Hvalpe 2023Update 14.06.

Prima fik 29.04.2023 7 hvalpe. 4 hanner og 3 tæver - alle tricolour. Der er pt 1 han, der ikke har fundet et kommende hjem. Lapinette´s Mambo King. Han er ikke tilbage, fordi han er dårligere end de andre :) Han ville være mit første valg, hvis jeg skulle beholde en hanhund selv. Super stærk dreng mentalt, med god drift - og kanon slukknap. Han besidder en dejlig ro - men er også selvbevidst. Han minder mig utroligt meget om hans far Boogie. Dog nok lidt mere rolig end Boogie.

Prima er alias BH BPB LP1 LP2 RBM RØM SIRLB SIWISCG Pia vom Bopparder Hamm. Far til kuldet er husets egen Boogie - RBM SISHB SIJSB SIRLB SITCB SINWMJB SIWISCG SIHOB Lapinette´s King of Swing.

Efter min mening, og med ønsket om mentalt gode, aktive og samarbejdende hunde for øje - er det en super spændende kombination, og også en grund til jeg valgte at beholde Boogie i sin tid.

Boogie er stadig meget ung, men er HD/AD fotograferet, øjenlyst og udstillet - og lever dermed op til avlskravene for racen. Prima er ikke så ung mere - hun er 6 år nu her i maj, og har i øvrigt typisk 14-15 mdr mellem løbetiderne, så det var ved at være sidste chance for at få et kuld mere på hende. Så det måtte være nu.

Boogie blev mentalbeskrivet her primo juni, med en profil som dårligt kan være bedre. En af de bedste jeg har set. Super social, glad, legesyg, nysgerrig - og ikke bange for noget, samt skudfast. Hans 3 brødre har ligeledes klaret sine med flotte resultater, det samme har Boogies mor og far, alle mors søskende og alle Boogies halvsøskende her hos mig på fædrene side. Sjældent en hundefamilie er så "oplyst" mentalt som hans familie :) Så det er en familie af mentalt stærke ( udadvendte, søde, glade og ikke bange ) hunde. .

Prima og samtlige hvalpe fra hendes første kuld, har flotte mentalbeskrivelser, og fantastiske arbejdeevner. For collierne har de et meget højt tempo i alt hvad de gør. Højt tempo og intensitet, hvilket er fantastisk lækkert at arbejde med ( efter min mening ), hvis man er interesseret i hundesport.

Begge hunde har A hofter og høje indeks - Boogie blandt de højeste i DK gennem alle tider.

Prima har 0/1 på albuerne - Boogie har 0. Rigtigt meget omkring ham er fotograferet på albuerne ( hvilket ikke mange gør i DK ), og alt omkring ham er frit. Så omkring AD er han ( og brødre ) de stærkeste kort i DK at parre med Prima.

Begge hunde er lyst fri på øjnene - og Prima er genetisk bærer af CEA - Boogie er genetisk fri. Det kan stort set ikke være bedre.

Hvalpene bliver hunde, der skal bo hvor man ønsker et aktivt liv med sin collie. Om det så er traveture i naturen, ud at løbe, diverse hundesport og lign - er mindre vigtigt. Men de vil ikke trives med en "stille tilværelse" hvor de er i hus/have og får 2 små ture dagligt, dag ud og dag ind.Så vil de blive triste - det bedste de kan opleve, er at være sammen med deres ejer(e) i samspil.Så er det mindre vigtigt, hvad man laver. Men de er hunde, ligesom alle mulige andre - så det er vigtigt de også får ro. De har, som udgangspunkt, en flot slukknap - og kravler ikke på væggene ved stille dage.

Familierne til hvalpene har opnået super flotte resultater i meget forskellige sportsgrene - både LP, rally, brugshundesport, NW m.m. - så det er hunde, man kan komme lang med i hundesport, hvis man har et ønske om det. OGSÅ meget søde, venlige hunde - så de skal trænes positivt.

Ingen af dem har skyggen af dominans eller skarphed. De er tværtom SUPER sociale, og bare elsker alt og alle ( og vil gerne hilse på alt og alle, det skal man nok træne på de IKKE skal ;) )

For mere info, kontakt mig på 31153002 - eller nette@stormlund.dk

På facebook opdaterer jeg dagligt med billeder, videoer og hvad vi laver. Min profil er en "hundeprofil". Så klik herefter, hvis du vil følge med : MIN PROFIL PÅ FBFar Boogie og mor Prima2 af hvalpene - 1 tæve og 1 han. Hele kuldet er meget ens - både af udseende og sind