Tidligere år kan ses her :

2011
2012
2013
2014
2015
2016

2016
30.12.2016 I dag var Gaia (LP1 RBM L. Gotta Love the Blues ) til rallyprøve og opnåede 3. og sidste pind i begynderklassen. Dermed har hun nu også opnået titlen RBM.

KÆMPE tillykke til Gaia og ejer Marie!!!

Gaia
18.12.2016 Gaia ( LP1 L. Gotta love the Blues ) og ejer Marie var i dag tilmeldt færdighedsprøve 2 i Hangar 17, Jylland.

De blev lidt overrumplede, idet de skulle i ringen 2 min. efter ankomst - hvilket påvirkede de første øvelser lidt. Det må nu alligevel være gået ret godt, for de opnåede 4,3 points i gennemsnit.

KÆMPE tillykke med det!!

Gaia
10.12.2016 I dag var der juleskue i kreds 10. Hele 18 collies havde deltaget.

Madonna ( LP1 RBM RØM L. Easy Tiger ) stillede i åben klasse, opnåede Excellent og blev 2.bedste tæve ud af 5. Dette med en flot kritik!!

KÆMPE tillykke til Madonna og ejer Lone!!!

Madonna
20.11.2016 I dag var der så instinkttest på Fyn - arrangeret af de fynske collier. Meget aktiv gruppe af mennesker :)

Liam ( L. Fire it Up ) havde taget turen fra Grenå og deltog - og den unge mand tændte bestemet meget på de uldne tingester. Hera var også med, selv om hun har prøvet det før. Masser af interesse, og lidt vel kæk, så hun måtte lige have hevet i bremsen et par gange :D !

Liam og Hera
19.11.2016 I dag var der arrangeret instinkttests på får hos Camilla ( Tiptopaussie ), og 6 Lapinetter deltog. Nemlig Summer m. afkom - Huxi, Hollie, Fanny og Molly - og så Ginny fra G kuldet.

Alle 6 udviste MEGET interesse for fårene. Faktisk så meget, Camilla hurtigt vurderede de skulle arbejde løse, da de var noget frustrerede over ikke at "få lov". Uden snor gjorde de det alle flot, og vi var enige om at det havde været en super dag!!!

Fanny har prøvet det før, så vi nåede at arbejde en tand videre. Stor oplevelse!!

De 6 Lapinetter på får
12.+13.11.2016 Igen en weekend med flotte resultater for Lapinetterne. For at følge systemet med nyeste info først, har Rammstein ( LP1 RBM RØM FP L. Count Basie ) og ejer Lone i dag fået at vide, de fik 1. præmie, og blev 1. vinder i PHs ( PolitiHundeforeningens ) Begynderprøve. Derudover er der en "årsvinder" til den ekvipage der er tættest på max. points på tværs af klasserne. De vandt de sørme også, idet de kun smed 0.7 points.

KÆMPE tillykke til Rammstein og Lone. SÅ flot!!


Rammstein med de flotte præmier
Lørdag var Hera ( L. Heading for the Top ) på kun knap 13 mdr til Off. Rallyprøve ( DKK ) i Vamdrup med ejer Erika. Det gik dem rigtigt godt, idet de opnåede 96 points, og 2 vinderplads på dagen. SUPER sejt med sådan en ung hund.

KÆMPE tillykke til Hera og Erika!!

Hera
23.10.2016 I dag var der Lapinette-date på Fyn. 4 lapinetter havde sat hinanden stævne + en fårehyrde, nogle får - og en hal til rally. Charlie ( L. Heavy Metal ), Hera (L. Heading for the Top ), Dixie (L. Girl Crazy ) og min egen Fanny ( L. Flame of Fire ). Først 1 times rally, dernæst sammenskudsfrokost - og så stod den på hyrdning.

Vi var hos Rikke og John i Kværndrup, og det var en stor oplevelse. Hundene klarede det super godt, alle 4 - og de fik SÅ meget ros af Rikke fårehyrde. SUPER dag - mange tak for den!!


4 stk. hyrdehunde

Charlie, Dixie, Hera og Fanny
09.10.2016 Hera ( L. Heading for the Top ) - "lille" pige på 11 mdr, debuterede i dag i Rally Begynderklassen i DCH-regi. Jeg har set gennemløbet på video - og første 3/4 af banen ser stort set perfekt ud, med SUPER intensitet og kontakt. Meget, meget lækkert. Der bliver skudt livligt omkring, så det er rallybane med indlagte skud :D Det er hun dog helt ligeglad med, ser man. Næsten færdige får hun så øje på en hund, der arbejder på banen ved siden af, og det er altså spændende :D. Så der svigter koncentrationen noget, og der skal arbejdes på at få hende "tilbage". Det lykkes faktisk og de ender banen i fin stil. Helt normalt for en ung, uerfaren hund - men det koster selvfølgelig nogle points. Men meget lækkert at se på - minder mig om hendes mormor ( hun har hele tiden mindet mig om mormor Donna :) ).KÆMPE tillykke med 73 points, og første pind til Hera og Erika!!!


Hera
01.10.2016 Tesla ( L. Gorgeous Blue Monday ) har været til instinkttest i Sverige, arrangeret af lokal-afdeling af svensk collieklub.

Allerede efter få minutter havde hun fuldstændig styr på det, og holdte fårene hos ejer/fører Karin, som så kunne gå rundt mens Tesla drev fårene. Senere kunne hun dække hende af, gå fra hende - og så blev hun sendt ud og hente fårene og drev dem til Karin.

Stor ros fra instruktøren, og hun fik at vide hun var velkommen tilbage til videre hyrdetræning.

Super flot!!!


Tesla
01.10.2016 I dag var der off. LP og rallyprøver i Dansk Collie Klub. Atid et af årets højdepunkter - der er som regel 2 prøver årligt.Jeg tror aldrig jeg har misset en eneste!

Fantastisk dag i dag - på alle planer. Jeg havde spændt buen og meldt alle mine 3 træningshunde til. Det gik fantastisk.

Casey opnåede 97 points ( ud af 100 ) i rallyekspertklassen, og blev 3. vinder.

Donna opnåede 99 points ( ud af 100 ) i Rally championklassen, og blev 2. vinder.

