Om at købe hvalp hos Lapinette.......

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis du overvejer at købe hvalp her hos Lapinette, vil jeg meget gerne fortælle om hvad du får, så valget kan tages så bevidst som muligt.

Hvalpene herfra er selvfølgelig med stamtavle hos DKK, er øjenlyst og hvalpementaltestet inden fraflytning, og har derudover fået de obligatoriske ormekure, dyrlægetjek ( sundhedsbog medfølger ), 1. vaccination og er chippede. Derudover følger en livstidsgaranti - hunden vil altid have et hjem her, hvis noget skulle opstå. Man får en del af købssummen tilbage i den situation. Til gengæld skriver man også under på, at de SKAL tilbage hertil, hvis behovet opstået for at finde et nyt hjem.

Jeg søger at avle sunde, racetypiske collies - med sundheden i fokus. Dvs eksteriøret skal være sundt. En lang smidig krop, godt vinklet - og ikke alt for meget pels. Collien er en hyrdehund - og skal også se ud, som om den ville kunne hyrde en hel dag uden anstrengelser. Der er i dag flere typer af collies, og eftersom min interesse er at arbejde med dem - så skal de have en krop, som er så velegnet til dette som muligt.

Det er en god ide, at sætte sig ind i hvilken type man ønsker, inden køb af collie. Prøv at google "collie" og billeder - og se hvor forskellige de ser ud.

Som man måske kan læse af ovenstående, betyder det meget for mig, det der med at "arbejde" med dem. Og hvad er så det ? Jah, det kan jo være alm. lydighed ( som er det jeg selv laver mest af ), rally-lydighed, agility og Træning i DCH ( som er mere brugsorienteret - med spor, rundering og feltsøg udover alm. lydighed ). Jeg har hvalpe, som træner indenfor alle disse grene - og klarer sig godt. Mit fokus er på, at hvalpene skal være nogen jeg selv brænder for at beholde - og derfor skal de besidde en nysgerrighed, drift og arbejdslyst som kan honorere kravene indenfor disse discipliner. For at opnå dette, har jeg netop meget fokus på mentaliteten og arbejdsevnerne. I særlig grad samarbejds-evnerne. De skal brænde for fælles-skabet med føreren.

Men når dette er sagt, så sælges de fleste af mine hvalpe til at skulle være almindelige familiehunde - og det er bestemt også "godt nok" for mig. Det vigtigste for mig, er at de får en god, aktiv tilværelse. Aktiv med streg under, da det er hunde, der vil trives bedst med daglige udfordringer og gode gåture. Jeg er af og til blevet ringet op, af interesserede købere, som begestret fortalte om deres barndoms collie, der var SÅ rolig, og lå det meste af dagen i indkørslen og bare kiggede på, hvad passerede. Den behøvede end ikke et hegn. Søger du sådan en collie - så skal du ikke købe den her. Hvalpene her avles til at være nysgerrige med stort gå-på-mod, og de vil særligt i de unge år, opsøge alt for at undersøge det. De er med andre ord - livlige :-)

Collien har ry for at være en nervøs race. Det er også noget man som opdrætter - og også bare alm. collie-ejer - ofte konfronteres med. Efter min mening ikke uden grund. Min første collie var selv en sådan af slagsen - han endte med at bide os, i presserede situationer og var nervøs ved det meste. Det siges, at årsagen skyldes avl på revl og krat i årene efter Lassie-filmen, hvor collien var modehund - og ingen tvivl om at det at være modehund, og et enormt marked for salg, medfører dårlige valg hos "producenterne". Collien er som race signalfølsom - det skal den være, idet den er avlet til at hyrde, og skal kunne aflæse fårenes mindste bevægelse. Men den må ikke være bange eller nervøs, efter min mening. Det der med at være enormt bange ved tordenvejr, skud, for at køre bil, gå på glatte gulve, gennem glasdøre, med i byen osv - det bør ikke være nødvendigt. En god familiehund skal man helst også kunne tage med sig alle vegne uden at begrænses af, hvad hunden nu tør eller ikke tør. Derfor lægger jeg MEGET stor vægt på det mentale - og efter min mening er det ikke "godt nok" at jeg som opdrætter fortæller, hvad jeg synes at se. Jeg synes jo selvfølgelig mine hunde er verdens bedste - ligesom mine børn er - og dermed ryger også evnen til at se dem objektivt. Derfor får jeg mentalbeskrevet så mange som muligt af uvildige beskrivere.

