lines of Jawsome Code
CEA : +/+ ( fri )
MDR1 : +/+( fri )
IPD : +/+ (fri )
DM : +/- ( bærer)
PRA : +/+ ( fri )

Super fine resultater, jeg er meget tilfreds med. En enkelt bærer af DM - så far ER bærer og farmor ditto. Det gør jo absolut intet, bare man sørger for, de parres med en genetisk fri, i fald de skal i avl.

Jeg er også meget tilfreds med I, K og L kuldene her i huset, alle er genetiske frie eller genetiske bærere på øjnene.

Jeg har først fået lavet gentest seneste 2 kuld, og enkelte fra J kuldet. Men må sige det er et fint redskab, for at undgå nogle sygdomme der måske/måske ikke bliver et problem for hundene - men det man KAN gøre som opdrætter, det bør man gøre, efter min mening.

Lige et billede af et par L-hvalpe


2 banditter - ca 6 uger

30.09. - 05.10 2022 Der er virklig gang i den pt. Både med hvalpe af huset, som yder præstationer der skal på her - og med små hvalpe her i huset.

Seneste uge har yderligere 3 Lapinetter, fået svar retur ang indsendte bidrag i Sirius Stjerne Slalom Challenge. Alle 3 havde et mål om bronce - og alle 3 opnåede dette :)

Summer og Ellyn er et af parrene, og det er en imponerende præstation. Summer blev 11 år i juli, så det er virkelig flot de stadig kan være med.

Udover Summer, er det de 2 kuldsøskende Isabella og Easy, som ligeledes fremadrettet kan smykke sig med titlen SISLCB.

KÆMPE tillykke til jer alle!!!


LP1 LP2 RBM RØM SISLCB Lapinette´s Dancing Queen "Summer"


LP1 RBM SISLCB TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US) Lapinette´s Idaho by Night "Easy"


NW1 NW1G NW2 LP1 RBM RØM SISLCB TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US) Lapinette´s Isabella Blues "Isabella"

24.+25.09.2022 En aktiv weekend for flere Lapinetter.

Lørdag var Icha ( L. I still got the Blues ) oppe i LP1 for første gang. Dette med sin nye ejer, som kun har haft hende ½ års tid. Icha er en af de hunde, som kom retur i foråret. Ny ejer har trænet LP - og nu skulle det prøves af. En super flot debut, og glad ejer - hvor Icha opnåede godkendt resultat med 2. præmie og 152 points. Hun var totalt højløbsk, så det var mod alle odds det gik godt.

KÆMPE tillykke til Icha og ejer Lone med flot debut, og jeg glæder mig til at følge jer fremover!!


RBM L. I still got the Blues

Dixie ( L Girl Crazy ) og ejer Trine har også indsendt bidrag til Sirius Stjerne Slalom Challenge - lørdag fik de besked om de har bestået denne og opnået sølv og dermed titlen SISLCS.

KÆMPE tillykke til Dixie og ejer Trine!


FP HTMFx SISLCS TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US) L Girl Crazy

Søndag stillede Dobby i udstillingsringen - også i Ballerup, hvor Icha var oppe lørdag. Det er store events, og lidt af et gedemarked. Men det gik rigtig godt for Dobby og ejers datter Astrid.

Dobby opnåede excellent, og kritikken : "herlig han af fin model bra skalle og udtryk tlrækkelig underkæbe fine øgon og øre, stærk ryg, bra kors og vinklar noget let klædt i dag rør sig trevligt"

Eneste kritikpunkt er lidt "let klædt", og det er nok min skyld. Jeg kan godt lide collierne ikke har for meget pels, og avler efter dette ;) Jeg gjorde Dobby klar til udstilling, og han står i fuld pels pt.

KÆMPE tillykke til Dobby og Astrid!


RBM L. Just Jazz it Up

Søndag i Jylland stillede Fønix ( L. Knight and Day ) på bare 11 mdr for første gang til en rallyprøve.

Det gik også super flot, og han opnåede sin 1 pind i begynderklassen med 91 points - og blev tillige 4. vinder.

KÆMPE tillykke til Fonix og ejer Tina


SISHB SIJSB SIRLB Lapinette´s Knight and Day

17.09.2022 2 Lapinetter har opnået nye titler i dag. Hhv titel 17 og 18 opnået her i huset i år.

I Finland har Jazzmin ( RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 L. Jazzmin ) opnået 3. pind i deres højeste klasse i rally - og dermed titel RTK4. Systemet er lidt anderledes end i DK. I DK har man ikke noget at hente i f.eks ekspertklassen, med mindre man opnår cert. Men de kan altså stadig få en titel ved 3 beståede resultater i klassen i Finland. Jazzmin opnåede dermed titel RTK4.