"Yngstebarnet" Fanny stillede i LP2, opnåede 242 points, 1. præmie - og blev 2. vinder.

SIKKE en dag - jeg er SÅ happy!!!


Casey,Donna og Fanny

Derudover var der i alt hele 8 hunde med af mit opdræt. Det er SÅ sejt, og vi har det bare super hyggeligt!

Gaia ( LP1 L. Gotta love the Blues ) og ejer Marie gik et fantastisk program ( igen ) i LP1, og vandt klassen med 182,5. KÆMPE tillykke med det!!!


Gaia
Rammstein og Madonna bestod begge ekspertklassen med hhv 84 og 78 points. Begge mistede ærespladsen, som var "sit foran". Så udover det har de gået banen rigtigt fint! Rammstein debuterede også i LP2, og bestod klassen med 3. præmie. KÆMPE tillykke med det til ejer Lone!!!!

Summer og Ellyn gik et en flot bane i ekspertklassen, og hun holdte positionen i ærespladsen, som ellers har drillet. Men da Ellyn gik fejl på banen og tog et forkert skilt, blev det IB. Det er bare op på hesten igen - det så flot ud.

Ginny debuterede i rally begynderklassen, og desværre kom hun op samtidig med jeg var oppe i LP2 i ringen lige ved siden af med Fanny. Hun havde meget svært ved at slippe kennelmor og Fanny, så ejer Winnie trak hende ud. Det er en udfordring, som "vi" har nogle gange - særligt med Summer og Ginny, som jeg ser rigtig meget. Det er lidt svært at gøre noget ved. Normalt gemmer jeg mig, men er jeg selv oppe kan jeg desværre ikke gøre så meget. Så det er også bare på den igen!!!


Casey, Donna, Fanny, Gaia, Summer, Ginny, Rammstein og Madonna - TAK for en dejlig dag!!
24.09.2016 Så nåede Casey og jeg et mål, jeg slet ikke anede jeg havde :D Hun skulle jo bare træne lidt tricks i år - og måske prøve en færdighedsprøve. Det greb om sig - og nu kan jeg glæde mig over den 6. championtitel i flokken her.

Ved Off. rallyprøver hos Karlebos Ivrige Poter i dag, opnåede Casey 96 points, og faktisk sit 4. cert ( men 3 er med samme dommer - det skal være hos 2 forskellige for at gælde ), og dermed er hun nu Dansk Rally Champion. Jeg er SÅ glad!!


LP1 LP2 BRGPR DKRLCH Lapinettes Classic Blue Note

Derudover var der hele 5 Lapinetter til prøve i dag, og de gjorde det alle flot!!

Rammstein ( L. Count Basie )gik en flot prøve med flot følge! Desværre skete der 2 småfejl undervejs som betød han mistede 2 hele øvelser, så IB var dagens resulat - men det ændrer ikke på det var lækkert at se på.

Madonna ( L. Easy Tiger) havde sin 2. prøve i ekspertklassen - og fik 87 points og bestået resultat. KÆMPE tillykke med det.

Summer ( L. Dancing Queen) gik også en rigtig flot prøve. Hun havde noget lyd på et par gange, som kostede lidt - ellers var det flot. 92 points, bestået og 4. vinder - og vældig tæt på cert. KÆMPE tillykke med det!!

Casey ( L. Classic Blue Note ) opnåede 96 points, med en enkelt ommer - blev 2. vinder og fik det manglende cert og opnåede DKRLCH titel. Happy :D

Donna (L. Prima Donna ) var oppe i championklasen, men hun manglede sin fører, som lige var blevet champion med sin anden hund, og slet ikke var færdig med at jodle over det :D
79 points og bestået

Fantastisk dejligt og hyggeligt at ses "derude" så mange Lapinetter!!!.

Madonna, Rammstein, Casey, Donna og Summer
18.09.2016 I dag tog Ginny ( L. Got Rhythm,) hendes ejer og jeg til Ballerup til int. udstilling. Målet var at få hende udstillet, og gerne med en præmiering, så hendes kommende hvalpe, kan få stamtavler med påtegningen at vi følger de etiske anbefalinger :)

Hun har A hofter ( det samme har hendes søskende ) og hun og hendes søskende er alle frie på øjnene. Derudover har hun gået en rigtig fin mentalbeskrivelse - så det var sidste step for at kunne lave seriøs avl.

Jeg har avlsretten over hende, og skulle i ringen med hende.Vi har ikke lige fået ringtrænet - så det var spændende. Hun er tillige en stor tæve, med et noget groft amr. hoved - så det var også et spændende aspekt. Det gik fint - hun fik endda en rigtig fin kritik, opnåede VG og blev 2. vinder i Åben klasse!!


Ginny
11.09.2016 Balto ( L. High Voltage ) deltog i dag i instinkttest på får v. Siri Jungersen.Det klarede han helt fantastisk flot og jeg fik glædestrålende beretning fra hans ejere om aftenen. Det fik jeg også fra instruktøren dagen efter, hvor hun skrev til mig og var meget begejstret for ham. Jeg har fået lov at kopiere denne "udtalelse" :

""Balto var en stjerne. Han har mega meget gåpåmod, og er modtagelig for korrektioner og kommunikation. Masser af instinkt, fornuftig i hovedet og bare en totalt lækker hund. Jeg er virkelig imponeret!!""

Så er det svært ikke at være en meget tilfreds kennelmor! TUSINDE tak til Susanne og Mads for at også prøve ham af på denne måde!!

Lige en lille video fra dagen, hvor man kan se han er tændt, og han faktisk også er god til at anbringe sig i balancen ift Mads. Tak for den - super fint at se!!
Balto
10.09.2016 Så var Casey og Donna og jeg af sted til rallyprøve igen. I dag i Islænderklubben - så herligt lige om hjørnet i Rødovre. Det var ulideligt varmt og fugtigt. Casey var ukoncentreret og ufokuseret og opnåede af den grund 78 points - men dog bestået. Donna var en stjerne - igen igen, og jeg syntes hun gik fantastiske. Jeg plejer at ramme ret plet mht points og havde skudt hende til 98 - men vi fik 95, og blev 2. vinder på dagen. Der har sikkert været et par småting jeg ikke har set - men følelsen var super god.


