Hvalpeplaner 2019

I 2019 håber jeg på at forventningerne indfries og vi kan sige velkommen til 1-2 hvalpekuld her i huset.

Prima bliver 2 år til maj, og vil blive parret i førstkommende løbetid derefter. Prima skal parres med Bobby, som er søn af Donna og en rigtig dejlig dreng. Da jeg valgte at købe Prima udefra, var det netop i håb om at kunne bruge et par af mine egne hanner på sigt, og der er Bobby en af dem.

Begge hunde har A hofter, og er af HD frie kuld. Bobby har indeks 114, og Prima har indeks 109.

Prima er øjenlyst fri, og er genetisk bærer. Bobby har en let CRD

Prima har gået mentalbeskrivelse, og er totalt skudfast, enormt social, reagerer ikke videre på skrækmomenterne og har fine afreaktioner. Bobby har ikke gået mentalbeskrivelse, men 2 søstre og 2 døtre har, med fint resultat.

Bobby har fået et kuld hos Kennel Keyloc, hvor der kom 2 tæver. Begge har HD A og AD 0 og har ( som nævnt ) gået et par fine mentalbeskrivelser.

Prima har AD 0/1. Hun forstuvede sin højre albue 5 mdr gammel, og det har givet en lille pålagring, som giver 1 der. 1 på albuen svarer ca. til en B hofte, og hun har ikke selv nogen problemer. Da det er en skade, er jeg ikke bekymret for det, og ville nok heller ikke være det ellers :) .

Begge hunde er meget livlige, glade og sociale. Bobby lever livet som glad, aktiv familiehund. Han trænes ikke. Men familien omkring klarer sig jo helt i top - i særdeleshed mor Donna ( som kan findes på siden "Vores hunde" ), men også begge søstre, samt den ene datter har været kåret som Årets Hunde og har flere fine titler.

Prima er fra Kennel Bopparder Hamm i Tyskland, som målrettet avler hunde til brug for sport. Rigtigt mange træner og konkurrerer i IPO - og flere har IP03 titler. Atter andre er uddannede blindeførerhunde, nogen løber agility og atter andre konkurrerer i lydighed på højt plan.

Super gode sportshunde, men også rigtigt nemme at have. Prima synes alt vi laver, og alt hun tages med til er super sjovt. Hun elsker mennesker og andre hunde, og synes livet er en fest. Hun trives helt klart med udfordringer og at få lov at bruge hjernen, men kravler bestemt ikke på væggene, hvis ikke det sker. Hun har en fantastisk fin slukknap, men er også super intens, når der skal arbejdes.

Bobbys familie generelt trives også med at blive brugt. Livlige hunde, der elsker at samarbejde med deres fører. Samarbejdsviljen er enorm, og jeg har ikke fundet den tilsvarende andre steder. Bobby selv er en velafbalanceret hanhund, som hilser glad på alt og alle - også andre hunde. Han bor her når familien rejser, og er en del af flokken, og er fantastisk nem at have. Livlig ude, rolig inde - og tager alt som det kommer i stiv pote.

Ejere, som ønsker en aktiv tilværelse med deres hund - og gerne en fantastisk træningskammerat - vil blive foretrukket.

Flere billeder af Prima :BILLEDER

Flere billeder af Bobby :BILLEDERJeg håber ligeledes på at Icha ( Lapinette´s I still got the Blues ) kan blive parret sidste på året /primo 2020. Det hele afhænger jo af deres løbetider, og hvordan de falder :) Jeg kommer ikke til at få 2 kuld samtidigt. Detaljerne om hannen er ved at falde på plads. Når det er sket, vil der opdateres yderligere her. Icha kan ses under "Vores hunde".