KÆMPE tillykke til Jazzmin og ejer Britta!!


RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Lapinette´s Jazzmin

I Danmark har Hera fået respons på sit indsendte bidrag til Sirius Slalom Challenge - og har opnået sølv, og dermed titel SISLCS.

KÆMPE tillykke til Hera og ejer Erika.


FP BPB LP1 RBM RØM DKRLCH HTMF SISLCS TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US)
Lapinette´s Heading for the Top

14.09.2022 Joy og ejer Marieanne har indsendt deres prøvebidrag til Sirius Rally Begynderprøven - og har bestået denne. Dermed kan Joy nu ligeledes smykke sig med titlen SIRLB.

KÆMPE tillykke til Joy og Marieanne!


LP1 LP2 RBM SIRLB Lapinette´s Jazz`n Joy

10.09.2022 Som tidligere nævnt, har Dansk Kennel Klub lavet et koncept, der hedder Sirius. Det er titelgivende prøver, indenfor flere forskellige slags hundesport, som man kan sende ind til online bedømnmelse. Det er selvfølgelig ikke helt det samme som en "rigtig prøve", men det er en rigtig fin mulighed for at træne/nørde detaljer i programmerne og faktisk er det sjovt at opleve, at ens egne kriterier i den grad strammes op. Ens egen værste dommer er nok en selv - så det skal virkelig være skarpt, når det sendes ind :D

En tidsbegrænset challenge indenfor konceptet, var en slalomprøve med 10 forskellige varianter af slalom. Jeg ved flere lapinetter har sendt ind, og bedømmelserne pågår nu.

Mine 2 hunde har fået svar og både Fanny og Jayme har bestået med sølv, hvilket også var vores mål. Dermed har de begge opnået titlen SISLCS.


LP1 LP2 RBM RØM DKRLCH SISLCS Lapinette´s Flame of Fire "Fanny"


LP1 RBM RØM SISLCS Lapinette´s Jawsome Jacintha "Jayme"

05.09.2022 Desværre holdt mine bange anelser stik, og det viste sig den tricolur hvalp i kuldet, ikke havde øjne. Da de andre åbnede øjnene, havde han kun små sprækker og det var tydeligt at se han navigerede med næsen og ikke synet. Han fik 1 uge ekstra til at vise, om han bare var sen, men udviklingen i det var meget træg, og jeg var klar over den var gal. Jeg tog ham til øjenspecialist Jens, som lyste øjnene og diagnosen var, der enten slet ikke var nogle øjne, eller der var så lidt, at det aldrig ville blive noget. En fejl sket i mors mave - en "fosterforstyrrelse" - som desværre kan ske. Det er heldigvis ikke tit, det er sket her - jeg har gennem 15 år haft 2, der kom ud med "fejl" og det viste sig med det samme. Det er svært, når hvalpen når at blive næsten 3 uger, uddviser personlighed og genkendelse også ift mig. Men han fik fred - en meget aktiv colliedreng, skal ikke rage rundt i blindhed og have et meget begrænset og beskyttet liv. Et tungt ansvar at have til tider som opdrætter, at måtte ud i de valg.

31.08.2022 Så er de små registrede - og da det er L kuldet, starter navnene med L.

Hvalpene har været forudbestilte inden fødsel, så derfor ved jeg også hvad flere af dem skal hedde. En af tæverne skal hedde Luna - derfor passede det jo perfekt med Light at Night ( Luna betyder måne ). Den anden tæve skal være noseworkstjerne - så der syntes jeg også det var sjovt med et navn, der passede til lige hende.Jeg kender kun et kaldenavn til hannerne - han skal hedde Echo. Den tricolur han har ikke udviklet sig som de andre ifm at få øjne, så der afventer jeg også lige hvordan det spænder af, inden evt fremtidsplaner der planlægges. Den sidste han ved ejer ikke hvad skal hedde endnu.
30.08.2022 Boogie har trænet 3 Siriusprøver op ( og bestået ), Fanny og Jayme har leget med slalom - og Prima skulle også lave noget. Hun blev meldt til Sirius Rallyprøven, for hun har egentlig aldrig rigtig lært rally - vi har bare gået prøverne uden at træne det. Det skal trænes inden vi går videre, så fint med anledning til det.

Vi bestod med super flot kritik - og Prima har nu opnået titlen SIRLB.


BH BPB LP1 LP2 RBM RØM SIRLB Pia vom Bopparder Hamm "Prima"

29.08.2022 Fønix ( L. Knight and Day ) har været til mentalbeskrivelse. Det er i tidlig alder - han er kun lige blevet 10 mdr, men ejer blev ringet op aftenen før om hun ville med på afbud, og så kom han akut og uventet af sted.

