BH BPB LP1 LP2 RBM
Pia vom Bopparder Hamm "Prima"Det har taget mig 3 år at finde Prima. I den tid har jeg kigget vidt og bredt rundt i hele Europa, for at finde en tæve med den mentalitet, sundhed og arbejdsevner jeg gerne vil have. Endelig var hun der......og min veninde og jeg kørte 29 timer til Sydtyskland for at hente lille Prima på 9 uger :) .

Prima er alt jeg kunne ønske mig af en collie - jeg er så glad for hende.

Hvis man tjekker hendes stamtavle herunder, tror jeg de fleste "arbejdsnørder" kan følge min begejstring. Går man tilbage på oldeforældreniveau, har hele 4 stk. familie titlerne IPO 1-3. Yderligere et par stk har IPO1 og evt. IPO2. Det er driftige hunde, der kan og vil arbejde.

En kort forklaring til titlerne - for de tyske titler er anderledes end de danske. IPO er så det samme( hedder IGP nu anno 2020 ).Før da hed det VPG i Tyskland, så når hundene har en VPG1, er det hvad der svarer til IPO1.
RH1 - er en redningshundeprøve. Fpr1-3 er sporprøver, som svarer til spordelen i IPO. Det samme er FH, så vidt jeg har kunnet læse mig til. Obedience - er lydighed. Så en Obedience 1, svarer til LP1 herhjemme.

Alle hundene har AD - det er en udholdenhedsprøve, som vi også har i DK. Der skal man cykle ganske langt, med hunden løbende ved siden af. Alle hundene har også BH - som er identisk med Færdselsprøven.

Primas oldefar Belos er farfar til mit H kuld, og udover hvalpene her har en del drift og lyst til at samarbejde, har de også udtalt glæde ved mennesker. MEGET udadvendte hunde. En super kombi med det sociale, glade sind - og store arbejdspower. Således arbejder flere hunde i hendes familie også som terapihunde for/med børn og flere i familien er uddannede blindeførerhund. Det er en type af collie, jeg faktisk ikke turde tro på fandtes.

Det er en drøm der er opfyldt og jeg glæder mig til at være hendes samarbejdspatner de næste mange år.

Prima er øjenlyst fri - og er genetisk bærer, og ikke afficeret. Hun har HD A ( indeks 108, dec. 2020 ) og AD 0/1. Hun er mor til Lapinette´s J-kuld.PHOTOS HER