Tidligere år kan ses her :

2011
2012
2013
2014
2015
2016

2017
2018

2019
22.12.2019 d. 22.12. kom J-kuldet til verden. Mor er Prima ( Pia vom Bopparder Hamm )og far er Bobby ( Lapinettés Daddy Cool )

7 fine hvalpe blev født. 3 tri hanner, 1 zobel han, 2 tri tæver,1 zobel tæve.De største hvalpe jeg nogen sinde har taget imod - den mindste vejede 370 gram - og den største 451 gram. Resten lå omkring de 420. Bortset fra først hvalpe var længe undervejs ( givet pga størrelse ), var det en ukompliceret fødsel og nu glæder jeg mig til at se de små vokse op!!


J-kuldet :)


16.12.2019 I dag måtte jeg sige farvel til familien og flokkens grand old man. Nu kunne den gamle krop ikke mere. Tak for over 13 gode år til Silver - Shellove´s skye is Blue. Landet i familien ved en tilfældighed, da han var 7 mdr. Et opdræt var blevet for stort og kennel-indehaveren syg. Silver kom hertil på aflastning, men da han ikke var ønsket tilbage, endte han med at blive her. Han gad ikke træne - og han var ikke god nok til avl ( efter min mening ). Men han var verdens bedste Silver - sød, rar og hele familiens klappe-kælepot. Han har hygget sig her med gode gåture og kontinuerlige strømme af godbidder og kødben. Ret ofte har han også taget selv. Større madtyv skal man lede længe efter.

Han begyndte at skrante for mdr siden, og han kom til dyrlægen, der påviste hans nyrer ikke var gode, og han kørte på det sidste. Men umiddelbart glad, så det var ikke tid endnu. Det kunne det så blive om en uge eller 14 dage - han tvivlede på han ville holde til jul. Jeg skiftede til noget nyrefoder, og det gav ham en umiddelbar opblomstring og 2 gode måneder mere. Vi nåede næsten jul. Men efter 1 uges diare, jeg intet kunne gøre ved og oplevelsen af han "lukkede ned", valgte jeg at sige farvel, inden det nåede at blive rigtig synd for ham. Det var det helt rigtige tidspunkt. Vi fik vredet den sidste kvalitet ud af dette liv - og stoppet inden det blev rigtig skidt. Selv om det var det rigtige, er det nu altid hårdt at skulle gå den sidste tur.

Sov sødt, Silver <3


Silver på sin 13 års fødselsdag - 12.11.2006 - 16.12.2019


22.-24.11.2019 Endnu en weekend med aktivitet i rækkerne.

Vi startede mandag med at Kayleighs ( Springsmist´s Sunfire of Aegon ) HD og AD status kom op. Hun har ( som ventet ) HD A og AD 0. Hendes familie er analyseret og disskeret i atomer, inden Sanne og jeg lavede den aftale, at jeg fandt en god, sund og rask hund til dem, mod jeg så kunne bruge hende i avl. Så jeg havde bestemt min tiltro til, at hun ville være fri og fin. Men en ting er at tro - det er MEGET bedre at vide. Heldigvis holdte forhåbeningerne stik. En søster i Schweiz er også fotograferet i skrivende stund - ligeledes med A og 0. KÆMPE tillykke til Sanne - og også lidt til mig. Så er vi et skridt næmere ift avl :)


Springmist´s Sunfire of Aegon "Kayleigh"


Lørdag blev Liam ( L. Fire it Up ) udstillet på dobbeltudstilling ( dvs 2 stk ). Han er ikke udstillet de seneste 3-4 år, men nu skulle det prøves igen. Desværre faldt ejer Heidi aftenen før og brækkede anklen. Det var godt nok en streg i regningen. Heldigvis tilbød god hundeveninde at tage af sted med ham, så han kunne blive vist.

Han fik 2 fine kritikker og VG.3ÅK. Det vigtigste var at han havde været glad og PÅ - det var målet for dagen. Personligt glæder jeg mig over der står "nice temperament" i den ene kritik. Det er jo i min optik det aller vigtiste! KÆMPE tillykke til Heidi med de fine kritikker og flot arbejde til ringtræning.

Madonna, Rammstein og Lone var en tur i det jyske og muntre sig i en ret svær rally ekspertbane. Den var svær for alle, så trods pointene ikke blev så høje som vanligt, opnåede de alligevel at blive 3. og 4. vinder i klassen.


FP BPB LP1 DKRLCH L. Count Basie og BH LP1 RBM RØM L. Easy Tiger


17.11.2019 Gåtur på Amager for en lille flok Lapinetter. Lækkert vejr, 5 km i skov og ved strand - og kage/kaffe. Donna på 12 år gik glad og ubesværet turen også.


Aslan, Donna, Fanny, Prima, Molly, Ginny, Icha, Easy og Schæfer Niki


Vel hjemme kom er super overraskelse.

Madonna ( Lapinette´s Easy Tiger) og ejer Lone har i dag bestået Færdselsprøven, og dermed opnået titlen BH

Hvor er det flot - og KÆMPE tillykke med det til Madonna og Lone!!

Madonna er den 4. Lapinette, som består færdselsprøven.

Madonnas titel, er titel nr 15, Lapinetterne opnår i år.


BH LP1 RBM RØM Lapinette´s Easy Tiger - og Rammstein, som var cheerleader i dag :)


16.11.2019 I dag stillede Isabella til rallyprøve i Herringsløse ( dobbeltprøve ) og opnåede hhv 86 og 94 points i øvede klasse. Dette er lig med 2 pinde - dermed opnåede hun titlen RØM ( Rally Øvede Mester ).

KÆMPE tillykke til Isabella og ejer Merete!!


2 år gammel - og nu indehaver af 4 titler : NW1 NW1G RBM RØM Lapinette´s Isabella Blues


02.11.2019 De små blå giver den gas :)

I dag har Icha ( L. I still got the Blues ) opnået sin 3. pind i Rally Begynderklassen, og kan nu bryste sig af titlen RBM. Det skete i Brøndby, ved prøve arrangeret af Schæferhundeklubben.