Det er en SUPER flot beskrivelse, hans unge alder til trods. Med 5,5,5 på håndtering og kontakt, 1 på skrækmomenter og 5 på nysgerrighed og 1 på afreaktionerne. Nysgerrigheden er noget som collier efter min mening generelt mangler rigtig meget, men som er ved at være rigtig godt med i kuldene her i huset. En nysgerrig hund er det modsatte af bange/reserveret/skeptisk - så det er en egenskab jeg vægter højt. 3 på skud, hvor han ikke var bange, men kiggede efter skuddet, og satte sig tæt op af ejer ved stilstand.

KÆMPE tillykke til Fønix og ejer Tina!!


SISHB SIJSB SIRLB Lapinette´s Knight and Day - her med de 3 flotte rosetter for hans beståede Siriusprøver"


Her hans skema - med stort set alle krydser lige i ønskeprofilen"

17.08.2022 Så kom L-kuldet til verden. Der var 5 hvalpe, præcis som der også var scannet til. 3 drenge ( 1 tri, 2 zoble ) og 2 piger ( 2 zoble ).

Jeg havde mærket udefra, at det var store hvalpe hun bar, og det viste sig også at være korrekt. 363-405 gram vejede de. Det giver de små en rigtig fin start, for de er utroligt selvhjulpne. Til gengæld kan det være lidt hårdt for mor. Jayme klarede nu selve fødslen flot, men vi måtte forbi dyrlægen, da hun fik en lidt for voldsom blødning undervejs. Både mor og hvalpe har det godt.


Jayme og Easys 5 fine hvalpe!

16.08.2022 Fønix ( L. Knight and Day ) er nu også kommet i mål med DKKS Sirius rally begynder Stjerne-prøve, og har opnået titlen SIRLB.

KÆMPE tillykke til Fønix og ejer Tina!


SISHB SIJSB SIRLB Lapinette´s Knight and Day"

15.08.2022 En lidt træls nyhed, er at denne hjemmesides udbyder ( one.com ) har valgt at ophøre med at udbyde galleri-funktion. Dvs - alle mine albummer med alle hvalpene af huset, er blevet slettet af udbyder. Jeg har selvfølgelig gemt dem inden, da det blev varslet. Men jeg har ikke mulighed for at alle disse billeder liggende offentligt tilgængeligt mere.

Det synes jeg er træls, men jeg kan desværre ikke gøre noget ved det.

14.08.2022 Så har Boogie fået sin 3. Sirius-titel. 9½ mdr gammel.

Jeg er bidt på det koncept, da jeg ikke rigtigt kan tage nogle steder nogle mdr her, med en højdrægtig Jayme - og hvalpe lige om lidt. Så det passer os perfekt med nogle mål, vi kan gå ud og træne på om aftenen herhjemme. Boogie har brug for at lave noget og bruge hjernen. At træne LP1 ( som vi næsten er klar i ), når vi først kan komme til prøve i 2023 er noget abstrakt.

I dag fik vi så besked om vi har bestået Sirius Rally Begynder Stjerne-programmet - og Boogie har dermed opnået titlen SIRLB. Igen med en super fin feedback.


SISHB SIJSB SIRLB Lapinette´s King of Swing "Boogie"

13.08.2022 I dag var der dobbelte rallyprøver i Ringsted - og der stillede Joy ( LP1 LP2 L. Jazz`n Joy ) og ejer Marieanne i begynderklassen.

Det klarede de supor flot. Til første prøve opnåede de 100 points, og dermed allerede titlen RBM, og blev tillige 1. vindere.

Til prøve 2 opnåede de 90 points, hvilket også er en bestået "pind", så 2 flotte resultater.

KÆMPE tillykke til Joy og Marieanne med den nye titel!!


LP1 LP2 RBM Lapinette´s Jazz`n Joy

07.08.2022 I dag har 2 Lapinetter været til prøve. Jazzmin har i Finland stillet i Mesterklassen i rally ( den højeste klasse i Finland ), og bestod klassen. Der havde været lidt førerfejl og småting, men følelsen været fed.

KÆMPE tillykke til Jazzmin og ejer Britta


RTK1 RTK2 RTK3 L. Jazzmin

I Danmark - nærmere bestemt Helsinge, stillede Isabella i LP1 for 2. gang.Det klarede hun og ejer Merete flot, og opnåede 181 points, og en 4. vinder placering.

KÆMPE tillykke til Isabella og ejer Merete


LP1 RBM RØM NW12 NW1G NW2 TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US) L. Isabella Blues

03.08.2022 I dag fik Boogie og jeg tilbagemelding på den Sirius Juniorstjerne-prøve vi havde sendt ind. Den var bestået - og vi fik tillige følgende dejlige feedback:
"En skarp og præcis udførsel af prøven. Ekvipagen viser glæde og engagement samt et rigtigt god samarbejde. Fede og kreative miljø forstyrrelser. God fastholdelse af positioner (stå u/gang, bliv, pote target, hagetarget). Super søgeadfærd."