Casey og Donna
04.09.2016 Madonna ( LP1 RBM RØM L. Easy Tiger ) debuterede i dag i rally ekspertklassen, og bestod med 75 points. KÆMPE tillykke med det!!


Madonna
03.09.2016 I dag deltog Donna, Casey og jeg i rallyprøver på Store Hestedag. Rallyprøverne var arrangeret af Papillon klubben. KÆMPE dyrskue, med masser af heste, hundeklubber, shops, aktiviteter og ca. en million mennesker. Den havde jeg ikke lige set komme - havde bare meldt til rallyprøve i Roskilde :D

Men det var garvede hunde, jeg havde med - som gjorde det aldeles super flot. Donna opnåede 95 points i champklassen - vi havde en enkelt ommer + 2 forsinkede reaktioner. Derudover blev hun 3. vinder i klassen

Casey var god - igen MEGET ivrig, hvilket også kostede en ommer og så 2 "ude af position" - også pga ivrighed. Hun fik også 95, og blev 2. vinder. Dette er hendes 3. cert i træk, så i princippet kunne hun havde været champion nu. Men da alle 3 prøver er med samme dommer, går dne desværre ikke. Jeg satser på det sidste kommer i nær fremtid :)

Vi fik ingen rosetter - eller præmier. Meget atypisk, og også en noget kedelig præmieoverrækkelse af den grund. Kun røde bånd for bestået resultat. Men pigerne her havde fortjent en flot roset hver :) Meget stolt af dem - og deres stabilitet.


Casey og Donna
29.08.2016 2 Lapinetter, bosiddende på Fyn, var i dag sammen til instinkttest på får hos Rikke Dyrbye. Dixie fra G-kuldet og Hera fra H-kuldet. Det havde været en kæmpe succes, og der var lutter roser til de 2 collie-piger, som havde masser af instinkt og allerede i dag fik lov at arbejde på en flok løse får. Jeg har set videoer, og det ser SUPER ud. Ikke sidste gang de skal det, er meldingerne - og jeg vil se om jeg kan snige mig med næste gang ( og Fanny også ).


HeraDixie


Det er Hera, man kan høre gø :)
28.08.2016 I dag var Casey ( L. Classic Blue Note ) tilmeldt færdighedsprøve 1 i København. Vi gik forsigtigt i gang med at træne tricks for ca. 1½ måned siden, og da tilmeldte jeg prøven for at have et mål. Vi blev dog afledt ud i noget rally undervejs, så jeg har ikket trænet helt så meget tricks, som forventet. Det betød jeg undervejs i 2 øvelser valgte at give en lille håndkommando. Det kostede 1,5 points - derdover smed Casey 1,5 point ved at dutte stokken så kraftigt, den blev rykket 10 cm. Derved mistede hun "duttet" og måtte opsøge den igen. Tæller som 2 forsøg, tænker jeg og kostede 1,5 points. Men derudover fejlfrit - og vi endte på 4,7 points ud af 5. Det er jeg meget stolt af med min lille turbokanin :)


LP1 LP2 BRGPR RBM RØM L. Classic Blue Note
27.08.2016 I dag var jeg hyret af Dansk Collie Klub til at afholde dels et fri ved fod-kursus, samt et soigneringskursus på Fyn. Skønne omgivelser og masser af glade collier og ejere. Der deltog 5 Lapinetter + jeg havde 2 af mine egne hunde med ( Donna og Fanny ). Skønt at se Liam, Dixie, Gaia, Balto og Hera og deres ejere. Marie ( Gaias ejer ) var utrættelig fotograf på dagen, og man kan finde supergode nye billeder i albummerne hos alle disse 7 Lapinetter.

20.08.2016 I dag var 2 Lapinetter ude og muntre sig. Summer ( L. Dancing Queen ) var til rallyprøve i Sorø, i ekspertklassen, og gik sin til dato bedste prøve pointmæssigt. Hun endte på 88 points, med en mistet æresplads, hvor Summer lagde sig efter 1,5 minut. Men resten har jo så været stort set fejlfrit, så det er bare på den igen. Så er certet bestemt indenfor rækkevidde. KÆMPE tillykke med det.

Madonna var en tur i Vamdrup til udstilling. Hun fik en rigtig fin kritik, men dommer hæftede sig en del ved hun var er i fæld, og hun landede på VG2 i åben klasse.

Madonnas mor Donna er stillet for samme dommer tidligere, som også mente hun var i fæld ( det var hun ikke :D :D ). Såeh.......han kan bare godt lide stor pels.

Men stort tillykke med den flotte kritik i øvrigt!!


Madonna
19.08.2016 Her til aften var der rallyprøver i Ølstykke, kreds 1. Donna og Casey var tilmeldt. Casey er nu blevet første prioritet. Det klarede begge pigerne flot. Donna smed en øvelse ved at knalde ned i dæk ved keglen. I farten lavede jeg den ikke om, hvilket jeg burde have gjort ift points. Men jeg var lidt "et andet sted". Derudover gik hun stort set fejlfrit ( og flot ). Bestod med 88 points.

Ekspertbanen var svær - MEGET svær, syntes jeg. Jeg havde ikke forhåbninger om stadig meget utrænede Casey kunne klare den. Igen overraskede hun mig, opnåede 95, points, cert nr. 2 - og blev 3 vinder. Endnu en dejlig prøvedag.


Donna og Casey
07.08.2016 Dag 2 i en prøvemarathons-weekend.I dag var der off. rallyprøver i belgierklubben ved Næstved

Jeg deltog med Donna - hun er tilmeldt stort set alt, hvad der er af prøver den kommende måned .Derudover mente dommeren i går godt jeg kunne få Casey med, så det fik jeg lov til i aftes.

Det er en af de dage jeg ikke glemmer foreløbig. Allerede på vej i bilen derop vidste jeg bare det ville blive en god dag.

Donna gik en super bane, og jeg vidste det var gået godt. Det var det også - 99 points fik vi. En tervueren fik også 99 med lidt hurtigere tid, men da hun er superchampion i forvejen, vandrede certet videre til Donna - og dermed er hun i dag blevet Dansk RallySuperChampion.

Det er SÅ vildt - og jeg er så glad Dermed tredobbelt "arbejds"champion. Nøjs, jeg er stolt. Hun har nu retten til også at sætte titlen DKRSCH foran stambogsnavnet.