KÆMPE tillykke til Icha og ejer Winnie!!


RBM Lapinettes I Still Got the Blues "Icha"


26.10.2019 Isabella ( NW1 RBM L. Isabella Blues ) har i dag fået sin 5. 1.præmie i Nosework1 - med 100 points og 0 fejl. Dermed har hun fået Nosework1 GULD titlen ( NW1G ), som man får for at kunne præstere 5 * 1.præmie i klassen. Isabella er den første collie, der opnår denne titel i DK.

KÆMPE tillykke til hende og ejer Merete!!!


NW1 NW1G RBM Lapinettes Isabella Blues


23.10.2019 Så er Bobby rejst hjem. Han har boet her 3 dage, hvor han har opvartet Prima, og nu er det så "bare" at vente og se, om anstrengelserne har båret frugt, og juleaften skal fejres i en hvalpekasse :)


Prima og Bobby


20.10.2019 I dag stillede Hollie ( L. Heart of Fire ) til rallyprøve hos DCH. Det var hende og ejer Anders debut, hvilket de også havde holdt lidt hemmeligt de skulle :) Jeg har ellers tidligere lokket lidt, for jeg synes de var super gode. Men i dag blev det så - og de bestod prøven, og hentede dermed første pind.

KÆMPE tillykke til Hollie og Anders!!


Lapinette´s Heart of Fire "Hollie""


19.10.2019 Det er ret vildt, men i dag blev endnu en hvalp af huset Dansk Rally Champion. Dette er den 3. indenfor en periode på 4 uger.

I dag var det Hera og Erika, der havde taget turen til Viborg for at gå rallyprøve. På prøve 2 opnåede de 95 points, og dermed cert - og Hera blev DANSK RALLY CHAMPION.

KÆMPE tillykke her fra - det er så super flot!!!


FP BPB LP1 RBM RØM DKRLCH Lapinette´s Heading for the Top "Hera"


05.10.2019 I dag afholdte Dansk Collie Klub off LP/rallyprøver - og dem er vi altid tilmeldt. Jeg var også medhjælper på dagen, så det var en lang dag.

Men det var en fantastisk dag, jeg ikke lige glemmer foreløbig. Fanny stillede i ekspertklassen i rally, og opnåede 100 points og blev 1. vinder. Dermed fik hun sit 3. cert - og kan nu kalde sig Dansk Rally Champion. Det var en fantastisk følelse at gå den bane med hende - den var slet ikke nem. Men hun dansede rundt ved min side, og var i den helt perfekte balance ift at arbejde.

Prima blev meldt til i rally, bare for at være med. Vi har ikke trænet det nogensinde rigtigt, og de nye skilte slet ikke. Hun har aldrig prøvet at gå på højre side. Men jeg ville gerne teste hendes "prøveform" -. efter hun nu har levet på min lille kur her et par mdr og virker til at have det meget bedre. Der var 3 sideskift i træk i slutningen af banen - og et par øvelser undervejs hun ikke kender. Vi trænede det lige 5 min inden vi gik ind - og hun gjorde det hele, som havde hun aldrig lavet andet. 100 points, 1. vinder - og dommerkommentaren : " Det var lige til en instruktionsvideo" :) MEGA stolt ejer - og MEGA glad hund <3

Så begge husets 2 sorte piger, vandt deres klasser med 100 points. Det føles ret vildt.

Da der var afbud i LP, meldte jeg Prima til i LP2. Vi har ikke trænet det tidligere - og aldrig gået på hold i LP heller. Vi træner kun brugslydighed. Men jeg vil gerne træne LP, og det gå også at kombinere - og vi havde en måned til at få startet op i det. Hun er meget stærk i at sendes frem til ting, kvag en masse runderingsarb til træning hist og pist. Så jeg tog opgaven - igen for at se, hvordan hun reagerer nu, hvor hun har det godt - og som en slags prøve-prøve ift at arbejde med LP vinteren over.

Hun gjorde det flot - og vi endte med 210 points ( 2.præmie ) med et 0 i fællessit. Hun sad ellers fint 30 sek - men da jeg er halvvejs tilbage, rejser hun sig og går 2 skridt frem, og står der og tager imod. Dvs hun forlader pladsen med de 2 skridt - og så er det 0. Det at sidde/stå/ligge stille, når jeg går ind i plads, er en af de ting vi ikke har nået på en måned, så det er fair nok.

Men fantastisk oplevelse - kæft, hvor kan hun arbejde, den hund!!!

2.præmie - og 2. vinder på dagen. Jeg er glad - og dommers helhedsindtryk : Vi fik 9 og : Fint roligt par, dejligt humørfyldt førerarbejde. Støtter hund godt. Skønt at se. Mangler kun de sidste detaljer". Weeee :D


LP1 LP2 DKRLCH Lapinette´s Flame of Fire - og BPB LP1 RBM Pia vom Bopparder Hamm


Sheeba ( L. Into a Blue Note ) debuterede i LP1. Sheeba og Tenna træner her hos mig, og er helt nye ud i hundetræning. Men det går så godt til træning, så de fik et spark bagi om at melde sig til prøve. Det var rigtig godt de gjorde det - for det gik forrygende. De vandt simpelthen klassen med 187 points, 1. præmie - og dermed LP1 titel. KÆMPE tillykke til Sheeba og Tenna!!!


LP1 Lapinette´s Into a Blue Note

Ginny ( L. got Rhythm ) stillede i begynderklassen i rally. Samtlige hunde i den klasse havde det rigtig svært, idet noget meget interessant duftende var lige ved startskiltet. Mange måtte give op - men Ginny kom igennem, og opnåede sin første pind med 82 points.KÆMPE tillykke til Ginny og ejer Winnie!!


Lapinette´s Got Rhythm - med første pind i rally


28.09.2019 I dag var der rallyprøver i Hornsherred, og et par Lapinetter deltog. Dagens helt i skysovs blev Rammstein, som hentede det 3. cert og dermed blev DANSK RALLY CHAMPION. Dette med 100 points og 2. vinder på dagen.

KÆMPE KÆMPE tillykke til Rammstein og Lone - super super flot. Mega stolt opdrætter her!!!