Dermed kan han nu også smykke sig med titlen SIJSB


SISHB SIJSB Lapinette´s King of Swing

27.07.2022 I dag kom meldingen af Makker (L. Kansas City Boy ) også havde bestået Sirius Hvalpeprøven, så han kan også fremadrettet smykke sig med titlen SISHB.

Dermed har 3 brødre ud af 4 i K kuldet, bestået denne prøve.

KÆMPE tillykke til Makker og ejer Michele!


Makker

23.07.2022 Isabella ( L. Isabella Blues ) og ejer Merete stillede i dag for anden gang til NW3 prøve. En svær klasse - men de opnåede at blive 2. vindere i beholdersøger. KÆMPE tillykke med det!!


LP1 RBM RØM NW12 NW1G NW2 TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US) L. Isabella Blues

22.07.2022 Selv om det er sommerferietid, er der alligevel gang i de små hjul. Fønix ( L. Knight and Day ) og ejer Tina har leveret Sirius Stjerne Junior prøven, og fået at vide, de har bestået den. Dermed har de opnået titlen SIJSB.Hvalpeprøven har de også i hus. Et par rigtigt gode prøver, hvor man får trænet en masse god basisadfærd.

KÆMPE tillykke til Fønix og Tina


Fønix med sin roset, han fik for hvalpeprøven. En tilsvarende for juniorprøven venter efter ferie hoa DKK

07.07.2022 Jayme er scannet drægtig.

Far til kuldet er Easy - Lapinette´s Idaho by Night. Jeg skal nok skrive noget mere om hundene på siden om hvalpene ( for dem, som ikke kender dem ). Men det er et kuld jeg glæder mig rigtig meget til. Bagge hunde har A hofter ( og høje indeks ) og 0 på albuerne. Begge er øjenlyst fri på øjnene, og Jayme er genetisk bærer. Easy er enten gentisk bærer eller genetisk fri. Begge har lavet fantastiske flotte mentalbeskrivelser - og begge arbejder super godt, og har opnået meget i hundesport.

De er også hhv oldebarn af Honey ( Jayme ) og oldebarn af Andrea ( Easy ), så de små bliver 5. generation i huset af begge de linier jeg startede med.


Jayme og Easy

30.06.2022 Igen i dag en trist besked - C-kuldet er tydeligt kommet i "den alder".

Chico fik et kærligt farvel i dag, idet han var blevet stort set døv, havde dårligt syn og virkede dement. Han traskede uroligt rundt om nætterne og var tydeligt forvirret og angst over sit tab af sanser. Sådan skal en ellers super mentalt stærk hundemand ikke gå rundt, så han fik fred. Han blev 12 år og 1½ måned.

Tusinde tak til Anne-Mette og Ernst for at have passet godt på ham!!


Lapinette´s Chick Corea

14.06.2022 En trist besked i dag, var meddelelsen om at Diva ( RBM RØM L: Blues in C ) var blevet aflivet. Hun var blevet gammel, træt og mæt af dage. Hun blev 12 år og 1 måned.

Tusinde tak til Frank og Christina for at passe godt på hende!!


RBM RØM Lapinette´s Blues in C

06.06.2022 Borgå Brugshundeklub ( i Finland ) har netop kåret de mest fremgangsrige hunde i 2021.

Jazzmin ( RTK1 RTK2 RTK3 L. Jazzmin ) blev kåret som den mest alsidige hund, og 2. vinder i rally.

KÆMPE tillykke til Jazzmin og ejer Britta!!


RTK1 RTK2 RTK3 L. Jazzmin

06.06.2022 Dobby ( RBM L. Just Jazz it Up) og ejer Anders debuterede i rally øvede klassen, efter lige at være blevet RBM for ganske nylig. Dette til en dobbeltprøve.

Det gik fantastisk godt og de bestod begge prøver med hhv 91 og 84 points. Den sidste prøve i silende regn. Dvs første pind er opnået i klassen, og dertil blev de 3. vinder til begge prøver.

KÆMPE tillykke til Dobby og Anders!


RBM L. Just Jazz it Up

04.06.2022 Jayme er kommet i løbetid, og alle vore tilmeldte LP2 prøver er nu frameldt, og hun bliver parret en af de nærmeste dage. .


LP1 RBM RØM L. jawsome Jacintha

29.5.2022 Fønix ( Lapinette´s Knight and Day ) og ejer Tina har i dag fået besked om de har bestået DKKs nye Sirius Stjernehvalpeprøve, og dermed opnået titlen SISHB.