Casey var som skrevet i forrige indlæg, også med.Vi var lige ude i aftes og træne lidt æresplads, for det er noget dumt noget at få fejl i.

Det spillede bare i dag - og jeg havde jordens gladeste hund med i ringen. Resultatet var 100 points, 1. vinder i stor klasse - og 1. cert mod championat.

Jeg er meget, meget glad og taknemmlig over hun er kommet sig over svær borrelia, og nu har fuldt liv igen med det hele. Troede jeg aldrig ville ske.

Derudover gjort endnu en lapinette fin figur i dag. Madonna blev 4. vinder i rally øvede klassen. KÆMPE tillykke med det!!!


Donna og Casey med overvældende præmier

Her er Madonna med hendes fine præmier


Madonna

06.08.2016 Så er sommerferien slut, og efterårssæsonen i gang

I dag var der off. LP og rallyprøver hos berner sennen klubben, afholdt i Køge. 5 Lapinetter deltog - og alle bestod deres prøver.

KÆMPE tillykke til Madonna ( L. Easy Tiger ) og ejer Lone, som debuterede i LP1 - og simpelthen vandt en klasse på hele 19 hunde. Det er SÅ FLOT!!!.

Dette med 181,5 points - og en 1. præmie. Dermed kan Madonna nu sætte titlen LP1 foran sit stambogsnavn.

Diva ( L. Blues in C ) var oppe i rally øvede og opnåede 92 points - og blev 3. vinder på dagen ( og fik første pind i klassen ). Super flot gennemløb. KÆMPE tillykke til Diva og fører Frank!!!

Jeg havde 2 hunde med - Donna i championklassen, hvilken hun vandt med 95 points.Kun 3 tilmeldte i klassen, så certet var ikke i spil. Så kun godt vi ikke kom over de magiske 97, for så havde kaffen ikke været god :D Men hun gik FLOT - meget stolt af hende.

Efter 3 års pause pga svær sygdom, kom Casey på banen igen, hvilket egentlig næsten overrasker mig selv. Men vi har trænet en måned herhjemme ( godt nok færdighedsprøvetricks ), og tænkte jeg gerne ville se, hvordan hun håndteree prøve med forstyrrelser. Var aldeles sikker på vi kom hjem med IB - alle de nye skilte er kun trænet ganske lidt. Hun fik 87 points ( bøffede ærespladsen + bevidst førerfejl ) og gik derudover fejlfrit. KÆMPE overraskelse. Hun var fantastisk at være i ringen med.

Summer var også oppe i ekspertklassen og bestod med 81 points. KÆMPE tillykke med det. Summer er ikke med på billedet, da hun måtte køre tidligere.


Madonna, Donna, Casey og Diva

25.06.2016 Jeg har ikke helt styr på alle hvalpekøberne og deres planer den kommende tid, men NU venter der 3 ugers ferie her i huset uden prøver. Det er tiltrængt!

I dag var der off. LP og rallyprøver i Lyngby, arrangeret af OES-klubben. Det er prøver jeg har været med til hvert år i mange år, og som jeg synes er top hyggelige.

Derfor havde jeg også meldt Donna og Fanny til i dag - i hhv rally champion og LP2. Udgangspunket var dårligt. 28 grader fugtig varme og stort set ingen søvn om natten. Jeg var 2 sek fra at beslutte at blive hjemme, da såvel energi som humør ikke var i top. Men GODT jeg tog af sted.

En udfordrende rallybane til Donna, hvor jeg dels tænkte WOW, spændende - men også blev tændt på opgaven. Donna gik super - og årets næste mål blev nået. Nemlig at opnå 100 points i championklassen. Derudoover vandt vi også klassen - og fik dermed vores 2. cert.


DKLPCH DKRLCH BRGPR KBHV13 L. Prima Donna - nu med 2. cert i championklassen,rally

Rammstein ( L. Count Basie ) og Madonna ( L. Easy Tiger ) var også oppe i øvede klassen - og klarede sig super!!!

KÆMPE tillykke med 2 pinde i klassen - en til hver hund, og 1. vinderplads til Rammstein og titlen RØM til Madonna!!!


Rammstein og Madonna.

Summer var oppe i ekspertklassen, og bestod med 77 points - og blev 3. vinder på dagen. KÆMPE tillykke til Ellyn og Summer med det.
Jeg endte med at trække Fanny i LP2. Som skrevet, var energien ikke i top, og Fanny og Donna skulle op præcis samtidigt, hvilket stressede mig noget.Fik det dog til at hænge sammen, men da vi skulle til og ind i fælles-sit, lod en hanhunde-ejer sig trække med, så hanhunden kunne snuse Fanny bagi meget voldsomt. Jeg trak mig væk - men ejer af hannen lod sig hive med. Jeg måtte simpelthen gøre hende opmærksom på det ikke var ok og det blev en lidt kedelig situation. Især for Fanny.

8 hunde skulle sidde i fælles-sit - og desværre med kun 1,5 m imellem sig, hvor det jo egentlig skal være 3 m. Den trælse hanhund lige ved siden af Fanny, som bestemt ikke brød som om det. Han var vældig tæt på - og hun dæmpede en del. Han sad med næsen over mod hende, og jeg ventede kun på han gik derover. Det gjorde han ikke, men ca. 25 sek inde - næsten slut, rejste hun sig og gik ned til mig = 0. Æv, hvor træls - første gang hun forlader en sit, og hele situationen var bare træls.Man skal ikke give op på forhånd, men det gjorde jeg altså lidt der.

Så haste ned og gå en champbane med Donna - hvor jeg ikke nåede at gå banegennemgang - kun 4-5 skilte, for så at løbe op og finde Fanny for fælles-sit. En hekisk omgang. Rally gik godt - og jeg var glad. Retur til LP2, hvor Fanny gik en pæn FVF ( uden opvarmning - nåede vi ikke ) , men i skridtøvelserne var lidt tid om at sætte sig - kiggede rundt - måske efter den hanhund. Da jeg sluttede med et par dobbeltkommandoer og stadig havde sitten i baghovedet, meddelte jeg dommer at jeg stoppede der. Hun var noget overrasket, syntes ellers det var "gode takter", som hun sagde - men sådan er det. "Sit-oplevelsen" sad i mig, og jeg kunne mærke jeg egentlig slet ikke have lyst til at gå programmet eller havde mig selv med i det. Det var simpelthen bare en for stresset omgang.