FP BPB LP1 RBM RØM DKRLCH Lapinette´s Count Basie


Isabella og Merete deltog også - og stillede for første gang i øvede klassen. De bestod klassen med 87 points og har dermed opnået første pind i øvede klassen.

KÆMPE tillykke til Isabella og Merete!!

NW1 RBM Lapinette´s Isabella Blues


22.09.2019 Dag 2 i Ballerup. I dag stod den på rally. Jeg havde meldt Donna og Fanny til. Aft Årets Hund konkurrence, var det sidste prøve med de gamle skilte/regler - og af den grund skulle Donna med. Nogle af de nye skilte er for krævende for hendes gamle krop. Så var det hendes sidste prøve - ca. 14 dage inden hendes 12 års fødselsdag :)

Det var en Købehavnertitel på spil - og da hun er blevet 1. vinder på samtlige rallyprøver hun har stillet til i seniorklassen, håbede jeg vi måske kunne få den. Da jeg så kataloget, tænkte jeg den var hjemme - vi var eneste hund, der var tilmeldt :) På dagen dukkede træner Johanna så op, og var eftertilmeldt. Så skulle der kæmpes om det - og der blev der til sidste blodsdråbe :D Donna gik en fantastisk flot bane - med en ommer. Det var sende til kegle - og hun ser ikke så godt mere. Vi fik den i 2. hug og gik ellers fejlfrit. Johanna smed også 3 points undervejs - så det blev tiden, der gjorde det. Johanna/Soda var hurtigere end os, så de fik titlen. Men bestemt en SUPER flot præstation af Donna som hende svanesang. Nu er pensionen en realitet - og de yngre kræfter herhjemme vil blive prioriteret mere fremadrettet.

Fanny gik også en flot ekspertbane med et par enkelte småfejl. Hun landede på 93 points.


Donna og Fanny


21.09.2019 Første dag til Ballerup-marathon. Int.udstilling og prøver afholdes både lørdag og søndag. I dag havde jeg meldt Icha til udstilling, for at få en præmiering i hus, så hun kan bruges i avl, hvor de etiske anbefalinger overholdes. Det kræver mindst en very good - og det var, hvad vi håbede på i dag. Icha havde så besluttet at smide al pelsen op til, hvilket igen medførte noget lette ører, som der skulle arbejdes på at holde nede. På grund af de ører blev det "very good" i dag, sagde dommer Carsten Birk.

Jeg er glad og tilfreds - Icha er alt andet end en nysselig show-collie. Men er bygget pænt, og det er jeg glad for dommer godt kunne se, trods ingen pels og lette ører på dagen :)

Nu er Icha udstiles, HD+ AD fotograferet og mentalbeskrevet. Så vil hun blive parret i næste løbetid.


Lapinette´s I Still got the Blues "Icha"


08.09.2019 I dag har Icha ( Lapinette´s I still got The Blues ) og ejer Winnie været til rallyprøve. Dette i begynderklassen for 2. gang på - Garbogaard med dommer Anette.

Det gik super fint, og de landede med 92 points. Dermed fik de deres 2. pind - og blev 2. vinder oven i købet.

KÆMPE tillykke med det!


Lapinette´s I Still got the Blues "Icha"


24.+25.08.2019 Denne weekend har det været Hera ( FP BPB LP1 RBM RØM L. Heading for the Top ) , som gav den gas. Sidste år gik hun op i LP1. De points rakte til DM-billet, men hun har stort set ikke trænet LP1 siden. Så der blev overvejet, om de mon skulle deltage. Det besluttede de at gøre, og så måtte man jo se, om hun kunne huske hvad det gik ud på :)

Det kunne hun - 188 points ( ud af 200 ) og en 10. plads, er bestemt SUPER flot!!

KÆMPE tillykke til Hera og ejer Erika - og også med room-maten Gaia ( også collie ), som blev nr. 11.


FP BPB LP1 RBM RØM Lapinette´s Heading for the Top


Weekends bedrifter stoppede dog ikke der! Søndag gik Erika/Hera op i Rally ekspertklassen og opnåede 96 points. Dvs de nu har deres 2. cert på vej mod championat.

KÆMPE tillykke med det også!! Sikke en weekend for jer!

18.08.2019 Rammstein ( FP LP1 RBM RØM Lapinette´s Count Basie ) og ejer Lone har været til brugsprøve. De har stillet i en Begynder B, som er den første prøve man kan komme til under IGP her i Danmark. Det er en national test i lydighedsdelen. Det kræver noget af hunden - f.eks skal den være helt skudfast, idet der fyres 2 skud af lige bagved ekvipagen, når lineføringen opstartes. Hunden skal vise sig totalt uberørt. Man man ikke tale med hunden hele prøven igennem - et enkelt sted må man klappe hunden let. Den skal mao kunne gå uden opmuntring. Den skal ligeledes kunne hente en apport på 650 gram. Jeg synes det er en flot prøve at tage. Rammstein bestod prøven - og kan nu bryste sig af titlen BPB også.

KÆMPE tillykke til Lone og Rammstein!!!

3 collier har taget denne prøve i DK. Prima var den første, Hera den næste og nu Rammstein.


FP BPB LP1 RBM RØM Lapinette´s Count Basie


13.+ 20.07.2019 De 2 sidste weekends har Hera og ejer Erika været til rallyprøver i ekspertklassen. Der havde været et par uheld undervejs ( f.eks stod springet til gravhundehøjde, og så pløjede Hera igennem :) ), men derudover masser af ros fra dommeren. I begge tilfælde landede de på en 3. vinderplads. Super flot - KÆMPE tillykke med det.

Også stort tillykke til Hera og Erika med at igen i år at blive udtaget til DM i LP1. Der har været nogle overvejelser om de ville deltage, men har nu besluttet at tage med. Hep hep heeeeeeeeeeeeeep herfra!!! Foreløbig stort tillykke med udtagelsen!!


FP BPB LP1 RBM RØM Lapinette´s Heading for the Top


Rammstein og Madonna med ejer Lone, bestod også ekspertklassen ved den første af prøverne. KÆMPE tillykke med det!!

