Hvalpe 2020/2021Update 29.09.2020Jeg har været i Örebro og parre Icha. Hun er blevet parret med Casey, som ellers ikke var tænkt som option hjemmefra, men som jeg blev præsenteret for deroppe.

Jeg har fulgt ham de sidste par år - han blev importeret fra USA for ca. 2 år siden,som 3-årig. Han har levet de første 3 år af sit liv som kennelhund. Han har lavet en pæn mentalbeskrivelse, men ikke prangende. Derfor har jeg aldrig "tænnkt ham ind" i billedet her.

Jeg må dog erkende jeg mødte en hund, som er lige nøjagtigt som jeg ønsker de skal være. Glad, livlig, meget social og opsøgende, åben, glad - og uden stress.

Dertil har han et eksteriør, som lige er mig. Han er en let og elegant hund, med fantastiske bevægelser. Stærk og smidig krop - som en hyrdehund/træningshund skal være. Han har i særdeleshed en god front.

Men først og fremmest er hans væsen vindende. Han passer perfekt til Icha - str og typemæssigt.

Han har en udtalt CRD, men eftersom Icha er enten genetisk fri, eller bærer genet i enkelt form, vil hendes fantastisk fine status der, trække gevaldigt den anden vej - og hvalpene vil givet blive som de fleste colliekuld - eller måske endda endnu bedre. Er hun genetisk fri, vil de alle blive fri på øjnene.

Det er et kuld, jeg glæder mig rigtig meget til. Mentalt stærke, udadvendte, nysgerrig hvalpe med meget power og med stort potentiale for træning/sport.
Springmist Sunfire of Aegon "Kayleigh"


Lapinette´s Heaven´s on Fire "Huxi"

Derudover vil Kayleigh blive parret primo 2021. Hun mangler at gennemgå mentalbeskrivelse ( skal hun 12. sep ), og at blive udstillet - men så er hun klar. Jeg forventer hun klarer begge dele super fint. Kayleigh er hentet i Sverige på Kennel Springmist, og bor hos Sanne og Thomas lige om hjørnet. Jeg har avlsretten over hende, så vi har et fint samarbejde om Kayleigh. Kayleigh vil få hvalpene her hos mig, så de får det med i rygsækken, som hvalpe af huset plejer at få. Hun har A hofter og 0 på albuerne ( har hele kuldet ), og er genetisk fri på øjnene.

Hvis alt går som jeg ønsker i skrivende stund, vil hun blive parret med Huxi - Lapinettes Heaven´s on Fire. Han er fra et kuld, hvor 6 er HD fotograferet med A, 1 med B - og en er ikke fotograferet.Linien er meget stærk ift HD, og har skyhøjt indeks. Flere i kuldet har gennemgået mentalbeskrivelse, med super flotte resultater. Udover fine sociale kompetancer, ingen angst og megen leg, havde de virkelig meget nysgerrighed. Gik selvstændigt hurtigt frem til de forskrækkelsesmomenter der var, og undersøgte det. Fik således "5"på nysgerrighed, hvilket ikke ses ret tit - men jeg personligt er meget glad for. Huxi selv har ikke gået mentalbeskrivelse - men kuldprofilen i øvrigt er stærkt. Han er en meget social, udadvendt hanhund, som omgåes alt og alle problemfrit. Også andre hanhunde. Han har boet her på ferie mange gange, og jeg kender ham rigtigt godt.

Hvalpene kan blive zoble ( evt meget mørke zoble ) og tricolour. De bliver meget livlige, sociale og meget anvendelige ift hundesport. Der ligger arbejdslinier bag dem på begge sider, så det er hunde der vil trives optimalt med at blive trænet.