17.-19.06.2016 Endnu en yderst aktiv weekend for Lapinetterne.

Startede fredag aften, hvor 3 Lapinetter deltog ved off rallyprøver hos KIP i Karlebo!

Dagens stjerne var Madonna, som opnåede 93 points og blev 1. vinder i rally øvede klassen. KÆMPE tillykke til Madonna og ejer Lone!!


RBM Lapinettes Easy Tiger - nu med 2. pind i rally øvede klassen, og 1. vinder

Donna og jeg var oppe i championklassen, men det var ikke vores dag. Vi bestod klassen med 76 points, men bøffede i fællesskab et eneste skilt så heftigt, at det gav fratræk på 23 points :D :D Derudover smed vi kun 1 point resten af banen, men det var 2 blondiner på tur.

Lørdag var Hera ( Lapinettes Heading for the top ) til sit livs første prøve. Det var DCHs Begynderprøve for hunde 6-12 mdr. Den vandt Hera ( 8 mdr ) med max point i samtlige øvelser. 10 hunde stillede op.

SUPER flot - KÆMPE tillykke til Hera og ejer Erika!


Lapinettes Heading for the top - Hera

Der er også fine søndagsresultater........ :)

Søndag var Dixie ( Lapinettes Girl Crazy ) i ilden ved off. rallyprøver på Fyn.

Faktisk stillede hun op i noget, som den første Lapinette nogen sinde. Nemlig Rally juniorklassen med Magnus på 11 år som fører.

Det klarede de 2 fantastisk - og opnåede 95 points og første pind i den klasse ( og vandt klassen ).

KÆMPE tillykke til Magnus - du er SÅ sej!!

Dixie var også oppe i begynderklassen med Trine ( mor til Magnus ), som også opnåede 95 points - og blev 3. vinder i klassen.

KÆMPE tillykke med det! Flot dag for Fam. Greve og hund :)


Trine,Dixie og Magnus

12.06.2016 Også i dag var der gang i aktiviteterne. Ginny ( Lapinettes Got Rhythm ), hendes ejer Winnie og jeg selv var i Ishøj til mentalbeskrivelse.

Winnie gik selv op med hende, og det gik flot!!! Ginny lavede en flot beskrivelse med flotte afreaktioner - og endte med 2 på skud. Den største overraskelse var at hun tæskede efter "haren" begge gange for fuld skrue. Det er sjældent collierne gør det, efter min erfaring :)

Så mangler vi kun en udstilling. Ginny er solgt med avlsaftale, og så er planen et kuld på hende i 2017 her i huset.

KÆMPE tillykke til Winnie og Ginny med flot mentalbeskrivelse!!


Ginny - Lapinettes Got Rhythm

11.06.2016 Endnu en vild weekend i Lapinette-rækkerne :)

For at starte fra en ende var Gaia ( LP1 Lapinettes Gotta love The Blues ) til Færdighedsprøve 1 i dag i Vejen. Det bestod hun flot med 4,6 points.

KÆMPE tillykke til Marie og Gaia - endnu engang. I er SÅ seje!!!!


Gaia - LP1 Lapinettes Gotta love the Blues

Gaia var ikke alene i Vejen - i udstillingsringen blev Hera ( Lapinettes Heading for the Top ) vist frem i hvalpeklassen.

Det var med en vis spænding - for ca 14 dage siden blev Heras fine sorte næse pludselig lyserød på midten. På 1½ uge havde hun en tyk lyserød streg - en galoperende udvikling. Dyrlægerne har været lidt blanke, men andre garvede colliefolk har prøvet det samme. Rådet er tilskud - og ikke spise af plasticskåle. Det blev iværksat, og udviklingen stoppede fluks. Nu håber vi så næsen bliver sort igen - og gerne lidt hurtigt. Men næsten lidt for spændende at udstille med sådan en næse. Ville dommer kunne se igennem det ?

Det kunne hun - her er kritikken, og selvklart må næsen trække ned : "velproportioneret tæve, fint hoved med velansatte øre, maksimal længde af næseparti, fin hals og overlinie, velansat hale som bæres korrekt, fronten endnu meget ustabil, får kun lovende i dag, da næsebrusken ikke er sort".

Så L = Lovende til hende, med i øvrigt fin kritik. Stort tillykke med den fine kritik til Hera og Erika!!


Hera - Lapinettes Heading for the Top

Samtidig med de 2 muntrede sig i Vejen, var vi en flok colliefolk på tur i Hillerød. Mødtes i ccentrum ved en stor sø - og gik så en dejlig lang tur i skoven.

Pragtfuld tur - og 8 Lapinetter deltog. Jeg havde Donna, Fanny og Casey med - og derudover deltog Summer, Bassie, Ginny, Molly og Huxi. Vi var 12 collier i alt.

Tak for dejlig tur!!
08.06.2016 Til aften har Gaia ( Lapinettes Gotta love the Blues ) været til endnu en rallyprøve. Den blev bestået med 87 points, så dermed har hun nu 2 pinde i begynderklassen.

KÆMPE tillykke til Marie og Gaia!!


Gaia - LP1 Lapinettes Gotta love the Blues

04.06.2016 Denne weekends aktivitet var Rallyprøver, afholdt af Islandsk fårehundeklub i Jægerspris. Det var en dobbeltprøve - således der blev afholdt 2 prøver samtidig. Dermed kan man gå op 2 gange.

Der var tilmeldt 4 lapinetter og derudover var Fanny bare med som heppekor.

Min egen Donna stillede i championklassen 2 gange - og det var dejligt at mærke overblikket og overskuddet er ved at være der.

Ved første prøve opnåede hun 96 points ( væltede en kegle ifm indkald fra den = 3 mistede points, derudover stort set fejlfri ).Men skøn prøve - og hun blev 3. vinder i klassen ( ud af 13 hunde ).

Jeg var meget glad og tilfreds, så da vi gik op til prøve 2 og opnåede 98 points, 2 vinder OG cert, var det ganske overvældende.