29.06.2019 Prøvedag i Lyngby. En event jeg har søgt at deltage i hvert år, så længe jeg husker. LP prøver, Rally prøver - og nu også med Nosework prøver samme dag. 4 Lapinetter stillede til prøve i Lyngby i dag.

Donna ( L.Prima Donna ) stillede igen i seniorklassen. Jeg havde meldt hende til nogle stykker tæt på, i håb om at hente de 3 pinde mens vi kunne. Det har vi så opnået - men derfor kunne vi jo godt stille igen. Hun ELSKER det - og jeg tænker hun må med, så længe hun kan. Hun har stillet på 6 prøver nu - og blevet 1. vinder på alle 6. Således også i dag. Vi smed 9 herlige points på keglen - hun opdagede aldrig der var en kegle ( synet er ikke, hvad det har været ), men "fremad" og "venstre" kommandoer gjorde, jeg kunne redde den. Resten var super. Vi landede på 91 points.

Fanny stillede også i ekspert-klassen. Vi har ikke fået trænet overhovedet i 4 uger pga sygepasning herhjemme, og hun var alt for "fresh". Det havde jeg tænkt nok kunne ske - og det gjorde det. Så jeg brød af og gik ud undervejs.Hun har brug for træning op til en prøve.


DKLPCH DKRLCH DKRSCH BRGPR DKCH DKVECH KLBVECH RSM KBHV13 KBHVV18 L. Prima Donna

Icha ( L. I still got The Blues ) debuterede med ejer Winnie. Jeg har sparket det meste af et hold fra hundeskolen ud til prøver, hvoraf nogle af dem så stillede i Lyngby. Icha/Winnie var blandt dem. Det gik super flot med en imponerende debut. De opnåede 96 points, blev 2. vinder - og fik 1. pind. KÆMPE tillykke med det.


L. I still got the Blues "Icha" - nu med 1. pind i rally


Ichas kuldsøster Isabella var oppe i nosework - og det gik fantastisk. De er nogle hajer til nosework - og også meget stabile. I dag opnåede de for 4. gang en 1 præmie i NW1- med 100 points og 0 fejl. Dertil 2. vindere i indesøget - og samlet blev de 3. vinder. Så mangler kun en 1. præmie i at få den eftertragtede guldtitel. Hep hep heeeeeeeeeep herfra - og KÆMPE tillykke med dagens præstation.


RBM NW1 L. Isabella Blues

02.06.2019 Hera ( FP BPB LP1 RBM RØM L. Heading for the top ) og Erika har også været ude og rallye den her i weekenden. De stillede i ekspertklassen hos DCH, Odense.

De opnåede 92 points, og blev 2 vinder. KÆMPE tillykke med det!!!


FP BPB LP1 RBM RØM Lapinette´s Heading for the Top


01.06.2019 I dag var der dobbelt rallyprøve i Islandsk fårehundeklub. De efterlyste sidste uge seniorhunde til seniorklassen - så jeg fik lov at eftertilmelde Donna, og så også Fanny i ekspertklassen. Derudover deltog Isabella ( RBM NW1 L. Isabella Blues ) i Beg klassen.

Donna bliver 12 år om 4 mdr - men når ryggen rankes og vi går over kantbåndet, glemmer hun alt om det og arbejder bare og er PÅ. Så vi hentede i de 2 prøver 2 pinde ( a hhv 96 og 99 points ) og vandt klasserne. Med de 2 pinde var vi oppe på 3 pinde - og hun fik titlen RSM ( Rally senior Mester ), som den første hund i Danmark.

Skulle nogen være i tvivl, er jeg MEGET stolt af min gamle pige - sikke hun stadig kan <3


LP1 LP2 LP3 DKLPCH BRGPR RBM RØM DKRLCH DKRSCH RSM DKCH DKVECH KLBVECH KBHV13 KBHVV18 Lapinette´s Prima Donna "Donna"


Fanny mangler 1 cert for at blive champion. Det havde været herre-sejt, hvis hun også havde taget det i dag. Det gjorde hun ikke - små-bitte ting ( trip i en stå f.eks ) kostede 3 points et par gange - og så endte vi på 2 * 93 points. Men hun var glad og på, og faktisk ret stabil også, når man påtænker hvor lidt rally vi har trænet. Absolut 2 fine beståede prøver fra hende!


LP1 LP2 RBM RØM L. Flame of Fire "Fanny"

Isabella stillede i Begynderklassen og blev i de to prøver 3. vinder begge gange - med hhv 96 og 92 points. KÆMPE tillykke til Isabella og Merete med det!!


NW1 RBM L. Isabella Blues "Isabella""

På Fyn blev der samtidig afholdt Rallydysten Q2 - en uofficiel prøve, som er landsdækkende. Der stillede Rammstein og Madonna op - og de blev hhv 1. og 2. vinder i ekspertklassen. Madonna 1. vinder med 100 points - Rammstein 2. vinder med 96 points. KÆMPE tillykke til Lone og vovser med det!!


FP LP1 RBM RØM L. Count Basie ( Rammstein ) og LP1 RBM RØM L. Easy Tiger "Madonna"


25.+26.05.2019 Endnu en weekend med flotte resultater. I denne weekend er det Hera, der har været ude og repræsentere Lapinetterne så flot!

Lad os starte med søndag - hvor hun var tilmeldt DM - i Begynder B. En KÆMPE event, som løber af stablen hvert år. Begynder B er en prøve i IGP delens B-program - altså lydigheden. Op gennem klasserne bygger B programmet på samme skabelon, og så øges sværhedsgraden. Begynder-prøven er selvsagt en begynderprøve, men dog ikke helt nem alligevel. Den minder en del om en færdselsprøve, men nogle ting er lidt sværere - til gengæld slipper man for den lange dæk-øvelse. Det, som er sværere, er at der afgives to skud under opstart af lineføringen, de skal sit og dæk under gang på kun verbal kommando og uden opstandsning ( som LP3 ), og så er der en apportøvelse til sidst, hvor apporten er KÆMPE stor og vejer 600 gram. Programmet gennemføres med flow - og man må ikke rose undervejs. Kun 1 sted, må man klappe hunden let og sige "dygtig". Det siger meget om en hund ( og hvordan den er trænet op ), at den kan klare dette.

