LP1 LP2 BRGPR RBM RØM Lapinette´s Classic Blue Note

Lapinette´s Classic Blue Note er alias Casey :-) Casey er fra mit 3. kuld og født 13. maj 2010. Mor er Andrea og far hedder Kando ( Mari-mon´s Akando ), og han bor i et godt stk. oppe i Sverige. Kando mødte jeg i forbindelse med et runderingskursus i Sverige ( sök som det hedder på svensk ), og jeg var solgt til stanglakrids. Jeg deltog i kurset, dels af nysgerrighed - men også for at møde hans far, som jeg på det tidspunkt planlagde hvalpe på. Kando og så hans far Simson skilte sig ud på kurset. Dels var der en tempo og intensitet i deres arbejde, som virkelig var imponerende. De så også ud, som jeg synes en rigtig collie-han skal - og så var de glade, åbne, livlige ( men ikke stressede ) hunde med en utrolig udstråling. Da der desværre ingen hvalpe blev på Kandos far, og jeg skulle finde hanhund til Andrea, blev Kando ved med at dukke op i hovedet på mig. Jeg fandt frem til ham, og en kold vinterdag tog vi af sted og fik Andrea parret i 50 cm. sne :-)

Jeg skulle ikke have beholdt en hvalp, men det kuld her havde/ har lige præcis det jeg søger i en hund. Utroligt drive, nygerrighed, og ingen umiddelbar angst for noget som helst. Hvalpetesteren var da også imponeret og udtalte det var et kuld hvalpe langt over gennemsnittet mentalt. 5 ud af 7 i det kuld har gennemgået UHM, også med rigtig flot resultat. Casey var den største i kuldet, og trods hun er en overtegnet blue merle, så havde hun fanget øjet lige fra hun blev født. Hun er bygget, som jeg synes de skal - lang krop, super vinklet, god front og dejlig lang, lavt ansat hale :-) Derudover var jeg simpelthen for nysgerrig. Hvordan  ville det være at arbejde med en hund med den bagage ? Mentalt super stærk og meget selvstændig. Det måtte prøves. Hendes far er af linier ( Seamist på begge sider ), som jeg beundrer meget - så jeg var nødt til at beholde hende. .

Der er så i den grad også gang i den - hun er ikke nemmere at træne end de andre, men anderledes. Utrolig intens, og når hun er på er hun helt border collie-agtig i sit tempo og intensitet. Men hun er nem at aflede. Hun bare ELSKER alle mennesker og alle hunde, og den medfødte nysgerrighed gør, at mor Fører ikke nødvendigvis er den bedste i verden :-) I skrivende stund er hun 15 mdr. - og altså stadig unghund. Jeg har store forhåbninger til hende fremadrettet. Til hendes første LP1 prøve, som var en international af slagsen ( = STOR prøve ), fik hun 170 points og blev 2. vinder. Det er en rigtig flot præstation kun 13 mdr. gammel. Jeg glæder mig til de kommende år med hende.

NB : Nu er hun 2½ - og Årets hund i brugsprøveklassen og rally øvede i DCK, 2012. Hun er en fantastisk hund at arbejde med, og bliver bare bedre og bedre. Hun er sublim til at løse selvstændige opgaver - og ting på større afstand. Det keder hende mere at arbejde tæt på. Belønning på hendes drift har dog hjulpet meget på dette - og hun lavede i særdelshed nogle rigtigt fine LP2 prøver i 2012. 3 titler fik vi - LP2, BRGPR og RØM. Nu er der "kun" LP3 tilbage - og rallyekspert selvfølgelig også. LP3 er en klasse, hvor lige netop alt det Casey er god til indgår. Indkald med stop, fremsendelse, udlagte apporter,dæk m. fører i skjul - det kører bare. Håber DKLPCH er i hus i løbet af 2013/2014 ( hun skal også have hvalpe ), og så har jeg tænkt at melde os til i DCH, hvor jeg er helt sikker på hun vil nyde det mere brugsorienterede arbejde. Det er lige hende.

STAMTAVLE :

LP1 RBM Sti-lo´s Andrea
 
Collie Farm Danish Dynamit 
12535/2004     H:A   
Tri 
 
 
 
Collostar's Special Look Umberto 
S 51509/98    H:B   
 
 
Amalie Baby Blues 
03268/2001    H:C   
Bm
 
 

Nitopets Blue Zandra 
03096/2004    H:A   
Bm

 
 
Shep's Xaltation 
02295/2002    H:A   
Bm
 
 
Nitopets Unity 
02168/2002    H:A   
Tri  
S48921/2005 BLM L
Mari-Mon's Akando


 

S18346/2003 TRF L
SE UCH
Seamist Starsquad
FIN12194/02 TRF
FI UCH
Hawkeire's Spirit O'Barksdale
 
S47353/2000 BLM L
SE UCH
Seamist Spot-On
S25316/98 BLM L
Mari-Mon's My Heart Will Go On
S11984/93 TRF L
LPI LPII
Seamist Sweeper Cat
 
S41445/91 BLM L
Marble's Blue Unique

HOME

BACK

Foto-galleri

Lydighedsresultater

Rallyresultater

Hofter : A

Øjne : Middel CRD
voksen : Let CRD

ÅRETS HUND

2011:

Årets hund i :
LP1, 2.vinder

2012:

Årets hund i :
Brugsprøvede hund
&
Rally øvede