KÆMPE tillykke herfra!!!


SISHB Lapinette´s Knight and Day

29.5.2022 Det er en stor glæde at alle 3 Lapinettepiger, der manglede et ny hjem, nu har fundet det. Alle 3 har været på prøve hos interesserede familier, og stille og roligt er det faldet på plads, således alle 3 piger bliver hvor de er.

Stort tillykke med hinanden - og stor tak fra en glad kennelmor. Det er dejlige hjem de har fundet!!


Molly, Icha og Ginny i nye hjem

29.5.2022 Af og til har vi træningsdage i kennel-regi, hvor vi hjælper hianden. Af og til husker vi at tage et billede af de fremmødte hunde.

I går havde vi sådan en dag, og faktisk var det kun Marieanne og jeg som deltog. Men da vi har 4 hunde hver, blev det noget af en række alligevel :) De 4 hunde til venstre er mine. Den tri langhårede længst til højre er Lapinette´s Jazz n´Joy - og hvalpen hendes hvalp på 9 uger.

Pragtfuld dag!


Træningsdag

17.5.2022 Aften-rallyprøve på Garbogaard, hvor 2 tri colliedrenge af huset stillede op.

Dobby ( L. Just Jazz it Up ) stillede i rallybegynderklassen, og opnåede sammen med ejer Anders den 3. pind ( 86 points ) og dermed titlen RBM.

KÆMPE tillykke med det!!!

Easy ( L. Idaho by Night ) stillede i øvede klassen, opnåede 89 points, sin 1. pind i klassen - samt blev 1. vinder med ejer Camilla

KÆMPE tillykke med det!!


Lapinette´s Just Jazz it Up


Lapinette´s Idaho by Night

13_15.5.2022 Dobby ( L. Just Jazz it Up ) har disse 3 dage stillet på udstilling - hver eneste dag - i Roskilde :) Handlet og flot fremvist af datter Astrid i huset.

Alle 3 dage opnåede han excellent, og blev hhv 2./3. vinder i klassen ( åben klasse ). Han fik nogle fine kritikker, hvor særligt hans hoved og bevægelser blev fremhævet meget positivt.

KÆMPE tillykke til Dobby, ejere og handler med de fine resultater!!


Lapinette´s Just Jazz it Up

13.5.2022 Pga sygdom hos ejer, har jeg fået 3 Lapinette-piger retur. De har boet sammen i Dragør ( om hjørnet ), og de 2 har jeg haft avlsretten over. Jeg har set dem rigtig meget gennem deres liv. De har trænet fast hos mig, ejer har deltaget i stort set alle aktiviteter i kennel-regi, og de har boet her også on/off. De sidste par år nogle gange længere perioder, ifm netop sygdom. En ulykkelig situation, men som kan ske for os alle. Nu er øvelsen for mig, at de kommer ud i nye, gode hjem, der vil elske og forkæle dem resten af deres dage, ligesom deres tidligere ejer har gjort.

Icha er pt på prøve i nyt hjem, og meldingerne er positive. De 2 andre er der også et par gode bud til, og jeg krydser fingre for alt lykkes. Det er søde, velfungerende hunde, så jeg tænker det nok skal gå. Ellers er kennnelmor, der til at gribe igen :)
L. Fire and Ice, L. Got Rhythm og L. I still got the Blues

07.5.2022 Lille bitte Boogie - aka den styggeste hundehvalp her i huset, har i dag fået en ny titel. Kun 6½ mdr gammel. Nu hedder han :
SISHB Lapinette´s King of Swing.

Jeg erfarede bror Makker er ved at træne op til en ny hvalpeprøve, som DKK har lanceret - Sirius Stjernehvalp hedder prøven. Den dækker bredt, med noget lydighed, tricks, søgeøvelse og udfordrer førers kreativitet. Den skal tages inden de er 9 mdr.

Vi træner LP1 ret intenst, men har også rodet med tricks osv - så vi tog også handsken op.

Det bedømmes online, og jeg sendte en video ind i dag, og fik allerede til aften at vide, vi havde bestået med følgende kritik : "Så smukt et samarbejde! Flot følge med vendinger. En ren fornøjelse at få lov til at dømme jeres prøve"

Tillykke til Boogie - og i morgen er der kødben <3

Vores prøve kan ses her :

Boogies prøve


SISHB Lapinette´s King of Swing
( bemærk apporten - nylavet med navn på :D )

07.5.2022 Isabella og Merete stillede i dag i en ny klasse - nemlig Nosework 3.

Så det var deres debut i en meget svær klasse. Det klarede de super flot, og opnåede et bestået resultat allerede på første prøve i klassen.