Men DM - og I skulle se præmierne. Pokalen til 1. vinder, kan hunden stort set sidde i - så stor er den. Man bliver ikke udtaget - alle kan melde til. Det er jo selvfølgelig fortrinsvis hunde og racer, der træner IGP programmet - og i år var der så en collie med, nemlig Hera :) Jeg havde også håbet at kunne melde Prima til, men jeg undlod, da jeg var sikker på hun var drægtig eller lå med hvalpe nu.

Men Hera gjorde det SÅ flot - 93 points ud af 100 - og med en 13. plads ud af 42 hunde, hvor de fleste er schæfere og mallinois. Det er SÅ flot - KÆMPE tillykke til jer!!


FP BPB LP1 RBM RØM Lapinette´s Heading for the Top under prøven


Lørdag stillede Hera og Erika til rallyprøve i Årslev i ekspertklassen. Det var gået godt, og Hera været super glad og på. De havde en skævsidning, som Erika i farten bedømte til at være acceptabel. Dommeren mente den var for stor og trak 10 points. Det kan være sværti farten altid at vurdere om man bør lave om eller ej - men derudover smed de kun 1 point, og landede på 89 points. KÆMPE tillykke med det også.

SIKKE en weekend de har haft, de to!!

19.05.2019 Hera ( FP LP1 RBM RØM L. Heading for the top ) og Erika har været af sted en hel weekend på "hundeførerweekend". Det udmønter sig i en off. prøve i slutningen af forløbet. Sidste de var af sted, nuppede de en færdselsprøve. I år blev det en Begynder B prøve.

Det klarede de i super flot stil - og bestod prøven med 94 points. Dermed har Hera nu også opnået titlen BPB.

Hun er første Lapinette med den titel - og 2. collie i Danmark. Nr. 1 er Prima.

Fantastisk stolt kennelmor -KÆMPE tillykke til Hera og Erika!!


FP BPB LP1 RBM RØM Lapinette´s Heading for the Top


11.05.2019 I dag var Donna, Fanny og jeg tilmeldt rallyprøver i Roskilde. Det er ifm International udstilling, og der er også prøver i LP, rally og dogdance. Mange tusinde hunde, ejere og nysgerrige er til stede på Roskilde dyrskueplads sådan en dag, så det er lidt af et gedemarked. Prima var med som gæstehund.

Fanny skulle op først - i en kæmpe ekspertklasse. 21 hunde stillede i klassen. Der er udtagelse til Årets Hund ved disse prøver, så der er deltagere fra hele Danmark, der gerne vil placere sig der. Så derfor var der store klasser generelt.Årets Hund er jeg helt ligeglad med - det har aldrig sagt mig noget. Min mission var at vi skulle ind og have en FEST på banen.

Det skal jeg love for vi fik - Fanny var PÅ, mega glad og arbejdede super. Vi fik simpelthen 100 points og vandt klassen. WOW, hvor er jeg stolt af hende!! - og dermed fik hun også sit 2. cert i klassen.

Donna skulle op i seniorklassen - som den eneste. Den klasse har ikke rigtigt fanget folk - endnu. Den er også svær, synes jeg. Siden sidste weekends rallyprøver har Donna været helt oppe og ringe og tilbudt sig non stop - og hun var også rigeligt "fresh" her. Det kostede 2 ommere. Vi landede på 94 points, og vandt så denne klasse.

Det føles ret overvældende at komme hjem fra sådan en stor prøve med 2 * 1. vindere


Donna og Fanny - 2 * 1. vindere


04.05.2019 Så var det tidligt op og af sted til Collieklubbens rally og LP prøver. Jeg havde meldt Donna, Fanny og Casey til i rally. Jeg fik dog lov til at bytte Casey ud med Prima, idet Casey havde en ny blødning for 14 dages tid siden, og så føltes det bedst at holde hende lidt i ro nu.

Yderligere 3 lapinetter deltog - nemlig Isabella, Easy og Rammstein.Som altid en intens dag, med masser af hygge, snak og spændende hundearbejde.

I rallyringen blev 3 klasser simpelthen vundet af en Lapinette - det kan man da godt blive lidt stolt af som kennelmor. Isabella ( L.Isabella Blues ) vandt Begynderklassen med 99 points. KÆMPE tillykke med det!!

Fanny gik en super ekspertbane, og vandt denne klasse med 97 points, og fik sit 1. cert.

Donna var så den eneste der stillede i senior-klassen,og vandt dermed så denne. Men det gjorde hun så med 100 points, så det kan ikke være bedre.

Derudover debuterede Easy på de officielle rallybaner i beg-klassen og gik en super flot bane, med masser af glæde og intensitet. Af og til også et par glædeshop, som så kostede lidt. Men flotte 93 points - og 1. pind. KÆMPE tillykke med det!!

Rammstein gik en flot ekspertbane, med super flot flow - en enkelt øvelse kostede 10 points, og var dermed dyr, men derudover var det super flot at se på. Han opnåede 82 points - KÆMPE tillykke med det.

Prima ( Pia vom Bopparder Hamm ) fik så lov at gå en tur i begynderklassen. En enkelt øvelse blev forhekset, og kostede 13 points, men resten føltes SUPER godt med flot fokus og lækker intensitet. Hun er klart modnet siden sidste års rallyprøver. Hun fik 85 points og bestod klassen. Men det var nu mest bare for sjov hun var meldt til :)

Derudover tusinde tak for en dejlig dag til alle!!
!


Donna, Prima og Fanny - Både Fanny og Donna vandt deres klasser.