Skøn dag - jeg er virkelig blevet bidt af denne klasse!!


DKLPCH BRGPR DKRLCH KBHV13 Lapinettes Prima Donna - nu med første cert i rally championklassen.


Derudover opnåede både Rammstein og Madonna en "pind" i øvede klassen ved første prøve - og Rammstein endnu en i prøve 2. Dermed har han 3 pinde i øvede klassen, og erhvervet titlen RØM.

Ved prøve 2 opnåede Rammstein endda 95 points, og blev 2. vinder i klassen.

KÆMPE tillykke til Lone og hendes 2 hunde!!!


RBM Lapinettes Easy tiger - med 1. pind i øvede klassen

LP1 RBM RØM FP Lapinettes Count Basie

29.05.2016 I dag var der udstilling i Dansk Collie Klub, afholdt i Høng. Dobbeltudstilling - og mellem de 2 udstillinger ville Årets hunde, 2015 blive hædret

2 Lapinetter var blandt vinderne i LP. Summer og Fanny - mor og datter. Summers ejer havde en barnedåb at passe, så Summer skulle alligevel passes her, så jeg mødte op med begge hunde.

Store rosetter, foderpræmier, diplomer og en pokal til Summer for at være klassevinder.

Stort tak - og KÆMPE tillykke herfra til Summer og ejer Ellyn.

Fanny fik også kødben i aftes som en lille belønning :)


LP1 LP2 RBM Lapinettes Flame of Fire, Årets hund i LP1. 2. vinder

LP1 LP2 RBM RØM Lapinetttes Dancing Queen, Årets hund i LP2Derudover blev Fanny udstillet ved den første udstilling. Når vi alligevel skulle køre så langt, kunne vi lige så godt melde til.

Jeg indrømmer dog blankt vi begge var noget flade efter en lang kenneldag i går :)

Fanny opnåede excellent med en flot kritik. Mange fine ord om hende, men dommer fandt hendes pels var lidt kort.Hun er i fuld pels, så det er ikke "derfor" :) Vi lander nok ved noget "smag og behag". Jeg kan lide den er kort og nem at holde.


Fanny
28.05.2016


22 vovser med nogle af ejerne

Den mest FANTASTISKE dag!!!

Årets Lapinettedag - årligt tilbagevendende begivenhed, hvor der arrangeres en dag for hvalpekøberne af huset. Der er altid en form for aktivitet - gennem årene har der været instinkttest, spordag, agtility, rally osv - i år stod den for første gang på LP-kursus.Til at varetage instruktøropgaven, havde vi hyret Birgitte Brüel.

Ikke alle er til den meget nørdede træning, så sideløbende blev der arrangeret gåtur omkring en stor sø, som ligger lige ved siden af. Her indlagt en masse udfordringer, som 3 DCH-folk skulle guide folk igennem. Jeg var nede nogle dage i forvejen og strikke program sammen. De 3 DCH-folk træner hos mig, så de fik en MEGET fin tegning og forklaring :D :D

Derefter kaffe og kage, hvor flere medbragte kage - og vi havde et bugnende kagebord.

Så var der indkaldskonkurrence på tid - med mulighed for at få flyvebilleder af vovse. Dernæst fri leg - og så stor middag, som Frank og Christina havde stået for at lave. Utrolig lækker mad!!

SIKKE en dag. 22 collier - 30 ejere, fantastsik vejr og SUPER stemning.

KÆMPE tak for I kom. Verdens bedste hvalpekøbere!!!!

Der er billeder fra dagen HER
 
Der kommer flere billeder fra søturen senere i dag!

22.05.2016 I dag var 3. prøvedag i træk, hvor ( mindst ) en Lapinette deltog. Det har været en spændende weekend.

I dag var det Dixie ( L. Girl Crazy ), som stillede op i færdighedsprøve 2 i Årslev på Fyn. Den blev bestået, trods 3 timers ventetid i mega varme.

KÆMPE tillykke til Trine og Dixie!!

Spring over førers ben - foto : Bente Bang Gormsen

21.05.2016
Sikke en fantastisk dag!

I dag afholdte Dansk Colle Klub officielle LP og rallyprøver i Køge. 4 Lapinetter var meldt til i alt 5 prøver, og det gik fantastisk!!

Fanny ( L. Flame of Fire ) debuterede i LP2 - hvilket gik så godt, at hun fik 1. præmie og blev 2. vinder på dagen. 1. præmie giver også en titel - så nu kan der sættes LP2 foran hendes stambogsnavn.


LP1 LP2 RBM Lapinettes Flame of Fire


Gaia ( Lapinettes Gotta love the Blues ) og ejer Marie, havde taget turen helt fra Djursland for at deltage. Fantastisk dejligt at se dem - og også deres program. Gaia fik dels en pind med hjem i rally begynder, men stillede også i LP1 og blev 1. vinder i klassen med en flot 1. præmie :) SUPER flot prøve - KÆMPE tillykke med det.


LP1 Lapinettes Gotta love the Blues

Derudover stillede Summer ( L Dancing Queen ) i rally ekspertklassen. Hende og ejer Ellyn gik et rigtigt flot program, men da fører lavede et skilt forkert, og der var en tøven, der førte til fejl i et andet, mistede de 2 * 10 points. 80 points var dagens status, så resten var super flot. KÆMPE tillykke med det!!

Donna ( L Prima Donna ) og jeg stillede i championklassen. Det gik egentlig fint, men jeg tror hun var træt efter også at være til prøve i går, og så vente ½ dag i bur i dag inden prøvestart. Hendes reaktioner var ikke lige så hurtige som ellers, og det kostede 2 ommere. Vi landede på 91 points, hvilket dog stadig er ret fint, synes jeg.

SUPER dag!!!
20.05.2016 I dag deltog Donna ( DKLPCH BRGPR DKRLCH KBHV13 Lapinettes Prima Donna ) og jeg, ved off. rallyprøver i Rødovre Brugshundeklub - og opnåede 94 points ( ud af 100 ) i championklassen og blev 3. vindere.

Det var en god sæsonstart, og nu vil vi ud og lege en masse med i den klasse.