KÆMPE tillykke herfra!!


LP1 RBM RØM NW1 NW1G NW2 TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US)
Lapinette´s Isabella Blues

- som altid skummer en masse, når hun søger :D

23.04.2022 Isabella og ejer Merete har stillet i en ( for dem ) ny sportsgren - nemlig LP. Det klarede de flot - opnåede 162 points, 1 præmie og dermed titlen LP1.

KÆMPE tillykke til jer 2!


LP1 RBM RØM NW1 NW1G NW2 TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US)
Lapinette´s Isabella Blues


12.04.2022 En trist besked i dag.

Bassie ( Lapinette´s Back in Black ) er i dag sendt af sted på den sidste rejse. Han var blevet gammel og livet for sølle, så han fik et kærligt farvel hos dyrlægen. Han blev 13½ år, på nær 6 dage.

Han udgjorde hele mit B kuld - han var eneste hvalp i kuldet. Jeg fik lov at få avlsretten, og han blev far til 3 kuld - bl.a E og F kuldene her i huset, og dermed også til min egen Fanny.

Verdens bedste Bassie - sov sødt!

Tusinde tak til Christian og fam for at passe godt på ham!


Lapinette´s Back in Black

17.10.2008 - 11.04.2022


03.04.2022 Prima er parret med Easy, og nu venter så den "søde" ventetid, til vi ved om det har båret frugt.


LP1 RBM TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US)
Lapinette´s Idaho by Night
&
BH BPB LP1 LP2 RBM RØM
Pia vom Bopparder Hamm


02./03.04.2022 Isabella og ejer Merete har brugt denne weekend på at slå lejr udenbys og deltage ved 2 noseworkprøver. En lørdag og en søndag. Det kunne i den grad godt betale sig. Begge dage opnåede Isabella 100 points og 1 "pind", hvilket betød hun nu har erhvervet sig titlen NW2.

Lørdag opnåede hun også at blive 3. vinder.

KÆMPE tillykke til Isabella og Merete!!


NW1 NW1G NW2 RBM RØM TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US) Lapinette´s Isabella Blues

26.03.2022 Joy ( LP1 LP2 L Jazz´n Joy ) er hos Kennel Keyloc nedkommet med en fin lille dreng. Eller lille og lille - han vejede 428 gram ved fødslen :)

Hans far er en tricolour korthåret collie, og det er Joys lille dreng også.

Her ses den stolte mor og man kan lige skimte den lille. Herfra skal lyde et kæmpe tillykke til Joy og ejer Marieanne!!


LP1 LP2 Lapinette´s Jazz´n Joy

27.03.2022 I dag afholdte Dansk Collie Klub en "Årets hund" event, hvor man kårede de hunde, der i 2021 klarede sig bedst i hhv udstilling og forskellig hundesport.Klubben kårer årets hunde i LP og rally. Private sponsorer har trådt til, således der også er mulighed for at kåre Årets hunde i hhv Færdighedsprøver ( under dogdance ) og i Nosework, for at fremme deltagelse i disse sportsgrene for collier.

Kriteriet er således også, at man er medlema af Dansk Collie Klub for at komme i betragtning.

Jeg tog turen til Fyn. Egentlig er jeg pt presset på tid/overskud, men da ingen af mine hvalpekøbere kunne deltage, føltes det vigtigt at møde op og repræsentere "huset her", idet jeg havde spottet der var mange prismodtagere blandt husets hvalpe.

Nederst på siden her har jeg tidligere listet op, hvad de enkelte hunde har opnået. Det kan man dermed finde dernede, og jeg vil ikke nævne det igen. Kun nævne det var en overvældende oplevelse, at Lapinetterne stort set "ryddede bordet", som der blev sagt ifm præmieoverrækkelsen. Jeg har som overvejende ambition her i huset, at hundene skal kunne arbejde godt - og det er en stor glæde på denne måde så konkret opleve ambitionerne indfries. Derudover glæder det mig at hundene arbejdes med af deres ejere, og de opnår så fine resultater.

Andre Lapinetter har også gjort det godt sidste år, og jeg vil tillade mig at nævne Easy ( L. Idaho by Night ), som faktisk har fået flere points end Jayme i hhv LP/rally B. Men da hans ejer ikke er medlem af DCK, kan han ikke komme i betragtning som ÅH, men det gør jo ikke hans præstation mindre god. Ialt 23 titler har vi hentet sidste år, og det er en stor glæde at opleve "vi kan det".