Isabella - som vandt beg. klassen


2 fine sorte drenge, som arbejdede så fint - Rammstein og Easy


03.05.2019 Til aften var Fanny, Donna og jeg en tur i Rødovre, og deltage i off. Rallyprøve hos Rødovre brugshundeklub.

Det var første gang DKKs nye senior-klasse skulle gennemføres, og der havde jeg meldt Donna til. Fanny var meldt til i ekspertklassen. Jeg synes dog vi har fået trænet alt for lidt, så målet var at der skulle være en fest på banen og det skulle være sjovt

Det blev bestemt vældig sjovt - og begge hunde var glade og gik godt. Fanny hev overliggeren til springet ned, og det mistede vi 10 herlige points på, men ellers en rigtig god debut i ny klasse, efter nogle år uden rally.

Jeg synes seniorklassen er svær faktisk - og ikke særlig seniorvenlig. Masser af twist, spin, rundt om fører og sideskift foran. Man har skåret alle sit og dæk væk, givet for at hundene ikke skal for meget op/ned. For Donna ville det være langt nemmere, end at snurre sig gennem en bane. Yderligere et moment er, at der ikke er "hvile" på noget tidspunkt, idet der ingen øvelser er med stop. Så det føles lidt som en "stress-bane", hvor man hele tiden drives videre :) Men det har så også sin udfordringer. Jeg gik langsommere end jeg plejer aht Donna og al snurreriet - men så finder hun selv på ting at putte ind. Det kostede et par ommere :D

Fanny opnåede 84 points i ekspertklassen, og Donna opnåede 90 points i seniorklassen - og hun blev 1. vinder også.!


Donna og Fanny - med flotte præmier


26.04.2019 I dag måtte jeg desværre sige et sidste farvel til Andrea ( Sti-Lo´s Andrea ). Andrea blev 13 år og 5 mdr, på nær 2 dage. Så det er vel ikke så overraskende, tænker nogen nok. Men det var det.

Andrea har været frisk lige til for 2 dage siden. Hun har været rask og frisk livet igennem - min dyrlæge har kun set hende for de alm. vaccinationer og herpesvaccinationer ifm drægtighed. Altid glad og logrede sig gennem dagene.

D. 3. april kom Andrea i løbetid. Hunde kommer i løbetid livet igennem, men der kan gå længere tid imellem, når de bliver gamle. Det startede normalt, men højløbksheden udeblev. Ingen hale til side. Til gengæld blødte det fortsat - det plejer det ikke hos hende. Blødningen tog til, og det blødte rigeligt. Jeg kontaktede dyrlægen, som sagde blødningsforstyrrelser - og kraftige af slagsen - var normalt for en tæve af hendes alder. Jeg skulle bare holde øje med hende.

Jeg holdte øje, og hun virkede glad og tilpas.Legede lidt med Prima hver dag, spiste flot og gik med på tur. 2 dage før jeg måtte sige farvel, tæskede hun efter en hare over sportspladsen, her hvor jeg bor.Så vendte skuden hurtigt. Hun begyndte at gå langsommere og virke træt og mat. Hun spiste sin mad - men det tog længere tid. Lå en del........d. 25. om aftenen ville hun ikke med på luftetur, men gik med da jeg lokkede hende. Hun blødte stadig en del og kontinuerligt måtte jeg over gulvet med en gulvklud.

Hun virkede tiltagende mat og svag. d. 26. blev Sheeba afleveret til weekendpasning, og ejer Tenna fik en kop kaffe. Tilfældigvis kiggede Jeannette forbi samtidig ( veninde ). Andrea var glad, gjorde sig til og ville nusses. Men begge kunne se hun havde trætte øjne.

Da de var gået, sov hun - efter et par timer vågnede hun, gik konfust ned bag i haven og kastede så op. Det var morgnenmaden, som slet ikke var fordøjet. Hun virkede rigtigt elendig og lagde sig bag en busk. Mig akut af sted til dyrlægen - havde ellers fået en tid mandag, men det kunne ikke vente.

Scanningen viste en livmoder, der stod fuld af væske ( blod ) i et omfang, så det trykkede på alle indre organer. Det kunne være livmoderbetændelse, selv om hun ikke havde feber og der kun kom rent blod ud. Scanningen viste også at livmoderen ikke var sund. Livmodervæggen var op til ½ cm tyk - hvilket kan skyldes indlejrede cyster eller cancer. En ung tæve havde man åbnet, for at se hvad man arbejdede med - og i et forsøg på at redde hende. Det gør man ikke med en på 13 ½ - så Andrea fik fred.

Der er blevet så stille herhjemme - verdens bedste lille tonser-turbo-border collie-collie <3

Andrea er mor til B og C kuldene, farmor til E og F, samt mormor til G og oldemor til I. Jeg håber hendes mega sociale, konstant glade sind vil leve videre i dem.


LP1 RBM RØM Sti´Los´s Andrea


20.04.2019 Isabella ( NW1 RBM L. Isabella Blues ) og ejer Merete har igen været ude og stille til prøve.

I dag stillede de op i Nosework 1, og opnåede deres 3. 1. præmie i denne klasse - dette med 100 points og 0 fejl. 5 1.præmier giver en guldtitel, så de er godt på vej mod denne.

KÆMPE tillykke til Isabella og Merete!!


Isabella - nu med NW billede, taget af Grafiko.dk


14.04.2019 I dag har Isabella ( RBM NW1 L.Isabella Blues) og ejer Merete igen været ude og give den gas i rally begynderklassen. De har titlen RBM, men det er super godt at få trænet det at gå til prøve, og man kan jo altid sætte nye personlige mål. I dag opnåede de flere points end nogensinde - nemlig hele 96 points.

Det er flot med en ung hund - og særligt da hun kun lige netop er kommet ud af sin løbetid. Der kan tæverne ellers godt gå lidt ned arbejdsmæssigt.

KÆMPE tillykke til Isabella og Merete!!


Isabella


07.04.2019 Igen i dag har et par Lapinetter været ude og give den gas.

Hera stillede også denne weekend i rally ekspertklassen hos DCH ( Odense ), og blev 1. vinder med 96 points. Derudover opnåede hun 89 points i åben klasse.

KÆMPE tillykke med det!!

Diva stillede i Rally øvede klassen i Ølstykke, og fik sin sidste pind i denne klasse med 86 points. Dermed har hun nu opnået titlen RØM.

KÆMPE tillykke med det!!