Donna

14.05.2016 I dag var der national udstilling i Køge. Dommer var Jørgen Hindse. 2 Lapinetter deltog - nemlig Madonna ( L. Easy Tiger ) og Fanny ( L. Flame of Fire ). De er 3/4 søskende - hvilket man kan blive, når man har samme far, og mødrene er hhv mor/datter :)

Det gik super godt.Fanny er ikke udstillet over 1 år, og kun vist i juniorklasse 2 gange. Nu hed det åben klasse, og det var spændende hvordan det ville gå.

Fanny fik EXC.ÅK - plac. 3. Dette med fin kritik : " Godt middelstor middelkraftig feminin. Stoppet kunne være lidt tydeligere markeret. Gode øjne og øre. God hals og ryg. velvinklet og velstillede lemmer. Passende krop. God pels og farve. Fronten ikke helt paralelle. Gode bevægelser. Godt temperament"


Fanny


Madonna har været udstillet et par gange det sidste år med flotte resultater. Særligt for 2 gange siden, hvor hun endte som 2. bedste tæve og fik reservecert. Dette gentog hun så i dag :)

Madonna opnåede EXC1 CK 2.BTK R CERT. Også en flot kritik : " middel stor middel kraftig. feminint hoved. godt udtryk. gode øjne og øre. god hals og ryg. velvinklet. en anelse smal i kroppen. gode ben stammer. god pels og farve. jordvindende hyrdehunde bevægelser. godt temperament"

KÆMPE tillykke til Lone og Madonne med det flotte resultat!!


Madonna


2 fine søstre, som også havde en super hyggelig dag!


08.05.2016 Jeg skal love for det har været Gaias uge, denne uge.

For 4 dage siden kom status A på hofterne fra DKK. I går debuterede hun på LP banerne, og fik 1. præmie,2. vinder i LP1 - og dermed titel. I dag har hun gået den flotteste mentalbeskrivelse, man kan forestille sig. Hun gik MB i Vejle, arrangeret af schæferhundeklubben.

4 på håndtering/leg, 1 på begge afreaktioner, 1 på skud - absolut ingen skarphed nogen steder - og så 5 på nysgerrighed på lyd. SÅ flot!!!

KÆMPE tillykke - og stor tak for at tage Gaia gennem en MB til ejerne Marie og Mathilde!!!


Gaia

Gaias skema
07.05.2016 Så er sæsonen for alvor i gang, og bare i dag er der 2 fantastisk fine resultater fra mine hvalpe

Gaia ( L. Gotta Love the Blues ) debuterede med ejer Marie i LP1 ved off. prøver i VIby. Ikke et nemt sted at gå til prøve. Der er 3 agilityringe, LP ringe, rally - og masser af uro, højttalere osv.

Det gik dog fantastisk, idet de opnåede 176, 5 points og dermed 1. præmie og titlen LP1. Oven i købet 2. vindere på dagen!!

KÆMPE tillykke til Marie og Gaia!!!


Gaia - LP1 Lapinettes Gotta love the Blues


Samtidig med i Nybro i Sverige blev søster Tesla udstillet.

Det gik fantastisk, og hun opnåede EXC1 CK, unghundeklasse - og 3. bedste tæve med R-CERT.

KÆMPE tillykke til Karin og Tesla!!!


Tesla - Lapinettes Gorgeous Blue Monday - EXC1 CK 3.BTK R CERT04.05.2016 I dag var der igen en god update hos DKK.

Lapinette´s Gotta love the Blues er HD fotograferet og har også bedst mulig status, nemlig HD A.

KÆMPE tillykke til ejerne og Gaia med det.

Dermed er 5 ud af 6 hvalpe i G-kuldet HD-fotograferede. Alle med A.


Gaia
30.04.2016 I dag var der internationale udstillinger i Roskilde. Madonna ( L. Easy Tiger ) deltog med ejer Lone. Madonna opnåede Exc.ÅK - plac. 3. i en stor klasse på 8 tæver.

KÆMPE TILLYKKE med det!!

Også en fin kritik, synes jeg:
"3½ år gammel letbygget tæve dejligt kileformet hoved, god skalle, korrekte øre udmærket stop, en anelse store øjne, udmærket næseparti lidt svag underkæbe, korrekt bid, tilpas i brystet, god hals og overlinje udmærket hale, tilpas vinklet fremme og bag, gode benstammer udmærkede poter, bevæger sig med fintdrive og godt fremgreb, en anelse trang bagtil, ville få lidt højere præmiering med en lidt mere fyldig pels"


Madonna
14.04.2016 Så kom der svar fra DKK.

Dixie ( Lapinette´s Girl Crazy ) blev HD fotograferet d. 04.04 - så denne gang var der mere ventetid, end der plejer at være.

Men resultatet var værd at vente på. Dixie har flotte A hofter. KÆMPE tillykke med det til Dixie og ejer Trine!!

Dermed er 4 hunde fra G kuldet nu fotograferede - og alle med A. Gaia er næste hund i rækken - der er bestilt tid til hende også.


Dixie
01.04.2016 I martsnummeret af Hunden ( medlemsblad hos DKK ), blev dette billede af Fanny og lille Lizzie nr. 2 i Fotokonkurrencen. Der kåres altid 3 vindere, og der blev dette billede altså nr. 2. Jeg havde sendt en stak billeder, da jeg synes der generelt ikke er mange billeder af collier i bladet. De har lov at bruge af alle indsendte billeder rundt i bladet - og collien som race må bestemt godt være mere synlig, så det var hensigten med at sende ind.

Det var da SUPER fedt at oven i købet blive 2. vinder. Præmien er et gavekort på 400 kr. til Arion. Det er kommet i dag - så nu skal der snoldes :)


Fanny og LizzieSå er gavekortet omsat. Mange tak til Arion! :)

14.02.2016 I dag var der international udstilling i Fredericia. 2 Lapinetter var meldt til. Hera ( L. Heading for the top ) stillede i babyklassen med ejer Erika. Det gik rigtig godt - hun opnåede SL med flot kritik - og blev 2. vinder i en klasse på 4 babytæver.

Kritik : nice in type wellproport., shows good head and good eye exc ears, good body for her age good bone and angulations tail of good length, exc movement behind loose in front"

KÆMPE tillykke til Erika og Hera!