Der skal fra mig lyde en KÆMPE tak til mine hvalpekøbere for dette, og lad os så give den gas i 2022 også!! :D
Jayme ( LP1 RBM RØM L. Jawsome Jacintha og
BH BPB LP1 LP2 RBM RØM Pia vom Bopparder HammJoy ( LP1 LP2 Lapinette´s Jazz´n Joy )


Hera ( FP BPB LP1 RBM RØM DKRLCH HTMF TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US)
Lapinette´s Heading for the top )Isabella ( NW1 NW1G RBM RØM TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US )
Lapinette´s Isabella Blues


19.03.2022 Jazzmin debutererede i dag i "Mesterklasse", som er den 4. klasse i rally i Finland. Også den højeste - der er ingen klasser over denne. Det er i denne klasse man kan opnå det finske rallychampionat, og det er som i DK med 3 * cert - som er 95 points og derover.

Det bliver spændende at følge. Jazzmin blev 2 år i december.

I dagens debut opnåede de 89 points og "Bestået".

Stort tillykke med den flotte debut til Jazzmin og ejer Britta!!


RTK1 RTK2 RTK3 Lapinette´s Jazzmin

12.03.2022 En rigtig trist besked fik jeg her i starten af ugen. Madonna ( BH BPB LP1 RBM RØM TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US) Lapinette´s Easy Tiger) blev akut dårlig lørdag d. 12.03. - fra det ene øjeblik til det andet. Hun tiltede med hovedet, havde ingen kontrol over bagparten og det ene øje bulede ligesom ud ad hovedet, og det andet sank ind. Dyrlægen var ikke i tvivl - det var en hjerneblødning, og Madonna fik fred.

Madonna blev 9 år, 4 mdr - og det føles jo som "ingen alder", når fam. i øvrigt bliver ret gamle. Men der er jo desværre ting vi ikke er herrer over.

Sov sødt, Madonna - og tak til Lone for at passe godt på hende!


BH BPB LP1 RBM RØM TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US Lapinette´s Easy Tiger

05.03.2022 3. gang Jazzmin stillede i vinnerklasse i Finland - og der opnåede hun den 3. pind i klassen, og dermed titlen RTK3. Deruover 2. vinder på dagen.

KÆMPE tillykke til Jazzmin og ejer Britta! Totalt rally-hajer!


RTK1 RTK2 RTK3 Lapinette´s Jazzmin

19.02.2022 Så var Jazzmin til sin 2. prøve i rally vinderklassen - og gjorde det igen super. 95 points, 2. pind samt 1. vinder.

Endnu en gang KÆMPE tillykke til Jazzmin og Britta i Finland!

RTK1 RTK2 Lapinette´s Jazzmin

05.02.2022 I dag har Jazzmin været til rallyprøve - første gang i ny klasse. Den hedder vinnerklasse i Finland, og er deres 3. klasse. Systemet er lidt anderledes ift i DK - vores 3. klasse er jo ekspertklassen, hvor man kan blive champion med 3 resultater over 95 points. Det kan man først i Finland i deres 4. klasse - mesterklassen. De har så til gengæld ikke nogen championklasse, som vi har.Titlen for at få 3 pinde i vinnerklassen er RTK3.

Jazzmin klarede det flot, opnåede 94 points - og fik sin første pind i klassen.

KÆMPE tillykke til Jazzmin og Britta!

RTK1 RTK2 Lapinette´s Jazzmin

27.01.2022 Marley var lige kommet på plads hos Alice. Så ringede tlf igen. Det var datteren til ejerne til Bess fra E kuldet. Om jeg stadig mente hundene altid kunne komme tilbage hertil ? Ja, helt bestemt! Faderen var desværre død for 2 år siden, og nu var moderen meget syg, og skulle på hospice. Datteren boede nu i huset hos Bess, og havde overvejet at tage hende med hjem, men de kunne ikke overskue at skulle køre hende ind med familiens kat. Selvfølgelig var Bess velkommen retur, og vi mødtes på Fyn 3. februar, hvor jeg fik Bess overdraget.

Bess er nu 9 år, og jeg har ikke set hende siden hun var ca. 5 mdr, hvor jeg var til frokost hos hendes ejere i Jylland. Hun kunne heller ikke kende mig. Men fulgte fint med.

Hun kom herhjem, og fik en stor børstetur. Hun gik fint tur med de andre hunde herhjemme, men hun var ikke tryg, når de legede inde i huset og søgte heller ikke deres selskab. Hun har levet som enehund hele sit liv, meget knyttet til sin ejer. Så jeg så hurtigt øvelsen var at få hende ud i et hjem med ro og masser af tid til Bess. Heldigvis bød en god gammel hundeven sig til, og ville gerne overtage Bess. Så nu er hun flyttet hjem til Kirsten og sheltien Andy, og de foreløbige meldinger er det går rigtigt godt.

Bess og Andy mødes for allerførste gang. Fik en video senere, hvor begge hunde stod og logrede stort. Det glæder mig!