Hera ( FP LP1 RBM RØM Lapinettes Heading for the top )
og
Diva ( RBM RØM Lapinette´s Blues in C )


06.04.2019 I dag har Isabella ( RBM NW1 Lapinette´s Isabella Blues ) og ejer Merete været oppe i en fp1 prøve. Fp1 er en færdighedsprøve under dogdancing. Det klarede de super flot - og bestod med 4,8 points. KÆMPE tillykke med det!!!


Isabella ( NW1 RBM Lapinette´s Isabella Blues ) - med bestået fp1


31.03.2019 I dag gik turen til Fyn, hvor Dansk Collie Klub hædrede og fejrede Årets Hunde i hhv Lydighedsgrenene og udstilling. 7 Lapinetter var blandt modtagere, og derudover også Prima. I det første indlæg på siden her ( scroll til bunden ) kan man se, hvad de enkelte hunde er blevet Årets collie i.

Udover jeg selv, mødte Erika/Hera, Trine/Dixie og Lone ( dog uden Rammstein ) op. Easy og Isabella havde desværre ikke mulighed for at komme.


En flot række af Lapinetter. Fra venstre Lone m. Rammsteins roset, Dixie, Hera, Donna, Casey og Prima


Herunder de hunde, der ikke kunne deltage på Fyn - med deres fine roset. Vi må have dem alle med :)


Rammstein og Isabella og Easy.

Da jeg besluttede mig for at blive opdrætter for ca. 12 år siden, var det med målet om at lave mentalt stabile collier med høj sundhed, og med arbejdsevnerne prioriteret meget højt. Samarbejdsvillige hunde med motor og rette balance af selvstændighed/samarbejdslyst. Det er dejligt med dette "bevis" på at vi er på rette vej. Jeg er en mega stolt opdrætter!!

Dansk Collie Klub har en "titel", som ikke er en officiel titel. Men en hund kan optages i Hall of Fame. Der er Hall of fame for lydgihedshunde, og for udstillingshunde. Der er specifikke krav for hvad skal til. Lydighedshundene skal være Dansk Lydigheds Champion, og derudover have 2 championtitler mere indenfor hundesport - eller tilsvarende i brugshundesport. Donna blev optaget i 2017 - og pt er det 2 stk. collier forundt.

I dag fik hun tildelt en platte, som minde om denne ære. Mange tak for det!


Donna - med roset, pokal og tavle får Årets collie i Rally champion klassen, samt sin tavle for "Hall of Fame"

Billeder af de enkelte hunde med rosetter,vil blive lagt i deres gallerier, efterhånden som jeg har dem.

Efter seancen kørte vi ud på et græsareal,hvor hundene kunne få lov at løbe rundt, og jeg fik taget lidt billeder. De bliver også lagt i gallerierne. TAK for en dejlig dag til mine hvalpekøbere og DCK - og stort tillykke endnu en gang!!


30.03.2019 Lørdag i denne weekend, var Hera ( FP LP1 RBM RØM L. Heading for the Top ) og ejer Erika til Rallyprøve hos DCH.

De opnåede 98 points, 1 vinder i ekspertklassen - og 90 points i Åben klasse. KÆMPE tillykke herfra!!
Hera og Erika


10.03.2019 I dag havde jeg tilmeldt Donna og Kayleigh til udstilling. Donna er nu 11 ½ år, og jeg havde besluttet det var hendes sidste udstillinger. Ikke fordi vi nogensinde har udstillet meget, men da hun havde 2 klub-veterancerter opnået sidste år, kunne det være sjovt at få det sidste. Om muligt.

Dansk Collie Klub afholdte dobbeltudstilling i dag, og det skulle have et forsøg. Allerede på den første udstilling fik hun klub veteran cert, og har dermed 3 stk. Så nu er det sendt til godkendelse, så hun kan få titlen KLBVECH påført stamtavlen.

Udstilling 2 nuppede vi også, selv om jeg havde opnået de certer vi kunne tænke os - troede jeg. For vi havde jo også 2 alm. certer liggende, men aldrig havde jeg troet sådan en gammel pige ville få certet. Men jow - det gjorde hun. Så med dette cert med hjem, fik hun også titlen DKCH.

På udstilling 1 blev hun 4. bedste tæve - og på udstilling 2 blev hun 2 bedste tæve. 2 fine kritikker - og I skal da se den ene af dommer Britt Siegstad :

"11½ år gammel tæve, feminin type og størrelse, harmonisk elegant helhed. en tæve i utrolig god kondition, udmærket hals og overlinje, velvinklet for og bag, velansat og velbåren hale, udmærket benstammer, ovale godt sluttede poter, veludviklet forbryst og brystkasse, kileformet hoved, flad skalle, parallelle planer, stoppet placeret en anelse for lagt nede, smukke velbårne små ører, korrekt bid, super pelskondition, bevæger sig med energi og drive fra alle sider, herligt temperament"

Den anden dommers lovord var stort set de samme - super kondition og lign. blev nævnt. Det glæder mig usigeligt - og jeg håber det betyder jeg kan beholde hende længe endnu.


LP1 LP2 LP3 DKLPCH RBM RØM DKRLCH DKRSCH BRGPR DKCH DKVECH KLBVECH KBHV13 KBHVV18 L. Prima DonnaSmukke rosetter - for bedste veteran og vinderplaceringer

Kayleigh ( Springmist Sunfire of Aegon ) er Sanne og Thomas hund. Men vi hentede hende sammen i Sverige, og går alt som håbet, kommer hun til at indgå i avl her i huset. Så både hun og ejere var også med i dag. Jeg havde lovet at gå i ringen med hende. Jeg havde store planer om at få trænet med hende inden, men pga sygdom osv er tiden løbet fra mig.