Gaia ( L. Gotta love the Blues ) er efter min ringe mening noget af det smukkeste.Hun er 1½ år og mangler stadig fylde og bredde. Lang,slank tæve - men derudover har hun nogle linieri kroppen JEG rigtig godt kan lide og i særdeleshed en fantastisk fin lang hals. Elsker også hendes udtryk.Dommer ledte tydeligt efter en anden type collie - og sådan er det. Dog opnåede hun VG og blev 2. vinder i mellemklassen, hvilket jo heller ikke er så ringe endda.

Kritik : wellshaped head but snipey not in harmóny with the body, good body, sufficient bones, good angulations, tail of good length, in the movement she is very narrow in front

KÆMPE tillykke til Marie og Gaia.

Jeg er så stolt af I stillede op!!07.02.2016 Hera ( Lapinettes Heading for the Top ) havde sin udstillingsdebut i dag - ved DKKS skue i Årslev. Det samme havde ejer Erika, som godt nok er en garvet hundetræner - men udstilling er nyt på tapetet.

Det klarede de fremragende - og Hera opnåede SL og blev BIR baby - og med en fantastisk kritik.

Den er indsat her - men måske det kan være lidt småt at læse, så den kommer her :

" 16 uger gammel. pige af god str, velproportioneret kileformet hoved, velplacerede øjne, velansatte ører med korrekt tip, korrekt bid, god hals og skulder, godt forbryst, gode forben, korrekte poter, god ryg, korrekt ansat og båret hale, korrekt vinklet, smuk zobel babypels, bevæger sig frit med godt afskub, herligt temperament, flot fremvist"

Vi lader billedet stå - KÆMPE tillykke!!!

06.02.2016 I dag var Summer ( LP1 LP2 RBM RØM Lapinettes Dancing Queen ) oppe i færdighedsprøve 1. Færdighedsprøver er tricksprøver og er i HTM/Freestyle-regi. Dog uden musik eller "program" man selv skal lave. 11 tricks, som man udfører og hunden skal være så selvkørende som muligt. Kun verbale kommandoer er et mål.

Summer og Ellyn opnåede 4 points ( ud af 5 ) og har dermed bestået prøve. KÆMPE tillykke med det!!!


Summer

30.01.2016 I dag var der udstilling i Dansk Collie Klub, og 3 Lapinetter deltog. Jeg havde lovet at udstillet Bobby ( Lapinettes Daddy Cool ) og når jeg alligevel skulle af sted, tog jeg Lizzie ( Lapinettes Her Majesty ) med, som jo stadig ville bo her i dag. Hendes søster Haley ( Lapinettes Have a little Faith ) og ejer tog også med, hvilket var super hyggeligt.

Det gik godt - 3 glade, nysgerrige hoppebolde som gerne ville hilse på alt og alle. Overhovedet ikke tog sig af evt. glat gulv og bare syntes det var super hyggeligt at være i byen. Bobby kom i bur - hvad han aldrig har prøvet før - og lagde sig bare og slappede af. Dejlig oplevelse.

Lizzie og Haley er kun lige 3½ måneder, så de blev stillet i babyklassen.

Lizzie opnåede SL4 og Haley fik L. Begge fik fine kritikker.

Der blev desværre ingen gode billeder af dem, hvor de var i ringen, så her er et fra sidelinjen. De havde en fest :)Bobby opnåede Exellent, 3. vinder i åben klasse og fik endda en super fin kritik:

"4 år gammel han af god str, passende lange krops proportioner udmærket kileformet hoved dog vel rigeligt dybt, korrekt saksebid, dog lidt smal i sin underkæbe, hjørnetænder i underkæbe krydser stramt, godt sødmefuldt udtryk fra de mandelformede mørke øjne, velansatte ører, der kipper korrekt, passende halslængde, acceptabel stram overlinje, godt front parti, dog lidt blød i mellemhånd, velvinklet bagpart, veludviklet brystkasse passende dyb, står i udmærket pels, bevæger sig sundt og godt med udmærket skridt længde, kommer og går parallelt"

Dejlig dag med 3 hunde af huset.


Bobby - Lapinettes Daddy Cool - EXC.ÅK3

20.01.2016 Bobby ( Lapinettes Daddy Cool ) er blevet far til 2 fine tævehvalpe hos Kennel Keyloc. Mor Skye havde 5 hvalpe i maven, men de 3 var desværre gået til få dage inden fødsel.Hvorfor finder man nok aldrig ud af. Men 2 kæmpestore, fine zoble piger så dagens lys.

KÆMPE tillykke med dem. Jeg vil glæde mig til at følge dem fremover.


En stolt mor med sine 2 fine hvalpe

01.01.2016 Som vanligt starter et nyt år med beskeden om, hvilke hunde der blev Årets hunde i 2015 i lydighed, rally - og jah, også udstilling. Det er dog lydigheden og rallyen vi går mest op i her i huset :)

I år var 5 Lapinetter med på listerne, og kunne komme i betragtning - nemlig Summer, Rammstein, Madonna, Donna og Fanny. Det er super flot!

Summer ( Lapinettes Dancing Queen ) var den som plaerede sig bedst i sin klasse - iden hun simpelthen blev Årets collie i LP2. KÆMPE tillykke til Ellyn og Summer med det!!

Fanny lå længe som nr. 1 i LP1 - men blev slået på målstregen med 2 points - og det er det som gør det så skægt. Alt kan ske i 11. time. Men da der har været mere end 4 i klassen, som har sendt - får hun en 2. vinderplasering og bliver dermed Årets collie i LP1, 2. vinder.

I rally begynder blev hun nr. 3 ud af en klasse på 6-7 stk.

Desværre er der netop kommet besked fra Dansk Collie Klub om kåringen af Årets hunde er udsat til maj, idet hjemmesiden hvor man plejer at købe rosetter har været nede.

Til den tid er vi nok for længst i gang med og optaget af 2016, men hermed starter året på denne side med en opdatering om det gamle - og så glæder jeg mig til at fylde denne News-side ud med nyheder fra det kommende år.

Jeg har sjældent haft så travlt med at opdatere som i 2015, og noget siger mig der bliver endnu mere at skrive om i 2016. Vi ses derude!! :)


Summer, Årets collie i LP2 & datter Fanny, Årets collie i LP1, 2. vinder