24.01.2022 Efter et par uger i sit nye hjem, kom Marley desværre retur igen. Det havde jeg ikke regnet med. Årsagen var at familiens børn ikke var trygge ved ham, da han gerne ville lege og bed i deres tøj og hænder. De trak sig og ville ham slet ikke, og det var en knude, der ikke kunne løses.

Hundene af huset er ALTID velkomne retur igen, hvis der opstår "noget".Jeg har nu taget en beslutning om at fremtidige omplaceringshunde kun kommer ud i hjem, jeg kender rigtig godt.

Det er Marley kommet nu - han bor nu hos Alice i verdens bedste hundehjem, og er højt elsket og ønsket. Alice havde Luna fra mit første kuld, som døde af alderdom i december 14 år og 2½ mdr gammel. Bedre hjem findes ikke!


Marley - billede taget af Alice

16.01.2022 Det lader til søstrene i kuldene gerne vil følges ad.

De to j-piger i Danmark, er blevet årets collies i hhv LP1 og Rally Begynder, samt i LP2. Søster Jazzmin ( RTK1 RTK2 L. Jazzmin ) i Finland blev i går kåret i Finland, som en af "årets hunde" af den finske collieklub. De har lidt andre kategorier end i DK - det er ikke klassevist f.eks. Men hun blev kåret som "Årets Nybegynder" i rally, og har da også haft et forrygende år med titlerne RTK1 og RTK2 opnået, samt udtagelse til at repræsentere den finske collieklub i match mod alle andre racer. Det er jeg meget stolt af - også i den betragtning af Finland har langt flere collier, end vi har i DK. F.eks blev der registreret 651 fødte hvalpe i 2021, og mange flere træner med deres collier.

KÆMPE tillykke til Britta og Jazzmin!!!


RTK1 RTK2 Lapinette´s Jazzmin "Jazzmin"

10.01.2022 Årets hunde I Dansk Collie Klub er nu annonceret. Igen er der meget at være stolt af her i huset. Det er som følger :

Årets collie i LP1 : LP1 RBM RØM Lapinette´s Jawsome Jacintha

Årets Collie i LP2 : LP1 LP2 Lapinette´s Jazz ´n Joy

Årets collie i Rally Begynder : LP1 RBM RØM Lapinette´s Jawsome Jacintha

Årets collie i Rally Øvede : BH BPB LP1 LP2 RBM RØM Pia vom Bopparder Hamm

Derudover er der privat, sponsoreret hædring og fejring af Årets Hunde i hhv Færdighedsprøverne, samt nosework.

Årets Hund i fp1, 2. vinder : LP1 RBM RØM Lapinettes Jawsome Jacintha

Årets Collie i fp2, 1. vinder : LP1 FP BPB HTMF DKRLCH TKP(US) Lapinette´s Heading for the Top
Årets Collie i fp2, 2. vinder : BH BPB LP1 LP2 RBM RØM Pia vom Bopparder Hamm
Årets Collie i fp2, 3. vinder : NW1 NW1G RBM RØM TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US) Lapinette´s Isabella Blues

Årets collie i fp3, 1. vinder : LP1 FP BPB HTMF DKRLCH TKP(US) Lapinette´s Heading for the Top

Årets collie i Titelprøven, 2. vinder : LP1 FP BPB HTMF DKRLCH TKP(US) Lapinette´s Heading for the Top

Årets collie i NW2, 1. vinder : NW1 NW1G RBM RØM TKN(US) TKI(US) TKA(US) TKP(US) Lapinette´s Isabella Blues


De 5 "Årets hunde"

KÆMPE TILLYKKE TIL ALLE MED DE FLOTTE RESULTATER!

Også KÆMPE tillykke til alle de andre Lapinetter, som har opnået flotte resultater og titler i år. Jeg har talt sammen, og tilsammen har vi hentet 23 titler i år. Alle sammen på de grønne arbejdsbaner :) Godt gået!!

Tak for i år - og vi ses "derude" i 2022!!

08.01.2022

08.10.2007 - 08.01.2022


Lapinette´s Queen of the Night "Sweety"

Året er startet som det sluttede. d. 20.12.21 sagde jeg farvel til Donna. 10 dage senere måtte søster Luna samme vej. Efter igen 10 dage, fulgte 3. søster også med. Nemlig Sweety - Lapinette´s Queen of the Night.

Alle 3 af samme årsag - kroppen slidt og gigten for slem, således balancen ikke var så god mere, og det begyndte at blive uværdigt.

Sov sødt, Sweety - og tak til Eva og Erik for at passe godt på hende!!

Sweety var den sidste der var tilbage fra "Mozart-kuldet".