Hun var en loppe at have med, men dommerne var søde. Hun fik L på første udstilling, med en fin kritik. PÅ udstilling 2 fik hun SL, og blev BIR hvalp. Dette under dommer Britt Siegstad. Hendes kritik er her :

"8 måneder gammel tæve, meget feminin, udmærke type og størrelse, god hals og overlinje, korrekt hvælvet over lænd, velansat og velbåren hale af god længde, udmærket benstammer, godt vinklet for og bag, en anelse høj å hasen, ovale sluttede poter, godt forbryst, kileformet hoved af gode proportioner, let stop, parallelle planer, mørke mandelformede øjne, små ører, båret godt, må ikke være placeret bredere, saksebid, udmærket underkæbe, frie bevægelser fra siden, noget trang for og bag, herlig pels, dejligt temperament"


Kayleigh - Springmist Sunfire of Aegon

En fantastisk dag, som jeg vil glæde mig over længe


23.02/24.02.2019 Denne weekend har Rammstein ( FP LP1 RBM RØM L. Count Basie ) været i Jylland på en Rally marathon. Lørdag stillede han op i ekspertklassen til en off. prøve og opnåede hele 96 points, hvilket er et cert. Dermed har han nu sit 2. cert. WEEEEEEE :)

Søndag var han til dobbeltprøve og bestod begge prøver med hhv 83 og 84 points, efter at have været på lørdag - og sovet ude.

KÆMPE tillykke til Rammse og Lone!!
Rammstein med sine flotte rosetter og præmier


24.01.2019 Jeg må hellere huske at få med her også, at der nu er talt sammen efter årets 4 omgange af Rallydysten i 2018, og bedste hund i begynderklassen var sørme Prima. Hun har også gået rigtigt godt de 3 af gangene - og den 4. gik hun også godt. Der var det mig der lavede en fejl :)

En uoffociel, men super hyggelig og lærerig event med Rallydysten. Prima har aldrig trænet rally, og kommer heller ikke til det foreløbig. Vi nuppede den på charme, selvtillid og lækker pels :D
Prima, som nr. 1


12.01.2019 Dårligt er året startet, før det første resultat tikker ind :)

I dag har Isabella og ejer Merete været til dobbelt rallyprøve i Herringsløse. Det gik så godt, at de fik hentet 2 pinde, og dermed har Isabellea i dag opnået titlen RBM

KÆMPE tillykke til Isabella og Merete


NW1 RBM L. Isabella Blues


primo jan.2019 Så er der startet et nyt år. Både ude irl - og nu også her på sitet :) Som altid starter året med kåringen af Årets Hunde - og det er altså Årets Hunde 2018. Dette i DCK-regi ( Dansk collie Klub ). Igen har hundene af huset her gjort det fantastisk flot. Både i kvantitet og kvalitet.

Jeg glæder mig usigeligt over, at i 2018 har hele 14 hunde af huset stillet til en officiel prøve.

Nogen har så udover beståede prøver og evt. nye titler også opnået at blive placerede blandt Årets Hunde.

Min egen Donna er for 3. år i træk blevet Årets Collie i Rally Championklassen.

Hun er blevet 11 år i år, så det er jo fantastisk hun har klaret det så flot i så høj en alder.Donna er også blevet Dansk Veteran Champion i år ( udstilling ) og Københavns-Veteran-Vinder. Skal man have alle hendes titler med, er det : LP1 LP2 LP3 DKLPCH RBM RØM DKRLCH DKRSCH BRGPR DKVECH KBHV13 KBHVV18. Sikke meget vi har nået sammen!

Prima har haft sit debutår,og udover at opnå 3 titler ( BPB, LP1 og RBM) er hun ligeledes blevet Årets Collie, i LP1, 2. vinder.


Donna, Årets hund i Rallychampion
Prima, Årets Hund i LP1, 2. vinder


Årets hund i LP1, 1. vinder - er Hera med ejer Erika (FP LP1 RBM RØM Lapinette´s Heading for the Top) De er ligeledes Årets Hund, Rally øvede, 3. vinder. Et super flot år de har haft, med bl.a deltagelse i DM i begge klasser - og hhv 6. vinder i LP1 og 2. vinder i Rally øvede til DM. Billedet her er netop derfra :) KÆMPE Tillykke til jer!!


Hera - Årets Hund i LP1, samt Årets hund i Rally øvede, 3. vinder

Rammstein ( FP LP1 RBM RØM L. Count Basie ) og Madonna ( LP1 RBM RØM L. Easy Tiger ) har begge stillet i ekspertklassen i år. De er blevet hhv 2. og 3. vinder i Årets Hunde i denne. Da antallet af deltagere afgør, hvor mange hunde der kåres, er Rammstein officielt Årets Hund, Rally Ekspert, 2 vinder - og kan også se frem til en stor flot roset. Han opnåede også et cert i rally her i 2018. Madonna bliver dog også nævnt her, selv om deltagerantallet i klassen ikke er nok til at udløse en 3. vinder. :)
KÆMPE tillykke til Rammstein, Madonna og ejer Lone!!


Rammstein, Årets Hund i Rally Ekspert,2.vinder
Madonna blev nr. 3, men kåres ikke officielt


For 3. år i træk, er også Årets Hunde i Færdighedsprøverne kåret. Det er ikke klubben som sådan, der kårer disse, men på baggrund af privat sponsorat. I år har jeg overtaget dette, idet jeg synes indlæringen af disse øvelser rykker os mennesker som hundeførere.

En del hunde af huset har stillet op i disse i år, og 4 stk har placeret sig som Årets hunde.

Prima ( Pia vom Bopparder Hamm ) er ÅH2 i FP1
Casey ( Lapinette´s Classic Blue Note ) er ÅH1 i FP2
Easy ( Lapinette´s Idaho by Night ) er ÅH3 i FP2
Dixie ( Lapinette´s Girl Crazy ) er ÅH1 i Titelprøven.

KÆMPE tillykke med det!!


Prima, Casey, Easy og Dixie

Endnu et privat sponsorat har medført Årets Collie i Nosework 1 er blevet kåret. Denne titel fik Isabella ( NW1 Lapinette´s Isabella Blues ) sammen med ejer Merete. KÆMPE tillykke med det :)


Isabella

Et super flot år for hvalpene af huset ude på banerne.Årets hunde fejres og hædres med rosetter på klubbens generalforsamling i marts måned.TUSINDE tak for et spændende år til jer alle - nu glæder vi os til at se hvad 2019 bringer!