Hvalpe 2019

Update 25.12.2019. Prima fødte 7 hvalpe d. 22.12. 7 KÆMPE hvalpe - jeg har aldrig før set eller hørt om så store colliehvalpe. De lå på 370 - 451 gram. De 5 over 400 gram. Derkom 3 tæver og 4 hanner. 1 zobel tæve, 2 tri tæver, 1 zobel han, 3 tri hanner. Her 3 dage efter fødsel har de allerede øget deres vægt betragteligt ( omkring 600 gram vejer de største ), og de stortrives. Tankerne bag kuldet er skrevet herunder. Der er i skrivens stund mulighed for at reservere hanhvalp - og evt 1 tæve.

Prima er nøje udvalgt efter 3 års research i udlandet - og Bobby er søn af min " once in a lifetime-hund" - nemlig Donna. Bobby ligner sin mor så meget, og jeg har også et meget blødt punkt for ham.

Begge hunde har A hofter, og er af HD frie kuld. Bobby har indeks 114, og Prima har indeks 109 ( indeks 100 er gennemsnittet, så de ligger begge et godt stykke over ).

Prima er øjenlyst fri, og er genetisk bærer. Bobby har en let CRD

Prima har gået mentalbeskrivelse, og er totalt skudfast, enormt social, reagerer ikke videre på skrækmomenterne og har fine afreaktioner. Bobby har ikke gået mentalbeskrivelse, men 2 søstre og 2 døtre har, med fint resultat. Primas skema kan man se HER

Bobby har fået et kuld hos Kennel Keyloc, hvor der kom 2 tæver. Begge har HD A og AD 0 og har ( som nævnt ) gået et par fine mentalbeskrivelser.

Prima har AD 0/1. Hun forstuvede sin højre albue 5 mdr gammel, og det har givet en lille pålagring, som giver 1 der. 1 på albuen svarer ca. til en B hofte, og hun har ikke selv nogen problemer. Da det er en skade, er jeg ikke bekymret for det, og ville nok heller ikke være det ellers :) .

Både Prima og Bobby er selvfølgelig udstillede og har opnået præmiering ok for avlsgodkendelse. Bobby har opnået Excellent og Prima Very Good.

Begge hunde er meget livlige, glade og sociale. Bobby lever livet som glad, aktiv familiehund, og Prima er min fantastiske træningsmakker.

Prima er fra Kennel Bopparder Hamm i Tyskland, som målrettet avler hunde til brug for sport. Rigtigt mange træner og konkurrerer i IPO - og flere har IP03 titler. Atter andre er uddannede blindeførerhunde, nogen løber agility og atter andre konkurrerer i lydighed på højt plan. Hunde, som er mentalt utroligt stabile. Venlige, imødekommende og uden skyggen af nervøsitet ( ellers kunne de heller ikke arbejde som blindeførerhunde ).

Super gode sportshunde, men også rigtigt nemme at have. Prima synes alt vi laver, og alt hun tages med til er super sjovt. Hun elsker mennesker og andre hunde, og synes livet er en fest. Hun trives helt klart med udfordringer og at få lov at bruge hjernen, men kravler bestemt ikke på væggene, hvis ikke det sker. Hun har en fantastisk fin slukknap, men er også super intens, når der skal arbejdes.

Bobbys familie generelt trives også med at blive brugt. Livlige hunde, der elsker at samarbejde med deres fører. Samarbejdsviljen er enorm, og jeg har ikke fundet den tilsvarende andre steder. Bobby selv er en velafbalanceret hanhund, som hilser glad på alt og alle - også andre hunde. Han bor her når familien rejser, og er en del af flokken, og er fantastisk nem at have. Livlig ude, rolig inde - og tager alt som det kommer i stiv pote.

Hvalpene vil have potentialet til at være rigtigt gode sports/træningshunde - men også super mentalt stabile, glade og udadvendte familiehunde for den aktive familie.

Kuldet kan følges her på billeder BILLEDER AF HVALPENE

Flere billeder af Prima :BILLEDER

Flere billeder af Bobby :BILLEDER

Link til Bobbys hvalpe og deres info hos Kennel Keyloc (nederst på siden )LINK

Link til den kennel Prima kommer fra LINKHVALPENES STAMTAVLE


 

 

 

 

 

 

 

 

 

HOME

BACKIcha vil blive parret primo 2020. Hannen bliver en svensk han, af amr linier/arbejdslinier. Icha kan ses under "Vores hunde".