 

 

 

 

 

Hvis du søger en aktiv, nysgerrig collie - med gå-på-mod, og som vil elske at være din følgesvend på gode gåture, eller du har ønsker om en god træningshund i den aktive ende, så er der mulighed for et godt match her :-)

For at jeg kan gøre mit arbejde, så godt som muligt - så har jeg også nogle ønsker til dig. Jeg har en klar forventning om, at du ønsker at tilmelde dig og hvalpen til et hvalpekursus. Ikke fordi jeg forventer I skal træne en masse, men den socialisering der ligger i at gå på et hvalpemotivationshold er yderst vigtig. Jeg kører selv en stram plan her mht socialisering, for at du kan få så god en hund som muligt, men dette arbejde bør fortsætte indtil hvalpen er mindst seksten uger - så lukker bogen for den del. Det er simpelthen mit arbejde, du fortsætter :-). Det er vigtigt for mig - så jeg betaler også 300 kr. til dette. Hvalpen/hunden vil elske du træner videre med den herefter - men det er så dit valg ene og alene.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Vælger du en hvalp her, vil du også opleve der er et stort fællesskab hvalpekøberne imellem. Jeg har mindst en  stor event årligt, hvor alle inviteres til en dag sammen. Hidtil har vi været på gåtur med kagebord + kaffe, vi har afholdt sammenskudsfrokost og et år blev alle inviteret til instinkt-test, hvor hundene kunne prøve at være på får. Der plejer at være stor tilslutning til de ture - og stort set samtlige hvalpekøbere er da også yderst aktive på facebook, hvor der skrives på kryds og tværs om småt og stort med vovse. Derudover er der mange småture i løbet af året. Dette fællesskab er jeg uhørt glad for - for det giver mig mulighed for at følge hvalpene. Her er kun max. et kuld om året, så det er hårdt at skulle af med de små :-) Dejligt at få lov at følge med efterfølgende.

Jeg sidder IKKE på nakken af hvalpekøbere og blander mig i alt, til gengæld står jeg parat til at hjælpe til hver en tid. Morgen, middag og aften - jeg er ofte kørt ud og kigget på hvalpe herfra, hvor ejeren havde brug for en hjælpende hånd ifm. evt. sygdom osv. De fleste hvalpe kommer stadig hjem til kennelmor og bliver vasket og ordnet af og til, mens ejer drikker
kaffe og småsludrer. Det er SÅ hyggeligt.

Er ovenstående, hvad du søger - en livlig, aktiv hund og tilværelse med denne, og har "kravene" ikke afskrækket dig, ser jeg frem til at høre fra dig. Hvalpe herfra er ofte reserverede i god tid. Næste kuld er planlagt til ultimo 2015. Mor bliver Summer - Lapinette´s Dancing Queen. Hanhund er ikke bestemt endnu.

Mange hilsener,
Nette - Lapinette collies

Jeg har et ønske om at du lader hunden få fotograferet sine hofter når den er blevet 1 år. Jeg håber at du også ser dette som et plus. Jeg plejer at sætte en dag af med hvalpekøberne - og så tager vi sammen til dyrlægen og får det ordnet. Dette giver jeg 500 kr. til, da det betyder meget for mig. . Jeg har en meget stor HD-fotograferingsprocent. Jeg håber du vil være en del at den statistik. Det er ikke bare aht mig - men også så du har den sikkerhed at vide, dens hofter er ok og der ikke skal tages hensyn til dette. Jeg vil være RIGTIG glad, hvis du lader den gennemgå en UHM inden den bliver 2 år - i det omfang det er muligt, selvfølgelig  - at en sådan afholdes ikke for langt fra, hvor du bor. Det betaler jeg også en del til. Derudover er collier her i huset ikke dyrere end andre steder - så du får en del penge tilbage af købssummen, hvis du lader hunden gennemgå disse ting. De fleste hvalpe af huset er udstillet - intet krav, men de fleste plejer at synes det er sjovt. Der tager vi også gerne afsted en masse sammen. Jeg håber du ser disse undersøgelser af hofter, mentalitet og evt. eksteriør ( udstilling ) som DIN investering i, at der også er en mentalt god, sund collie til dig næste gang du skal have en. Jo mere man ved som opdrætter, og ser hvor avlsvalgene førte hen - desto bedre kan man gøre kommende generationer endnu bedre.